Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Плетиста троянда: посадка і догляд

  1. В'юнкі троянди: сорти
  2. Посадка в'юнких троянд
  3. Троянди плетисті: догляд
  4. Обрізка плетистих троянд
  5. Опори для в'юнких троянд

В даний час людству відомо більше 25 тисяч сортів троянд! Ця квітка називають царицею квітів недарма: існує неймовірна кількість відтінків прекрасних, розкішних квітів.

Ще знаменита Клеопатра була шанувальницею троянд. Вона встеляли пелюстками троянд підлоги в залах, де влаштовувала прийоми гостей і торжества. З пелюсток готувалося варення, на столах стояли зрізані букети, трояндами прикрашалися люстри, картини, розтяжки вздовж стін. Розі поклонялися як богині, особливому квітці. Вона і зараз залишається визнаною улюбленицею в усьому світі.

Всі відомі в природі троянди діляться садівниками на кілька груп: кустарні, садові та плетістиє (кучеряве). Про останній групі троянд і піде мова.

В'юнкі троянди: сорти

Плетистие (кучеряве) троянди можуть бути кущовими або сланкими. І ті, і інші мають дугоподібні пагони довжиною до 4-5 м. Цвітуть дуже рясно і тривало.

Кращі сорти цієї групи рослин:

  1. Аве Марія - білі невеликі квітки, сильно махрові, серединка світло-рожева, цвітуть дуже рясно, мають приємний легкий аромат;
  2. Глен Дейль - квітки від світло-лимонних до чисто білих, великі, махрові;
  3. Поль Скарлет Клімбер - махрова, яскраво-червона, вогненна представниця саду, цвіте рясно;
  4. Нью Дау - середній розмір квіток, квітки махрові, ніжно-рожевого кольору, пахнуть дуже слабо, але приємно;
  5. Рубін - дрібна представниця групи, має рубіново-червоні махрові квітки.

Посадка в'юнких троянд

Посадка в'юнких троянд

  • В'юнкі троянди - досить невибаглива група. Це, в основному, теплолюбні і світлолюбні рослини. Особливо вони чутливі до ранкового сонечка. Погано переносять півтінь і тінь: сильно витягуються в довжину, цвітуть негусто, слабо.
  • Для вирощування в'юнких троянд необхідно правильно підібрати ґрунтовий склад і вибрати місце. Не кращим вибором для них будуть заболочені, суглинні ділянки, а також місця з високим вмістом грунтових вод. Склад грунту повинен бути різноманітний, але обов'язково добре удобрений, родючий. Підійдуть нейтральні грунту, а також слабокислі.
  • На похилих ділянках дана культура росте погано, тому вибирайте рівні місця.
  • Розташовуйте квітники рослин з південної або південно-східного боку Вашої ділянки. До речі, тут допустимо невеликий ухил на південь.
  • Вкрай важливо, щоб обраний ділянка була надійно захищена від протягів, особливо від холодних вітрів з північних і північно-східних сторін.

Троянди плетисті: догляд

Догляд заплетістимі трояндами нескладний і включає кілька самих основних моментів: правильний полив, регулярну прополку, якісне розпушування ґрунту, підживлення - 1 раз в 10 днів і весняну (осінню) обрізку.

Поливати рослини слід рясно, але помірно, в період бутонізації полив збільшують. Під час же цвітіння полив повертають у вихідне положення.

Світлове висвітлення для в'юнких троянд необхідно якісне. На відкритих ділянках сонячного світла їм цілком достатньо. Але уникайте посадок в тіні або притінення іншими рослинами. Це шкідливо для даної культури.

Підгодовувати кучеряве улюблениці садівників слід 1 раз в 10 днів. В якості добрив використовуйте як органічні, так і мінеральні добрива. Причому, добре їх чергувати.

Під час цвітіння підгодовуйте рослини калійними добривами. Це продовжить період цвітіння і посилить яскравість фарб.

Способи розмноження витких троянд: вегетативне (розмноження стебловими живцями, щеплення, розмноження відводками) і насіннєве.

Обрізка плетистих троянд

Розрізняють декілька видів обрізки плетистих троянд: коротку, середню і слабку. Найкращими для них є коротка (сильна) обрізка і середня, тому що вони володіють великим приростом.

  1. У перший рік кучеряве троянди обрізають таким чином: обрізати потрібно тільки пошкоджені пагони, довга обрізка категорично забороняється!
  2. У другій рік обрізку проводять на бічних пагонах на довжину 2-4 очок. Чи включається сюди обрізка старих, мертвих і заважають зайвих стебел.
  3. На третій рік проводять омолоджуючу обрізку. Це середня обрізка пагонів.

Цвітіння відбувається на тільки торішніх пагонах. Саме тому необхідно добре вкривати батоги на зиму.

Вкривають рослини до кінця осені. Перші морози трояндам не страшні, бо вони слабкі і тимчасові, а також допомагають їм гартуватися. З настанням стійких морозів рослини вкривають ялиновими гілками. Шар повинен бути приблизно 10-15см. Зверху його можна покрити шаром толю і руберойду. Знімати укриття необхідно на початку квітня похмурим днем, тільки ялинові лапки поки залиште до тепліших часів. Зніміть їх через півтора-два тижні. Після чого сміливо приступайте до обрізку, описаної вище.

Формувати цю квіткову культуру важко, практично неможливо. Через нестійкого стебла троянд необхідно створювати опори.

Читайте також: Ліана іпомея: посадка і догляд

Опори для в'юнких троянд

В'юнкі троянди важко вирощувати без підв'язування. Можна, звичайно, але тоді вони втратять свій бездоганний вигляд і чарівність у Вашому цветніке.Для їх підв'язування необхідна опора. Крім того, запасіться м'яким підв'язувальний матеріалом.

Потім викопайте невелику ямку, туди Ви посадите потрібний Вам сорт. Через 50 см від кожного саджанця встановіть опору (це може бути паркан, проста палиця - все, що Вам зможе підказати Ваша фантазія).

Знову утворюються культурні пагони підв'язуйте до опори за допомогою м'якого матеріалу. Не використовуйте тугих мотузок, шнурів, щоб не пошкодити тендітний стебло.

Восени обов'язково знімайте з опор пагони, потім розкладайте їх по поверхні землі і, звичайно ж, вкривайте (лапником, гілками ялини і т.д.). Або, не знімаючи стебел з опори, оберніть їх соломою і мішковиною.

Читайте також:

Як багато приємних емоцій і користі дарує нам кучерява цариця квітів! Вона ні на краплю не поступається за своєю красою і чарівності садовим і листопадним трояндам! В'юнкі троянди - це вдале рішення для прикраси огорож, альтанок на Вашій фазенді, а їх приємний аромат під час цвітіння буде створювати атмосферу легкості і романтичності!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама