Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Золотий корінь вирощування

  1. Як вирощувати золотий корінь?

Родіола рожева (Золотий корінь) відноситься до сімейства Товстолисті. Кореневище потужне, бульбоподібне, з великою кількістю додаткових бруньок відновлення і нечисленними тонкими корінням, що мають запах троянди. Поверхня кореневищ і коренів покрита гладкою, відшаровується корою сірувато-бежевого кольору, з металевим золотистим блиском. Звідси і назва «Золотий корінь».

Стебла нечисленні, прямостоячі, неветвістие, висотою 25-50 см, діаметром 4-6 мм, при підставі одягнені перетинчастими лускоподібний листям. Стеблові листки чергові, сидячі, товсті, соковито-м'ясисті, світло-зелені, довгасто-яйцеподібні, ланцетні, довжиною 7-35 мм і шириною 3-15 мм, загострені, цілокраї або з декількома зубцями у верхній частині.

Суцвіття кінцеві, густі, щитковидні, багатоквіткові, діаметром 3-6 см. Квітки дрібні, одностатеві, зазвичай чотиривимірні з жовто-зеленими ланцетними чашелистиками довжиною близько 2 мм і лінійними лимонно-жовтими пелюстками, вдвічі перевищують чашечку, що червоніють при дозріванні.

Плоди - листівки. Цвіте в червні - липні. Насіння дозріває в липні - серпні.

У коренях і кореневищах золотого кореня знайдені глікозид салідрозід, п-тирозол, флавоноїди, кемпферол, дубильні речовини пирогалловой групи, лактони, жири, воски, стерини, органічні кислоти, ефірну олію і більше 20 мікроелементів.

У квітках, листках і стеблах виявлено флавоноїди з'єднання, в соку листя - винна і яблучна кислоти. Рослина містить велику кількість цукрів, в основному глюкози і сахарози.

Рідкий екстракт родіоли рожевої (золотого кореня) призначають як стимулюючий і адаптогенний засіб при захворюваннях нервової системи (безсоння, неврози, підвищена дратівливість), при важкій фізичній і посиленій розумовій роботі, гіпотонії, при професійної приглухуватості, пов'язаної з постійним впливом шуму, порушеннях обміну речовин , при статевих розладах (імпотенції), при легких формах діабету, для стимулювання кровотворення, в спортивній практиці для усунення явищ стомлення, як загальнозміцнюючий засобів .

Золотий корінь зміцнює, захисні системи організму, посилює опірність до несприятливих впливів факторів зовнішнього і внутрішнього середовища, діючи набагато ефективніше, ніж женьшень , елеутерокок , Аралія маньчжурська, китайський лимонник , Левзея.

Лікувальна дія рідкого екстракту родіоли рожевої, як адаптоген, поле прийому всередину сохраняється протягом 6 годин. Екстракт протипоказаний особам з різко вираженими симптомами нервових захворювань, при виснаження коркових клітин головного мозку, гіпертонії, викликаної вегетативно-судинну дистонію.

У природних умовах родіола рожева зустрічається в гірських регіонах, на Уралі, Алтаї, Саянах і т. Д. Зростає по кам'янистих берегах гірських струмків, озер. У культурі рослина віддає перевагу зволоженим, пухкі, добре дренованих сонячні ділянки з легкої супіщаних грунтом. Під перекопування грунту бажано додати перегній (6-8 кг / м²), аміачну селітру (10-15 г), азотно-кислий калій (15-20 г) і суперфосфат (20-25 г).

Як вирощувати золотий корінь?

При посіві насіння їх попередньо проморожують протягом 1,5 місяця. У перший рік життя рослин з'являється від 2 до 10 надземних пагонів, що досягають висоти 6-12 см, і невеликі кореневі кореневища вагою 1-2 г. На постійне місце рослини висаджують на третій рік. При цьому треба стежити, щоб верхівкові зимуючі бруньки розташовувалися на рівні грунту. Сіянці рясно поливають і мульчують торф'яної крихтою.

Для вегетативного розмноження беруть відрізки кореневищ старше 5 років довжиною 3-5 см з верхівкової ниркою відновлення.

Відростання надземної частини золотого кореня починається дуже рано. На початку червня рослина зацвітає, а до середини липня дозрівають насіння. До збирання врожаю коренів приступають у другій половині серпня і продовжують до настання заморозків. Прибирання підлягають 5-6-річні кореневища, отримані від посіву насіння, і 3-4-річні, розмноження відрізками коренів.

Вага їх досягає 700-1500 м Викопані кореневища промивають, очищають від старої бурої пробки, загниваючих частин і подвяливают в тіні. Потім кореневища розрізають упоперек на шматки завдовжки 2-10 см і сушать при температурі 50-60 °. Термін придатності висушеної сировини - три роки.


Дивіться також:


Як вирощувати золотий корінь?
Як вирощувати золотий корінь?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама