Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ремонт квартири з нуля в новобудові, з чого почати?

  1. Які види робіт можна робити в новобудові
  2. Планування квартири
  3. Підготовчі роботи
  4. порядок ремонту
  5. Етапи ремонту ванної
  6. висновок

Якщо ви стали щасливим володарем квартири в новобудові, то перш ніж заселитися, доведеться зробити ремонт. Більшість житла, яке зараз здають будівельники, не має фінішного ремонту, і вам належить облаштувати все на ваш смак, від установки сантехніки і дверей до фарбування стін .

Але з чого ж почати? Стільки всього потрібно зробити: нормального статі немає, стіни криві, ні дверей, ні ванни. Сьогодні ми розглянемо етапи ремонту в новобудові, щоб зробити все за правилами, заощадити гроші і час на можливі помилки. Це стане в нагоді і тим, хто вже має квартири з оздобленням, адже порядок ремонту в квартирі не змінюється.

Які види робіт можна робити в новобудові

Ремонт в новобудові відрізняється тим, що вона ще дасть усадку з часом, і тому можуть з'явитися тріщини. Підлога, стіни і стеля з часом будуть тріскатися, особливо перші роки, і потрібно врахувати це при ремонті. Звичайно, краще не застосовувати дорогі матеріали в обробці новобудови або використовувати такі, які не бояться тріщин.

У квартирі можна відразу після в'їзду робити самі пилові і галасливі роботи такі, як:

  • установка сантехнічних труб;
  • електрична проводка;
  • укладка теплої підлоги ;
  • стяжка підлоги;
  • вирівнювання стін;
  • установка натяжних стель.

Найкраще приступити до них відразу після отримання заповітних ключів від квартири
Найкраще приступити до них відразу після отримання заповітних ключів від квартири. При здачі об'єкта мешканці оплачують загальний контейнер для будівельного сміття, і його вивозять протягом півроку, можна ним скористатися. Інший плюс: в новобудові ще ніхто не живе, і можна проводити роботи навіть вночі, ніхто не напише скаргу на шум. Але ось коли перші мешканці заїдуть в новенькі квартири, шум доведеться припиняти до 23:00, а в деяких регіонах навіть до 20:00.

Незалежно від того, робите ви ремонт своїми руками, або будете наймати бригаду робітників, подумайте про порядок проведення ремонту в квартирі - складіть план робіт.

Планування квартири

Накресліть план своєї квартири в масштабі на папері або в комп'ютерній програмі. Визначтеся, де ви хочете розташувати сантехніку: ванну, душову кабіну, унітаз. Також можете подивитися готові приклади інтер'єрів в нашій статті: фото ремонту туалету .

Більш важке запитання - планування кухні. Для правильного складання варто переглянути не одну сотню фото і відвідати салони-магазини. Наприклад, багато цікавих ідей і рішень можна знайти в IKEA. Визначтеся, як було б вам зручніше готувати їжу, постарайтеся всі потрібні речі розмістити поруч, щоб не доводилося бігати з кутка в куток. Визначте місце для установки шаф, стола, плити, духовки, мікрохвильові печі, холодильника. Від їхнього економічного становища буде залежати прокладка проводки і труб. Тепла підлога будуть укладатися тільки там, де ви ходите, не потрібно їх ставити під столом і технікою.

Далі визначитеся з плануванням коридору і передпокою. Виберіть місце для установки шафи для одягу і взуття або, може бути, вас зацікавить установка шафи-купе своїми руками . Важливо правильно встановити розетки і вимикачі, щоб не зачіпати їх спиною. Звичайно ж, краще всього використовувати вбудовані вимикачі, так що доведеться руйнувати стіни.
Далі визначитеся з плануванням коридору і передпокою
У спальній кімнаті, дитячої та вітальні потрібно подумати про розташування шаф, телевізора, комп'ютера, телефону та іншої техніки. Від цього буде залежати необхідну кількість розеток в потрібному місці.

Підготовчі роботи

Отже, ви все продумали і вже накреслили план, тепер можна скласти схему розводки труб і електропроводки і приступати до проведення ремонтних робіт.

іноді перш ніж почати ремонт квартири , Потрібно що-небудь зламати. При необхідності можна зносити криві перегородки, об'єднувати ванну з туалетом, кухню з вітальні і т. Д. Як то кажуть, ламати - не будувати, але спочатку необхідно отримати дозвіл на перепланування.

Також на цьому етапі закладають стики і щілини між плитами. Великі щілини можна попередньо закрити піною, а більш дрібні - гіпсовою штукатуркою. Кожна щілина і тріщина буде збільшувати тепловтрати і звукопроникність стін. Якщо ви не хочете чути галасливих сусідів, то зараз потрібно провести звукоізоляцію квартири .

порядок ремонту

Тепер настав час приступати до установки сантехніки і електропроводки. Без електрики важко буде щось робити, тому зазвичай починають з нього. Якщо ви думаєте, з чого почати ремонт кімнати, важливі саме заміна та встановлення сантехніки і проводів.

Далі зазвичай приступають до чорнової обробці підлоги, укладанні теплої підлоги в стяжку. Якщо ви плануєте в майбутньому стелити ламінат або паркет, то з наливним підлогою краще почекати і переключитися на стіни і стелю.
Далі зазвичай приступають до чорнової обробці підлоги,   укладанні теплої підлоги   в стяжку
На наступному етапі можна зробити вирівнювання стін штукатуркою або гіпсокартоном (з нього ж доречно створювати арки, ніші і перегородки).

Тріщини на стягуванні підлоги і стінах з'являються через недотримання технології та усадки будинку
Варто зауважити, що в перші роки неминуче поява тріщин на стиках плит. На стелі можна уникнути цього, вірніше, приховати за допомогою натяжної стелі. Також в перші роки потріскаються шви затірки на стінах, оброблених плиткою.

Коротко перерахуємо порядок ремонту квартири в новобудові:

  • електропроводка, антенний і телефонний кабель, теплі підлоги;
  • сантехнічні комунікації;
  • чорнова обробка підлоги, стін, стелі;
  • установка вхідних дверей;
  • стяжка підлоги;
  • заміна батарей і вікон (якщо не влаштовують стандартні), монтаж балкона;
  • оздоблення стелі (побілка / фарбування / гіпсокартон / натяжні);
  • укладка плитки в санвузлі, кухні, коридорі (на стіни і підлогу);
  • обробка стін;
  • установка сантехніки;
  • установка вимикачів, розеток, освітлення;
  • укладка фінішного покриття для підлоги;
  • збірка і монтаж кухні, техніки;
  • установка міжкімнатних дверей ;
  • установка дверних наличників, порожка, плінтуса;
  • генеральне прибирання всієї квартири;
  • розстановка шаф, м'яких меблів.

Правильний порядок ремонту в кімнаті гарантує якісну і довговічну обробку

Етапи ремонту ванної

Окремо варто обговорити етапи ремонту ванної кімнати. Ця інструкція буде актуальна як для жителів нових будинків, так і для ремонту в старому будинку. Природно, в кожному випадку порядок робіт може відрізнятися, тут вказані лише загальні рекомендації з планування ремонту.
Окремо варто обговорити етапи ремонту ванної кімнати
Порядок ремонту у ванній кімнаті виглядає наступним чином.

  • штукатурка і вирівнювання стін у ванній , Вирівнювання підлоги.
  • Установка труб і створення короба з гіпсокартону для їх приховування. При необхідності штроблення стін під проводку.
  • Фінішна обробка стін: укладка плитки , монтаж пластикових панелей або інші варіанти.
  • Установка підвісного або натяжної стелі і монтаж освітлення. При укладанні плитки варто передбачити зазор зверху для установки стелі, щоб не свердлити її. Якщо ви вирішили фарбувати або білити стелю, то це потрібно робити до обробки стін і підлоги, щоб не забруднити їх.
  • Ремонт підлоги: укладка керамограніта , Плитки і т.д. Не забуваємо обробити підлогу перед обробкою шаром гідроізоляції. При бажанні можна покласти теплу підлогу.
  • Установка ванни і раковини.
  • Монтаж змішувача, нагрівального бочка і іншої сантехніки.
  • Герметизація стику і закладення щілини у ванній (див. кріплення ванни до стіни ).

висновок

Таким чином проходить порядок ремонту в квартирі
Таким чином проходить порядок ремонту в квартирі. Бажано його дотримуватися, але, звичайно ж, в кожному випадку можуть бути винятки. Багато що залежить від використовуваних вами матеріалів. Головне, проводити роботи в такому порядку, щоб не пошкодити вже оброблені зони, і зберегти результат як можна довше.

Але з чого ж почати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама