Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фото клопів - як виглядають постільні, домашні та інші види клопів на фото

  1. Як виглядають домашні клопи
  2. Як розмножуються паразити
  3. Клопіние яйця
  4. Личинки в квартирі
  5. Ознаки появи клопів в квартирі
  6. Найнебезпечніший клоп
  7. щитники
  8. «Невинний» клоп солдатик
  9. Житель лісу - лісовий клоп
  10. Деревне клоп - нешкідливий гість міських квартир
  11. Клоп черепашка - шкідник злакових культур
  12. Водяний клоп Гладиш
  13. Клоп хищнец

У підряді комах Клопи налічується близько 40 000 видів клопів . Червоні, зелені, коричневі, чорні клопи, з яскравими вкрапленнями і малюнками на панцирі, хижаки або травоїдні, нешкідливі і смертельно небезпечні - всі вони доводяться один одному родичами. Зустріти комах можна повсюдно: в лісі, саду, парку, на городі, у власній квартирі. Представлені фото клопів допоможуть в найдрібніших деталях розглянути особливості кожного з видів.

Як виглядають домашні клопи

Найбільше докучати людині здатні постільні клопи . Домашній і постільний - назва одного і того ж комахи. Залежно від обраного місця для поселення, до паразитам застосовуються інші назви:

  • ліжковий;
  • меблевий;
  • білизняний;
  • речовий. У підряді комах Клопи налічується близько 40 000   видів клопів Домашні

Не варто плутати постільних паразитів з пиловими кліщами , Які також мешкають в квартирі. Пиловий кліщ крім місць проживання не має нічого спільного з квартирним клопом.
Дорослі представники відрізняються невеликими розмірами. Довжина тулуба ситого особини ледь досягає 0,9 мм-1 см. Самки більші за самців. Тулуб голодного паразита сильно сплющене і майже невразливою для механічних впливів. Після бенкету воно збільшується і змінює колір зі світло коричневого до насиченого бурого. Щоб детально розглянути зміни в розмірі , Подивіться фото постільних клопів до і після трапези.

За один прийом їжі, домашні клопи випивають кількість крові, яке в два рази перевершує їх власну масу.

Кімнатні клопи НЕ уметают літати , Але пересуваються відносно швидко, долаючи один метр за хвилину. При уважному вивченні фото домашніх клопів, можна побачити, що в порівнянні з тілом, голова дуже маленька і відрізняться трикутної формою. Щелепи зрослися в хоботок, оснащений двома каналами. Один служить для проколювання шкіри, другий - для всмоктування їжі. Тривалість життєвого циклу домашнього клопа 12-14 місяців.

Як розмножуються паразити

Парування клопів відбувається за допомогою травматичного запліднення. Самець протикає черевце самки і вводить в отриманий отвір сперму, яка згодом збирається в спеціальному відділі і формується в яйця. Отвір на черевці з часом заростає і на його місці утворюється цятка. Постільні клопи мають по кілька таких новоутворень, по їх числу можна порахувати число спарювань.

У голодні часи самка використовує сформувалися яйця в якості джерела живлення.

Для того, щоб самка відкладала яйця протягом всього свого життя, їй достатньо одного спарювання. Самці дуже волелюбні і можуть спаровуватися до 200 разів на день. Вони нерозбірливі у виборі партнера і проявляють інтерес до інших видів комах, німфам, самцям зі свого ж гнізда. При заплідненні іншого самця, він виступає в ролі «банку сперми». В результаті самка отримує своєрідний коктейль з генетичного матеріалу великої кількості самців.

Клопіние яйця

Запліднена самка відкладає яйця порційно, в одній яйцекладки налічується від 6 до 12 яєць. Нижче на фото показано, як як виглядають яйця клопів . Вони відрізняються крихітними розмірами, білим кольором і довгастої формою. Яйця надійно захищені міцною прозорою оболонкою, яка здатна їх захистити навіть від впливу більшості інсектицидів. На яйцях є мініатюрна кришечка, побачити яку можна лише при близькому розгляді.

На яйцях є мініатюрна кришечка, побачити яку можна лише при близькому розгляді

яйця

Личинки в квартирі

Через кілька днів з яєць з'являються личинки , Які прийнято називати німфами. Для розвитку їм необхідно регулярне харчування, тому на відміну від дорослих особин, німфи виходять на полювання частіше. Час дорослішання личинки 30-40 днів, за цей час вона 5 разів линяє - оновлює панцир, який їй вже малий. Хитнув оболонки можна знаходити в ліжку, за маршрутом руху німфи, безпосередньо в гнізді і інших місцях квартири.

Ознаки появи клопів в квартирі

Зустріти блукаючого «першопрохідника» в квартирі рідко кому вдається. Найчастіше постільні клопи видають свою присутність, коли популяція значно розрослася. У денний час домашні паразити ховаються в затишних затемнених місцях: під матрацом, в ліжку, під оббивкою м'яких меблів, в щілинах, під плінтусами, в меблів, в одязі. Де краще накопичуватися клопи в будинку - паразити намагаються влаштуватися ближче до своєї жертви безпосередньо на спальному місці. У досвітнє час вони стають активнішими і починають кусати своїх жертв. укуси клопів безболісні, завдяки тому, що в слині міститься анестезуючу речовину.

укуси клопів   безболісні, завдяки тому, що в слині міститься анестезуючу речовину

ознаки появи

Відрізнити, що покусали саме домашні клопи, можна за певними ознаками:

  • доріжки з 3-5 укусів:
  • опухлість з проколом в центрі і шишечкой;
  • сильне печіння і свербіж.

Криваві плями на постільній білизні, маленькі чорні кульки - екскременти домашніх клопів, які можна виявити на стінах, під шпалерами, на корпусних меблів, специфічний коньячний запах гнилої малини - всі ці ознаки, свідчать про те, що в квартирі завелися побутові клопи.

Паразити не є переносниками захворювань . Їхні укуси можуть спровокувати алергічні реакції , Присутність кровососів в будинку заважає нормальному сну і комфортного проживання. Як позбутися від домашніх клопів в квартирі , Кожен вирішує сам. Для цього можна спробувати зробити самостійні спроби або звернутися в спеціалізовані служби по знищенню комах .

Найнебезпечніший клоп

Найнебезпечніші види клопів - триатомові. Незважаючи на їх романтичну назву «Поцелуйного», вони представляють серйозну небезпеку для життя людини.

У загоні налічується близько 130 видів і майже все є переносниками смертельно небезпечного вірусу - хвороби Шагаса, вилікувати яку можна тільки на початковій стадії. З цієї причини їх найчастіше називають клопами-вбивцями. Від хвороби Шагаса вмирає щорічно 50 000 чоловік.

Величина поцілункових клопів досягає 3 см. Забарвлення варіюється від темно-коричневого до чорного кольору. Панцир прикрашають характерні смуги жовтого, оранжевого або червоного кольору. Розглянути, як виглядають клопи-вбивці , Більшість жителів планети можуть виключно на фотографіях, тому що мешкають небезпечні комахи в Південній Америці. За спостереженнями ентомологів, 95% особин живуть в дикій середовищі і лише 5% вважають за краще жити в сільських будинках і господарських будівлях.

За спостереженнями ентомологів, 95% особин живуть в дикій середовищі і лише 5% вважають за краще жити в сільських будинках і господарських будівлях

Триатомові поцелуйной клопів їх називають через особливості укусу. Комаха не здатна прокусити товсті шкірні покриви і кусає людину в області слизових губ. Під час укусу клоп-убивця вводить анестезуючу речовину і людина не відчуває больових симптомів. Поки комаха їсть, воно випорожнюється. У фекаліях містяться трипаносоми, що викликають у людини смертельне захворювання Шагаса. При розчісуванні екскременти потрапляють в ранки, і при хорошому сценарії з'являється сильне свербіння і набряклість, які сходять протягом декількох тижнів. Якщо тріпаносоми потрапили в кров, вони починають активно розмножуватися, що в кінцевому підсумку призводить до летального результату.

щитники

Щитники - численне сімейство клопів. Зустріти їх можна практично в будь-якому місці: у дворі будинку, на присадибній ділянці, в лісі, в полі, в сквері, в квіткових клумбах. Щитники клопів називають через форми тулуба. Якщо дивитися на нього зверху, то воно є неправильним п'ятикутник. Для всіх представників роду щитників властиві специфічні виділення з пахучих залоз, які відіграють роль феромонів і відлякує засоби для ворогів. Через це вони отримали образливе прізвисько: клопи вонючки .

Через це вони отримали образливе прізвисько:   клопи вонючки

щитники

Для різновиди клопів щитників не характерно напад на людину. Здебільшого вони харчуються соками рослин, в рідкісних випадках останками мертвих комах.

На території Європи зустрічається близько 70 видів щитників.

«Невинний» клоп солдатик

Зовнішній вигляд клопів солдатиків виділяє їх з усього клопіного сімейства, завдяки червоно-чорному орнаменту на панцирі. Розмір тулуба не перевищує 9-10 мм. Комаха теплолюбиво і мешкає на всій території Євразії з помірним кліматом. Клопи солдатики ведуть колоніальний спосіб життя, колонії найчастіше можна зустріти біля повалених дерев, пнів. З настанням зими впадають в сплячку і проводять цей час в сухих щілинах дерев, вуличних зборів або в господарських будівлях. Навесні при температурі + 10 ° залишають свої укриття.

Харчуються соком рослин, опалим насінням, мертвими комахами. Комахи проколюють стебла або листя рослин і випивають з них соки. Після клопіного навали молоді рослини гинуть, перестають плодоносити, бутони квітів обпадають. Наслідки атак наочно видно на фото. Пошкоджені ягоди, фрукти, овочі стають непридатними до вживання.

Шкода клопів солдатиків для людини полягає в знищенні сільськогосподарських посівів, плантацій винограду.

Шкода клопів солдатиків для людини полягає в знищенні сільськогосподарських посівів, плантацій винограду

солдатики

Парування відбувається нетрадиційним способом. Для запліднення дорослі особини з'єднуються задніми частинами тулуба. Після запліднення самка відкладає яйця перлового кольору в тканини рослин, приблизно 20-30 шт. Через 10-15 днів з них з'являються личинки. Зовнішній вигляд личинок клопа дивіться на фото. Від дорослих особин вони відрізняються мініатюрними розмірами і яскравим червоним забарвленням без чорного орнаменту.

Житель лісу - лісовий клоп

зелений щитник лісової клоп має інші назви: садовий, трав'яний клоп. Лісового щитника іноді помилково приймають за кліща. Їх відмінності: панцир п'ятикутної форми, під якими ховаються крила. Найчастіше мешкають в лісах, іноді зустрічаються в міських парках. Зимують під опалим листям або в стовбурах дерев. Харчуються лісові клопи соком рослин, які вони протикають довгим хоботком.

Розпізнати клопа можна по яскравою оригінальної забарвленням, колір якої варіюється від яскраво зеленого до коричневого зі складним орнаментом. Лісовий клоп, як і всі види щитників, в момент небезпеки виробляє специфічний запах. Також пахучі залози використовуються для залучення осіб протилежної статі.

лісовий

Розмножуються лісові щитники безпосередньо в місцях годування. Незвичайний вид яйця клопів дивіться на фото. Для лісових щитників характерна турбота про своє потомство:

  • самка приносить їжу маленьким личинкам;
  • при відсутності відповідних місць для яйцекладки, самка відкладає яйця на спину самця.

Комахи не мають схильності кусати людей, єдиний їх шкода полягає в псуванні рослин. Пожежі, посуха можуть змусити їх покинути свою природну середу і перебратися в сільськогосподарські угіддя.

Деревне клоп - нешкідливий гість міських квартир

Представник щитників вважає за краще селитися на деревах і в ягідниках. У міські квартири потрапляє випадково. проникнення деревного клопа в приміщення може бути пов'язано зі збільшенням популяції або несприятливими погодними умовами. У більшості випадків комашка робить самостійні спроби, щоб вибратися на свободу. Деревне щитник в квартирі не здатний завдати шкоди, на людей він не нападає.

Деревне щитник в квартирі не здатний завдати шкоди, на людей він не нападає

Деревне Якого кольору клопи, залежить від пори року. Комахи змінюють своє забарвлення з яскраво зеленого в квітні і до коричневих відтінків в жовтні. Деревне щитник не відноситься до хижаків, основний раціон харчування - жива рослинність.

Клоп черепашка - шкідник злакових культур

Тельці клопа черепашки невелике, всього 1 -1,3 см. Основне джерело живлення - зернові культури, якому відповідав би і забарвлення комахи: жовтуватий, білястий, світло-коричневий, іноді сірий. Зимують комахи в лісах, ранньою весною починають пошук їжі - озимих культур. Шкідники добре літають і в пошуках харчової бази здатні подолати відстань в 200 км.

Шкідники добре літають і в пошуках харчової бази здатні подолати відстань в 200 км

Черепашка Як тільки «черепашки» знаходять джерело живлення, вони починають розмножуватися. Через 1-2 тижні після поселення, самка починає відкладати яйця кулястої форми і зеленого кольору. Через тиждень з'являються личинки, які, як і все з сімейства Клопова, проходять 5 стадій до перетворення на дорослу особину. Різке збільшення чисельності комашок здатне знищити поле повністю. Вид з'їденого поля і фото виглядають гнітюче. Як з ними боротися, залежить від виду, сорту культури, ступеня її дозрівання.

Водяний клоп Гладиш

Водяний клоп відрізняється унікальними здібностями - він комфортно себе почуває і в водної стихії, і в повітряному, проявляючи відмінні якості літуна. Клоп Гладиш виправдовує свою назву - абсолютно гладке тільце світлого кольору, схоже на човник. Розміри клопів не перевищують 15 мм.

Розміри клопів не перевищують 15 мм

водяний

Комахи - хижаки, харчуються дрібними членистоногими, іншими видами комах, здатні нападати на мальків риб. Живуть в прісноводних водоймах, полюють з перевернутим черевцем. Яйця надійно ховають на підводних частинах рослин або дні водойми. З яйця вилуплюється личинка, в процесі дорослішання вона 4 рази линяє. Скинутий панцир нерідко приймають за живу особину. На людини хиже комаха не полює, воно здатне вкусити лише в разі, коли його беруть в руки. У південних широтах бувають гігантські водяні клопи , Розміри яких сягають 10 см, вони полюють на великих риб, чому заслужили репутацію риб'ячих вбивць.

Клоп хищнец

клопи хищнеци - численний рід, в цілому налічується близько 7 000 видів. На території країн СНД мешкає близько 90 видів, інші поширені в країнах Європи, Північної Америки, Африки. Маленькі клопи зустрічаються рідко, переважно хищнеци великих розмірів. Колір забарвлення найрізноманітніший. У помірних широтах коричневі бурі, чорні, в тропіках переважають яскраві червоні, зелені, жовті кольори.

У помірних широтах коричневі бурі, чорні, в тропіках переважають яскраві червоні, зелені, жовті кольори

хищнеци

Вітчизняні хищнеци зустрічаються в лісах, в полях, між каменів, в норах гризунів, зрідка потрапляють в житлові споруди. Пік активності припадає на нічний час, коли вони виходять на полювання. Харчуються комахами або кров'ю дрібних ссавців. Тропічні особини не проти поласувати людською кров'ю.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама