Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від бліх у квартирі за допомогою пижма?

  1. Чим відрізняється від інших рослин
  2. Відвар для усунення паразитів

Блохи в квартирі   з'являються з різних причин Блохи в квартирі з'являються з різних причин. Часто вони з'являються через тварин, які переносять комах в шерсті. Але це не єдина причина. Навіть якщо у вас немає домашніх вихованців, то комахи заводяться в під'їздах житлових будинків, проникають в квартиру за допомогою гризунів, перебігають в житло через їх цькування в сусідніх приміщеннях, як правило, в підвалі.

Позбутися від них не дуже складно, але необхідно вибрати правильну стратегію. Далеко не завжди допоможуть хімічні засоби, які коштують дорого, але ефект їх короткочасний. Також не варто довіряти численним народних засобів, які не спрацьовують в ваших умовах. Однак існує універсальний засіб, яке на практиці довело свою ефективність. наприклад, пижмо від бліх. Причому, можливо з'єднати її з іншими травами, скажімо, з полином, а можна використовувати і самостійно.

Чим відрізняється від інших рослин

Пижмо невибаглива, росте в Росії практично у всіх регіонах. Існують кілька видів: срібляста, полинолиста, яскраво-червона, гуронская, чашелістная і інші види, всього яких налічується близько 30. Вони відрізняються за кольором, окрас варіюється від білого до сріблястого, жовтого, насиченого червоного, але всі види ефективні в боротьбі з шкідниками .

Рослина має густі суцвіття, специфічний і насичений запах, приємний для людини, але вкрай нестерпний для бліх. У складі містяться ефірні масла, саме вони мають відлякує ефектом, до того ж, мають потужний дезінфікуючий дію, вбиваючи патогенну флору і хвороботворні мікроби.

Хоча пижмо від бліх довела свою ефективність, однак пам'ятайте, що у багатьох людей на неї буває алергія, її погано переносять домашні тварини, маленькі діти. Вкрай небажано попадання частинок рослини в їжу, що викликає сильне роздратування кишечника.

Тому якщо в квартирі проживають діти, знаходяться домашні тварини і, якщо немає можливості відгородити приміщення для приготування їжі від основної зони, то слід відмовитися від даного способу. Або, як варіант, використовувати пижмо в літню пору, коли можна тимчасово виїхати на дачу, залишивши в квартирі свіжі або висушені рослини. Вони діють однаково ефективно.

Відвар для усунення паразитів

Звичайно, найпростіший варіант - розкласти свіжі або висушені пагони Звичайно, найпростіший варіант - розкласти свіжі або висушені пагони. Але користувачі відзначають, що набагато зручніше використовувати відвар, адже його вийде розбризкувати. Таким чином він проникає навіть у важкодоступні місця: під плінтус, за шпалери, між щілинами в паркеті і так далі.

Відвар приготувати легко. Необхідно взяти склянку окропу і 25 грамів сушених суцвіть. Після цього заваріть суцвіття в окропі, дайте настоятися протягом години і приступайте до розбризкування, заливши відвар в звичайний пульверизатор для обприскування рослин.

Можна перемішати сухі суцвіття з листям полину, заваривши все разом. Зверніть увагу, що необхідно діяти максимально ретельно: розприскати по кутах, тріщинах на підлозі, на підвіконні, за шпалерами. До того ж, доведеться обробити іграшки, меблі, протерти практично всі поверхні, які не втратять свої властивості від контакту з водою.

Дуже допоможе і ароматична лампа. Додайте кілька крапель настоянки в ароматичну лампу, таким чином буде оброблено все приміщення.

Як бачите, пижмо від бліх дуже дієва, причому вона однаково ефективна в квартирі, будинку, на дачі - в будь-якому приміщенні.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама