Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

зоологічний форум

У мене сильна підозра, що він і в Пскові може жити в дикому стані ... ВО всякому разі - під пологом лісу, де тихо і волого. Встановлена ​​холодостойкость для Phyllostachys nigra варіат саме "black bamboo" - це 5 по Фаренгейтом або мінус 16 за Цельсієм. (У цього виду є кілька колірних форм, вони всі мають темні стовбури, але тільки одна форма - під комерційною назвою "чорний бамбук" - має такий глибокий шоколадно-чорний колір з лакованим блиском). Так що в Грузії можеш садити прямо в саду, не замислюючись. Навіть якщо раптом вдарять жорсткі морози і у вас там Т впаде нижче -15 (таке буває ???) - у чорного бамбука помруть тільки надземні частини. Корінь виживе і навесні дасть купу нових пагонів.
Правда, вони будуть довго визрівати - твоє запитання про жовтий відтінок на деяких фотках - це якраз процес дозрівання стовбура - спочатку він просто світло-зелений. Потім жовтіє і потім починає темніти. Коли йому виповниться три роки - він повинен стати повністю чорним.
Це якщо тебе не обманули і продавець не підсунув замість форми "чорний бамбук", яка рідкісна і високо цінується за красу, яку небудь іншу варіат цього ж виду, жовтувату або з іржавими плямами - такі теж є. У перші пару років цього не зрозуміти.
Ще є один прикол у бамбука (справжніх) - це те, що їх розмножують і продають тільки вегетативним поділом маточного кореневища на купу маленьких кореневих грудок з одним-двома молоденькими стволиками. І продавець може навіть не спеціально підсунути щось не те, а просто сплутати один з іншим - вони в молодості всі пов'язані. Ще один прикол - одне і теж маточне рослина іноді може давати кореневі відводки-виродки. Тобто, маткова колонія - нормальний чорний бамбук, а ось відокремлений від нього посадковий кореневої грудку - раптом може дати пагони зовсім іншого кольору. Іноді такого, якого не було ні у кого в світі ...
Таким шляхом, наприклад, всього кілька років тому був випадково отриманий морозостійкий варіант іншого виду біжить бамбука - Phyllostachys vivax, причому у нього не тільки здатність витримувати морози до мінус 23С (!!!!), але ще і колір змінився з зеленого, на зелений з жовтими смужками.
Ось дивись:
http://www.bamboogarden.com/Phyllostach ... zhu% ​​27.htm
Є ще пара дуже красивих видів, які тримають морози до -22:
Листоколосник оголений - http://www.bamboogarden.com/Phyllostachys%20nuda.htm
Ще один вид, теж листоколосник - http://www.bamboogarden.com/Phyllostach ... ginata.htm
а один, за чутками, здатний вижити при - 26 С!. ПР і це, у них залишаються зеленими листя. Прямо на морозі!
http://www.bamboogarden.com/Phyllostach ... ifolia.htm
А ось курильське бамбук, який утворює непролазні хащі на Сахаліні, де люблять ховатися ведмеді ...
http://www.bamboogarden.com/Sasa%20kurilensis.htm
======================================
Все, що я зараз розповідав, відносилося до групи "біжать бамбука", які відрізняються, в цілому, більшою холодостійкістю, але, найголовніше - шаленою швидкістю зростання і захоплення нових територій. Чорний бамбук ще не самий агресивний з цих видів. Вівакс - він росте швидше, здатний захопити гектари ґрунту (при ідеальних умовах, звичайно) і виростає до 40 метрів у висоту ... Коли садять "біжать бамбук" - обов'язково передбачають систему обмеження розповзання кореневищ. Інакше потім будуть великі проблеми - бамбук вбити дуже важко, коли він повністю вкоренитися і почне рости всерйоз (це на п'ятий рік після посадки буває зазвичай). Я, правда, посадив в цьому році чорний бамбук прямо в сад у одного ... без усякої системи стримування У мене сильна підозра, що він і в Пскові може жити в дикому стані . Це буде біологічна диверсія для всіх сусідів)))))))))))))))))) 0
Жартую - він, швидше за все, не витримає зимівлі, тут морози до -26 регулярно.
-------------------------------------------------- --------------------
А тепер - пара унікальних холодостійких видів з іншої групи - купчасто бамбука.
Гарний вид купчасто-зростаючого бамбука з гірських лісів Китаю. Морозостійкість - мінус 20С. Просто неймовірно для цієї групи, але не переносить спеку і надмірний полив / дощі. Назва - "бамбук - голова дракона"
http://www.bamboogarden.com/Fargesia%20 ... phala.html
ще один офігенний бамбук - крупнолистовий купчастий бамбук з помірно-теплих лісів Азії. Самий великі листи серед усіх 1500 видів бамбука незалежно від роду. - Листок до 50 см завдовжки і до 10 см шириною. Кожен!
http://www.bamboogarden.com/Indocalamus ... llatus.htm
Морозостійкість - до мінус 10 С.
Цей бамбук на батьківщині росте в заболочених лісах, тому у нього в коренях є спеціальні повітряні канали, щоб рослина не задихалися в болотистому ґрунті і бруду. Його можна садити прямо по кромці берега ставка, прямо по лінії води. Майже як очерет.
Його листя їстівні, в них можна запікати рибу, картоплю і м'ясо.
---------------------
Кучні бамбук - не розповзається в боки і сидять там, де ти їх посадиш. З ними - інша проблема: що біжать бамбуки огинають перешкоди, якщо зустрічають їх на шляху зростання кореневища. Саме тому їх можна стримувати простим поліетиленом, вкопаних в землю на пів-метра навколо рослини. А ось кучні бамбук - будуть УПОРНО рости саме туди, куди їм хочеться. Тому якщо посадити їх прямо біля фундаменту будинку і їм раптом захочеться рости саме в напрямку цього фундаменту - вони просто через пару десятків років розвалять бетонну основу і будинок завалиться. Кучні бамбук здатні пробити плити аеродрому, якщо вони СВЯП рости саме там, а ні в іншому місці. Тому обмежувати їх коріння поліетиленом - марно. Їх треба просто садити подалі від будівель - і все буде нормально. Далеко від місця посадки вони не йдуть.

Аке буває ?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама