Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як до планшета підключити мишку: інструкції та рекомендації. Що можна підключити до планшета

  1. особливості мишок
  2. дротове підключення
  3. бездротове підключення
  4. висновок
  5. Підключення мишки до Android телефону через OTG кабель
  6. Підключення мишки до Android телефону через Bluetooth
  7. Підключення миші, клавіатури і геймпада по USB
  8. Бездротові мишки, клавіатури та інші пристрої
  9. Використання геймпада, мишки і клавіатури в Android
  10. Підключення миші, клавіатури і геймпада по USB
  11. Бездротові мишки, клавіатури та інші пристрої
  12. Бездротове з'єднання USB
  13. Bluetooth - з'єднання
  14. Використання геймпада, мишки і клавіатури в Android

Одна з переваг планшетного комп'ютера в тому, що воно не вимагає додаткового обладнання, весь час готове до роботи, адже управління здійснюється за рахунок сенсорного дисплея. Однак іноді може виникати потреба в додаткових пристроїв ах - наприклад, мишці. В такому випадку власнику гаджета буде корисно дізнатися, як підключити мишку до планшета, щоб більш розширити функціонал пристрою. Насправді, ніяких особливих проблем з цією процедурою виникнути не повинно.

особливості мишок

Мишка (пристрій введення інформації) являє собою спеціальний пристрій введення, за допомогою нього можна управляти курсором і віддавати різні завдання комп'ютера. З принципом роботи миші напевно знайомий кожен - управління здійснюється під час переміщення пристрою по горизонтальній поверхні. Кожен елемент (кнопки, коліщатко і ін.) Виконує власну функцію.

Що стосується різновидів комп'ютерних мишок, то за типом їх підключення можна виділити два основних види - бездротові і дротяні. З провідними маніпуляторами все відносно просто - вони підключаються до будь-якого планшету за допомогою спеціального дроту (через USB або OTG-перехідник).

З класифікацією бездротових пристроїв вже складніше, хоча процес підключення лише здається важким - насправді нічого складного немає. Підключити до Таблет їх можна, використовуючи Bluetooth або Wi-Fi, без перехідника та іншого обладнання. В даному випадку ніякі кабелю не потрібні, достатньо подбати про правильному підключенні . Можна виділити сильні і слабкі сторони використання пристрою введення інформації:

переваги:

  • Невисока вартість;
  • Легке управління;
  • Можливість виконувати велику кількість маніпуляцій;
  • Тривала робота не викликає дискомфорту і втоми.

недоліки:

  • Для роботи з мишею необхідна гладка і рівна поверхня достатнього розміру;
  • Відзначається відсутність стійкості до вібрацій.

дротове підключення


дротове підключення

Провідна USB-миша, як було сказано раніше, підключається до планшета на Андроїд за допомогою кабелю. У цьому випадку вся складність полягає в тому, що більшість планшетів не обладнано повноцінним входом USB. Як правило, виробники оснащують їх microUSB. Для початку рекомендується уважно оглянути ваш девайс на предмет потрібного входу, і якщо виявилося, що USB все-таки присутня, то досить просто підключити мишку (і клавіатуру) і користуватися нею в своє задоволення.

Якщо все ж є стандартний microUSB-вхід, то, щоб підключити мишку, доведеться обзавестися спеціальним перехідником - OTG. Він часто йде в комплекті з планшетним пристроєм, але навіть при його відсутності багато коштів на придбання перехідника витрачати не доведеться. Купити його можна в будь-якому спеціалізованому магазині. В такому кабелі з одного боку є вхід USB, з іншого - microUSB. Залишилося підключити мишку і можна з нею працювати. Варто відзначити, що з планшетами на Windows ситуація точно так же.

бездротове підключення


бездротове підключення

Бездротову мишку Bluetooth підключити до планшета можна дуже швидко і просто. Вона працює як будь-який інший пристрій Bluetooth без проводів. Все, що потрібно, так це сам пристрій введення інформації і гаджет:

  1. Насамперед включається функція Bluetooth на планшеті і запускається миша. Дуже часто миша не працює спочатку (заводський брак і т.п.), тому, якщо вона не горить (маніпулятори оснащуються спеціальними датчиками), варто перевірити пристрій на комп'ютері.
  2. Слід відкрити настройки девайса, розділ бездротових підключень і активувати опцію видимості таким чином, щоб планшет розпізнавали лише підключення пристрою.
  3. Після цього система запустить пошук пристроїв. Якщо в зоні видимості з'явиться мишка, то слід вибрати зі списку її назву. При цьому виникне віконце для введення спеціального коду підключення (в більшості випадків це стандартна комбінація - 0000).
  4. Залишилося тільки правильно ввести код, і через пару секунд на екрані девайса з'явиться невеликого розміру стрілочка. Це означає, що все зроблено правильно, і мишку можна використовувати.


Це означає, що все зроблено правильно, і мишку можна використовувати

Ще один спосіб підключення бездротової мишки грунтується на технології Wi-Fi. Він вважається більш складним і трудомістким, але все-таки можливим. Як правильно підключити мишку? Для застосування даного методу необхідно дотримуватися деяких умов, в іншому випадку миша не буде працювати взагалі, або некоректно:

  1. Якщо в планшеті функція Wi-Fi вважається стандартною, то пристрій введення з наявністю вбудованого радиомодуля Wi-Fi відшукати не так вже й просто. Тим не менш, це одна з головних умов.
  2. Для нормальної працездатності миші не повинно вимагатися додаткове мережеве обладнання.
  3. При об'єднанні таблет і миші в одну мережу важливо, щоб параметри їх масок мережі збігалися повністю, а адреси IP тільки частково.
  4. Комп'ютерна мишка, що підключається до девайсу, повинна обробляти команди самостійно, а також відправляти їх на планшет у відповідній формі.

Таким чином, можна підключити мишку до планшета, використовуючи технологію Wi-Fi ? Звичайно так, проте цей спосіб ускладнюється численними факторами, і, отже, використовується вкрай рідко. Подібного роду з'єднання часто використовується для підключення інших периферійних пристроїв (принтерів, сканерів).

висновок

Робота за планшетом при наявності комп'ютерної мишки може бути набагато зручніше і швидше. Зокрема це стосується випадків, якщо сенсор не працює, і альтернативного способу управління немає. Все залежить від того, з якою метою користувачеві необхідний гаджет. Описані вище варіанти підключення мишки до гаджету не повинні викликати труднощів - все гранично просто і зрозуміло. Кожна інструкція містить послідовне опис всіх дій.

До будь-якого Android пристрою можна без особливих труднощів підключити мишку і управляти системою за допомогою курсору. У даній статті ми опишемо відразу два способи, як підключити мишку до телефону на Android, через OTG кабель і через бездротовий зв'язок Bluetooth.

Підключення мишки до Android телефону через OTG кабель

Якщо у вас звичайна USB мишка або безпровідна мишка зі звичайною радіо зв'язком, то для того щоб підключити таку мишку до телефону на Андроїд вам потрібен спеціальний перехідник, також відомий як OTG кабель. Даний перехідник дозволяє підключати до MiroUSB входу на телефоні пристрою зі звичайним USB кабелем (USB Type A).

Зверніть увагу, якщо на вашому Андроїд телефоні використовується не звичайний MiroUSB роз'єм, а новий роз'єм USB Type C, то вам потрібен OTG кабель саме з даними роз'ємом. Оскільки звичайний OTG кабель може не працювати якщо його підключити через перехідник MiroUSB - USB Type C.


Оскільки звичайний OTG кабель може не працювати якщо його підключити через перехідник MiroUSB - USB Type C

Також існують OTG кабелі з широким 30 контактним роз'ємом. Такий роз'єм використовується на деяких старих моделях планшетів від Samsung.


Такий роз'єм використовується на деяких старих моделях планшетів від Samsung

Як видно, OTG кабелі бувають різні. Тому будьте уважні при покупці, щоб не купити те, що не підходить до вашого Андроїд телефону. Також потрібно переконатися, що ваш телефон підтримує OTG. Телефони без підтримки даної технології зараз зустрічаються рідко, але тим не менш краще перевірити.

Після того як потрібний OTG кабель знайдений, можна приступати до підключення мишки до телефону. Робиться це дуже просто. Підключаємо OTG кабель до телефону, а мишку підключаємо до OTG кабелю. Якщо у вас бездротова мишка з радіо зв'язком, то OTG кабелю підключається модуль радіо зв'язку.


Мишка підключена через OTG кабель

Відразу після підключення мишки на екрані вашого телефону з'явиться курсор, і ви зможете керувати операційною системою Андроїд за допомогою курсору. При цьому для роботи мишки не потрібно ніяких додаткових налаштувань або додатків. Все повинно працювати з коробки.

Підключення клавіатури до Андроїд телефону відбувається аналогічним чином. Клавіатура починає працювати відразу після її підключення за допомогою OTG кабелю. Єдина відмінність, при підключенні клавіатури може знадобитися визначити розкладки клавіатури. Для цього потрібно буде відкрити верхню шторку, натиснути на повідомлення про підключення клавіатури, перейти в настройки USB клавіатури і вибрати потрібну розкладку.

Підключення мишки до Android телефону через Bluetooth

Якщо у вас є бездротова мишка з Bluetooth, то підключити її до телефону на Андроїд ще простіше. Для початку потрібно переконатися, що мишка включена і не спарена ні з яким іншим пристроєм. Після цього потрібно зайти в налаштування Андроїд і включити там Bluetooth.


включення Bluetooth

Після включення Bluetooth на Андроїд телефоні, потрібно перевернути мишку і натиснути на кнопку, що відповідає за спаровування пристроїв. Зазвичай дана кнопка знаходиться на нижньому боці мишки і виділена синім кольором.

Зазвичай дана кнопка знаходиться на нижньому боці мишки і виділена синім кольором

Кнопка для спарювання пристроїв через Bluetooth

Після натискання на цю кнопку, на Андроїд телефоні в настройках Bluetooth, повинна виявиться ваша мишка. Натисніть на неї для того щоб підключити її до пристрою. Після підключення мишки по Bluetooth, на екрані з'явиться курсор, і ви зможете ним керувати.

Операційна система Google Android підтримує використання миші, клавіатури і навіть геймпада (ігрового джойстика). Багато пристроїв на Android, планшети і телефони дозволяють підключати периферію за допомогою USB. Для деяких інших пристроїв, де використання USB не передбачено, можна підключити їх по бездротовому з'єднанню Bluetooth.

Так, це означає що ви можете приєднати звичайну мишу до планшета і на екрані з'явиться повнофункціональний покажчик миші, або ж підключити геймпад від Xbox 360 і грати в емулятор Денді або яку-небудь гру (наприклад, Asphalt), підтримуючу управління джойстиком. При підключенні клавіатури ви зможете користуватися нею для набору тексту, а також стануть доступними багато стандартні комбінації клавіш.

Підключення миші, клавіатури і геймпада по USB

На більшості андроїд телефонів і планшетів немає повнорозмірного USB порт а, тому вставити периферійні пристрої безпосередньо в них не вийде. Для того, щоб це зробити, вам знадобиться кабель USB OTG (on-the-go), які сьогодні продаються практично в будь-якому салоні стільникового зв'язку , А ціна їх складає близько 200 рублів. Що таке OTG? Кабель USB OTG є простий адаптер, який з одного боку має роз'єм, що дозволяє підключити його до телефону або планшета, з іншого - стандартний USB роз'єм, до якого ви можете підключати різні пристрої.


За допомогою цього ж кабелю ви можете підключити USB флешку або навіть зовнішній жорсткий диск до Android, але в більшості випадків, воно його «не побачить», щоб Андроїд побачив флешку, потрібно зробити деякі маніпуляції, про що я як-небудь обов'язково напишу.

Примітка: не всі пристрої під управлінням ОС Google Android підтримують периферійні пристрої по кабелю USB OTG. У деяких з них відсутня необхідна апаратна підтримка. Наприклад, ви можете підключати миша і клавіатуру до планшета Nexus 7, але телефон Nexus 4 з ними працювати не потрібно. Тому, перш ніж купувати кабель OTG, краще попередньо подивитися в Інтернеті, чи зможе ваш пристрій з ним працювати.


Тому, перш ніж купувати кабель OTG, краще попередньо подивитися в Інтернеті, чи зможе ваш пристрій з ним працювати

Після того, як такий кабель у Вас є, просто підключіть через нього потрібний пристрій: все повинно запрацювати без будь-яких додаткових налаштувань.

Бездротові мишки, клавіатури та інші пристрої

Не можна сказати, що кабель USB OTG - краще рішення для використання додаткових пристроїв. Зайві дроти, а також те, що далеко не всі Android девайси підтримують OTG - все це говорить на користь бездротових технологій.

Якщо Ваш пристрій не підтримує OTG або ж ви хочете обійтися без проводів - можна без проблем підключити бездротові мишки, клавіатури і геймпади по Bluetooth до планшета або телефону. Для того, щоб зробити це, достатньо просто зробіть периферійний пристрій видимим, зайдіть в настройки Bluetooth Android і виберіть, до чого саме ви хочете підключитися.

Використання геймпада, мишки і клавіатури в Android

Користуватися всіма цими пристроями на Android досить просто, проблеми можуть виникнути тільки з ігровими контроллерами, так як далеко не всі ігри їх підтримують. В іншому, все працює без твиков і root.

  • Клавіатура дозволяє набирати текст в призначених для цього полях, при цьому ви бачите більший простір на екрані, так як екранна клавіатура зникає. Працюють багато комбінацій клавіш - Alt + Tab для перемикання між останніми додатками, Ctrl + X, Ctrl + C і V - для операцій копіювання і вставки тексту.
  • Миша проявляє себе появою знайомого покажчика на екрані, яким ви можете управляти тим же чином, яким зазвичай керуєте пальцями. Ніяких відмінностей від роботи з нею за звичайним комп'ютером.
  • Геймпад може використовувати для навігації по інтерфейсу Андроїд і для запуску додатків, однак не можна сказати, що це самий зручний спосіб. Більш цікавий спосіб - використовувати геймпад в іграх, які підтримують ігрові контролери, наприклад, в емуляторах Super Nintendo, Sega і інших.

На цьому все. Кому-небудь буде цікаво, якщо я напишу про те, як зробити наоброт: перетворити Андроїд пристрій в миша і клавіатуру для комп'ютера?

Завдяки цьому експерименту дізнаємося, чи можна до телефону підключити мишу, флешку або клавіатуру через USB порт.

Це позоло б зробити телефон міні комп'ютером з можливістю набору, наприклад, текстових файлів і так далі.

Першим піддослідним пристроєм вибрали смартфон A60 + від компанії Lenovo. Операційна система - Android 2.3.6.

При приєднанні OTG кабелю телефон вимкнувся. Тепер, щоб його включити, необхідно виймати і вставляти назад батарейку.


Тепер пробуємо зробити те ж саме з телефоном Jiayu G1. Операційна система - Android 2.3. Після приєднання кабелю він не вимкнувся. Однак, підключення мишки або флешки успіхом не увінчалися. Телефон не зміг їх визначити.


Звернемося до теорії. Коли ми підключаємо телефон через USB порт до комп'ютера, то телефон є веденим пристроєм. Він споживає енергію комп'ютера через USB порт і є такою собі флешкою ​​для нього.

OTG кабель - це не просто перехідник з мікро USB на звичайне USB . При приєднанні до пристрою, воно повинно змусити його зрозуміти, що до нього тепер буде підключатися інший пристрій, і воно буде віддавати енергію. Наш пристрій стає провідним.

У більшості телефонів ця можливість не реалізована. Пов'язано це з тим, що в телефонах встановлені досить слабкі батарейки в порівнянні з тими ж самими планшетами. Підключення периферійних пристроїв дуже швидко «уб'є» батарею.

Здатність телефону підтримувати цю можливість необхідно перевіряти по інструкції.

Тепер перевіримо планшет на здатність підтримувати підключення до нього флешки, мишки і т.п.


Тут вже флешка і мишка визначаються і працюють в штатному режимі.

Як доповнення до експерименту пробуємо підключити до планшета телефон, як USB накопичувач. Після приєднання планшет його не визначив.

Однак, телефон став заряджатися. Так що, планшет може стати альтернативним переносним зарядним пристроєм для телефону.

на OS Android Google працює величезна кількість девайсів, які постійно вдосконалюються виробниками. Одним з переваг таких пристроїв - можливість підключення до них звичайної або бездротової, клавіатури, які спрощують роботу з андроїдом і роблять її комфортною і звичною. В такому випадку планшет замінить монітор повноцінного комп'ютера.

Одним з переваг таких пристроїв - можливість підключення до них звичайної або бездротової комп'ютерної миші, клавіатури або геймпада

Підключення миші, клавіатури і геймпада по USB

Звичні нам пристрої підключаються до ноутбуків і комп'ютерів через USB-роз'єм, який на мобільних телефонах і планшетах не передбачений.

Щоб підключити периферійне пристрій до мобільного девайсу, застосовують спеціальний кабель-перехідник з оконечниками USB - OTG. Придбати такий можна в салоні електроніки або в цифровому супермаркеті.

Щоб підключити периферійне пристрій до мобільного девайсу, застосовують спеціальний кабель-перехідник з оконечниками USB - OTG

Для сполучення пристроїв заводимо в роз'єм для usb кабель провідний миші , Геймпада або клавіатури. Ніяких додаткових налаштувань не потрібно.

Пристрої Android не завжди підтримують периферійні гаджети.

Щоб дізнатися про цю функцію, загляньте в інструкцію до телефону / планшету або зверніться до оглядам моделі в інтернеті перед покупкою перехідника, щоб уникнути не приємних ситуацій.

Деякі моделі андроїдів підтримують приєднання відразу декількох периферійних помічників

Деякі моделі андроїдів підтримують приєднання відразу декількох периферійних помічників. Але при цьому вхід у них один. Щоб підключити мишку до, використовують спеціальні розгалужувачі (хаби). Вони являють собою роздвоєний кабель або цілісний гаджет з декількома входами.

Правда, є ризик, що всі прилади не зможуть працювати одночасно: це пов'язано з недостатністю харчування

Правда, є ризик, що всі прилади не зможуть працювати одночасно: це пов'язано з недостатністю харчування, відповідно, неможливістю одночасно транслювати сигнали. Щоб уникнути цієї проблеми, використовуйте хаб з персональним зовнішнім живленням.

Бездротові мишки, клавіатури та інші пристрої

Телефон або планшет з клавіатурою, з'єднані проводами, часто незручні в експлуатації. Вимогливі користувачі віддають перевагу класичним бездротові пристрої:

  • миша;
  • клавіатура;
  • Ігровий джойстик;
  • Навушники;
  • Колонки.

Вони зручні у використанні: відсутність проводів не обмежує руху, відстань до екрану довільне. До недоліків відносять підвищену енергоємність таких інструментів -.

Бездротове з'єднання USB

Бездротова клавіатура

і мишка для планшета нового покоління містять в комплекті маленькі USB - адаптери

Бездротова клавіатура і мишка для планшета нового покоління містять в комплекті маленькі USB - адаптери. Підключення відбувається так само, як у провідних побратимів, тому не будемо на цьому зупинятися (див. Вище).

Бездротова миша та інші периферійні атрибути працюють від батарейок. У випадках, коли сигнал слабшає і робота йде з перебоями, поміняйте елементи живлення на нові. Деякі моделі забезпечені акумулятором з функцією підзарядки.

Планшету компактна, відповідає розмірам екрану при правильному підборі. Використання такої дуже зручно: вона вставляється в чохол, куди поміщається і сам планшет. Виходить своєрідний міні-комп'ютер. З'єднання відбувається через Bluetooth.

Спеціальна клавіатура до планшета компактна, відповідає розмірам екрану при правильному підборі

Bluetooth - з'єднання

Універсальний і доступний метод сполучення гаджетів. Спосіб хороший для тих апаратів, які не підтримують функцію USB-з'єднання з додатковими механізмами. Щоб миша або клавіатура для android bluetooth працювали, проробляємо наступну роботу:

Використання геймпада, мишки і клавіатури в Android

Периферійні помічники спрощують роботу на мобільних екранах . Зручно користуватися ними в «польових» умовах, коли немає можливості перевозити з собою ноутбук або комп'ютер.

Клавіатура для планшета дозволяє швидко набирати текст, що не дуже зручно робити на самому екрані, особливо, коли необхідно набирати великі обсяги інформації. З нею доступні клавішні комбінації, що полегшують роботу з текстом: ctrl + z, x, c та інші, вам відомі, в звичайній розкладці android такої можливості немає.

Миша для планшета дозволить переміщатися по системі, вона нічим не відрізняється від комп'ютерної версії. Особливе перевагу вона надасть в інтернет-мережі, коли необхідно перегортати і переглядати сторінки. При цьому можливість робити сенсорний вибір власними руками нікуди не дівається.

ПОДИВИТИСЬ ВІДЕО

Геймпад дозволить переміщатися по системі андроїдів, відкривати розділи. Але з практичною точки зору це незручно - на відміну від сенсорного вибору або використання миші джойстик змушений проскочити всі попередні 9 рядків, коли вам потрібна десята. Пристрій більше підійде для завзятих геймерів - використання його в ігрових додатках зробить процес гри більш зручним і захоплюючим.

Використання геймпада доступно не для всіх ігор. Він буде корисний тільки в тих додатках, які підтримують контролери. Щоб дізнатися, чи стане в нагоді він в тій чи іншій грі, подивіться інформацію про програму або опис.

Як правильно підключити мишку?
Що таке OTG?
Кому-небудь буде цікаво, якщо я напишу про те, як зробити наоброт: перетворити Андроїд пристрій в миша і клавіатуру для комп'ютера?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама