Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Декоративна штукатурка у ванній: фото та ідеї інтер'єрів

  1. Основні особливості матеріалу
  2. Види і умови використання
  3. особливості нанесення

Додано 19.01.2017

Ванна - це одна з найважливіших кімнат у всьому будинку. Тому, затіваючи ремонт, хочеться не просто обробити її, а оформити стильно, оригінально і красиво. На ринку будматеріалів існує безліч рішень для оформлення санвузла. Але звичні шпалери або плитка просто набридли. Чи то справа декоративна штукатурка в інтер'єрі ванної. Незвичайна і ефектна, вона здатна перетворити навіть стандартне і звичайне приміщення. За рахунок гри тонів і цікавою фактури вона може виступати самостійною родзинкою всього ремонту, хоча і зручна в комбінуванні з іншими типами обробки. Але важливо знати, яку штукатурку вибирати і як використовувати в специфічних умовах.


Основні особливості матеріалу

Ванна кімната від інших приміщень будинку відрізняється тим, що передбачає постійну високу вологість середовища. В таких умовах далеко не всі типи покриттів можуть довго протриматися і зберегти свою естетичність. Тому і вимоги до них при виборі висуваються серйозні.


Вирішуючи, яка штукатурка краще для ванної, можна орієнтуватися на відгуки досвідчених майстрів. Відразу варто зупинити свій вибір на вологостійких матеріалах спеціального призначення. Сьогодні на ринку можна знайти відразу кілька варіантів подібних рішень від різних виробників. Зверніть увагу на фото, водостійка декоративна штукатурка для ванної має спеціальне маркування на упаковці, що допомагає зорієнтуватися при виборі. У своєму складі вона містить особливі реагенти, які підвищують чіпкість матеріалу. Обов'язково в суміш додаються антигрибкові речовини, що перешкоджають ураженню поверхні шкідливими мікроорганізмами.


Види і умови використання

Щоб декоративна штукатурка в інтер'єрі ванної виглядала не просто виграшно, але і стала практичним доповненням, потрібно добре підготувати саме покриття. Її не можна навмання наносити на будь-які стіни. Поверхня потрібно попередньо обробити спеціальним матеріалом, який поліпшить її стійкість до впливу вологи. Для цього підійде традиційна штукатурка під плитку у ванній. Цей цементно-піщаний розчин ще й добре вирівнює стіни. У числі особливостей матеріалу:

  • гідроізолюючі властивості;
  • стійкість до випадання солей;
  • здатності до регулювання мікроклімату приміщення;
  • простота нанесення.

гідроізолюючі властивості;   стійкість до випадання солей;   здатності до регулювання мікроклімату приміщення;   простота нанесення

Але як декорує шару це покриття не підходить. За своєю природою це чорнова суміш, основною функцією якої є створення бази для основної обробки. Використовується воно тільки з декоративною штукатуркою, фото результату можна побачити в прикладах.

Використовується воно тільки з декоративною штукатуркою, фото результату можна побачити в прикладах

Оформляючи дизайн ванної кімнати, можна використовувати різні типи матеріалу. Вибрати для покриття можна гладку і структурну обробку. Яскравим прикладом першої є венеціанська штукатурка у ванній, фото демонструють її головну особливість - глянсову структуру, яка імітує природний камінь. Часто використовують спеціальні трафарети для нанесення малюнків і візерунків.

Структурна обробка передбачає нанесення рельєфних мотивів. З таких зазвичай використовується «короїд» і камешковая декоративна штукатурка у ванній кімнаті, фото добре показує шорстку поверхню таких покриттів. Але під западинці може накопичуватися волога, для довгострокового використання такі варіанти не дуже практичні.


особливості нанесення

Робота з матеріалом передбачає кілька етапів. На фото оздоблення ванної штукатуркою показана детально, ще докладніше про те, як наносити покриття, можна подивитися на відео в інтернеті. Робочий процес передбачає такі операції:

  • Грунтування. Потрібно нанести 2-3 рази, щоб посилити і скріпити базове покриття стін, забезпечити додаткову гідроізоляцію. Перший шар наноситься рясно, після його повного висихання слід повторити ще хоча б раз. Останнє покриття слід зробити безпосередньо перед тим, як буде здійснюватися обробка ванної кімнати декоративною штукатуркою. Саму ґрунтовку краще вибирати з домішкою кварцового піску, щоб поліпшити адгезію основного покриття.

Саму ґрунтовку краще вибирати з домішкою кварцового піску, щоб поліпшити адгезію основного покриття

  • Нанесення і ущільнення декоративного шару. Здійснюється за допомогою затірки. Вона робиться на стадії висихання матеріалу. Затирка проводиться спеціальним розчином із застосуванням сокола з нержавійки, такий процес називають залізненням.
  • Контроль висихання. Водостійка декоративна штукатурка для ванної характеризується періодом первинного висихання в 3-5 годин. Але нормальна фортеця покриття досягається не раніше, ніж через три доби після нанесення. По можливості краще залишити стіни в спокої на тиждень, рекомендується не користуватися ванною. За цей час відбувається повноцінна полімеризація покриття на стінах, воно стає більш міцним і стійким до вологи.

За цей час відбувається повноцінна полімеризація покриття на стінах, воно стає більш міцним і стійким до вологи

Помилковою є думка, що штукатурка для ванної не найкращий вид покриття. Сучасні матеріали для оздоблення - міцні, стійкі до вологи і практичні. По довговічності вони не поступаються керамоплітке і точно перевершують шпалери. Крім того, декоративна штукатурка у ванній, фото якої можна вивчити для порівняння, є самим ефектним і естетичним варіантом.


До списку статей

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама