Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити стелю з пластикових панелей?

  1. Різноманітність пластикових панелей для обшивки стелі: основні види
  2. Монтаж пластикових панелей на стелю. Відео:
  3. Як правильно вибирати панелі ПВХ для стелі?
  4. Монтаж стелі у ванній з пластикової вагонки. Відео:
  5. Деякі особливості розрахунку пластикових виробів і комплектуючих для обшивки стель
  6. Пристрій підвісної стелі з пластикових панелей
  7. Розмітка і виготовлення каркаса
  8. Як кріпити пластикові панелі на стелю: основні етапи і нюанси

У ванній кімнаті, кухні, а також в коридорі або навіть на літній веранді стелю з пластикових панелей - популярний і не позбавлений естетичної складової вид обробки. Технічні та експлуатаційні характеристики матеріалу з ПВХ дозволяють його використання в таких приміщеннях, однією з особливостей яких є регулярний або періодично підвищений рівень вологості.

Зміст цієї статті

При цьому зовнішній вигляд покриття зберігає свій первісний вигляд протягом практично всього терміну експлуатації навіть при частій чищенні стелі, але виключно засобами, що не містять абразивних речовин.

При цьому зовнішній вигляд покриття зберігає свій первісний вигляд протягом практично всього терміну експлуатації навіть при частій чищенні стелі, але виключно засобами, що не містять абразивних речовин

По даній темі є схожа стаття - Регулювання пластикових вікон самостійно.

Різноманітність пластикових панелей для обшивки стелі: основні види

Слід зауважити, що завдяки досить нескладному монтажу виробів з ПВХ, обробка пластиковими панелями стін і стель часто виконується самостійно. Але в цьому випадку, як правило, вибір матеріалу проводиться виключно погодившись з особистими естетичними і колірними уподобаннями.

Перш за все вони діляться на два великі види панелей:

  • для стін;
  • для стелі.

Відрізнити перші від других нескладно: стінові мають більшу вагу, але мають при цьому підвищену міцність і жорсткість, а стельові досить легкі, але і тендітні, тому під час роботи цей факт потрібно враховувати.

За кольором, фактурі, формою, способом нанесення малюнка, панелі можна згрупувати на такі види:

  • глянцеві;
  • матові;
  • гладкі;
  • з фактурною (шорсткою) поверхнею;
  • з малюнком;
  • білі і однотонні;
  • безшовні вироби, місця стикування панелей практично візуально не визначаються;
  • шовні або панелі з фаскою (невеликими жолобками по довжині) - як правило, з цього виду виготовляють вироби, що імітують дерев'яну вагонку, при цьому колірне рішення може бути самим різним, навіть екзотичним.

При покупці не зайвим буде поцікавитися у продавця про те, з використанням якої технології був нанесений малюнок, так як від цього фактора багато в чому залежать їх експлуатаційні якості, особливо реакція на часте миття.

Наприклад, вироби, на які перенесення зображення проводиться за допомогою термоплівки, можуть швидко втратити свій яскравий і презентабельний вигляд.

Монтаж пластикових панелей на стелю. Відео:

Переваги використання панелей ПВХ для обробки стелі

Вибираючи стельові панелі для внутрішньої обробки, кожен власник квартири або будинку керується своїми уподобаннями, але при цьому обов'язково звертає увагу на швидкість їх монтажу, виконати який під силу навіть новачкові, який в перший раз зайнявся ремонтом.

Але серед основних переваг слід звернути увагу на експлуатаційні та робочі характеристики цього матеріалу, серед яких:

  • можливість приховати вади поверхні без проведення трудомістких шпаклювальних робіт;

  • вологостійкість;

  • тривалий термін служби;

  • несхильність деформації під впливом коливань температури і вологості;

  • легкість і простота догляду;

  • каркас під монтаж панелей може бути використаний для прокладки різних видів комунікацій, а також для укладання шару тепло- і / або поширенню корпусного шуму;

  • екологічність і гігієнічність матеріалу;

  • цінова доступність.

Але, вибираючи цей вид обробки, слід знати, що пластикові стельові панелі, незважаючи на те, що здатні витримувати досить високі температури, можуть стати джерелом утворення токсичних речовин при горінні або тлінні, тому при проведенні електромонтажних робіт на цей факт потрібно звертати особливу увагу.

Слабка стійкість до механічних впливів, наприклад, ударам, є явним недоліком, але з урахуванням місця установки не настільки критичним.

Як правильно вибирати панелі ПВХ для стелі?

Так як на ринку представлені вироби різних виробників, то розміри панелей ПВХ для стелі у кожного з них можуть відрізнятися. Але найбільш популярними є панелі з шириною від 10 до 25 см, хоча можна знайти матеріал і по 50 см, довжина найчастіше становить 4 або 6 м, але існують і проміжні розміри.

Але для невеликих приміщень ванних або кухонь це не проблема, а ось в довгих коридорах без цього не обійтися, а для того щоб приховати місця стиків, можна придбати Н-подібний профіль або спеціальні планки - молдинги.

Треба відзначити, що, хоча найпопулярнішою і поширеною є оздоблення стелі панелями ПВХ по довжині приміщення, для їх монтажу може бути обраний і інший варіант, наприклад, поперечний або діагональний. Останній до того ж дозволить внести особливий колорит в дизайн кімнати, перерозподіливши її простір.

Обов'язково під час покупки треба уважно оглянути виріб: наскільки рівномірно нанесений малюнок, витримана геометрія форми. В ідеалі не повинно бути ніяких додаткових зображень у вигляді смуг або кіл, а поверхня відповідати обраній фактурі.

Також треба оглянути і зворотний бік: на неї хоч і не наноситься малюнок, але її фарбування повинно відповідати лицьовій і бути рівномірним, без явних відтінків переходів.

Стабільність виробу надають ребра жорсткості, але про які сторонній спостерігач не повинен здогадатися, дивлячись на лицьову частину панелі, тобто в якісних виробах вони не створюють на поверхні додатковий рельєф. Якщо це не так, то, значить, товщина лицьової частини панелі недостатня.

Монтаж стелі у ванній з пластикової вагонки. Відео:

Матеріали і інструменти для установки стелі

Крім самих виробів, для того щоб виконати монтаж ПВХ панелей на стелю, будуть потрібні матеріали для виготовлення каркаса. Для цього можна використовувати дерев'яний брус, пластикові напрямні або металевий профіль для гіпсокартону.

Перший варіант можна використовувати тільки в сухих приміщеннях, для ванної кімнати та кухні краще віддати перевагу металевим матеріалами. Пластикові профілі використовуються не так часто, через меншу несучої здатності і схильності до деформації в результаті навантажень.

Пластикові профілі використовуються не так часто, через меншу несучої здатності і схильності до деформації в результаті навантажень

Одночасно слід купити і всі необхідні матеріали для монтажу електропроводки і світильників, а в тому випадку, якщо планується укладання тепло-, звукоізоляційних матеріалів, то і їх. При цьому слід врахувати, що їх експлуатація буде відбуватися в місцях з підвищеною вологістю, тому утеплювачі на основі мінеральної вати в цьому випадку не найкращий варіант.

Крім того, будуть потрібні і добірні елементи: стартовий профіль, монтується по периметру, який може бути замінений стельовим плінтусом, який виконує ті ж функції, але з додатковими декоративними елементами. Може знадобитися і так званий універсальний куточок, а в тих випадках, якщо планується стикування торців панелей, то і Н-подібний профіль.

Потрібно буде підготувати і необхідний інструмент: перфоратор, шуруповерт, ножівку або болгарку, молоток, рулетку, будівельний рівень, стусло для підрізання кутових елементів, ножиці по металу, якщо планується використовувати металевий профіль.

Деякі особливості розрахунку пластикових виробів і комплектуючих для обшивки стель

Якщо планується кріплення пластикових панелей до стелі виконувати самостійно, то важливо дотримуватися порядку виконання робіт на кожному етапі, а також необхідно буде попередньо правильно розрахувати кількість матеріалу і комплектуючих. Але в цьому немає нічого складного, якщо попередньо вимірювати площу приміщення.

У цьому випадку буде потрібно ще один параметр, а саме - площа однієї панелі.

Навіть якщо після роботи залишиться матеріал - не проблема, складність виникає в тому випадку, якщо його не вистачить, наприклад, через помилки в розрахунках. Докупити панелі, звичайно, не проблема, але навіть якщо вони будуть того ж виробника і тієї ж серії, не виключені відмінності за кольором, хоч і ледь вловимі, ​​але все ж помітні.

За схожою схемою слід розрахувати і кількість профілю для монтажу каркасу:

  • направляючий потрібен для кріплення до стін, значить, його довжина повинна відповідати периметру, але треба враховувати, що його небажано стикувати торцем, тому краще для кожної стіни використовувати цілісний елемент;
  • стієчний, що несе основне навантаження від ваги панелей, кріпиться перпендикулярно до несучої на відстані 40-60 см одна від одної, тому, знаючи довжину приміщення, розрахувати кількість профілів нескладно;
  • розрахунок кріплення проводиться виходячи з кроку, з яким буде проводитися фіксація елементів.

Стартовий профіль або стельовий плінтус, що виконують одночасно дві функції, є периметр підвісної конструкції, відповідно, їх довжина збігається з цим параметром, але в цьому випадку також існує рекомендація використовувати цільні елементи.

Пристрій підвісної стелі з пластикових панелей

Умовно роботи по виготовленню стелі з використанням виробів ПВХ можна розділити на кілька етапів:

  • підготовка стелі до обробки;
  • пристрій каркаса;
  • монтаж електропроводки та, в разі потреби, укладання тепло- / звукоізоляції;
  • обшивка панелями.

Незважаючи на те що обшивка панелями часто використовується як альтернатива шпаклівки, облицювання плиткою і т. Д. І не вимагає вирівнювання поверхні, нехтувати етапом підготовки підстави не варто.

Суть роботи полягає в тому, що, якщо виявлені слабкі, розшаровуються місця на старій штукатурці, то їх слід зміцнити і закрити за допомогою цементного розчину, шпаклівки та інших ремонтних матеріалів.

Розмітка і виготовлення каркаса

Далі можна приступати до розмітки, попередньо визначивши найнижчий кут. Використовуючи його як відправною, в залежності від ширини каркаса і товщини панелей, а також наявності тепло- або звукоізоляції відзначається 1 точка на відстані 5-10 см від стелі.

На наступному етапі встановлюється решетування під ПВХ панелі на стелю:

  • спочатку по периметру стелі приміщення на заданій висоті на стіні закріплюються напрямні профілі;
  • для кріплення слід використовувати дюбеля, тому спочатку необхідно підготувати під них за допомогою перфоратора отвори;
  • до них монтуються і фіксуються в стійку (несучі) профілі за допомогою шурупів або з використанням прес-шайб;
  • крок при монтажі стійкового профілю повинен становити від 40 до 60 см, в залежності від ваги вибраних панелей;
  • якщо площа приміщення досить велика або з метою додаткової надійності конструкції CD-профіль можна кріпити до панелі перекриття за допомогою спеціальних підвісів.

Після завершення робіт з монтажу обрешітки слід зробити розводку для світильників або люстри, в останньому випадку потрібно ще і встановити гак, до якого вона потім буде кріпитися.

Також на цьому етапі проводяться роботи з укладання утеплювача або звукоізоляційних матеріалів і паро- гідроізоляційних плівок, які захистять конструкцію від впливу підвищеної вологості.

Як кріпити пластикові панелі на стелю: основні етапи і нюанси

У тому випадку, якщо планується комбінування виробів, то для зручності краще їх пронумерувати - так можна бути впевненим, що не буде допущена помилка під час монтажу і не доведеться переробляти роботу.

Як вибрати вхідні металеві двері в квартиру? - тут більше корисної інформації.

Але ще до того як почати безпосередньо монтаж пластикових панелей на стелю, необхідно по периметру встановити стартову планку, яка фіксується за допомогою саморізів до направляючим профілем.

далі:

Вас зацікавить ця стаття - Сейф для будинку: як вибрати і встановити. Типи замків.

  • в стартовий профіль вставляється перша панель, а другий її край фіксується до профілів каркаса за допомогою саморезов і прес-шайб;
  • друга панель і всі наступні монтуються встик до попередніх або, якщо це передбачено формою вироби, вставляються в пази і замикаються, другі краю аналогічним чином фіксуються;
  • остання панель рідко збігається за розмірами, тому, як правило, вона підрізає, після чого її вставляють в стартовий профіль, при цьому фіксувати її необов'язково, втім, це і дуже важко.

в стартовий профіль вставляється перша панель, а другий її край фіксується до профілів каркаса за допомогою саморезов і прес-шайб;   друга панель і всі наступні монтуються встик до попередніх або, якщо це передбачено формою вироби, вставляються в пази і замикаються, другі краю аналогічним чином фіксуються;   остання панель рідко збігається за розмірами, тому, як правило, вона підрізає, після чого її вставляють в стартовий профіль, при цьому фіксувати її необов'язково, втім, це і дуже важко

У тому випадку якщо для обробки обрані безшовні пластикові панелі, то їх кріплення до стелі, точніше, до каркасу обрешітки, в технічному плані не відрізняється від виробів з фальцем за невеликим винятком: для того щоб така конструкція мала велику монолітність, в деяких випадках може проводитися проклейка сполук.

Для цього застосовується силіконовий герметик, який для акуратності наноситься з використанням звичайного медичного шприца.

На цьому етапі обшивка стелі пластиковими панелями може вважатися завершеною, але для того, щоб повноцінно експлуатувати приміщення, потрібно встановити світильники і прибрати інструменти, а також невелика кількість будівельного сміття, що залишилося після роботи.

Як правильно вибирати панелі ПВХ для стелі?
Як вибрати вхідні металеві двері в квартиру?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама