Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вибрати акрилову ванну: поради експертів

  1. Переваги та недоліки акрилових ванн
  2. Матеріал і спосіб виготовлення
  3. Вибір форми та розміру ванни
  4. Секрети вибору акрилової ванни: як не дати себе обдурити
  5. приємні доповнення

Головним предметом ванної кімнати є власне ванна. До недавнього часу при виборі цього предмета гігієни не виникало ніяких питань. На ринку панували чавунні ванни-важковаговики. Зараз же магазини і супермаркети сантехніки пропонують на вибір вироби з традиційного чавуну, сталі, міді і акрилу. Причому останні набирають все більшої популярності. Як же вибрати правильну акрилову ванну і на що слід звернути увагу при покупці?

Як же вибрати правильну акрилову ванну і на що слід звернути увагу при покупці

Переваги та недоліки акрилових ванн

Яка ванна міцніше, надійніше і довговічніше, питання спірне. У кожного виробу, будь воно чавунне, сталеве або яке-небудь ще, будуть свої плюси і мінуси. Переваги акрилових ванн можна визначити таким чином:

  1. На відміну від чавунних побратимів, акрилові ванни досить легкі, в середньому близько 40 кілограмів, їх без проблем можна транспортувати і монтувати самостійно.
  2. При хорошій якості виконання такі вироби відрізняються міцністю і довговічністю.
  3. У порівнянні зі сталевими ємностями, акрилові ванни мають високий ступінь шумопоглинання, що ллється в них вода не буде видавати пронизливого дзвінкого дзюрчання.
  4. Акрилові вироби відмінно зберігають тепло.
  5. Такі ванни прості в догляді, для чищення досить мила і м'якої губки.
  6. Незважаючи на ідеальну гладкість поверхні, акрилові ємності абсолютно неслизькі.
  7. Безліч варіантів форм, розмірів і кольорів.
  8. Ванни з акрилу мають відмінні гігієнічними показниками, їх поверхня непридатна для розмноження бактерій і грибків.
  9. У разі появи на поверхні подряпин вони легко усуваються за допомогою рідкого акрилу.

У разі появи на поверхні подряпин вони легко усуваються за допомогою рідкого акрилу

Недоліків у акрилових ванн значно менше. До них відносяться:

  1. Досить висока ціна.
  2. Чутливість акрилової поверхні до сильних механічних впливів і дуже високих температур.
  3. Вибірковість до чистячих засобів, непереносимість спиртовмісних розчинів і складів з абразивними частинками.
  4. Необхідність використання додаткового каркаса при установці.

Необхідність використання додаткового каркаса при установці

Матеріал і спосіб виготовлення

Акрил - це різновид пластмаси, яка володіє такими характеристиками, як гладкість поверхні, пружність і міцність. Під впливом потрібної температури цей матеріал здатний прийняти необхідну форму, яка зберігається після охолодження. Зазвичай для виготовлення ванн використовується два різновиди акрилу:

  • екструдований - в основі матеріалу пружна пластмаса, доповнена оргстеклом;
  • литий - складається повністю з оргскла.

Вироби з екструдованого матеріалу характеризуються невеликим терміном служби, через деякий час активної експлуатації вони можуть растрескаться. Акрилові ванни цього типу краще використовувати в заміському будинку або на дачі, де інтенсивність користування не така висока.

Акрилові ванни з литого матеріалу довговічні і зносостійкі. Вони дорожчі, але і термін їх експлуатації набагато триваліше. Така сантехніка ідеально підійде для квартири і довго не втратить свої переваги навіть при багаторазовому щоденному використанні.

Така сантехніка ідеально підійде для квартири і довго не втратить свої переваги навіть при багаторазовому щоденному використанні

При будь-якому способі виготовлення виробники наносять на акрилові вироби армирующие шари, тим самим додаючи їм міцності. Кількість таких шарів може варіюватися від 1 до 5. Від цього показника також залежить якість сантехніки. Шари армування дуже добре проглядаються на стінці ванни. Але порахувати їх на бортику недостатньо, краще перевірити міцність акрилового вироби, натиснувши на стінки і дно. Якщо вони не прогнулися і залишилися пружними, значить, виробник сумлінно зміцнив всі виріб цілком.

При виборі слід звернути увагу на каркас акрилової ванни. Зазвичай він являє собою зварену або збірну металеву раму. Це пристосування вберігає виріб від деформації, допомагає витримувати тиск води і масу людини. Чим складніше конструкція, тим стійкіше і міцніше буде акрилова ємність для купання.

Вибір форми та розміру ванни

У порівнянні з чавунними і сталевими ваннами, вироби з акрилу відрізняються великою різноманітністю форм і розмірів. Тому вибрати акрилову ємність буває нелегко, адже чим більше асортимент, тим складніше зробити остаточний вибір.

На ринку представлені вироби з акрилу прямокутної, овальної, кутовий і асиметричної форми. Особливості приміщення, в якому буде встановлена ​​ємність, - головний критерій того, яку конфігурацію слід вибрати.

  • Прямокутні акрилові вироби - це класика. Вони впишуться в будь-який інтер'єр. Однак в кімнаті невеликого розміру така сантехніка буде виглядати громіздким.
  • Овальні акрилові ванни мають приємні плавні обриси. Вони підійдуть для оформлення ванної кімнати в будь-якому стилі. Дуже красиво виглядає така сантехніка на подіумі.

Дуже красиво виглядає така сантехніка на подіумі

  • Кутові акрилові ванни компактні, але через це не менш функціональні і зручні. На відміну від сталевих ємностей аналогічної форми, вони більш різноманітні за розмірами і кольором. Кутові вироби ідеально підійдуть для санвузлів невеликих розмірів.
  • Асиметричні акрилові ємності найчастіше використовуються для створення певного стилю в інтер'єрі ванної кімнати.

Коли знайдений ідеальний варіант форми головного предмета санвузла, варто вибрати його розміри.

Вважається, що найзручніше ванна висотою 65-70 см. Її називають сімейним варіантом. Такий виріб підходить для використання всіма членами сім'ї від маленьких до дорослих.

Оптимальною глибиною для ванни є діапазон від 50 до 60 см.

Глибиною ванни прийнято вважати відстань від дна до переливного отвори чаші.

Якщо зупинитися на акрилової ємності дрібніше 50 см, то води при купанні може бути недостатньо. Якщо глибина вироби буде більше 60 см, то в неї буде досить складно забиратися.

Яка ємність буде по ширині і довжині, залежить від конкретних умов. У цьому випадку вибір слід робити, спираючись на комплектацію і зростання членів сім'ї, які будуть нею користуватися, а також на габарити приміщення.

Правильно підібраний варіант акрилової ванни гармонійно впишеться в інтер'єр санвузла і буде зручним у використанні.

Секрети вибору акрилової ванни: як не дати себе обдурити

У магазині або супермаркеті сантехніки кожен консультант з готовністю дасть безліч порад і рекомендацій, яку акрилову ванну краще придбати. Але не слід забувати народну мудрість: довіряй, але перевіряй. Відібравши сподобалися варіанти і вислухавши розповіді продавців про них, варто ретельно оглянути їх самостійно.

  • Нове сантехнічний виріб не повинно бути володарем подряпин, тріщин або відколів. Його колір повинен бути рівномірним.
  • Якісна акрилова ванна повинна бути стійкою. На цей параметр впливає кількість і якість опор, на які вона кріпиться. Відмінною стійкістю відрізняються ємності класичної прямокутної форми і кутові вироби у вигляді рівнобедреного трикутника.
  • Слизька поверхня акрилової ванни заподіює дискомфорт при її використанні і таїть в собі небезпеку для здоров'я у вигляді забоїв і навіть переломів. Особливо на цей момент слід звернути увагу сім'ям, в яких є маленькі діти і люди похилого віку. Поверхня якісної і безпечної акрилової ванни повинна бути на дотик гладкою, але не слизькою. Відчуття шорсткості при дотику до внутрішнього покриття означає, що товар неякісний.

Відчуття шорсткості при дотику до внутрішнього покриття означає, що товар неякісний

Справжні знавці рекомендують провести нескладний тест. Для цього необхідно доторкнутися рукою до внутрішньої поверхні акрилової ємності. Відчуття повинні нагадувати дотик до скла, але рука при цьому ковзати не повинна.

  • Необхідно звернути увагу на те, яка країна вказана в якості виробника сантехнічного вироби. Акрилові ванни з Польщі, Німеччини, Італії, Чехії або Іспанії відносяться до більш високої цінової категорії, але і неякісні ємності з цих країн зустрічаються вкрай рідко. Сантехніка з Китаю або Туреччини значно дешевше. Ванни від виробників з цих країн варто вибирати особливо ретельно.
  • Експерти діляться маленькою хитрістю. Якість акрилового вироби можна перевірити за допомогою звичайного кишенькового ліхтарика. З цим пристосуванням зручно переглядати товщину ванни. Як відомо, вона повинна бути однаковою в будь-який її частини. Все досить просто. Включений ліхтарик підносять до різних ділянок акрилового вироби і спостерігають результат з протилежного боку. Якщо світлове пляма не проглядається крізь стінки, значить, товар якісний. Якщо в деяких місцях вдалося помітити світло ліхтарика, від покупки краще утриматися.
  • Про міцність акрилової ванни можна дізнатися, постукавши по ній. Глухий звук свідчить про достатню кількість шарів, а значить, і про якість і надійність виробу.

Дотримуючись перерахованим радам, визначитися з вибором акрилової ванни буде простіше. Вони допоможуть не допустити помилок, які приведуть до розчарування від нового придбання.

приємні доповнення

Сучасні акрилові ємності можуть бути оснащені різними додатковими можливостями.

  • Найпоширенішою і затребуваною є гідромасаж або джакузі. Ця функція можлива завдяки вмонтованим в борта ванною форсунок, через які в воду надходить повітря, утворюючи безліч бульбашок. У підсумку виходить дуже приємна і корисна процедура.

У підсумку виходить дуже приємна і корисна процедура

  • Не менш корисною є функція хромотерапії. В основі цієї процедури лежить вплив на шкіру УФ - променів, які виходять з вмонтованих в стінки ємності хромованих форсунок. Перед покупкою акрилового вироби з такою опцією незайвим буде поцікавитися про те, яку потужність мають лампи і чи є в наявності відбивачі.
  • Для людей, які не можуть розлучитися з ноутбуком і телевізором навіть у ванній кімнаті, виробники пропонують конструкції, обладнані полицею для гаджета або вбудованої плазмовою панеллю.

Для людей, які не можуть розлучитися з ноутбуком і телевізором навіть у ванній кімнаті, виробники пропонують конструкції, обладнані полицею для гаджета або вбудованої плазмовою панеллю

Від того, які опції будуть вмонтовані в акрилову ємність, залежить в результаті її ціна. Дешевими такі доповнення бути точно не можуть, а якісну і безперебійну їх роботу можуть гарантувати тільки серйозні виробники «з ім'ям».

Вибрати якісну акрилову ванну - завдання непросте. Тому, перед тим як відправитися в магазин за покупкою, непогано озброїтися хоча б мінімальним набором відомостей про цей виріб. Прочитати статті про сантехніці, відгуки її володарів, поради майстрів та експертів в цьому питанні. Вони допоможуть зробити безпомилковий вибір. Правильно підібрана сантехніка буде радувати своїх господарів довгі роки і стане улюбленицею всієї родини.

Як же вибрати правильну акрилову ванну і на що слід звернути увагу при покупці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама