Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дизайн ванної кімнати з вікном: фото і нюанси »SanDizain.ru

  1. Кватирка на кухню або в туалет
  2. Вікно з виходом на вулицю
  3. Фальш-вікно
  4. Вибір матеріалу для обробки підвіконня і шибок
  5. додатковий декор
  6. Вікно у ванній як елемент дизайну: відео

Вікно можна дуже вдало вписати в інтер'єр санвузла Вікно можна дуже вдало вписати в інтер'єр санвузла. Для того щоб дизайн ванної кімнати з вікном виглядав органічно, його потрібно правильно обіграти - декорувати вже наявний віконний отвір або зробити імітацію даної конструкції.

В санвузлах малої площі вікна зазвичай не роблять, але дизайн сучасної ванної кімнати від 4 кв.м цілком може припускати наявність віконного отвору як між кімнатами, так і з виходом на вулицю. Деякі дизайнери спеціально доповнюють інтер'єр фальш-вікном, створюючи таким чином ілюзію проникнення в кімнату денного світла.

Деякі дизайнери спеціально доповнюють інтер'єр фальш-вікном, створюючи таким чином ілюзію проникнення в кімнату денного світла

Само по собі вікно вже є прикрасою інтер'єру ванної кімнати

Віконце, що з'єднує ванну і туалет, часто господарі квартири прагнуть прибрати, в той час як вікно, яке виходить на вулицю, намагаються обіграти якомога цікавіше, перетворивши його в стильний елемент інтер'єру. Для цього буде потрібно докласти зовсім небагато зусиль і включити фантазію.

Можна скористатися ідеями, які вже успішно втілені дизайнерами для цього достатньо подивитися фото цих проектів викладених в інтернеті. Допоможе також сконструювати майбутній інтер'єр зручна програма для візуалізації дизайну ванної кімнати 3d.

Кватирка на кухню або в туалет

Найчастіше невеликий отвір знаходиться в самому верху стіни над ванною. Спочатку його призначенням було освітлення санвузла в денний час доби, але з часом загубилася функціональна складова і необхідність в ньому відпала.
Віконний отвір даного типу можна закрити або декорувати. У першому випадку його зазвичай зашивають гіпсокартоном, поверх якого укладають кахельну плитку безпосередньо до стелі.

У першому випадку його зазвичай зашивають гіпсокартоном, поверх якого   укладають кахельну плитку   безпосередньо до стелі

Навіть невелике віконце між ванною і кухнею можна облагородити легкої фіранкою

Якщо прийнято рішення перетворити кватирку в декоративний елемент, можливо кілька варіантів:

  1. Отвір облагороджують, вставляючи замість скла вітраж або оригінальну картину, наприклад, із зображенням моря.
  2. Переробляють під нішу. У глибокому віконному отворі є досить вільного простору для устаткування в ньому декоративної ніші, поличок або невеликого вбудованого шафки. Більш того, віконний отвір на стику між санвузлом та кухнею можна розширити - вийде велике вікно, підвіконня якого можна використовувати в якості функціональної полки для різних ванних приладдя.
  3. Обладнають широкий підвіконня-стільницю, в який врізають умивальник. Під стільницею можна встановити, наприклад, пральну машину, ще більш збільшивши таким чином функціональність приміщення.

Порада! У ніші замість колишнього вікна можна встановити дзеркало з яскравим підсвічуванням - таке неординарне рішення забезпечить приміщення додатковим світлом.

Вікно з виходом на вулицю

На відміну від міжкімнатного варіанту, даний віконний отвір розташований більш вдало, дає можливість отримати відмінне природне освітлення і вентиляцію в приватному будинку або в сучасному багатоповерховому будинку.

На відміну від міжкімнатного варіанту, даний віконний отвір розташований більш вдало, дає можливість отримати відмінне природне освітлення і вентиляцію в приватному будинку або в сучасному багатоповерховому будинку

Вікно у ванній з видом на сад

Можливі різні варіанти планування:

  • ванна навпроти вікна - підійде будь-яка форма ванни від прямокутної до асиметричної;
  • вікно навпроти входу - всю сантехніку можна розташувати уздовж вільних стін, встановивши кутову ванну або душову кабінку, що звільнить місце під пральну машину, меблі і ін .;
  • умивальник біля вікна - в такому випадку дзеркало можна встановити на протилежній стіні;
  • ванна біля вікна - рекомендується утеплити віконний проріз і прилеглу стіну, щоб не було протягів і температура при прийнятті водних процедур завжди залишалася комфортною.

Фальш-вікно

У тому випадку, якщо в санвузлі немає можливості пробити віконний отвір, але є величезне бажання оригінально прикрасити кімнату і розширити її простір, обладнується так зване фальш-вікно. Звичайно ж, воно не буде пропускати природне світло і послужить лише декоративним елементом.

Хибна конструкція на глухій стіні здатна дуже сильно змінити весь простір, створивши ілюзію додаткового простору. Такий прийом виручить, якщо в кімнаті необхідно приховати недоліки невдалої конструкції, а також якщо мова йде про дуже маленькій площі санвузла, яку необхідно візуально збільшити.

Фальш-вікно у ванній - незвичайний і дуже модний дизайнерський прийом

Порада! Простір розшириться ще сильніше, якщо фальш-вікно зробити дзеркальним.

Обладнується ніша у вільній стіні, а саме вікно оточеного в раму з дерева або з поліуретанового молдинга. Його можна зашторити карнизом зі справжньою шторою, а під прозорим склом розмістити будь-яке зображення: морський берег або 3D-картинку, панораму або візерунковий малюнок.
Особливо вдало виглядатимуть зображення з перспективою, фотопринт, голографія і ін. Доповнене лампами денного світла і вбудованими вентиляторами, таке фальш-вікно точно стане родзинкою санвузла, наповнивши його світлом і свіжим повітрям.

Досить сміливо в просторому інтер'єрі санвузла буде виглядати фальш-вікно на стелі, що створює ефект наповнення кімнати світлом з прозорого даху. Для його створення монтується стандартний підвісну стелю, в якому обладнується помилкове віконце. В якості обрамлення використовуються рама або молдинг, всередині виконується обклеювання шпалерами з малюнком, укладається дзеркальна плитка або фреска.

Вибір матеріалу для обробки підвіконня і шибок

Оздоблення вікна повинна відповідати загальній ідеї дизайну приміщення

В цілому, віконний проріз оформляється в загальному стилі всього санвузла, узгоджується з інтер'єром за кольором і матеріалами обробки. Для оформлення підвіконня зазвичай використовуються: дерево, природний камінь, а також кахельна плитка і інші вологостійкі матеріали.

Найчастіше використовуються матові або декоративні скла з піскоструминної обробкою. Прозоре скло повністю або частково при бажанні можна затонувати за допомогою декоративної плівки. Дуже стильно і оригінально виглядає вітражна обробка, а також установка дзеркала замість шибок.

додатковий декор

На високих поверхах зазвичай не виконується тонування або спеціальна обробка - досить завісити скла шторами або ширмою. Відгородити санвузол від зовнішнього світу і доповнити його інтер'єр допоможуть рулонні штори, симпатичні текстильні фіранки, дерев'яні віконниці і прості бюджетні жалюзі. Можуть використовуватися як прості фіранки, так і римські штори, важкі і легкі повітряні тканини - вибір залежить від загального стилю інтер'єру.

Можуть використовуватися як прості фіранки, так і римські штори, важкі і легкі повітряні тканини - вибір залежить від загального стилю інтер'єру

Підберіть цікаві і функціональні штори для вікна у ванній

Найчастіше підвіконня прикрашається всілякими рослинами, які люблять вологу, і перетворюється на справжній зелений оазис.
Зовсім необов'язково завішувати самі вікна - оригінально буде виглядати підвіс шторки навколо ванною, який захистить цю зону від решти простору і додасть інтер'єру деяку вінтажність.

Вікно у ванній як елемент дизайну: відео

Вікно в інтер'єрі ванної кімнати: фото

Вікно в інтер'єрі ванної кімнати: фото

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама