Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вигонка нарцисів до 8 березня в опалювальної та льотної теплиці + відео »eТепліца

  1. Класифікація нарцисів
  2. Підготовчі роботи
  3. Як домогтися цвітіння нарцисів
  4. особливості догляду
  5. Вигонка нарцисів - відео

Нарциси - популярні весняні квіти з тонким чуттєвим ароматом, цвітіння яких можна отримати до певної дати, якщо створити їм відповідні умови Нарциси - популярні весняні квіти з тонким чуттєвим ароматом, цвітіння яких можна отримати до певної дати, якщо створити їм відповідні умови. Маючи теплицю і використовуючи поради фахівців, нарциси можна вигнати до 8 березня, порадувавши себе і близьких цими чудовими квітами.

Класифікація нарцисів

Сучасна селекція пропонує 26000 сортів різноманітних нарцисів, які класифікують у 13 груп, розділяючи їх по формі квітки і походженням. Для вигонки використовуються трубчасті, крупнокорончатие, мелкорончатие, махрові, спліткорончатие нарциси.

Для вигонки використовуються трубчасті, крупнокорончатие, мелкорончатие, махрові, спліткорончатие нарциси

Для вигонки в теплиці підходять ранні та середньоранні сорти нарцисів

Увага! Кращими для вигонки вважаються тацетовідние нарциси.

Для отримання квітучих нарцисів до певної дати, фахівці рекомендують використовувати ранні та середньоранні сорти, які характеризуються прискореним розвитком:

  • «Айс Фолис» - крупнокорончатий сорт з квіткою, величиною 7 см. Забарвлення пелюсток білий, окрас корони - яскраво-жовтий;
  • «Ексент» - крупнокорончатий сорт, діаметр квітки - 9 см, забарвлення пелюсток білий, окрас корони - оранжево-рожевий;
  • «Едвард Бакстон» - дрібно-корончатий сорт, колір коронки - жовтувато-зелений, величина квітки - 8 см;
  • «Голден Харвест» - трубчастий сорт, квітучий золотисто-жовтими квітами, до 12 см діаметрі;
  • «Біршеба» - трубчастий сорт з квітами білого кольору, має слабко виражені аромат;
  • «Ірен Копленд» - махровий сорт, величина квітки - 8 см, окрас - кремовий;
  • «Джетфайер» - цікламеновідний сорт, квіти яскраво-жовтого забарвлення, величиною 7.5 см;
  • «Гераніум» - тацеттний сорт жовто-білого забарвлення, утворює до 5 квіток на одному стеблі.

Для вигонки необхідно відбирати цілі, не пошкоджені цибулини

Для вигонки в теплиці, крім перерахованих сортів можна використовувати «Оранж Вандер», «Скарлетт Джем», «Рауссіллон», «мінно», «Травертайн», «Актея», «Гранд Солее д'Ор», «Лоренс Костер» та інші .

Порада! Для вигонки нарцисів слід використовувати великі щільні і абсолютно здорові цибулини, що не мають пошкоджень. Розмір цибулини - від 4 см і вага - понад 60 м

Щоб отримати цибулини екстра-класу, слід ретельно дотримуватися умов агротехніки нарцисів, не допускаючи їх цвітіння. Якщо отримані в домашніх умовах цибулини, не відповідають необхідним вимогам, цибулини для вигонки набувають в спеціалізованих магазинах.

Підготовчі роботи

Вигонка нарцисів - процес нескладний в порівнянні з вигонки інших цибулинних рослин. Щоб отримати квітучі нарциси до 8 березня, слід в кінці жовтня-перших числах листопада провести ряд підготовчих робіт.

Щоб отримати квітучі нарциси до 8 березня, слід в кінці жовтня-перших числах листопада провести ряд підготовчих робіт

Щоб отримати нарциси до березня, вигонку необхідно починати в кінці жовтня

1. В якості ємностей для посадки нарцисів підійдуть ящики і горщики з отворами для дренажу та висотою стінок від 10 см, на дно яких слід укласти дренуючих матеріал, наприклад, керамзит, а потім грунт шаром не менше 5 см - торф з нейтральним показником pH або суміш пухкої родючого грунту з піском.

Увага! При бажанні цибулини нарцисів можна висаджувати прямо на грядки в неопалюваних теплицях. Для отримання квітів, посаджені цибулини всередині теплиці, слід додатково вкрити поліетиленом.

2. Цибулини нарцисів щільно висадити в підготовлений грунт, заглубив на 1/3, поливають. Відібрані цибулини перед посадкою рекомендується протравити за допомогою фунгіциду. З цією метою їх можна занурити в розчин «фундазолом» на 30 хвилин. Також цибулини додатково можна обробити засобом для стимулювання коренеутворення - розчином «Гетероауксин», «Корневином», «Епін», «Цирконій».

Перед посадкою цибулини необхідно обов'язково обробити фунгіцидом

3. Ємності з посадженими цибулинами рекомендується накрити папером або чорним поліетиленом з отворами для вентиляції і розмістити в затіненому сховище, парнику або теплиці на 14-16 тижнів, підтримуючи в приміщенні температуру близько 5 ° C і високу вологість.

Увага! За цей час проходить укорінення нарцисів і поява паростків. Протягом зазначеного терміну слід регулярно провітрювати, оглядати і поливати цибулини.

Спеціально створені умови: відсутність світла, низька температура і вологість імітують природні умови, сприяючи нормальному протіканню процесу вигонки.

Як домогтися цвітіння нарцисів

Через 14-16 тижнів, паростки у цибулин повинні досягти 3 см. У цей період ємності з цибулинами рекомендується перенести в світлу теплицю, забезпечивши температуру + 10 ° C з подальшим поступовим підвищенням протягом 10 днів, довівши температуру до позначки + 15-18 ° C.

У цей період ємності з цибулинами рекомендується перенести в світлу теплицю, забезпечивши температуру + 10 ° C з подальшим поступовим підвищенням протягом 10 днів, довівши температуру до позначки + 15-18 ° C

Температуру в теплиці при вигнала необхідно підвищувати поступово, інакше нарциси НЕ будуть цвісти

Увага! Різке підвищення температурного режиму може привести до витягування паростків, їх витончення, швидкому відцвітання, зниження декоративних якостей бутона.

Протягом зазначеного терміну слід не забувати про поливи, проводячи їх у міру підсихання грунту. Для поливу слід використовувати свіжу воду, в яку можна додавати стимулятор росту, наприклад, «Епін» .

Зростаючим нарцисів необхідно отримувати достатню кількість світла, для чого в теплиці слід встановити додаткове освітлення, враховуючи при цьому, що використовуються лампи не повинні підвищувати температуру повітря.

Важливо не допускати в період цвітіння нарцисів різких температурних перепадів і протягів.

Увага! Середня тривалість цвітіння нарцисів становить 5-10- днів.

Після відцвітання цибулини не викопують, а залишають в ємностях. Після відмирання листя у нарцисів, ємності з цибулинами прибирають в сухе прохолодне місце до кінця серпня. Після чого цибулини викопують з ємностей і пересаджують у відкритий грунт. Повторно використовувати їх для вигонки нарцисів можна буде через 2 роки.

Повторно використовувати їх для вигонки нарцисів можна буде через 2 роки

Термін цвітіння нарцисів - 5-10 днів, це необхідно враховувати при вигнала

особливості догляду

Нарциси - квіти, які не потребують особливого догляду.

  1. Щоб отримати гарні і міцні квіти, нарциси рекомендується підгодувати. Перша підгодівля проводиться на етапі появи паростків, друга - в період бутонізації, третя - в період цвітіння.
  2. Нарциси люблять воду, тому їм потрібно забезпечити якісний полив з моменту появи паростків і до відмирання кольорів.
  3. Нарциси досить стійкі до хвороб, якщо забезпечити їм правильний догляд. Найбільш поширеними захворюваннями, що вражають ці квіти, є грибкові захворювання. Особливо нарциси схильні до поразки фузаріозом, який починається з донця цибулини і піднімаючись вгору, призводить до розм'якшення цибулини. Другим найбільш частим захворюванням нарцисів є сіра гниль, яка також вражає цибулину, поширюючись потім на всю рослину. У деяких випадках цибулини нарцисів можуть дивуватися пеніціллезной гниллю - захворюванням, через якого цибулини не проростають. Крім грибкових, нарциси можуть дивуватися ще вірусними захворюваннями. Серед яких, найбільш поширеними є кільцева плямистість, біла або жовта смугастість, мозаїчний вірус.

Нарцисам необхідне хороше освітлення

Увага! Обробка цибулин фунгіцидами перед закладкою на зберігання, є надійною профілактикою грибкових і вірусних захворювань.

Як видно, вигонка нарцисів не вимагає особливих навичок. З його процесом впорається навіть новачок, головне тут - дотримання правил і наявність теплиці.

Вигонка нарцисів - відео

Вирощування нарцисів - фото

Вирощування нарцисів - фото

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама