Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чим пофарбувати стелю у ванній кімнаті: вибір типу і кольору покриття

  1. Підбір фарби для стелі у ванній
  2. водоемульсіонка
  3. Акрилові фарби
  4. Силікатні і силіконові склади
  5. декоративні ефекти
  6. Відео: фарбування стелі водоемульсіонкой

Зміст статті:

Фарбування - один з найдоступніших способів самостійної декоративного оздоблення стелі. До його безперечних переваг відноситься не тільки простота процесу, а й демократична ціна матеріалів. Роботи займають лічені години, але коли мова йде про таке складне приміщенні, як ванна кімната, треба з усією скрупульозністю підійти і до вибору матеріалу, і до підготовчих процесів. Важливо прийняти правильне рішення, ніж пофарбувати стелю у ванній кімнаті, адже постійна вологість, перепади температури, конденсат і піномийні засоби швидко приведуть неграмотно виконану обробку в непридатність

Підбір фарби для стелі у ванній

Вибираючи, ніж пофарбувати стелю у ванній, від «не дихати» зразків, наприклад від емалі і масла, доведеться відмовитися відразу. Непроникна плівка цих складів призводить до скупчення і застою вологи, що є передумовою розвитку пліснявих вогнищ. Позбутися ж від останніх досить складно, на жаль, неприємний запах ще довго буде нагадувати, що фарба для стелі ванної кімнати повинна вибиратися більш ретельно.

Кращими варіантами пофарбувати стелю у ванній вважаються:

  • водоемульсійна фарба;
  • акрилова і латексна, як різновид останньої;
  • силіконова і силікатна.

водоемульсіонка

Зміст статті:   Фарбування - один з найдоступніших способів самостійної декоративного оздоблення стелі

Базова біла водоемульсійна фарба добре поєднується з кольорами

Довгий час на питання, чим фарбувати стелю у ванній, кухні або коридорі, існував тільки один відповідь. Водоемульсіонка, як єдина альтернатива побілки, довгий час була найбільш затребуваною з фарб. Практично не пахне, легко змивається з рук і меблів водою і недорога водоемульсіонка відмінно відчуває себе і в ванній. Єдине застереження: мити така стеля не вийде, склад боїться води. Зате фарбування стелі у ванній, обладнаної душовою кабіною, дверцята якої захищають від бризок, не знаходить аргументів проти водоемульсіонкі. Сучасні склади цієї фарби відрізняються хорошою покривістістю і бархатистою текстурою, що вигідно відрізняє їх попередників. Хороша сполучуваність з кольорами дозволяє грати квітами і відтінками, підбираючи гармонійні поєднання з тоном стін і наявними меблями.

Акрилові фарби

Остаточний колір складу залежить від обсягу відтінку

Відсутність запаху, невибагливість, висока покриваність, яскравість і різноманіття фактур забезпечили акрилових фарб повсюдну популярність. Їх особливість в дивовижному ставленні до вологи: при роботі фарби легко змішуються з водою, а після висихання практично не пошкоджуються їй навіть при значному намоканні поверхні. Універсальна текстура легко лягає на будь-яку поверхню від пластика до скла за умови хорошого знежирення. Акрилові фарби також легко змішуються з кольорами і між собою.

Єдине, чого не перенесе акрилова фарба для стелі у ванній кімнаті - посиленого тертя, тому часто мити таку поверхню не рекомендується. До того ж, колір намоклої поверхні буде злегка відрізнятися, створюючи відчуття брудних розлучень до повного висихання. Трохи краще веде себе пряма родичка акрилової - латексна фарба. Як і першої їй властиві антибактеріальні і протигрибкові властивості. Вона також відноситься до дихаючим, але володіє великими водовідштовхувальними показниками.

Одним з істотних плюсів акрилатов є здатність затягувати дрібні тріщини і нерівності поверхні. Трохи облуплена штукатурка або погано зашліфований площину не вимагають додаткового згладжування перед фарбуванням такими складами. Латексна фарба впорається навіть з тріщинами 1-2 мм.

Силікатні і силіконові склади

Силіконова фарба затягує дрібні нерівності поверхні

Професіонали наполягають, що це найвдаліша фарба для стелі у ванній. В першу чергу через грязе- і водовідштовхувальних властивостей в поєднанні з воздухопроводностью. Ці матеріали відрізняє велика ціна в порівнянні з вищеописаними, але в даному випадку вкладення виправдані: гарантований термін експлуатації складу при дотриманні техніки робіт в 2 рази більше, ніж у акрилової, і в 3 рази більше, ніж у водоемульсійною фарбою. Силіконова фарба обволікає поверхню своєрідною плівкою, пористої для пара, але неприступною для води. Вибираючи, ніж фарбувати стелю у ванній кімнаті з низьким перекриттям або гіпсокартонної навісної конструкцією, яку доведеться часто мити, варто зупинитися саме на цьому варіанті декоративного оздоблення.

При роботі від силіконових і силікатних складів виходить досить неприємний запах, але він випаровується протягом доби навіть при утрудненою вентиляції.

декоративні ефекти

Світлий стеля робить тісне приміщення більш просторим

Традиційне біле забарвлення себе пережило, вважають дизайнери. Виробники їх повністю підтримують: асортимент фарб з магазинах будматеріалів вражає не тільки різноманітністю видів, але і веселкою відтінків. Економні господарі надходять ще простіше: кілька крапель колера надає білої базової фарбі потрібний пастельний відтінок. Визначитися доведеться і з фактурою: будь-яку з фарб можна придбати в трьох типах:

  • глянець;
  • мат;
  • оксамит або глибокий мат.

Кілька порад допоможуть визначитися з вибором.

  1. Глянцеві лискучі поверхні підкреслюють нерівності, матові їх крадуть. Властивостями згладжування рельєфу має і перламутр, якщо нерівності несуттєві, але в глибоких швах від 3 мм він виглядає неохайно.
  2. Стеля невеликого приміщення повинен бути світліше стін: це зробить приміщення просторіше і легше.
  3. Темна стеля допустимо тільки при великій кількості світильників. Для підвісної стелі з гіпсокартону з декількома світлодіодними вставками і підвіскою по периметру цей варіант прекрасно підійде. В цьому випадку краще зупинитися на глянцевому фактурі.
  4. Елементарний орнамент, виконаний за трафаретом, просте і ефектне прикрас. У такій техніці можна оформити і периметр, і «Роза» навколо світильників.

Відео: фарбування стелі водоемульсіонкой

Якість фарбування тільки на 30% залежить від властивостей самої фарби. Решта - ретельність підготовки поверхні, грунтовка і техніка нанесення. Перш ніж приступити до фарбування, слід детально ознайомитися з правилами роботи з конкретної поверхні і чітко виконати всі інструкції виробника.

Перш ніж приступити до фарбування, слід детально ознайомитися з правилами роботи з конкретної поверхні і чітко виконати всі інструкції виробника

Сподобалася стаття? поділіться їй

Сподобалася стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама