Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бюджетний варіант ремонту ванної кімнати

  1. Як час допомагає заощадити на ремонті
  2. З чого почати
  3. Як зробити бюджетний ремонт ванної: доступний варіант
  4. заміна труб
  5. підготовка поверхонь
  6. косметична обробка
  7. Сантехніка
  8. важливі аксесуари

Санвузол - приміщення, яке оновлюють нечасто. Зазвичай тут проводять косметичну обробку. І тільки при значних пошкодженнях комунікацій або покриттів кардинально змінюють його вигляд. При нестачі коштів на дорогі матеріали і кваліфіковану бригаду робітників можна обійтися малими витратами, вибравши бюджетний спосіб ремонту ванної кімнати. Деякі дизайнери спеціально займаються створенням недорогих проектів облаштування та оздоблення санвузлів. Вибір оптимального рішення для своєї ванної залежить від цілей, які переслідує господар квартири. Більшість хоче зробити ремонт якісно і надовго відповідно до модними течіями, але використовувати недорогі будівельні матеріали. Це цілком виправдане бажання. Тому виникає питання, як і з чого провести бюджетний ремонт ванною.

Тому виникає питання, як і з чого провести бюджетний ремонт ванною

Як час допомагає заощадити на ремонті

Багато з нас не замислюються про такі речі:

  • вчасно зроблений ремонт значно економить кошти;
  • вибір правильних матеріалів сприяє збільшенню експлуатаційного терміну сантехніки, труб і покриттів;
  • якісна робота створює тимчасові переваги по використанню приміщення ванною.

Ванна - приміщення, в якому зосереджені водопровідні та каналізаційні комунікації. Саме вони приходять в непридатність першими. В процесі активної експлуатації псується покриття на ванні, унітазі, раковині. Вони змінюють колір. На них утворюються сколи та тріщини. Все це змушує господарів задуматися про заміну основних об'єктів цього приміщення. Однак робимо ми це, коли вже латання дірок неможливо. І тоді доводиться витрачати значні суми на матеріали і роботу фахівців.

Безсумнівно, краще вчасно вирішити проблему з непривабливим інтер'єром, використовуючи довговічні матеріали, і насолоджуватися відмінним станом свого санвузла. Вироби для обробки санвузлів високої якості дуже дорогі. Думаючи про економію, споживачі часто купують засоби, склади і покриття з ряду «другосортною» продукції, яка швидко втрачає свої властивості.

Збираючись робити бюджетний ремонт на тривалий час, варто задуматися про термін служби основних матеріалів і спробувати вибрати найбільш оптимальні варіанти.

З чого почати

Щоб зрозуміти, скільки коштів доведеться вкласти в ремонт ванної, потрібно дізнатися всю її таємницю. Для цього видаляють всі старі покриття, проводять ревізію труб водопроводу і каналізації, досліджують стан сантехніки.

Старі металеві труби треба міняти в першу чергу. По-перше, вони мають властивість піддаватися корозії. По-друге, це вже давно не модне рішення в плані естетики і експлуатації. Пластик з тривалим терміном служби вдало займає місце старих комунікацій.

Зняття старої облицювання покаже збереження основних поверхонь: стін, стелі та підлоги.

Якщо їх потрібно повністю реставрувати, вибирають матеріали з тривалим терміном служби з числа сучасних високоміцних складів. У більшості квартир ванна - невелике за площею приміщення, тому матеріалів треба не так багато. На штукатурці і шпаклівці економити не варто. Вони забезпечать збереження і довговічність декоративних покриттів, які можна придбати за бюджетною ціною.

У свіжовідремонтовану ванну зазвичай ставлять нову сантехніку. Тут можна подумати про покупку ванни, унітазу і раковини або оновленні старих за допомогою спеціальних рідких складів. Для цього буде потрібна допомога фахівця, який швидко відреставрує вживану сантехніку.

Інше питання, якщо який-небудь предмет або все відразу стали текти, придбали зовсім презентабельний вигляд
Інше питання, якщо який-небудь предмет або все відразу стали текти, придбали зовсім презентабельний вигляд. Тоді обов'язково доведеться витрачатися на нові вироби. Зараз можна знайти масу доступних за ціною предметів, вироблених із сучасних високоміцних і довговічних матеріалів. Часто вони мають традиційний вигляд і колір, але в бюджетному варіанті ремонту це грає другорядну роль.

Як зробити бюджетний ремонт ванної: доступний варіант

Існують різні варіанти ремонту ванної кімнати. Є серед них особливо не дорогі. Розглянемо докладніше кожен етап необхідних робіт.

заміна труб

Якщо ванна невеликих розмірів, то метраж трубопроводу незначний, тому пластикових виробів для водопроводу і каналізації буде потрібно небагато. Фахівці знають, скільки буде потрібно додаткових виробів для з'єднань, переходів, пристрої кранів і т.п., якого діаметра повинні бути основні труби, як їх протягнути і створити умови для експлуатації. На цьому етапі економія може обернутися неприємними наслідками. Чим міняти труби самостійно, краще запросити досвідченого сантехніка, який правильно влаштує нову систему трубопроводів.

підготовка поверхонь

Після зняття старого покриття виявляються всі вади стін, стелі та підлоги. перші заново штукатурять , А на нижній поверхні оновлюють стяжку . Для цих робіт доцільно використовувати цементний розчин. Він не такий дорогий як сучасні будівельні суміші з особливими компонентами. Крім того, сіра штукатурка гарної якості - міцна основа для облицювання.

косметична обробка

  • для бюджетного варіанту декоративного оздоблення ванній використовують фарби, зроблені на основі латексу або акрилу. Вони володіють вологостійкістю і хорошими експлуатаційними властивостями. Звичайно, найкраще все поверхні в санвузлі покрити кахлем , Але це дороге рішення. Плитку можна застосувати частково: зробити півметрову окантовку навколо ванни і раковини з білих квадратів, а іншу частину стін і стеля пофарбувати в той колір, який подобається;

Плитку можна застосувати частково: зробити півметрову окантовку навколо ванни і раковини з білих квадратів, а іншу частину стін і стеля пофарбувати в той колір, який подобається;

  • непоганий варіант для стелі - натяжний полотно з синтетичного матеріалу. Коштує він недорого, оскільки площа його невелика і обсяг роботи для установників незначний. Служить досить довго. При його використанні можна заощадити на реставрації підстави. Полотно приховає всі видимі дефекти;

Полотно приховає всі видимі дефекти;

  • економічним може виявитися рішення оздоблення стін і стелі пластиковими панелями . Але не тими, що кріпляться на обрешітку: вони з'їдають частину простору і вимагають додаткових витрат на супутні деталі. Треба використовувати полотна, які приклеюються на спеціальний склад прямо до поверхні. Однак для цього важливо максимально точно їх вирівняти;

Однак для цього важливо максимально точно їх вирівняти;

  • пол вимагає особливої ​​уваги, так як він більш за все експлуатується. Тут економити на кахлі не варто. Це краще покриття для нижньої основи за всіма показниками. Але, виходячи із загальних розмірів більшості ванних, потрібно його трохи. До того ж матові рельєфні вироби, які найбільш прийнятні для санвузлів коштують трохи дешевше глянцевих і гладких.

Сантехніка

Зараз продається маса предметів для здійснення гігієнічних процедур, що відрізняються кольором, формою, розмірами і матеріалами, з яких вони виробляються. Природно, вони розрізняються ціною. Якщо немає необхідності в щоденному прийомі ванни, варто задуматися про установці душової кабіни . Вона заощадить простір і гроші, так як має компактні розміри і коштує дешевше.

При обмеженому бюджеті можна обійтися простими моделями раковини і унітазу, якщо в квартирі   суміщений санвузол
При обмеженому бюджеті можна обійтися простими моделями раковини і унітазу, якщо в квартирі суміщений санвузол . Останні можуть мати різний спосіб кріплення і пристрій системи зливу. Це впливає на ціну. Функціональність і комфортність дорогих і дешевих предметів практично ідентичні, тому не варто витрачати гроші на ексклюзив.

важливі аксесуари

При влаштуванні ванної кімнати встановлюють крани, змішувачі, сушки для рушників і інші важливі предмети. Їх можна придбати за доступною ціною не на шкоду якості.

Бюджетний ремонт у ванній кімнаті тримається на принципі розумних витрат і точних розрахунків. Тут можна заощадити, але важливо подумати, на чому і як.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама