Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чавунні ванни: переваги і недоліки

  1. Позитивні сторони чавунних ванн
  2. Негативні сторони чавунних ванн

Останнім часом з'явилося безліч синтетичних матеріалів і різних металевих сплавів, які часто використовуються для виробництва ванн

Останнім часом з'явилося безліч синтетичних матеріалів і різних металевих сплавів, які часто використовуються для виробництва ванн. Але відмовлятися від традиційних, дуже надійних і перевірених часом виробів із чавуну абсолютно не варто. Головне тут - це адекватно оцінити їх переваги та недоліки. У цій статті ми поговоримо про стару добру чавунній ванні, яка радувала ще наших бабусь і дідусів.

Позитивні сторони чавунних ванн

Незважаючи на те, що ванни сьогодні в одеських магазинах представлені великою різноманітністю використовуваних матеріалів для їх виготовлення, чавунні вироби досі міцно утримують свої позиції. Це пояснюється рядом важливих переваг, в яких потрібно детально розібратися.

Одне з головних переваг чавунних ванн - це великий термін експлуатації. Особливо якщо до них підведені труби чавунні ВЧШГ . За ступенем зносостійкості і антикорозійного стійкості багато сучасних матеріалів істотно поступаються чавуну. Крім того, цей метал при належному догляді довгий час не міняє свій первинний зовнішній вигляд, що є ще одним великим плюсом в його користь.

Ще одна позитивна властивість чавуну - це низький ступінь теплопровідності. Завдяки цьому такі ванни здатні довго утримувати тепло, в чому вони значно перевершують їх акрилові аналоги, вже не кажучи про сталі. Це дозволяє їх власникам довго насолоджуватися відпочинком в гарячій воді, причому без необхідності постійно її доливати. Останній фактор відіграє велику роль, коли вдома є лічильник на водопровідній трубі.

Чавун характеризується також високою стійкістю до різних механічних впливів. Цей матеріал важко зігнути і тим більше розколоти. Все, що може з'явитися після удару, це незначні тріщини на поверхні емалі. Але навіть і для цього потрібно добре постаратися. Якщо все ж з'явилося якесь ушкодження, то це місце легко реставрується, тому поява тріщин - це далеко не катастрофа.

Ще одна важлива перевага чавунних ванн - це невибагливість у догляді. Кожен виріб має шар емалі підвищеної щільності. Оскільки в чавуні відсутні пори, на його поверхні не будуть накопичуватися у великій кількості різні мікроорганізми і бруд. Останні легко видаляються за допомогою звичайної губки і будь-якого миючого засобу. Крім того, емалева поверхня як і раніше залишається блискучою і гладкою, володіючи незмінною стійкістю до дії температурних перепадів і різних чистячих порошків.

Що стосується дизайну чавунних ванн, то він зазнав серйозних змін з часів Радянського Союзу. За останні 15-20 років такі вироби стали набагато привабливіше, а їх конструкція значно удосконалилася. До всього цього додається абсолютно інша технологія виготовлення ванн, які стали трохи тонше і, відповідно, легше.

Негативні сторони чавунних ванн

Як говориться в Одесі, плюсів без мінусів не буває. Ця фраза також відноситься і до чавунних ванн, які мають певні недоліки.

Головний недолік - це значна питома вага. Які б ідеї в голову не приходили, але без ліфта доставити ванну вагою понад 100 кілограм, а ще на останній поверх, вкрай складно. Самостійно її встановити досить клопітно. У більшості випадків чавунна ванна здатна прослужити кілька десятиліть.

Що стосується доставки і подальшого монтажу такого виробу, то всі ці процедури слід довірити тільки професіоналам. Варто відзначити, що вага чавунної ванни є одночасно і перевагою в процесі її експлуатації. Важкі ванни більш стійкі і не нахиляються, що дозволяє ставити плитку впритул до них.

Ще один недолік ванн з чавуну - це досить вузький асортимент доступних форм. Зрозуміло, вони далеко пішли від своїх предків радянського періоду, але все ж поступаються в цьому плані своїм акриловим аналогам. Пояснюється це тим, що деякі характеристики чавуну, наприклад, деформационная стійкість і висока міцність, не дають можливості створювати унікальні і оригінальні конструкції, які легко можна отримати з безлічі синтетичних матеріалів.

Але такий недолік є чисто умовним, оскільки класичний дизайн модним буде завжди. А якщо ще використовувати вишукані ніжки, сучасні декоративні панелі і різноманітну фурнітуру, то проблема як така відпаде зовсім.

Схожі сторінки:

Свіжі сторінки з розділу:

Попередні сторінки з розділу:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама