Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування кабачків в теплиці: терміни посадки і догляд, відео та фото

  1. Переваги тепличного вирощування
  2. Відповідні сорти для теплиці
  3. Оптимальні умови вирощування
  4. Вибираємо сезон для посадки
  5. підготовка ґрунту
  6. вирощування розсади
  7. Висівають сіянці на розсаду
  8. пікіруємо кабачки
  9. Організація правильного догляду
  10. запилення культури
  11. збираємо урожай
  12. Поради від досвідчених городників

Як правило, смачні і невибагливі до відходу кабачки вирощують у відкритому грунті. А якщо висадити таку культуру в парнику, то можна зібрати до 50 кг буквально з 1 кв. метра. Як? Все дуже просто! Саме про те, як відбувається вирощування кабачків в теплиці і піде мова нижче.

Саме про те, як відбувається вирощування кабачків в теплиці і піде мова нижче

Переваги тепличного вирощування

Багато городників, почувши про вирощування кабачків в парникових умовах, тільки поведуть здивовано плечима. Навіщо? Якщо у відкритому ґрунті ця культура і так добре росте і радує врожаями.

Більш того, кабачок стійкий до нічних холодів і невимогливий у догляді. Насправді, переваг вирощування цієї культури в теплиці з полікарбонату маса, а саме:

  • кабачки в теплиці дозрівають в кілька разів швидше, а значить, кількість знімається врожаю збільшується;
  • ті плоди, які вирощені під прикриттям, мають більш ніжним смаком;
  • багато гібриди були створені спеціально для вирощування в парникових умовах;
  • у цього способу є і позитивна матеріальна сторона: ранній збір врожаю можна вигідно реалізувати;
  • кабачок, вирощений в теплиці, набагато стійкіше до дефектів і паразитам.

Незалежно від того, де висаджується кабачок, догляд за ним потрібен мінімальний, це стосується і тепличних умов.

Відповідні сорти для теплиці

Вирощувати кабачки в теплиці досить просто. Головне, підібрати відповідні гібриди. На користь таких різновидів є той факт, що вони не вимагають багато місця, при цьому рясно плодоносять. До найпоширенішим видам ставляться такі:

  • безплідні;
  • Гібриди F1;
  • Белгора;
  • Кавілі.

Такі сорти відрізняються високим плодоносінням і прекрасним смаком. І також варто відзначити, що для розведення кабачків в тепличних умовах найкраще вибирати середньостиглі і самопиляемие види.

Оптимальні умови вирощування

Щоб посаджені сіянці порадували хорошим урожаєм, необхідно дотримуватися наступних моментів:

  • вибрати сезон і правильно встановити температурний режим;
  • підготувати грунт до посадки;
  • виростити розсаду.

Всі ці фактори є найважливішими для успішного вирощування культури. Тому їх варто детально розглянути.

Вибираємо сезон для посадки

Вирощувати кабачки в парнику можна в будь-який сезон. Але якщо врахувати, що осінні сорти краще зберігаються в погребі, то ятати посадкового матеріалу краще виконати в кінці зими. Та й така вітамінна прибавка по весні буде до речі для вашого організму.

Як правило, приступивши до вирощування розсади в кінці лютого, ви зможете зняти перший урожай вже на початку квітня. Вирощувані плоди можна не тільки використовувати для своїх потреб, а й реалізувати.

Отримання хорошого врожаю багато в чому залежить від правильно відрегульованим тепличної температури. Як правило, денна температура повинна бути на рівні + 23 ° С, а в нічний час не можна, щоб вона опускалася нижче позначки в + 14 ° С. Ну а що стосується грунту, то вона повинна бути прогріта до + 20 ° С.

підготовка ґрунту

Ще один важливий момент, від якого залежить успіх затіяного справи. Перед тим як висіяти насіння, необхідно удобрити грунт перепрілим перегноєм з розрахунку на 1 кв. метр 10 кг цієї сировини. Варто відзначити, що всі земляні роботи краще виконати по осені.

вирощування розсади

І останнім фактором, який грає важливу роль, є спосіб посадки. Як правило, у відкритий грунт можна висівати і сіянці і виробляти посадку розсадою. Але коли планується посадка в парнику, все ж варто віддавати перевагу розсаді. Землю для неї можна купити або ж взяти з парникової грядки. А за добу до висадки насіння горщики з ґрунтом гарненько зволожуються.

У більшості випадків насіння проростає швидко і дружно. А також варто відзначити, що зберігати посівний матеріал можна протягом 7 років.

Важливо! Виростити і двічі зняти хороший урожай кабачків на одному і тому ж місці не вдасться. Тому грядку, де ви виростили кабачки на наступний рік, використовують під інші культури.

Висівають сіянці на розсаду

Отримання кабачкової врожаю з розсади показав кращий результат, якщо порівнювати з посадкою насінням. Але для того щоб отримати міцні паростки кабачків, слід докласти трохи зусиль. Отже, що потрібно для успішного пророщування сіянців:

  1. Перед посадкою насіння замочують в теплій воді на 3 години. А потім їх розладжуватися по шару вати на три доби.
  2. Вимочивши насіння, приступають до підготовки грунту для висадки. Для цього можна купити гумус або приготувати його самостійно, взявши рівними частинами торф, землю з городу і компост.
  3. Для розсади можна взяти спеціальні торф'яні горщики або звичайні пластикові, в які розсипають приготовлену землю.
  4. Після того як грунт буде поміщена в посадочні ємності, її поливають теплою водою і дають відстоятися добу. І лише потім, висаджують пророщене матеріал на глибину 3 см.

Практично все сорту кабачків дають сходи максимально швидко, тому немає потреби створювати додаткові парникові умови. При цьому за рівнем температури стежити все ж варто. Як правило, температура в межах + 20 ° С буде оптимальною для появи зелених паростків.

Важливо! Кабачкова культура любить регулярне зволоження. Але стежте, щоб воно було помірним. В іншому випадку сіянці запреют і загинуть.

В іншому випадку сіянці запреют і загинуть

пікіруємо кабачки

як вирощувати кабачки з розсади ? Запорукою успішного вирощування є проведення пікіровки розсади. Така процедура спрямована на те, щоб дати зміцнитися з'явився паростку і інтенсивніше піти в зростання.

Після того як сіянці будуть висаджені на розсаду, через 20 днів необхідно виконати першу пікіровку.

Виконують її ближче до вечора. При цьому варто відзначити, щоб не пошкодити кореневу систему кабачка, паростки пікірують разом з грудкою землі і поглиблюють на 5 см. Після виконаної процедури кабачки необхідно полити теплою відстояною водою.

Організація правильного догляду

Правильний догляд за кабачками складається з декількох маніпуляцій, а саме:

  1. Щоденне вентилювання парника, щоб в ньому не стояла задуха.
  2. Намагайтеся, щоб вологість повітря знаходилась на позначці 65%.
  3. Ідеальна температура для повноцінного розвитку розсади є не більше + 23 ° С вдень і + 17 ° С вночі.
  4. Якщо розсада посаджена сильно густо, то доцільно буде посікти нижні листи у кожного куща. Такий метод допоможе поліпшити циркуляцію повітря і збільшить освітленість плодів.
  5. Регулярно рихлить грунт після поливів і припиняйте всі спроби бур'янів прорости поруч з кабачками.

Як бачимо, догляд в парнику за цією культурою досить простий, і не вимагає докладати багато зусиль.

Важливо! Як тільки з'явиться перша зав'язь на чагарниках, збільште кількість поливів до 3 разів на тиждень. У цей період для кожного куща необхідно по 4 літри теплої відстояної води.

У цей період для кожного куща необхідно по 4 літри теплої відстояної води

запилення культури

Як виконати запилення цієї культури, якщо в теплицю не потрапити комаха запильник? Та й де йому взятися взимку. У цьому випадку використовуйте досвід бувалих городників.

Як відомо, запилення відбувається за допомогою чоловічих бутонів, а вони зацвітають рівно на 10 днів пізніше жіночих квітів.

А щоб не чекати, поки відкриються чоловічі бутони, можна піти таким шляхом: висадити розсаду в два етапи. Одну частину на 10 днів раніше, а другу частину відповідно на 10 пізніше. Таким методом ви зможете без зусиль зняти рано урожай.

збираємо урожай

Ну ось, посадка і догляд принесли результат у вигляді щедрого врожаю. Але і в цьому випадку потрібно враховувати кілька моментів:

  • знімати плоди слід через день, оскільки перезрілі кабачки не тільки в кілька разів гірше за смаком, вони ще й уповільнюють зростання інших кабачків, зростаючих на кущі;
  • найкраще знімати ті плоди, довжина яких сягає до 20 см;
  • щоб не помилитися в стиглості кабачка, легенько по ньому постукайте, а якщо почуєте глухий звук, значить, плід дозрів і його можна зривати;
  • знімаючи кабачки з грядки, скористайтеся ножем, за допомогою якого можна акуратно посікти частина хвостика, не завдаючи шкоди куща;
  • якщо ви хочете відправити зібрані кабачки на зберігання в льох, не мийте їх попередньо.

Насправді насолодитися вирощеної кабачкової досить просто. Більш того, з таким завданням впорається навіть початківець дачник без відповідного досвіду.

Поради від досвідчених городників

Посадка кабачка в теплиці - це процес, який не вимагає від людини певних знань і навичок. При цьому багато досвідчених городників відзначають, що існує кілька секретів, які допомагають суттєво збільшити урожай, а саме:

  1. Щоб на кущах було більше жіночих квітів, перед початком цвітіння потрібно виключити поливи і трохи підсушити тепличний повітря. Така хитрість допоможе сформуватися більшій кількості бутонів жіночого роду.
  2. Коли по весні починають літати комахи запилювачі, відкрийте вікна та двері в теплицю.
  3. Якщо на кабачковий кущах занадто багато зеленной маси, не роздумуючи, беріть ножиці і проріджують листя. Це допоможе вам не тільки зосередити надходження корисних елементів в плоди, але і захистить кабачки від плодової гнилі.

Ось такими корисними секретами діляться городники, які успішно вирощують цю культуру в парнику не один рік. Насправді садити кабачки в парнику не тільки можна, а й треба.

Головне, правильно підготувати умови для зростання культури і докласти трохи зусиль, і це обов'язково окупиться у вигляді гарного врожаю. Більш того, вирощуючи кабачки в теплиці можна також ще й непогано заробити. Тому якщо у вас є можливість посадки в теплиці цього чудового овочу, не втрачайте часу дарма.

Як?
Навіщо?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама