Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вигонка крокусів. Вирощування і догляд за крокусом в кімнатних умовах

  1. Як вибрати цибулини?
  2. Підготовка цибулин крокусу
  3. посадка цибулин
  4. Вирощування крокусів будинку
  5. Догляд за домашнім шафраном

Крокус або Шафран - квітуча рослина, висотою до 20 см, з маленькими бульбоподібними цибулинами плескатої або кулястої форми. Його листя вузькі зеленого кольору з прожилками, ростуть і після цвітіння крокусу. Квітконіс невеликий, без листя. Квітки в формі келиха бувають різного забарвлення залежно від сорту: жовтої, помаранчевої, білої, фіолетової і т.д .; забарвлення може бути смугаста, плямиста, з малюнками, одноколірна або двоколірна. Бутони крокусу розкриваються при сонячній погоді. Садити шафран можна як поодиноко, так і груповими посадками з іншими цибулинними рослинами. Тривалість цвітіння шафрану - 2-3 тижні.

Як вибрати цибулини?

Щоб виростити шафран будинку, в першу чергу потрібно приділити увагу матеріалу для посадки, адже не всі сорти підходять для вирощування вдома, тому що більшість з них не зацвітають в кімнатних умовах. Природні форми крокусу не підійдуть як декоративну рослину, тому що їх квітки формуються дрібними, їх бутони часто сохнуть, так і не распустівшісь.Для вигонки будинку найкраще використовувати крупноцветковие гібриди, саме вони здатні сформувати великі бутони при вирощування в закритому приміщенні. Якщо говорити про вибір певного сорту, то потрібно враховувати бажаний термін цвітіння.

Також важливий розмір цибулинки, найчастіше використовують цибулини першого розбору, діаметр яких в середньому близько 5 см. Купуючи цибулинки потрібно враховувати, що цибулини сортують по довжині кола (см). Щоб виростити шафран в горщику, рекомендується використовувати цибулини з розміром 7/8 для отримання одиночного рослини. Якщо розмір 8/9, цибулина сформує 2-3 квітки, якщо 10 і більше - близько 5-6 квіток. Купувати цибулини рекомендується на початку сезону (серпень-вересень), коли можна вибрати найбільш якісний посадковий матеріал.

Підготовка цибулин крокусу

Щоб вплинути на розвиток крокусу і спровокувати раннє цвітіння, як це зазвичай відбувається, потрібно в потрібний момент штучно забезпечити рослини потрібними умовами, які схожі на природні. Тобто, щоб цибулина зацвіла в кімнатних умовах, вона повинна пройти всі етапи: охолодження і вкорінення протягом трьох місяців. Якщо використовується шафран з саду, цибулинки потрібно викопати на початку літа, просушити, впорядкувати їх (вибрати великі і здорові) і закласти на зберігання. Спочатку протягом тижня цибулинки зберігають при температурі до 34 ° С, поступово опускаючи її до 20 ° С.

Через пару тижнів температуру потрібно ще трохи знизити на 2-3 градуси, щоб в двадцятих числах серпня вона була близько 17 ° С. Далі слід охолодження, яке потрібно проходити в темному місці при 4-9 градусах вище нуля. У домашніх умови підійде холодильник. Іноді цибулини зберігають на заскленому балконі, але робити це не рекомендується, тому що температура постійно коливається, через що якість цибулин погіршиться. При охолодженні в холодильнику крокуси загортають щільним папером і зберігають так близько місяця. Куплені цибулинки зазвичай просушені і вже пройшли процес зберігання, але не дивлячись на це їх теж потрібно охолоджувати. В цьому випадку цибулинки кілька днів потрібно потримати в приміщенні, після чого помістити в холодильник, щоб поліпшити процес їх адаптації.

посадка цибулин

Після того, як процес охолодження буде завершено, настає їх укорінення, яке імітує зиму. Для цього цибулини висаджують в горщик. Потрібно враховувати, що при плануванні пізнього цвітіння охолодження повинно триває довше і відповідно посадка в горщики проводиться пізніше. Наприклад, якщо вигонка запланована в лютому, садити треба в жовтні.

Субстрат для посадки повинен бути пухким, нейтральним і добре пропускати воду. Рясність цвітіння ніяк не змінитися, якщо додати в грунт поживні елементи, вигонка може відбуватися і в піску або колбі, наповненій водою. Але в разі, коли крокус буде надалі зростати в якості домашньої квітки, рекомендується використовувати субстрат з піску або дернової землі для харчування квіткових бруньок. Якщо вигонка відбуватиметься в піску, рослина обов'язково потрібно удобрювати.

Часто для того, щоб цибулини краще зберігалися і надалі добре розвивалися, їх садять так: потрібно спочатку в горщик засипати поживний грунт, потім трохи піску, в який потрібно поглибити цибулинки, після чого повністю засипати піском. Завдяки такій посадці коріння крокусу отримують харчування, а цибулинка не гниє.

Щоб домогтися кращої декоративності, кілька цибулин можна посадити в плоску широку ємність. В одному горщику необхідно поміщати цибулини одного сорту і розміру, щоб рослини зійшли рівномірно, одночасно почали цвісти, і висота рослин була більш-менш однаковою. У ємностях для посадки обов'язково потрібно робити якісний дренаж.

Садити цибулини необхідно густо, вдавлюючи в грунт так, щоб над її рівнем залишалася шийка цибулинки на 1 см. Важливо при цьому садити так, щоб цибулинки не торкалися до стінок горщика або один з одним. Після посадки грунт потрібно утрамбувати і помістити ємність з цибулинами в темне холодне місце, щоб цибулини почали вкорінюватися. Температура приміщення при укоріненні повинна бути близько 5-9 ° С, а якщо необхідно затримати цвітіння, можна знизити до 1-2 ° С. Необхідні умови для вкорінення можна створити в звичайному холодильнику.

Таким чином, цибулини повинні зберігатися близько 2-2,5 місяців. При цьому доглядати за домашніми шафраном не обов'язково. Іноді тільки потрібно захищати від шкідників-гризунів, якщо потрібно, і поливати після того, як верхній шар повністю висохне.

Іноді тільки потрібно захищати від шкідників-гризунів, якщо потрібно, і поливати після того, як верхній шар повністю висохне

Вирощування крокусів будинку

Вигонка шафрану починається за півмісяця до запланованого цвітіння. Найчастіше вже за цей час цибулини вкорінюються, що буде видно по наявності у цибулин паростків, висота яких від 5 см, а також багатьох коренів, що з'явилися з дренажного отвору. Квіти, які вже готові для вигонки, потрібно перенести в освітлене, але прохолодне місце, наприклад, у вікна, куди не потрапляють прямі промені сонця. Таким чином рослини почнуть цвісти вже через 10-15 днів. При вигонки шафрану, його потрібно поливати 2-3 рази в тиждень, при цьому завжди зливаючи зайву воду з підставки, а також підтримувати необхідний температурний режим. Рослина стійкий до сухого повітря приміщення, де центральне опалення, тому обприскувати його не обов'язково. Підгодовувати також не потрібно.

Догляд за домашнім шафраном

Потрібно пам'ятати, що при температурі вище 20 ° С крокус дуже скоро відцвітає, буквально за пару годин, і його декоративність відразу втрачається. Крім цього негативно на квітку впливає надмірне освітлення, через якого бутони швидко розкриваються, але і також швидко в'януть на сонці і навіть при яскравому світлі лампи. Щоб цвітіння крокусу було тривалим, його потрібно захистити від променів сонця і тримати при 14-16 ° С, а під час ночі температуру можна опускати до 1-3 ° С нижче нуля. При таких умовах декоративність квітки зберігається близько трьох тижнів.

Після вигонки шафран більше не цвіте, тому від нього позбавляються або пересаджують в сад, де через час починають формуватися нові дітки. Другий раз можна виженуть, якщо цибулинка добре збереглася, при цьому цвісти будуть нові молоді цибулинки, але цвітіння буде слабким і станеться пізніше, ніж при першій вигонки. Догляд за кімнатним крокусом, який буде використовуватися повторно, особливий. Як було зазначено раніше, крокус садять в поживний грунт, двічі підгодовують (до зростання і після цвітіння) аміачної або калійної селітрою. Поливати крокус потрібно тільки через піддон так, щоб вода не діставала донця цибулини з метою їх захисту від загнивання. Припинити поливи потрібно тільки після того, як листя стане жовтою і западе. На початку осені крокус можна пересадити в новий субстрат для повторного вирощування.

Популярні види крокусів

Приєднуйтесь до нашої групи в Facebook

Як вибрати цибулини?
Як вибрати цибулини?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама