Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Шиншили: плюси і мінуси утримання будинку

  1. «Плюси» шиншили будинку
  2. «Мінуси» змісту шиншили в квартирі
  3. Відгуки власників шиншил
  4. Катерина, Вологда

Шиншила - це екзотичний звірок, до якого потрібен індивідуальний підхід Шиншила - це екзотичний звірок, до якого потрібен індивідуальний підхід.

До вибору вихованця важливо ставитися з усією серйозністю.

Якщо ви задумалися про покупку гризуна в якості домашньої тварини, то потрібно розуміти всі плюси і мінуси такого сусідства.

«Плюси» шиншили будинку

  1. Для зайнятих людей, чий день розписаний по хвилинах, шиншила - дуже вдалий рішення. Ці малюки досить самостійні, не вимагають уваги з боку господаря. З ними не треба ходити на прогулянку. Можна випускати звірка побігати дві-три години по квартирі.

  2. Якщо запланована поїздка, не потрібно думати з ким залишити вихованця. Шиншили можуть спокійно прожити кілька днів на самоті. Головне, забезпечити його достатньою кількістю води і корму.

  3. Якщо господар працює переважно вдень, то його графік збігається з біологічним ритмом тварини. Гризуни ведуть нічний спосіб життя, а найбільш активні у вечірні години. У вас буде можливість поспостерігати за цим цікавим звіром.

  4. З огляду на те, що у тварини відсутні потові і сальні залози, від нього не буде погано пахнути, навіть якщо господар не прибрав вчасно в клітці.

  5. Шиншили - це м'які грудочки Шиншили - це м'які грудочки. Їх шубка настільки приємна на дотик, що доторкнувшись до неї один раз, хочеться чіпати знову і знову.

  6. За рахунок густоти хутра, у шиншил не заводяться паразити, і ви ніколи не зіткнетеся з такою проблемою, як блохи або кліщі.

  7. Хутро звіра гіппоалергенний. Тому їх можна тримати навіть там, де є маленькі дітки.

  8. Шиншили не линяють. Можливо випадання нечисленного кількості волосків. А також гризуни скидають невеликі клаптики вовни при сильних стресах або під час сутички один з одним.

  9. Звірку не потрібно чистити вуха, підстригати кігті або купати у воді. Шиншили приймають виключно пісочні ванни, а за особистою гігієною вони стежать самостійно.

  10. Це чи не єдиний представник гризунів, у яких період вагітності і прихильності крихти до матері досить довгий. Самка виношує свого дитинчати чотири місяці, стільки ж малятко знаходиться близько мами. У природному середовищі діти віддаляються від матері вісім місяців, слідуючи за нею по п'ятах. Завдяки цьому у шиншил міцний імунітет, немає вроджених або генетичних захворювань. Тому звірки не потребують щеплення. Єдиною причиною хвороби тварини може стати неправильне утримання або догляд.

  11. У господаря шиншили не виникне проблем з прибудований незліченної кількості шиншиллят. Навіть якщо в клітці живе пара гризунів, приносити потомство самочка буде тільки один раз у вісім місяців. У посліді максимум два малюки.

  12. Через те, що в природі у шиншил майже немає ворогів, вона не має певних атрибутів захисту: гострі кігті, зуби, шипи. Тому господар тварини навряд чи колись буде подряпаний або укушений. Миролюбні тваринки здатні пустити в хід зуби, в разі серйозної небезпеки. Тільки самі під час сильного стресу можуть окропити кривдника струменем сечі.

  13. Цікаві шиншили легко йдуть на контакт. Звикнувши до господаря, вони дозволяють брати себе на руки і грати. Особливо цікаво спостерігати за тим, як діти плескалися в пісочних ваннах.

  14. Шиншила не вимагає особливих витрат Шиншила не вимагає особливих витрат. Все, що потрібно їй - це клітина, тирса і їжа. У день звірок з'їдає близько двох столових ложок корму.

  15. Якщо у вас невелика квартира, то це тварина ідеально впишеться в інтер'єр. Клітка гризуна не займає багато місця, так як вона повинна бути високою, а не широкої. Наводити чистоту в оселі шиншили дуже просто.

  16. Тривалість життя пухнастиків досить довга. Якщо дотримуватися всіх правил по догляду за ними, то звірята будуть радувати господаря протягом 15-18 років.

Кусається чи шиншила ?

«Мінуси» змісту шиншили в квартирі

  1. Потрібно бути готовим до того, що шиншили ведуть нічний спосіб життя. Тому клітку з вихованцем краще не ставити в приміщення, призначене для сну, інакше ви не заснете від шуму, видаваного вихованцем.

  2. У домашніх умовах шиншил потрібна простора клітка, так як це досить рухливе тварина. Вибирати необхідно високу кліть, щоб звірятко міг вільно стрибати по ній.

  3. Ще один недолік: через пісочних купань, господареві доведеться часто наводити чистоту біля клітки.

  4. Випускати гуляти шиншилу потрібно тільки під чуйним наглядом. Якщо не встежити за звіром, можна отримати погризені меблі або обдерті шпалери.

  5. Тварини бояться гучних звуків і різких рухів. Особливо тихо потрібно поводитися під час їхнього сну - днем.

  6. Не всі звірята люблять, коли їх беруть на руки. Деяким малюкам потрібно багато часу, щоб звикнути до господаря.

  7. Шиншили не переносять спеку, для цього в літню пору важливо забезпечити тварині комфортні умови. А також необхідно стежити, щоб не було різких перепадів температур.

Вибираємо поїлку для шиншил .

Відгуки власників шиншил

Олег, Ставрополь

«У мене самець шиншили. Живе з нами вже півроку. Дорослий, але ніяк не хоче йти на руки. Іноді залазить на плечі і ходить по мені, а протягнеш руку, тут же тікає в клітку. Увечері гуляє години по три, потім доводиться ловити з покривалом, так як залишати без нагляду не можна. Неприємного запаху немає зовсім. Їсть мало. Дуже любить арахіс, сушені яблука. В принципі відмінний домашній вихованець. Один мінус - шумить ночами. »

Катерина, Вологда

«Шиншила - це моє м'яке скарб. Дуже мила тварина, зовсім ніяких різких або неприємних запахів. Невибагливий у догляді і спілкуванні звірок. За ним легко доглядати. Тварини вимагають терпіння від господаря під час дресирування.

Скільки коштує шиншила ?

Ми в будинку поселили шиншилу близько двох років тому. Давно мріяла про екзотичному звірі. Цього гризуна вибрали за його невибагливість, гіпоалергенність і довгожительство. Крім цього, він спокійно залишається вдома один, що також зіграло вирішальну роль при виборі вихованця. »

Від змісту шиншил в якості домашньої тварини можна отримати море позитивних емоцій. Якщо вас не лякають незначні «мінуси» в їх поведінці, то можете сміливо придбати собі маленького гризуна. Позитивні емоції, які буде щодня дарувати вихованець, здатні перекрити всі наявні недоліки.

Корисне відео

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама