Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вибрати емаль для ванн

  1. Як вибрати емаль для ванн? Згодом поверхню ванни тьмяніє, на ній з'являються відколи й подряпини....
  2. Найбільш популярні склади для реставрації ванн
  3. Поради з нанесення складів

Як вибрати емаль для ванн?

Як вибрати емаль для ванн

Згодом поверхню ванни тьмяніє, на ній з'являються відколи й подряпини. Повернути їй колишній вигляд можна шляхом нанесення нового шару емалі. Сучасний ринок будівельних матеріалів пропонує широкий вибір складів, застосовуваних для реставрації ванн.

Різновиди і характеристики емалей

Міцність і довговічність покриття, що наноситься в домашніх умовах, перш за все, залежить від правильності вибору матеріалу, а також від дотримання технології нанесення і рекомендацій виробника. Основними критеріями вибору складу є:

  • Спосіб нанесення. У роботі можна використовувати кисть, валик, наливний або аерозольний спосіб. При цьому варто знати, що валик залишає структуру на поверхні, аерозоль найкраще використовувати для проведення дрібного ремонту (при суцільному нанесенні існує ризик виникнення плям), а наливний спосіб і використання кисті є найбільш оптимальними варіантами при реставрації ванни.

При цьому варто знати, що валик залишає структуру на поверхні, аерозоль найкраще використовувати для проведення дрібного ремонту (при суцільному нанесенні існує ризик виникнення плям), а наливний спосіб і використання кисті є найбільш оптимальними варіантами при реставрації ванни

  • Колір емалі і затверджувача. Питання підбору затверджувача актуальний при використанні двокомпонентних матеріалів. Вирішуючи як вибрати емаль для ванни, краще віддати перевагу затверджувача нейтрального кольору (напівпрозорого або сірого). Вибір кольору складу повинен відповідати ступеня освітленості ванній до
  • МНАТ. Для отримання необхідного відтінку використовують колеровочні пасти. Комплектність складу. Фахівці рекомендуютпріобретать повний комплект для реставрації, що містить не тільки саму емаль, а й інструменти для подготовкіоснованія і нанесення складу.

Найбільш популярні склади для реставрації ванн

Найбільш популярні склади для реставрації ванн

Професіонали вважають за краще використовувати в своїй роботі перевірені високоякісні матеріали, до числа яких відносять:

  • Епоксидні емалі (Епоксін і Епоксін 51С). За умови чіткого дотримання всіх вимог по підготовці основи і нанесення складу, ванна з оновленою поверхнею прослужить в середньому до 10 років. Нанесеніесмесі проводиться за допомогою кисті. Основноепреімущество густих епоксидних емалейзаключается в їх здатності утворювати рівне і гладке покриття. Вони дозволяють повністю закрити пори, тріщини і подряпини.
  • Реставраціоннийнабор «Рендом Хаус». Це склад російського виробництва, який прекрасно підходить для реставрації чавунних і сталевих ванн (реставраційний набір «Світлана» і Фантазія відповідно). Обидва комплекти містять колеровочні пасти, засоби для хімічної і механічної підготовки поверхні сантехніки. Нанесення цих двухкомпонентнихматеріалов проводиться за допомогою кисті.
  • Стакріл. Дана акрилова емаль користується великим попитом у відновленні старих чавунних ванн. Наноситься вона наливним способом на добре очищену і висушену поверхню. Якщо виріб має тріщини і відколи, їх слід попередньо зашпаклювати - на відміну від епоксидних складів, Стакріл не здатний їх закрити. Чітке дотримання правил підготовки поверхні і нанесення матеріалу забезпечить тривалий термін служби покриття (більше 10 років).

Чітке дотримання правил підготовки поверхні і нанесення матеріалу забезпечить тривалий термін служби покриття (більше 10 років)

  • Реафлекс-50 (Тіккуріла). Цю емаль воліють використовувати в работепрофессіонали. Процес її нанесення досить складний - обробка поверхні проводитися в 3-4 заходу. При цьому следуетзаметіть, що Реалек-50 має досить рідку консистенцію. На реставрацію ванни може піти 5-7 днів, але при цьому результат вийде неперевершений.

Підводячи підсумки, варто зауважити, що перед тим як вирішити питання вибору емалі, слід визначитися, хто її будетнаносіть. Від цього багато в чому буде залежати кінцевий результат і тривалість експлуатації покриття.

Поради з нанесення складів

Поради з нанесення складів

Самостійне проведення заходів по емалювання ванни передбачає наявність засобів захисту, до яких відносять респіратор і гумові рукавички.

Позбутися від слідів іржі можна за допомогою щавлевої кислоти Її слід змішати з водою до кашеобразногосостоянія, після чого нанести суміш на проблемні місця тканинним тампоном або поролоновою губкою. Через 30 хвилин поїзд ретельно змивають. Якщо сліди від іржі зникли неповністю, вирішити проблему допоможе наждачний папір №1 або №2.

Перед тим як покрити емаллю поверхню ванни, основу слід просушити і прогрунтувати. Для цих цілей прекрасно підійде аерозольна грунтовка. Після нанесення грунту підставу просушують і покривають емаллю.

Не слід намагатися прискорити висихання підстави. Тільки при повному дотриманні технології ви отримаєте якісне покриття.

При введенні до складу затверджувача ретельно відміряйте дозування.

Протягом всього терміну реставрації ванни, на її поверхню не повинно потрапити ні краплі води, інакше може статися здуття емалі.

Після відновлення ванну не рекомендується мити абразивними і кислотними миючими засобами, також не варто замочувати білизну з відбілювачем.

Як вибрати емаль для ванн?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама