Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Плитка для ванною. Японський стиль в інтер'єрі

Акція інтернет-магазину Steps.ru
покупцям програми Кахель - диск в подарунок!
(будь-який диск з асортименту електронних версій
представлених на нашому сайті)

Інтер'єр ванної в японському стилі підкорює спокоєм і спогляданням. Мінімум меблів і декору дають можливість отримати ефектний дизайн з мінімумом витрат. До того ж, японський стиль інтер'єру ідеально підходить для маленьких просторів. Завдяки підкресленою простоті, мінімалізму і приглушеним відтінкам маленька ванна в японському стилі візуально буде здаватися більш просторою. І особливу роль тут відіграє правильно підібрана керамічна плитка.

І особливу роль тут відіграє правильно підібрана керамічна плитка

Інтерес до японського дизайну інтер'єру зростає з кожним роком. Його підтримують і виробники оздоблювальних матеріалів. Деякі компанії, що випускають керамічну плитку, пропонують колекції кераміки з японськими мотивами.

Деякі компанії, що випускають керамічну плитку, пропонують колекції кераміки з японськими мотивами

Плитка для ванною в японському стилі

Плитка для ванною в японському стилі найчастіше світлого кольору з рослинним орнаментом або традиційним японським декором. Нерідко таку плитку прикрашають японські ієрогліфи, зображення квітучих гілок сакури або бамбука. Іноді можна зустріти ексклюзивну плитку, розписану в стилі традиційної японської живопису. Але найчастіше національний колорит кераміці надають бордюри і декори з японськими орнаментами.


Якщо знайти "японську" плитку немає ніякої можливості, її цілком можна замінити будь-який однотонної плиткою світлих ніжних відтінків. Традиційні кольори японського інтер'єру - коричневий, пісочний, бежевий, білий, молочний, перловий. Теплі тони зроблять ванну кімнату більш затишною. Як акцентів можна використовувати плитку червоного і зеленого кольорів. При створенні ванної кімнати в японському стилі не варто використовувати занадто яскраві кольори. Перевага віддається природним кольорам і спокійним, приглушеним відтінкам. Дуже ефектний варіант для декору ванної кімнати - фотоплитка з японськими мотивами, зображеннями традиційних японських предметів або фотографіями японських пейзажів.

Дуже ефектний варіант для декору ванної кімнати - фотоплитка з японськими мотивами, зображеннями традиційних японських предметів або фотографіями японських пейзажів

Дизайн ванної в японському стилі - традиційні фактури

Стилізацію японського інтер'єру важко уявити без натуральних матеріалів або їх якісної імітації. Тому для цієї мети ідеально підійде керамічна плитка під дерево, соломку, сизаль, бамбук, фактурну штукатурку або папір. Дуже ефектно виглядає у ванній плитка, що імітує шовкові або лляні тканини і полотно з опуклим, фактурним плетивом. М'які приглушені кольори чудово підкреслять багату фактуру текстурированной керамічної плитки і додадуть інтер'єру ванної енергію і виразність.

Ванна кімната в японському стилі - поради дизайнера

Інтер'єр ванної в японському стилі - це натуральні матеріали, максимально природне освітлення і мінімум деталей. Найважливіше - простота і функціональність. У ванній, оформленої в японському стилі, має бути мінімум речей. Всі лазневі та господарські дрібниці варто заховати від сторонніх очей під місткі шафи з непрозорими дверцятами. Сантехніка та меблі для ванної в японському стилі не повинна бути масивними. Ідеальний варіант, якщо шафки і сантехніка будуть підвісними. Буде здаватися, ніби вони парять в повітрі.

Дизайн в японському стилі в великій мірі залежить від правильно підібраного освітлення. Важливий м'яке розсіяне світло в кожній функціональній зоні. Такого ефекту можна домогтися, якщо використовувати багато невеликих світильників з підкреслено простим і лаконічним дизайном. Світильники в японському стилі - зі сферичними або прямокутними абажурами - дають м'яке, розсіяне і ненав'язливий світло. Вдалим доповненням для інтер'єру ванної в японському стилі може стати ніша в стіні, яку можна прикрасити вазою, квітами, статуеткою або ікебаной.

Японський стиль у ванній кімнаті - фото інтер'єрів

Проект ванної кімнати в японському стилі, виконаний в програмі Кахель - дизайнер Ануфрієва А.В.

Акція! Знижка 50% на новий Довідник інженера-будівельника


Переглядів статті: 34706 з 27.07.2010

Ознайомитися з виданнями з категорії «Програма Кахель»

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама