Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування трави для кішки: 2 перевірених варіанти

  1. Навіщо кішці трава?
  2. Що будемо вирощувати?
  3. котяча агротехніка
  4. Спосіб 2. Без грунту
  5. висновок
mark_kr

16318 5

Навіщо кішці трава?

Кішка, яка живе в приватному секторі «на вільному вигулі», їсть траву практично регулярно. Звичайно, тут є присутнім ризик глистових інвазій, тому дегельмінтизацію потрібно проводити регулярно. Але при цьому трава в раціоні котячих (а заодно і псових) виконує дві вкрай важливі функції:

По очах видно, що кіт їсть траву із задоволенням

  • Жорсткі стебла трави, потрапляючи в шлунок, сприяють його очищенню, провокуючи блювоту. Разом з блювотними масами і травою виходять трудноперевариваемие залишки їжі (наприклад, поліетиленова оболонка від ковбаси) і шерсть, що накопичилася всередині після вилизування. Нічого страшного в такій блювоті немає - цей процес цілком нормальний і навіть необхідний для підтримки гарного самопочуття вихованця.
  • Якщо ж кішка тільки обкушує стебла трави, жує їх і випльовує - це свідчить про нестачу вітамінів. Можна відкоригувати раціон, але все ж доступ до трави теж варто забезпечити.

Як я зазначив вище, у «вуличних» кішок з цим проблем немає. А ось тварині, що живе в типовій квартирі багатоповерхівки, знайти свіжу траву ніде. Ось і доводиться періодично робити набіги на хазяйські квіти, отримуючи заслужений прочухан.

Така поведінка свідчить про те, що кішці чогось не вистачає. Втім, можливо, не вистачає ременя ...

Захистити квіти від кішки, а кішку від квітів (більшість з них, м'яко кажучи, не корисні) - можна. Для цього варто приділити зовсім трохи часу і виростити свіжу травичку!

Що будемо вирощувати?

Найпростіший спосіб - купити в сільськогосподарському магазині пакетик насіння з написом «трава для кішки». Як правило, до складу насінної суміші входять різні трави на кшталт мятліка, лимонника і т.д. Втім, навіть незважаючи на те, що коштує така трава копійки, можна заощадити ще сильніше.

Упаковка насіння для висадки

Для вирощування з метою підгодівлі котячих підійде:

  • пшениця;
  • жито;
  • овес;
  • ячмінь.

Купивши два-три склянки таких зерен на будь-якому ринку, ми забезпечуємо кішку повноцінної зеленої підгодівлею мінімум на сезон.

котяча агротехніка

Спосіб 1. З грунтом

Є два способи вирощування трави для кішок. Перший передбачає використання субстрату - або звичайного ґрунту для квітів, або його заміни. Я зазвичай дію так:

  1. Беру лоток з висотою бортика не більше 5 см: підійдуть контейнери від харчових продуктів, невикористовувані ємність для котячого туалету і т.д. В принципі можна вирощувати траву і в квіткових горщиках, але тут ймовірність того, що в процесі поїдання зелені горщик буде скинутий на підлогу, близька до 100%. Тому чим нижче резервуар і чим ширше його підстава - тим краще.

Ємність для яєць цілком підійде

  1. На дно контейнера укладаю кілька шарів щільних серветок або жорсткої туалетного паперу.
  2. Потім засинаю приблизно 2 см деревного гранульованого наповнювача для котячого туалету - бажано брати варіант з мінімальною кількістю ароматизаторів.

Наповнювач беремо тільки свіжий! Використання гранул, які побували в лотку: а) негігієнічно і б) може нашкодити кішці.

  1. Заливаю наповнювач водою і залишаю приблизно на 2-3 години. За цей час гранули розбухнуть, і наш субстрат перетвориться в кашку.

Зерно на субстраті

  1. Висіваю насіння залів на поверхню субстрату і присипають або таким же розмоченим наповнювачем, або садовою землею. Шар присипки повинен становити 1-2 см.
  2. Зволожують грунт з насінням і закриваю лоток поліетиленовою плівкою для прискорення проростання.

Проростання злаків на субстраті з наповнювача

  1. Ставлю нашу «клумбу» на підвіконня . Коли насіння почнуть проростати, знімаю плівку і регулярно поливаю, стежачи за тим, щоб грунт не пересихала.

Спосіб 2. Без грунту

Другий спосіб не забезпечує високу врожайність, але зате його можна застосовувати навіть тоді, коли в нашому розпорядженні немає ні грунту, ні відповідного лотка. Діємо так:

Ідеальна ємність для вирощування без ґрунту

  1. Беремо дві одноразові тарілки - одну побільше, іншу поменше.
  2. У меншій тарілці робимо кілька десятків отворів діаметром близько 1 мм - вони будуть служити для відведення зайвої води.
  3. На дно тарілки укладаємо ватяні косметичні диски, які гарненько воложимо.
  4. Встановлюємо меншу тарілку в більшу, і на поверхню ватних дисків висіває насіння злаків.
  5. Зверху накриваємо насіння крупноячеистой марлею.

Трава в пластиковій тарілці виходить не такий великий, але кішці вистачає

Загортаємо обидві тарілки в поліетилен і виставляємо на підвіконня. Як тільки насіння проростуть, поліетилен потрібно зняти, а молоду траву - поливати не рідше одного-двох разів на день невеликою кількістю чистої води.

висновок

Описані мною способи вирощування трави для кішки можна реалізувати в будь-якій квартирі. Так що якщо ви хочете забезпечити вашому вихованцеві доступ до свіжої зелені - сміливо беріть цю методику на замітку, а перед початком «посівних робіт» перегляньте ще й відео в цій статті.

Якщо ви хочете висловити подяку, додати уточнення або заперечення, щось запитати у автора - додайте коментар або скажіть спасибі!

Навіщо кішці трава?
Що будемо вирощувати?
Що будемо вирощувати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама