Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Об'єм ванни - як вибрати оптимальний

  1. На що звернути увагу?
  2. Який матеріал вибрати?
  3. чавун
  4. сталь
  5. акрил
  6. Дивимося на габарити
  7. Як заощадити кошти?
  8. Визначаємо допустимий обсяг води

Перед покупкою ванни обов'язково слід задуматися про деякі нюанси. Один з важливих параметрів, на які слід звернути увагу, - це обсяг ванни. Цей показник залежить від типу сантехніки і, з якого матеріалу вона виготовлена. Обсяг безпосередньо впливає на те, скільки витрачається кубів води.

На що звернути увагу?

Перед покупкою ванни необхідно розібратися з такими її показниками:

  • розміром і об'ємом;
  • формою;
  • матеріалом;
  • функціоналом;
  • дизайном та кольоровим оформленням.

Все це в більшій чи малому ступені впливає на подальший вибір. Щоб не витратити гроші і час даремно, а ванна прослужила не один рік, потрібно подумати над усіма її характеристиками.

Який матеріал вибрати?

На сьогоднішній день ринок наповнений сантехнікою, що має різну форму, матеріал, і виготовлену в різних країнах. На обсяг ванни досить сильно впливає матеріал, з якого вона виготовлена. Розберемося з цим детальніше.

Ванни гідромасажні: яку вибрати і як встановити читайте в публікації нашого сайту.

Про стандарти висоти ванній від статі можна дізнатися з цієї статті.

чавун

Актуальність цього матеріалу до сих пір не впала, такі ванни все так же виготовляють, як і два десятка років тому.

переваги:

  • довга збереження тепла;
  • великий термін служби;
  • безшумність при наповненні.

довга збереження тепла;   великий термін служби;   безшумність при наповненні

недоліки:

  • велика вага;
  • коштують дорожче, ніж аналоги;
  • через досить важкого процесу виготовлення неможливо надати ванні нестандартні форми і обсяги.

Розмір і глибина ванни впливають на місткість, але, якщо взяти стандартний зразок (150 на 70), то обсяг буде дорівнює близько 150-170 л.

сталь

Сталь - ще один зі звичних і поширених матеріалів для виготовлення.

переваги:

  • зручність під час установки і транспортування;
  • швидкий прогрів під час наповнення теплою водою;
  • у продажу є велика кількість комплектуючих деталей;
  • прийнятна вартість.

зручність під час установки і транспортування;   швидкий прогрів під час наповнення теплою водою;   у продажу є велика кількість комплектуючих деталей;   прийнятна вартість

недоліки:

  • можливість пошкодити покриття, впустивши важкі предмети;
  • швидке охолодження води;
  • поява шуму при наповненні.

На ринку представлений великий асортимент сталевих ємностей з різним розміром, глибиною і обсягом.

акрил

Відносно новий вид ванн, але стрімко набирає популярність. Ємність виготовлена ​​з пластику, при установці міцно зміцнюється. Чим більше кількість шарів ниток, тим якісніше ванна.

переваги:

  • відносно добре зберігають тепло;
  • мають невелику вагу;
  • в продажу представлений великий асортимент;
  • можна прибрати невеликі подряпини.

відносно добре зберігають тепло;   мають невелику вагу;   в продажу представлений великий асортимент;   можна прибрати невеликі подряпини

недоліки:

  • легко пошкодити.

На даний момент можна придбати ванни акрилового типу з об'ємом від 70 до 1000 і більше літрів.

Дивимося на габарити

Для звичайної ванни довжина становить 1700 мм, проте є моделі з довжиною 1500 мм. А ось ширина найчастіше дорівнює 750, 700, 650 мм.

Для тих, кому нецікава стандартна ванна, існують екземпляри компактного типу, їх довжина близько 1200 мм, або об'ємного - близько 2000 мм. Якщо треба підібрати ємність для великої кімнати, то можна вибрати ванну з літражем від 200 до 250 або більше. У більшості випадків вибір величини сантехніки залежить від величини приміщення, але сучасний дизайн іноді передбачає використання маленьких зразків в досить великих кімнатах.

У більшості випадків вибір величини сантехніки залежить від величини приміщення, але сучасний дизайн іноді передбачає використання маленьких зразків в досить великих кімнатах

Як заощадити кошти?

Місткість ванни - дуже важливий показник, від якого залежить економія коштів і витрата певної кількості кубів води. Практично кожна квартира обладнана лічильниками для води і, як правило, власники не хочуть витрачатися. Що ж робити, якщо хочеться приймати ванну, але не хочеться переплачувати?

Коли людина приймає душ, питання великих витрат не настільки актуальне, а ось частий прийом ванни гарантує великі рахунки.

Щоб цього не відбувалося, рекомендується розрахувати, скільки води вміщає в себе стандартна ємність, а скільки - простора. І оцінити свої фінансові можливості виходячи з вартості кубометра води.

Визначаємо допустимий обсяг води

Найпростіший спосіб дізнатися, скільки літрів в ванні, - подивитися на цінник під час покупки. У ньому зазвичай пишуть інформацію про довжину, ширину, висоту і обсязі. Якщо ж деяку інформацію не вдалося знайти, то зверніться до консультанта, щоб він видав паспорт на ванну.

При покупці сантехніки через інтернет не завжди видно характеристики товарів. В цьому випадку доведеться трохи попрацювати мізками. Щоб дізнатися, скільки вміщує ванна води, необхідно мати дані про довжину, висоті і ширині вироби. Наприклад, ми знаємо, що довжина становить 160 см, ширина - 55 см, висота - 45 см. Перевівши ці цифри в дециметр, помножимо їх: 16 × 5.5 × 4.5 = 396. Остаточна цифра - максимально можлива місткість води.

Остаточна цифра - максимально можлива місткість води

За допомогою наведеного вище способу не складно зробити підрахунки і для іншої сантехніки з більшим чи меншим розміром. Однак, не заплутатися: висота розраховується без урахування каркаса і ніжок.

Що робити, якщо ванна нестандартної форми? Розрахунки для круглих і овальних чаш виробляти трохи важче: для початку необхідно дізнатися дані про площі вироби, після чого отриману цифру помножити на висоту або глибину.

Виходячи з отриманої інформації, сміливо скажемо, що найбільша витрата кубів води доводиться на прийом ванни. Тому питання про економію коштів дуже важливий для багатьох. Отже, для того щоб не було перевитрати потрібно дотримуватися простих правил: визначитися з типом ванни; розрахувати, який у неї об'єм; з розумом користуватися сантехнікою.

https://www.youtube.com/watch?v=sMNq8ve7VBM

Читайте також:

На що звернути увагу?
Який матеріал вибрати?
На що звернути увагу?
Який матеріал вибрати?
Як заощадити кошти?
Що ж робити, якщо хочеться приймати ванну, але не хочеться переплачувати?
Що робити, якщо ванна нестандартної форми?
Com/watch?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама