Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ногохвостки: опис і засоби для боротьби з ними

  1. характеристика
  2. Захист кімнатних рослин
  3. профілактика
  4. Заходи зі знищення
  5. захист акваріума
  6. Ванна кімната

Ногохвостки - це комахи, які здатні заподіяти певної шкоди вашим кімнатним рослинам. Але при цьому вони можуть зустрітися не тільки в квіткових горщиках, а й в інших куточках квартири. Вважаючи за краще вогкість, ці паразити облаштовуються у ванній, а якщо в будинку є акваріум, то вони цілком уживуться під його кришкою і їх скупчення будуть постійно спостерігатися на поверхні води. Як же позбутися від цих невеликих жучків в кожному окремому випадку? Давайте з'ясуємо. Ногохвостки - це комахи, які здатні заподіяти певної шкоди вашим кімнатним рослинам

Ногохвостки - дуже маленька комаха, основний раціон якого складається з гниючої органіки

характеристика

Розміри тіла ногохвостки надзвичайно малі і коливаються в межах 0,2 - 10 мм. Причому останній показник може спостерігатися тільки у нечисленних видів. Ці комахи вважають за краще селитися в місцях з підвищеною вологістю і, як правило, ховаються в дрібних щілинах. В умовах дикої природи вони мешкають у верхніх шарах грунту, під опалим листям і між камінням, де основною їжею для них стають мохи, лишайники, міцелії грибів і бактерії.

Ногохвостки, вони ж подури , Заводяться і в житлових приміщеннях. Представники цих видів селяться в безпосередній близькості до основного джерела їжі - листю вищих рослин і перезволожених субстрату.

Свою назву ці комахи отримали завдяки стрибальні вилочку, яка розташована в нижній частині черевця. Якщо немає необхідності в переміщенні, цей орган перебуває в бездіяльності, але при цьому завжди в стані повної готовності. А при здійсненні стрибка він вивільняється, вдаряється об поверхню і ногохвостки підлітає вгору і трохи вперед.

Що стосується забарвлення, то у подур вона може бути різною. Зустрічаються білі ногохвостки, а також бурі, сірі і жовті, деякі можуть мати покриви з металевим блиском, поперечними смугами, мармуровим і точковим малюнком. При цьому особини з білим забарвленням живуть переважно в грунті і практично ніколи не виходять на поверхню. Стрибальні вилки у них немає, тому переміщаються вони виключно на своїх коротеньких лапках, які при розгляданні зверху часто залишаються непомітними.

Захист кімнатних рослин

В субстраті, в якому вирощуються кімнатні рослини, найчастіше зустрічаються ногохвостки білого забарвлення, сірого, зеленого, бурого і з металевим блиском.

Якщо ногохвостки були виявлені в грунті кімнатних рослин, то це сигналізує про те, що субстрат занадто перезволожений. Коли комах небагато, то особливої ​​шкоди вони не заподіють, але при великому скупченні вони можуть пошкодити підземну частину втечі або кореневу систему.

профілактика

Щоб ногохвостки не стала причиною загибелі ваших улюблених орхідей та інших кімнатних рослин, слід перш за все намагатися здійснювати правильний полив. Якщо ж комахи вже були виявлені, то субстрат необхідно кілька підсушити, після чого поливати його помірно. Коли колонія паразитів численна, рослина бажано пересадити в новий грунт і забезпечити хороший дренаж, який запобіжить застій води.

На замітку! Якщо ви збираєтеся висаджувати стрептокарпуси і сенполії, то субстрат слід попередньо пропарити і тільки після висівати в нього насіння. При цьому вибирати необхідно герметичний контейнер, який зробить грунт абсолютно не доступної для ногохвосток. Особливо це важливо при малій схожості насіння.

Заходи зі знищення

Боротьба з ногохвостки стає необхідною, коли їх чисельність досить велика і при цьому вони вже почали знищувати рослини. В цьому випадку можна запропонувати кілька варіантів.

  • Застосувати один із системних інсектицидів. До таких належить «Актара», «Актеллік», «Конфідор», «Фуфанон» і «Моспилан».
  • Скоротити полив і паралельно присипати поверхню грунту сантиметровим шаром деревної золи.

    Важливо! Для рослин, які вважають за краще кислі грунти даний спосіб не підходить!

  • Використовувати гірчичний порошок, який необхідно розсипати так само, як і деревну зону - шаром в 1 см.
  • Розрізати картопля на дві половинки і укласти їх зрізами вниз на грунт. Через деякий час подури пристане до зрізу, після чого вам залишиться тільки викинути використані половинки.

захист акваріума

Якщо ви помітили на поверхні води в акваріумі дрібних комах, будьте впевнені - це ногохвостки. Також вони можуть сидіти на стінах або під скляною кришкою, а при переміщенні здійснювати різкі стрибають руху. В акваріум їх притягує все та ж підвищена вологість і вогкість, які для їх життєдіяльності є найбільш оптимальними умовами.

Найчастіше в акваріум подур залучають зелені наростання на стінках, які утворюються через стрімке підвищення вологості. А та, в свою чергу, виникає під час роботи розпилювача, коли дрібні крапельки води потрапляють на стінки і кришку. Саме вони і сприяють швидкому утворенню шару органіки.

На замітку! Для ногохвосток остання є джерелом їжі, тому вони і спрямовуються в акваріум для насичення!

Позбутися від ногохвосток в даній ситуації досить легко: так як органічні нарости для цих комах дуже привабливі, то досить ретельно вимити акваріум, видаливши джерело їжі. А для профілактики дану процедуру слід здійснювати регулярно.

Ванна кімната

Якщо ж ногохвостки оселилася у ванній кімнаті, то заходи боротьби з нею можуть бути наступними:

  • Перш за все постарайтеся зменшити вологість в приміщенні і якщо вам це вдасться, то з великою часткою ймовірності комахи самі її покинуть або загинуть і більше нічого робити не доведеться.
  • За допомогою звичайного вентилятора збільште приплив свіжого повітря - таким чином вийде усунути вогкість.
  • У тих місцях, де відзначається підвищена вологість, слід видалити цвіль і грибок, якими харчуються колембол.
  • Прослідкуйте, щоб всі труби та інші можливі джерела витоку води були відремонтовані. Найбільш частою причиною появи ногохвостки у ванній є діряві труби.
  • Перш ніж застосовувати хімічні інсектициди, спробуйте використовувати природні, наприклад, мильний розчин. Для його приготування в пляшці з пульверизатором слід з'єднати невелику порцію мила (столову ложку) і води (півлітра), після чого обробіть отриманою рідиною всі ділянки, на яких були помічені колембол.

На замітку! Ногохвостки мають дуже маленькі розміри, тому просто вимести їх віником з ванної кімнати не вийде. Оптимальний варіант - мильний розчин!

В цілому позбутися від ногохвосток в квартирі не так вже й складно. Досить забезпечити хорошу вентиляцію у всіх кімнатах, закрити тріщини в віконних рамах і дверних коробках, а також стежити за герметичністю підвіконь. Ці найпростіші заходи не дозволять волозі проникнути в ваш будинок, а відповідно, захистять його від подур.

Якщо ви проживаєте в приватному будинку, то в такому випадку постійно спостерігайте за його дерев'яними частинами і вчасно замінюйте пошкоджену деревину. А утворення тріщин допоможе запобігти водонепроникна оздоблення. При виявленні ногохвосток придбайте спеціальний інсектицид, який застосовується для обробки зовнішніх стін і використовуйте його в зонах проживання шкідника.

Порада! Обробку зовнішніх стін і прилеглої ділянки краще проводити в другій половині дня, можна і ввечері, але тільки до настання сутінків, коли ногохвостки будуть ще досить активними!

Таким чином, ви зможете ліквідувати джерело поширення зараження. Подібні препарати можна використовувати і для профілактики, створюючи зовнішній бар'єр, який буде знищувати комах, які намагаються проникнути всередину будинку.


Як же позбутися від цих невеликих жучків в кожному окремому випадку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама