Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Панелі ПВХ для ванної - характеристики і порядок монтажу

  1. переваги
  2. недоліки
  3. Форми і параметри декоративних елементів
  4. Способи обшивки стін
  5. Установка рейкових складальних панелей
  6. Монтаж плиткових / листових елементів

Величезна кількість матеріалів для декору стін, різноманітність будівельних технік іноді ускладнюють вибір варіантів обробки приміщень. Тому часто власники квартир схиляються до простих і швидких способів ремонту осель. Ванна кімната не виняток. Відмінний варіант бюджетної, якісної і швидкої обробки - пластикові панелі для ванної кімнати.

Панелі виготовляються на основі твердого полівінілхлориду з мінімальними добавками пом'якшувача, є пожежобезпечними, що не випаровують шкідливих речовин.

переваги

  • тривалий термін експлуатації;
  • вологостійкість - рідина не затримується на рівній поверхні деталей; мікроби / цвіль не виникають внаслідок відсутності пір;
  • стійкість до перепадів температур;
  • легкість обслуговування - досить чистити ПВХ панелі миючими засобами, що не містять абразивних добавок, або протирати зволоженими серветками;
  • хороші тепло- / шумоізоляції;
  • екологічність;
  • простота монтажу - немає необхідності в особливих інструментах / спеціальні навички; немає потреби в проведенні складних підготовчих робіт для стін; доступність заміни
  • пошкодженого елемента;
  • демократичні ціни;
  • кілька способів установки для різних видів панелей;
  • можливість маскування водних і каналізаційних комунікацій простими конструкціями;
  • різноманітний асортимент по відтінку і текстурі дозволяє втілювати різні варіанти обробки, створювати дизайни різних стилів у ванній кімнаті з пластикових панелей.

тривалий термін експлуатації;   вологостійкість - рідина не затримується на рівній поверхні деталей;  мікроби / цвіль не виникають внаслідок відсутності пір;   стійкість до перепадів температур;   легкість обслуговування - досить чистити ПВХ панелі миючими засобами, що не містять абразивних добавок, або протирати зволоженими серветками;   хороші тепло- / шумоізоляції;   екологічність;   простота монтажу - немає необхідності в особливих інструментах / спеціальні навички;  немає потреби в проведенні складних підготовчих робіт для стін;  доступність заміни   пошкодженого елемента;   демократичні ціни;   кілька способів установки для різних видів панелей;   можливість маскування водних і каналізаційних комунікацій простими конструкціями;   різноманітний асортимент по відтінку і текстурі дозволяє втілювати різні варіанти обробки, створювати дизайни різних стилів у ванній кімнаті з пластикових панелей

недоліки

  • крихкість при сильних / різких механічних впливах;
  • обробка призводить до деякого зменшення корисного простору при установці з латами.

Характеристики оздоблювальних матеріалів

Пластикові полотна є найпопулярнішим видом декоративних панелей. Це пов'язано з різноманітністю виробів, що відрізняються за кількома показниками.

Покриття по типу поверхні діляться на матові і глянцеві:

  1. Матові панелі доцільно монтувати на стіни у ванній - простіше доглядати, не так помітні сліди від бризок.
  2. Глянцеві / дзеркальні поверхні відмінно використовувати як декор стелі для ванної - візуально збільшується висота кімнати, не сильно потрапляють бризки води. При догляді за покриттям не можна використовувати миючі засоби з абразивами.

За способами нанесення малюнків:

  1. Плівковий - орнамент наноситься на особливу плівку, яку потім клеять на лицьову сторону полотна.
  2. Друкований - фарба у вигляді візерунка / малюнка наноситься на поверхню.

По виду з'єднання:

  • безшовний - елементи щільно прилягають один до одного. Створюється рівна поверхня, за якою просто доглядати;
  • шовний - стик є елементом декору і візуально впливає на параметри приміщення. При горизонтальному розташуванні виробів - візуально розширюються стіни, а при
  • вертикальному - збільшується висота кімнати - «піднімається» стелю. Тобто навіть при одному кольорі обробки можна візуально змінювати геометрію маленької ванної, обшили пластиковими панелями.

Тобто навіть при одному кольорі обробки можна візуально змінювати геометрію маленької ванної, обшили пластиковими панелями

Форми і параметри декоративних елементів

На будівельних ринках пропонуються кілька видів пластикових панелей від різних виробників. Оптимальний вибір матеріалу визначається особливостями приміщення і побажаннями власника квартири.

При виборі пластикових панелей для ванної рекомендується попередньо вирішити, який ефект очікується від ремонту - просто освіжити інтер'єр або обіграти недоліки приміщення (маленькі параметри, незручне розташування стоків). Широкий асортимент допоможе усунути проблеми за допомогою вибору виробів з різними характеристиками (розміри, кольори, фактури і відтінки, види з'єднань).

  1. Рейкові складальні панелі випускаються у вигляді смуг довжиною 240-370 см і шириною 12,5-30 см. Товщина полотна буває від 0,8 см до 12 см. Найбільш раціонально застосовувати пластикові стінові панелі для маленької ванної. Монтаж здійснюється на додатково встановлену металеву обрешітку.
  2. Плиткові складальні панелі виробляються у вигляді квадратів зі сторонами від 30 см до 98 см. Облицювання стін здійснюється за допомогою клею або кляммеров, а з'єднання елементів відбувається за допомогою використання пазів / вставок. Відмінна риса - можливість комбінування квадратів різних площ, квітів, фактур. Завдяки цікавим сполученням, допустимо створити неповторний інтер'єр ванної кімнати з панелей ПВХ.
  3. Листові панелі виготовляються різних параметрів: від 1035 Х 500 кв.см (товщиною 4 мм) до 3000 Х 500 кв.см (товщиною 8 мм). Оптимально подібними виробами обшивати великі кімнати. Застосування стінових ПВХ панелей в листах для ванної дещо обмежує можливості дизайну приміщення, але компенсувати однотонність інтер'єру можуть інші декоративні елементи (текстиль, туалетні аксесуари, дзеркала). Кріпиться полотно на металеву обрешітку або безпосередньо на стіну (за допомогою клею / рідких цвяхів).

Способи обшивки стін

Незважаючи на гадану простоту монтажу панелей ПВХ для будь-якої ванної кімнати, необхідно з максимальною відповідальністю ставитися до всіх етапів робіт. Від якості проведеної установки залежить зовнішній вигляд приміщення і термін служби покриття. Попередні вирівнювання / зачистки поверхонь не потрібні. Винятки - ділянки зі значними перепадами рівнів або пошкоджені грибком / цвіллю.

Перегородка у ванній - з яких матеріалів і будь форм вони бувають описано в нашій публікації на сайті.

Як вибрати акрилову ванну, на що звертати увагу, можна дізнатися з цієї статті .

Установка рейкових складальних панелей

Декор рейковими елементами підходить для кімнат з недосконалими стінами. Також подібний варіант доречний в приміщеннях, де є необхідність маскування комунікацій. Цим способом з'єднання забезпечуються надійність і міцність конструкції.

Для ремонтних робіт будуть потрібні: маркер, рівень, рулетка, металеві профілі, саморізи з прес-шайбою, кути внутрішні / зовнішні / фінішні.

  • На стіну за допомогою рівня наноситься розмітка маркером. Оптимальні відстані між профілями - 40/50 см. Горизонтальний / вертикальне розташування напрямних визначається лінією монтажу елементів. Решетування повинна встановлюватися перпендикулярно панелям.
  • Згідно лініях розмітки, до стіни за допомогою саморізів кріпляться металеві профілі. У місцях незначних поглиблень, між стіною і металевих напрямних підкладаються пластини - щоб дотримувалися єдина площину.
  • Щоб отримати додаткову ізоляцію обшивки ванної кімнати, рекомендується в процесі монтажу деталей наносити силіконовий герметик всередину пазів замкових з'єднань.
  • Монтаж панелей у ванній починається від кута і переміщається до дверей. Первісна деталь встановлюється вузьким виступом в кут. Особливу увагу на цьому етапі приділяється строго вертикальному / горизонтальному розташуванню елемента (перевіряється за допомогою будівельного рівня). Потім полотно в місцях широкої кріпильної частини прикручується до обрешітки саморізами.
  • При установці наступних елементів етапи робіт повторюються: в паз попередньої панелі вставляється наступне полотно, фіксується.
    Заключна деталь встановлюється без внутрішнього кута. Декоративний накладної куточок наклеюється зверху за допомогою рідких цвяхів.

Декоративний накладної куточок наклеюється зверху за допомогою рідких цвяхів

Монтаж плиткових / листових елементів

Метод обшивки ванній з подібних панелей ПВХ оптимальний в приміщеннях з рівними поверхнями. Для будівельних робіт знадобляться: маркер, клей (підходящий варіант - рідкі цвяхи), рівень.

  1. Особливе значення приділяється підготовці стін. Зачищається попереднє покриття, змивається пил, поверхня обробляється антисептичними розчинами і водовідштовхувальним ґрунтовкою. Всі ці роботи посприяють покращенню адгезії, допоможуть запобігти утворенню цвілі.
  2. За допомогою маркера, рівня намічаємо горизонтальні / вертикальні лінії для клеєння покриття.
  3. На тильну сторону плитки ПВХ наноситься фіксуючий склад (акуратно по периметру або точковим способом). Для більш якісного покриття поверхні клеєм, можна використовувати валик.
  4. Через кілька хвилин деталь притискається до стіни. Слід уникати надмірних зусиль, щоб не пошкодити полотно. Панелі з'єднуються за принципом паз-гребінь і додаткових фіксацій саморізами не потрібно.

Панелі з'єднуються за принципом паз-гребінь і додаткових фіксацій саморізами не потрібно

Рекомендації з придбання та встановлення виробів

При виборі ПВХ панелей для обшивки ванній, треба врахувати нюанси, які полегшать покупку будівельних матеріалів і зроблять процес ремонту необтяжливим:

  • слід звернути увагу на число ребер жорсткості (саме цей параметр виступає гарантом збереження полотна при механічних впливах); чим більше ребер - тим міцніше виріб;
  • з'єднання полотен повинно бути щільним і жорстким;
  • лицьова сторона виробу повинна мати рівну поверхню, без видимих ​​проявів ребер жорсткості, дефектів і пошкоджень, а при продавлюванні - не деформовані;
  • перед монтажем необхідно протримати ПВХ панелі не менше доби в ванній кімнаті, щоб матеріал придбав температуру приміщення і відповідний рівень вологості. Це допоможе уникнути можливої ​​деформації після установки елементів;
  • для окремого приміщення краще купувати матеріали з однієї партії - щоб уникнути ймовірних відмінностей у відтінку, текстурі;
  • при розрахунку кількості необхідного матеріалу, бажано проконсультуватися з фахівцем. І закупівлю робити на підставі параметрів приміщення, з урахуванням розведення каналізаційних комунікацій;
  • різання елементів краще робити з лицьового боку полотна ножівкою з маленькими зубцями;
  • при монтажі ПВХ панелей з візерунком / декором для ванної, треба елементи попередньо розкласти на будь-якій поверхні в потрібній послідовності. Якщо не проводилися роботи з вирівнювання підлоги, то монтаж декоративного покриття починається від кута з найнижчим рівнем;
  • якщо в малюнку обшивки присутній візерунок з горизонтальними лініями, потрібно після установки першого елемента зробити додаткову розмітку смуги візерунка на стіні. Обов'язково необхідно пов'язати лінію декору з рівнем ванни;
  • для малогабаритних ванних кімнат краще вибирати світлі холодні кольори - відтінки блакитного, зеленого;
  • щоб правильно і надійно закріпити вішалки, дзеркала, слід враховувати товщину панелей, обрешітки;
  • купувати вироби ПВХ краще в перевірених магазинах, де буде гарантоване якість і надійність матеріалів.

Будь-який ремонт є творчим і творчим процесом. Щоб результат будівельних робіт не став неприємною несподіванкою, необхідно зважено поставитися до підготовчих етапах. Фахівці допоможуть вибрати відповідні матеріали, розрахувати їх потрібну кількість. Панелі ПВХ для ванної пропонуються в такому розмаїтті, що не складе труднощів зробити дизайн неповторним і особливим.

Читайте також:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама