Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

вирощування півоній

  1. посадка півоній
  2. вибір місця
  3. Підготовка посадкових ямок
  4. Безпосередньо процес посадки
  5. Догляд за півоніями
  6. Перші два роки
  7. Третій рік
  8. Поділіться з друзями в соціальних мережах!
  9. Дякуємо!

Півонії - прекрасні квіти , Поступаються за своєю красою та ароматом тільки трояндам. Вони одні з найкрасивіших квітів на вашому садовій ділянці. Вони найулюбленіші тому, що їх яскраве і пишне цвітіння проходить близько 2-3-х тижнів. А якщо правильно підібрати сорти півоній, то ваш сад з перших чисел травня до кінця липня буде розфарбований прекрасними і різними фарбами і наповнений ароматом. Вирощування півоній улюблене заняття багатьох квітникарів, як же вирощувати їх на своїй ділянці.

Запрошую Вас до групи на "Заміські хобі"Півонії - прекрасні   квіти   , Поступаються за своєю красою та ароматом тільки трояндам

вирощування півоній

Розрізняють півонії за забарвленням, розмірами, формами квіток. У них широкий спектр ароматів. Восени, коли настають холоди, листя півоній знову набувають різноманітні відтінки. Вирощувати півонії зовсім неважко і легкодоступною навіть початківцям дачникам.

Півонії - квіти невибагливі, вони регулярно цвітуть. Вони не бояться бур'янів і здичавіння ділянки. Їх можна взагалі не удобрювати і не рихлити. Вони довговічні і можуть рости без пересадок на одному місці, при цьому не хворіти.

посадка півоній

Отже, з чого потрібно починати вирощувати півонії на садовій ділянці. Перший крок - його посадка. Купувати кореневища півонії потрібно акуратно, розглядаючи, щоб була точка росту з живими бруньками. Спочатку вибираємо грунт. Півонії підходить будь-яка грунт. Але все-таки краще для них підійдуть суглинки, чисті і окультурені. Півонії не переносять заболочені і сирі грунту.

вибір місця

Тепер вибираємо місце розташування півоній у вашому саду. Виберіть сонячні місця, оскільки півонії світлолюбні рослини. Але якщо у вас таких немає, то можливо їх посадити і в півтіні. Кількість одержуваного сонячного світла регулює цвітіння півоній. І бажано, щоб місце рослини півоній було добре захищене від вітру і протягу.

Підготовка посадкових ямок

Посадка півоній не забере багато часу і сил.

Спочатку готуємо ями для посадки. Робити це необхідно за місяць-півтора до посадки квітів. Робити це необхідно для того, щоб земля всередині ямки могла добре осісти. Ями слід копати на 80-100 см один від одного. Глибина таких ям повинна становити 60-70 см. У діаметрі яма повинна бути 55-70 см.

У готові ями покладемо спеціальну суміш, що складається з компосту, перепрілого гною з домішками, сульфату калію, кісткового борошна і суперфосфату. Для глинистих ґрунтів можна додати трохи подрібненої гашеного вапна. Все це перемішати з верхнім шаром грунту, який був знятий раніше, і утрамбовуємо. У підсумку виходить половина ями поживної суміші.

Безпосередньо процес посадки

Отже, перейдемо безпосередньо до посадки півоній. Найкращим часом для цього є кінець літа - початок осені. Посаджене в цей час рослина встигне прижитися до зимових холодів, півонії швидше ростуть, швидко зацвітають.

Розсаджує посадковий матеріал в підготовлені ямки. Півонії садять так, щоб бруньки відновлення йшли в землю не більше ніж на 3-4 см, якщо ви вирощуєте на суглинках, і не більше ніж на 5-6 см, якщо вирощуєте на пісковиках. Чи не утрамбовують землю при посадці, щоб не пошкодити молоді корені і щоб не змінилася глибина посадки куща в землі.

Догляд за півоніями

Перші два роки

Все, квіти посаджені. Але вони вимагають відходу. Отже, розглянемо, як же правильно доглядати за півоніями. Їли ви правильно підготували ями перед посадкою, то перші роки два ваш квітник не потребуватиме підгодівлі. Він буде добре розвиватися за рахунок добрив, які ви внесли в яму.

В даний період для півоній необхідно розпушування грунту, прополка і поливання. Рихлити слід акуратно, щоб не пошкодити кущ, на глибину не більше 5-7 см. Рихлить на 20 см від куща. Таку процедуру бажано проводити після дощу або поливання. Все це допоможе не утворитися скоринці. Десь раз на тиждень слід поливати рослину. Вчасно прибирайте бур'яни.

До речі для облагородження грунту сьогодні широко застосовуються сидерати, якщо вам не знайоме це слово, читайте тут .

Третій рік

На третьому році після посадки потрібно підгодувати півонії. За сезон проводиться 3 підгодівлі.

Перша: азотно-калієва. Її проводять навесні, відразу після того як зійшов сніг. Навколо куща тільки на грунт розсипайте азот і калій.

Другий підгодівлею є азот, калій, фосфор. Її слід проводити в період, коли відбувається бутонизация. Робиться підгодівля для того щоб поліпшити якість цвітіння півоній.

І нарешті, третя підгодівля повинна проводитися через 12-15 днів після цвітіння, півоній. Вона потрібна для того щоб утворилися великі бруньки відновлення. Все це зможе забезпечити відмінний зростання і цвітіння в наступному році.

Сподіваємося, що цей маленький список наших порад допоможе вам виростити прекрасні півонії на своїй дачній ділянці, які будуть радувати вас своїм прекрасним цвітінням і приємним ароматом багато років.

Далі читайте, як вирощувати целозию на дачі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Поділіться з друзями в соціальних мережах!

Сайт некомерційний, розвивається на особисті кошти автора і ваші пожертви. Ви можете надати допомогу!

(Навіть невеликою сумою, можна ввести будь-яку) (картою, з стільникового тел, яндекс грошима - виберіть потрібне)

Дякуємо!

Запрошую Вас до групи на "Заміські хобі"

Все про заміського життя: дача, сад, город, квіти, відпочинок, риболовля, полювання, туризм, природа

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама