Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як і чим пофарбувати стелю у ванній?

  1. Як фарбувати стелю у ванній?
  2. нюанси
  3. Яку фарбу вибрати для стелі у ванній?
  4. Шпаклівка для стелі у ванній
  5. Економити чи ні?
  6. Дивіться ще:

Гладкий фарбований стеля - це класика, підходяща для будь-яких стилів оформлення. А головне, вона ніколи не набридає і не втрачає актуальності. Стосується це рішення і в ванній кімнаті, адже існують шпаклівки і фарби з високою стійкістю до дії вологи і пари. Щоб пофарбований стелю довго не вимагав ремонту, потрібно ретельно підготувати підставу і правильно вибрати матеріали для оздоблення.

Як фарбувати стелю у ванній?

Етапи роботи

Фарбування поверхонь включає в себе 5 основних етапів.

1. Очищення. Необхідно видалити зі стелі пил, жир і будь-яку іншу бруд.

Якщо це не первинна обробка, стеля, можливо, буде потрібно зачистити від старого покриття. Це необхідно в тому випадку, якщо воно нетривке або зі слідами підтікання. Для очищення можна використовувати шпатель і наждачний папір.

2. Вирівнювання стелі шпаклівкою. Спочатку очищену поверхню необхідно обробити ґрунтовкою і тільки потім шпаклювати. Іноді потрібно два-три шари шпаклівки. Перш ніж наносити наступний шар, потрібно дати попереднього висохнути і при необхідності трохи шліфувати його, прибравши явні нерівності.

3. Шліфування. Слід переконатися, що шпаклівка повністю висохла. Зазвичай на це потрібно не менше доби.

Для шліфування застосовують шліфувальну сітку і / або наждачний папір.

4. Грунтовка. Бажано не один шар, а два або три.

5. Фарбування. Вона здійснюється після того, як стеля повністю висохне. Звичайно потрібно не менше двох шарів фарби.

Між четвертим і п'ятим етапом можна вставити ще один: наклеїти стеклохолст, а потім заґрунтувати його. Після цього фарбувати. Склополотно робить підставу ще більш бездоганним.

Якщо стан стелі хороше і потрібно лише освіжити або змінити колір, можна виключити другий і третій етапи. Досить просто помити стелю, потім пару раз прогрунтувати і приступати до фарбування.

нюанси

Якщо ванна невелика і без вікна, дрібні вади і дефекти будуть непомітні. Інша справа - просторе приміщення з природним освітленням. Тут підготовка поверхні повинна бути близька до ідеальної, тому що всі нюанси стануть кидатися в очі.

Стеля у великій ванній потрібно фарбувати W-образними (зигзагоподібними) рухами. Робити це слід дуже швидко. Кордон між пофарбованими ділянками необхідно закочувати відразу, поки фарба ще не почала підсихати. Для першого шару фарбу можна розбавити водою, зробивши її досить рідкою. Другий шар можна наносити нерозбавленою або злегка розведеною фарбою.

Другий шар можна наносити нерозбавленою або злегка розведеною фарбою

У маленькій ванній фарбувати можна як завгодно - хоч смугами, хоч квадратами. Головне - розкачати фарбу по всій поверхні, поки стелю мокрий. Другий шар наноситься в тому випадку, якщо в цьому є необхідність.

Яку фарбу вибрати для стелі у ванній?

Вона обов'язково повинна бути вологостійкою, призначеної для ванних кімнат. На тарі зазвичай так і пишуть: «фарба для ванної», «для ванної та кухні», «вологостійка» і т.п. Можна використовувати фасадні фарби - вони, як правило, найстійкіші і надійні.

Майстри на будівельних форумах добре відгукуються про наступні марках фарб, придатних для стелі у ванній.

1. Luja від Тіккуріла. Водно-дисперсійна акрилатна фарба Luja (Луя) є екстремально стійкою. Вона містить протівоплесневий компонент. Пофарбовану поверхню можна мити, в тому числі із застосуванням миючих засобів. Є Луя матова, напівматова і напівглянсова. Разом з фарбою можна придбати і універсальну грунтовку Луя. Відгуки про цю фарбі для вологих приміщень завжди тільки позитивні.

Відгуки про цю фарбі для вологих приміщень завжди тільки позитивні

Фарба і грунтовка Луя

2. Dulux «Для кухні та ванної». Багато хто знає цей продукт під назвою «дюлакс з каченям», тому що на банку з фарбою зображені чайник і іграшка для купання. Це водно-дисперсійна латексна фарба з водовідштовхувальними властивостями. Вона стійка до впливу пара і утворення конденсату. Пофарбовані поверхні можна часто мити, в тому числі із застосуванням м'яких миючих засобів. Оскільки фарба володіє брудовідштовхуючими властивістю, агресивного миття не потрібно. Це друга за популярністю фарба, яка отримує тільки позитивні відгуки.

Це друга за популярністю фарба, яка отримує тільки позитивні відгуки

3. Amphibolin від Caparol. Це універсальна (фасадна та інтер'єрна) дисперсійна акрилатна фарба. Вона дуже зносостійка, з водовідштовхувальними властивостями. Стійка навіть до впливу злив. Її можна мити із застосуванням миючих і дезінфікуючих засобів. У Caparol є різні види грунтовок, які можуть бути використані разом з цією фарбою. Грунтовка підбирається в залежності від особливостей поверхні і різних нюансів приміщення.

Грунтовка підбирається в залежності від особливостей поверхні і різних нюансів приміщення

4. Alpina «Кухня та ванна». Це марка з більш низькою вартістю продукції. Фарба є матовою, добре колеруется. Пофарбована поверхня має стійкість до вологи і бруду. Допускається часте миття. Фарба захистить стелю від появи цвілі і грибка. Разом з фарбою можна придбати ґрунтовку Alpina проти цвілі для додаткового захисту.

Разом з фарбою можна придбати ґрунтовку Alpina проти цвілі для додаткового захисту

5. Marshall «Для кухні та ванної». Ще один бюджетний варіант з хорошими відгуками. Для вологих приміщень виробник пропонує матову водно-дисперсійні акрилову фарбу з високим рівнем стійкості до дії вологи і пари. До складу фарби входять добавки, що захищають пофарбовані поверхні від появи цвілі і грибка. Стеля можна мити із застосуванням м'яких миючих засобів.

Стеля можна мити із застосуванням м'яких миючих засобів

Який валик підійде? Коротковорсовий, призначений для гладких поверхонь.

Шпаклівка для стелі у ванній

Чи повинна вона бути вологостійкою? Це необов'язково, але бажано. Навіть якщо буде використана надійна водовідштовхувальна фарба, немає абсолютної гарантії того, що волога під неї не проникне. Поступово якість покриття буде погіршуватися. Вологостійка шпаклівка - це більш надійний вибір, якщо мова йде про дуже вологому приміщенні. Тут рекомендується використовувати шпаклівку на цементній основі.

Позитивних відгуків від майстрів найчастіше удостоюються наступні продукти:
1. Weber.Vetonit VH
2. UNIS Фасад Білий
3. Presto LV від Тіккуріла

Presto LV від Тіккуріла

Економити чи ні?

У багатьох брендів є цілі вологостійкі серії, що включають в себе шпаклівку, грунтовку, фарбу. Можна придбати все відразу або підбирати різні марки, орієнтуючись на вартість. На чому не варто економити, так це на фарбі. А ось ґрунтовку й шпаклівку можна взяти дешевше. Для роботи у ванній підійде будь-яка універсальна грунтовка.

Але якщо на стелі є або були плями (наприклад, після протікання), варто скористатися не універсальною, а блокує ґрунтовкою. Наприклад, грунтом Dulux Stain Bloc, що запобігає прояв старих плям.

Дивіться ще:

Що спочатку: плитка або ванна? визначаємо послідовність

Чим, як і в який колір пофарбувати чавунну батарею?

Плями й розлучення на стелі після фарбування: в чому причина і як виправити?

Розетки у ванній кімнаті: як правильно?

Фарбовані стіни у ванній і туалеті

Яким валиком фарбувати стіни і стеля?

Як фарбувати стелю у ванній?
Як фарбувати стелю у ванній?
Яку фарбу вибрати для стелі у ванній?
Який валик підійде?
Плями й розлучення на стелі після фарбування: в чому причина і як виправити?
Розетки у ванній кімнаті: як правильно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама