Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пластиковий бордюр для ванни: особливості монтажу

  1. У чому переваги і недоліки пластикових панелей
  2. Як зробити бордюр у ванній
  3. Як встановити бордюр на ванну
  4. Тонкощі роботи, про які потрібно знати

Ремонт у ванній практично завершено, залишилося встановити ванну впритул до стіни і розставити необхідні аксесуари. Але тільки зробити це ідеально не вийде, так як на місці примикання краю ванни зі стіною утворюється невеликий простір. Раніше, ще в радянські часи такі щілини замазували цементним розчином, а зверху зафарбовували фарбою. Зараз же можна зробити все набагато простіше і естетичніше. Щоб заповнити щілину між ванною і стіною, встановіть пластиковий бордюр для ванни.

Якщо залишити все в незмінному вигляді, тобто - встановити ванну і не закрити простір між стіною і бортом, то навіть невелика щілина може принести багато проблем. Починаючи від того, що буде зіпсований зовнішній вигляд ванної кімнати, але ж ми намагалися зробити гарний ремонт в цьому приміщенні, щоб скрізь усе було чисто й акуратно. Якщо хоч пару раз прийняти душ в такій ванні, то через щілини на підлогу буде просочуватися вода, а це вже додаткова вологість в приміщенні і прямий шлях до поширення грибка і цвілі. Якщо рівень вологості високий, то висихати приміщення буде дуже довго, а якщо вогкість присутній постійно, то в результаті на стінах і кутах ванної кімнати з'явиться грибок і пліснява. Позбутися від таких проявів дуже складно. Щоб не допустити потрапляння вологи на підлогу і стіни під ванною, необхідно встановити спеціальний бордюр для ванни. Таким чином можна позбутися від вогкості, і з грибком боротися не доведеться. Бордюр або плінтус спеціально призначений для того, щоб заповнити невеликі щілини між ванною і стіною. Укладання бордюру у ванній не займе багато часу, якщо все зробити за правилами.

Існує кілька різновидів плінтуса для ванни. Вибір бордюру буде залежати від оздоблювального матеріалу стін у ванній кімнаті. Наприклад, якщо ви поклали керамічну плитку, то і бордюр бажано встановити теж керамічний. Для тих, хто любить постійно міняти інтер'єр в своєму житлі, для ванної кімнати також існує багато оздоблювальних матеріалів. Якщо ви вибрали склошпалери, шпалери, що миються або обшили стіни пластиковими панелями ПВХ, добре поєднується з цими оздоблювальними матеріалами ПВХ бордюр для ванни.

У чому переваги і недоліки пластикових панелей

Більшість покупців встигли оцінити позитивні сторони такого оздоблювального матеріалу, як пластик. Він підходить для кожного приміщення, а також широко використовується для роботи у ванній кімнаті. Такий плінтус коштує недорого, а компактні розміри бордюру для ванни дозволяють встановити цей оздоблювальний матеріал самостійно без залучення фахівців.

У будівельних супермаркетах можна придбати пластиковий бордюр будь-якого розміру і кольору, а це означає, що інтер'єр ванної кімнати буде дотриманий.

Вельми зручно, що для установки бордюру не потрібно готувати цементний розчин, досить придбати спеціальний клей, який часто називають «рідкі цвяхи».

Також у продажу можна зустріти самоклеючі пластикові бордюри для ванної у вигляді стрічки, які значно полегшують процес монтажу. Вам залишиться тільки підготувати поверхню, щоб вона була абсолютно сухою і чистою, потім зняти захисне покриття із зворотного боку оздоблювального матеріалу і приклеїти бордюр до ванни. Особливістю монтажу цього виду пластику є наступне: якщо ви будете клеїти шпалери або обшивати стіни вагонкою, то спочатку потрібно заповнити герметиком або цементним розчином великі щілини, а потім наклеїти самоклеючі пластикові панелі.

Незважаючи на простоту монтажу, прийнятну ціну і великий вибір відтінків і розмірів пластикового плінтуса, у цього обробного матеріалу є і недоліки. Найголовніший - недовговічність. Через рік експлуатації доведеться заново виконувати установку ванного бордюру. А якщо у вашій ванній кімнаті підвищена вологість, приміщення часто використовується, то доведеться виконати заміну бордюру раніше. Крім цього, під час експлуатації ванній, потрібно постійно стежити за тим, щоб вода не просочувалася на підлогу через бордюр. Це особливо важливо, якщо ви встановили екран на ванну і контролювати рівень вологості під ванною кожен день немає можливості.

Які бувають бордюри для ванни, ви можете подивитися на фото:

Які бувають бордюри для ванни, ви можете подивитися на фото:

Як зробити бордюр у ванній

Найпростіший і легкий спосіб заповнити невеликі щілини між ванною і стіною - це приклеїти бордюрную стрічку.

Особливості роботи з самоклеючі бордюром:

  1. 90% відсотків успіху в роботі - це підготовка поверхні стіни і ванни. Нам потрібно постаратися добре обробити ті місця, де буде покладений бордюр, очистити стіну і борт ванни від жиру, забруднень і вологи. Для цього найкраще підійдуть прості матеріали: будь-засіб для чищення, можна взяти навіть харчову соду, також можна використовувати для знежирення поверхні бензин або спирт.
  2. Якщо ви зняли стару стрічку і хочете наклеїти нову, то залишки клею необхідно прибрати. Ваші дії такі: спочатку прибираєте стару стрічку, протираєте місця будь-яким миючим засобом, можна навіть потерти бортик ванни і стіну жорсткою щіткою, а потім знежирити поверхні. Щоб швидше висушити зону поклейки, скористайтеся звичайним феном, а потім протріть поверхню сухою чистою ганчіркою.
  3. Тепер відрізаємо ножицями потрібну довжину стрічки, плюс запас 2 см.
  4. Якщо ви будете обклеювати складні ділянки, то в місцях прилягання до ванни можна зробити на стрічці невеликі надрізи, щоб вона лягала рівніше.
  5. Починайте обклеювати поверхню від кута, причому захисну плівку краще прибирати поступово, у міру приклеювання стрічки.
  6. Притискайте стрічку якомога щільніше. Приклеїли невелику ділянку, рівний 10-15 см, а тепер притисніть долонею стрічку і потримайте 15 секунд.
  7. Коли стрічка буде наклеєна повністю, користуватися ванною можна тільки через добу, коли клей добре схопиться.

Коли стрічка буде наклеєна повністю, користуватися ванною можна тільки через добу, коли клей добре схопиться

Як встановити бордюр на ванну

Перед тим як приступити до робіт по установці бордюру на ванну, необхідно підготувати матеріали та інструменти, щоб все було під рукою.

Що нам знадобиться для роботи:

  • пластиковий бордюр;
  • силіконовий клей;
  • акваріумний герметик (рідкий силікон);
  • пістолет для герметика;
  • побутової або будівельний фен;
  • скотч малярний;
  • вузький шпатель;
  • Лінійка та олівець;
  • стусло;
  • будівельний ніж;
  • паперові рушники, чиста ганчірка.

Якщо ви будете вперше працювати з пластиковим бордюром, то не полінуйтеся придбати стусло. Ви можете купити найдешевшу модель із пластику, якої вистачить для обрізки кутів пластикового плінтуса. Не нехтуйте цією порадою, так як вручну правильно зістикувати кути буде дуже складно. Для монтажу пластикового бордюру на ванну вам знадобиться 1 балончик силіконового герметика.

Підготовчі моменти. Важливо очистити поверхню від забруднень. Якщо до цього ви користувалися ванною з пластиковим плінтусом і він вже зіпсувався, його потрібно зняти, клей зчистити і гарненько продезінфікувати поверхню хлорним розчином. Після дезінфекції потрібно вимити місця обробки і висушити феном. Тепер, коли підготовчі роботи завершені, можна приступати до укладання пластикового плінтуса.

Монтаж плінтуса:

  1. Ще раз пройдемося по краю ванни і стіни паперовими рушниками, а потім сухою ганчіркою. Ретельно протираємо ті місця, де буде примикати плінтус. Ваше завдання - домогтися ідеально сухій поверхні.
  2. Щілина потрібно заповнити герметиком, для цього балончик з герметиком (краще брати акваріумний, він прослужить довше) вставте в пістолет. Перевірте його в дії.
  3. Далі, коли щілина буде заповнена герметиком, потрібно почекати 5-10 хвилин, коли він підсохне. Якраз в цей час можна зайнятися приміркою плінтуса.
  4. Відміряйте потрібну довжину плінтуса, зайве обріжте. Бордюр краще обрізати під кутом 45 о. Для цього скористайтеся стуслом.
  5. Перед тим як приклеїти плінтус, на край ванни наклейте малярський скотч (на 2 мм нижче і вище того місця, де буде наклеєний плінтус), він захистить емаль від пошкоджень. На бордюр теж можна наклеїти стрічку.
  6. Прикладіть плінтус в простір між ванною та стіною, притисніть його. Тепер відігніть край плінтуса і в простір, що утворився вставте наконечник пістолета. Заповніть шов.
  7. Щоб герметик рівномірно розподілився по всій поверхні, скористайтеся шпателем.
  8. А тепер гарненько притисніть бордюр до краю ванни і зачекайте кілька секунд. Якщо у вас є помічник, цю частину роботи краще виконати удвох, так як сила притиснення впливає на якість приклеювання бордюру.
  9. Через кілька хвилин можна прибрати малярський скотч.
  10. Виступаючий прозорий клей необхідно відразу ж витерти сухою ганчіркою, а стики бордюрів найкраще додатково заізольовані герметиком.
  11. Користуватися ванною можна тільки через добу, так що не поспішайте включати воду. Небажано, щоб на місце приклеювання пластикового плінтуса потрапила вода. До речі, двері в ванну кімнату краще тримати відкритою, а якщо у вас є вбудований вентилятор, включіть і його, в приміщенні не повинно бути сиро.

До речі, двері в ванну кімнату краще тримати відкритою, а якщо у вас є вбудований вентилятор, включіть і його, в приміщенні не повинно бути сиро

Такий пластиковий бордюр прослужить лише рік експлуатації, потім його доведеться замінити на новий.

Такий пластиковий бордюр прослужить лише рік експлуатації, потім його доведеться замінити на новий

Тонкощі роботи, про які потрібно знати

Не завжди виходить красиво наклеїти пластиковий бордюр.

Щоб ви успішно впоралися із завданням, вивчіть ці рекомендації:

  • не завжди пластиковий бордюр встановлюється на нову ванну. Найчастіше його доводиться монтувати на стару ванну. Залишки мила і інші забруднення спочатку потрібно вимити будь-яким миючим засобом;
  • коли вся грязь змита, поверхню потрібно ретельно просушити. Для цього скористайтеся одноразовими паперовими рушниками. Протирайте ванну до тих пір, поки рушник не буде повністю сухим;
  • не економте на паперових рушниках, ганчіркою домогтися ідеально сухій поверхні неможливо;
  • закріпити роботу можна за допомогою фена - направте струмінь теплого повітря на невелику ділянку, потримайте фен 30 секунд, тепер можна плавно переміщатися далі;
  • не забувайте знежирити місця приклеювання бордюру. Для цього скористайтеся бензином або уайт-спіритом, можна протерти поверхню спиртом. Важливо вибирати такий обезжириватель, щоб він не пошкодив пластикові панелі. Забороняється користуватися агресивними розчинниками, вони можуть зіпсувати покриття на стінах і ванну з акрилу;
  • наносите клей на всю поверхню, щоб бордюр добре прилягав до борту і стіни. Намагайтеся робити суцільний шов, завдаючи тонкий шар клею. Точково клей при монтажі бордюр із пластику не завдають;
  • якщо стіна не ідеально рівна, і ви бачите, що в деяких місцях бордюр не прилягає, то такі місця додатково можна заповнити герметиком, щоб запобігти протікання.

Як правильно укладається бордюр для ванни, можна подивитися цей відеоурок:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама