Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ремонт стелі у ванній: фарбування і монтаж підвісної конструкції з ПВХ панелей

  1. фарбування
  2. Матеріали і інструменти
  3. Основні операції
  4. Підвісна стеля з ПХВ панелей
  5. Матеріали і інструменти
  6. Основні операції
  7. висновок

Тема нашої статті - ремонт стелі у ванній кімнаті своїми руками. Ми розглянемо два недорогих рішення, які не потребують до того ж спеціальних навичок і високої кваліфікації: фарбування стелі водоемульсійною фарбою з підготовкою поверхні і підвісну конструкцію з стінових панелей. Тема нашої статті - ремонт стелі у ванній кімнаті своїми руками

Наша мета - привести стеля в порядок. Справа за вибором засобів.

фарбування

Дано: стеля вражений грибком і частково осипався. Поверхня нерівна, має помітні поглиблення. Видно патьоки від численних затоплень.

Матеріали і інструменти

Нам знадобляться:

  • Антисептична грунтовка. Її функція - вивести грибок і перешкоджати його появи в подальшому.

Порада: замінити спеціальну ґрунтовку може будь-яка містить хлор миюча рідина. Вітчизняна Білизна при мінімальній вартості прекрасно виведе грибок. Правда, вона не захистить від його появи в майбутньому.

  • Проникаюча грунтовка. Будь-яка. Вона потрібна, щоб зміцнити вже частково зруйновану грибком поверхню. Крім того, проникаюча грунтовка поліпшить зчеплення з поверхнею як шпаклівки, так і власне фарби.
  • Широка м'яка кисть. Різноманітні дефекти поверхні краще гарантувати саме їй: кисть проникає в ті поглиблення, які валик залишить сухими.
  • Шпаклівка на акриловій основі. Поверхня потрібно вирівняти.
  • Широкий шпатель. Саме широкий, оскільки людині без навичок штукатура з його допомогою набагато простіше зробити поверхню рівною.
  • Шліфувальна сітка. Бажано в поєднанні з шліфувальною машинкою: ручна шліфовка стелі дуже втомлює. Запасатися сітками у великій кількості не варто: однієї сітки вистачає як мінімум на 10 квадратних метрів поверхні стелі, що явно більше середньої ванній.

Навіть при невеликій пощади стелі шліфмашинка відчутно заощадить час і сили.

  • Валик і малярський лоток. Вони знадобляться безпосередньо для фарбування; лоток зручний, щоб вмочати і відразу ж розгортати валик. До речі, кращий валик для наших цілей - з довгим ворсом. Він набирає відразу багато фарби і, на відміну від поролонового, не дає бульбашок.
  • Власне водоемульсійна фарба на акриловій основі. Краще - з добавкою латексу або силікону: поверхня буде максимально міцною і стійкою до багаторазового миття щіткою.

Основні операції

Отже, як своїми руками відремонтувати стелю у ванній? Яким буде порядок наших дій?

  • Зачищаємо стелю від багаторічних набелов і всієї слабо тримається штукатурки. Місця, де штукатурка тримається надійно, можна не чіпати. Уражені грибком області обов'язково очищаємо до бетону перекриття.

Щоб кількість пилу було мінімальним, краще грунтовно намочити стелю водою за допомогою валика, кисті або розпилювача.

  • Ретельно обробляємо стелю антисептиком. Якщо ви застосовуєте Білизну або її аналог - досить просочити лише уражені грибком області; якщо ж обрана грунтовка - антисептик, краще перестрахуватися і обробити їй всю поверхню стелі. Зайві півгодини роботи раз і назавжди вирішать проблему цвілі на стелі.

Антисептична грунтовка позбавить вас від появи грибка в доступному для огляду майбутньому.

  • Після того, як антисептик висохне, настає час проникаючої грунтовки. Праймером ретельно обробляється знову-таки вся поверхня. Як вже говорилося, гарантувати краще пензлем.
  • Шпаклюються всі нерівності. Акрилова шпаклівка не боїться води після висихання, цим і краща для ванної кімнати.
  • Потім прошпакльовані ділянки шліфуються. Власне, шлифмашинкой краще пройтися по всіх нерівностей: на пофарбованому стелі вони будуть дуже помітні.

Порада: при шліфуванні джерело світла розташуйте саме там, де він буде постійно після завершення ремонту. Під різними кутами падіння світла видно різні нерівності. Вам потрібен стелю, візуально гладкий саме при тому освітленні, яким належить користуватися.

Вам потрібен стелю, візуально гладкий саме при тому освітленні, яким належить користуватися

При падінні світла під косим кутом найменші нерівності помітні.

  • Повторно грунтуем прошпакльовані і зашліфовані ділянки. Стеля готовий до фарбування.

Сама по собі фарбування водоемульсіонкой теж має кілька тонкощів, про які краще розповісти окремо.

  • Фарба наноситься в два тонких шару. Другий накладається після повного висихання першого.
  • Весь стелю фарбується в один прийом, без перекурів і пауз. Інакше в тих місцях, де підсохлий фарба перекрита свіжої смугою, буде помітний наплив.
  • Другий шар наноситься паралельно напрямку падіння променів світла від світильника.
  • Валик обов'язково розкочується. Причому не на підлозі, а на малярському лотку, аркуші картону або оргалита. Інакше фарба знову-таки ляже нерівномірно.

Валик потрібно розгортати, причому ні в якому разі не на стелі.

  • Якщо на підсихати першому шарі ви помітили огріхи - ні в якому разі не намагайтеся їх підфарбувати. Результат буде куди гірше. Дайте шару висохнути і нанесіть другий.

Власне, все. Ми закінчили ремонт стелі у ванній - тепер стелю сяє білизною.

Підвісна стеля з ПХВ панелей

Це прекрасне рішення, якщо стеля має великі перепади висоти або серйозні дефекти. У таких випадках традиційний ремонт стелі у ванній вимагає величезної витрати штукатурки, та й часу займе куди більше. Простіше замаскувати огріхи будівельників підвісною конструкцією.

Крім того, підвісна стеля може вмістити врізні світильники і проводку.

Монтувати стелю ми станемо на каркас з оцинкованого профілю для гіпсокартону.

Матеріали і інструменти

  • Профіль UD розраховується виходячи з довжини периметра ванній. Зрозуміло, з округленням до цілого числа профілів.
  • Профіль CD закуповується виходячи з риштування з інтервалом в 0,4 метра, яка буде кинута від стінки до стінки паралельно короткій стороні ванній.

На фото обидва потрібних нам типу профілів.

  • Саморізи по металу. Їх краще взяти з запасом: якась кількість неминуче затупітся або буде втрачено при кріпленні профілю і панелей.
  • Шурупи з пластиковими дюбелями для кріплення профілю до стіни. Їх кількість розраховується діленням периметра на відстань між сусідніми шурупами - 0,4 метра.
  • Власне панелі. Їх довжина зазвичай від 2,7 до 6 метрів, що з надлишком достатньо для ванни в типовій міській квартирі. Кількість легко розрахувати, розділивши ширину ванною на ширину панелі і округливши в більшу сторону.

Зазвичай панелі закуповуються з деяким запасом, але тут він не потрібен: ми знаємо абсолютно точну кількість необхідного нам матеріалу.

  • Ще на фазі закупівлі потрібно вирішити, чим ви окантуете стелю - полістирольних плінтусом або спеціальним L-подібним профілем для панелей. Він береться за довжиною периметра ванній, знову-таки з округленням у більшу сторону.
  • Кількість, тип і розташування стельових світильників теж краще продумати заздалегідь.

Порада: для ванною більше підходять низьковольтні галогенки із загальним блоком живлення, винесеним в сухе місце, за межі ванній. Така система освітлення максимально безпечна і відмовостійкість.

  • З інструментів знадобляться: перфоратор з буром діаметром 6 міліметрів, болгарка з диском по металу, шуруповерт, олівець з лінійкою, рулетка, рівень і молоток.

Водяний рівень в даному випадку буде зручніше.

Основні операції

  • За рівнем робимо на стелі ризики і розмічаємо розташування профілю UD.
  • Перфоратором засверливают стіну з інтервалом в 40 сантиметрів і забиваємо в неї пластикові дюбелі.
  • Кріпимо профіль UD, відрізаний по довжині за допомогою болгарки. Зрозуміло, профіль прекрасно ріжеться і ножицями по металу; проте болгарка нам буде зручна і для інших операцій.
  • Відрізаємо і вставляємо в що йде по периметру UD профіль CD. Нагадаємо, крок і тут дорівнює 40 сантиметрам. Кріпимо його саморезами. Ширина ванни невелика, так що без додаткових підвісів в середині можна обійтися.
  • Якщо плануються світильники - заведіть в каркас проводку для них. Краще використовувати Гофротрубка: тоді ізоляція гарантоване не буде пошкоджена гострими краями профілю.
  • Якщо ви зупинилися на обробці стиків зі стінами L-подібним профілем для панелей - закріпіть його з трьох сторін, так, щоб з четвертої вільної сторони в профіль можна було вставити панель.

Окантовку панелей легко закріпити до оцинкованого профілю саморізами.

Простіше, однак, використовувати стельовий плінтус або навіть проклеїти стики зі стінами пластиковим куточком.

  • Одну за одною закріпіть панелі. Відрізати їх краще не все відразу по одному розміру, а за місцем: стіни рідко паралельні. Різати найзручніше болгаркою: відріз ідеально рівний. Бережіть легені від пластикової пилу.
  • Остання панель відрізається, як правило, не тільки по довжині, але і по ширині.

Якщо буде клеїтися стельовий плінтус - допустимо залишити щілину шириною до півтора сантиметрів.

якщо стельовий профіль - доведеться надіти його на панель, а потім разом з нею посадити на клей: саморізами непомітно закріпити останню панель не вийде. Планується в будь-якому випадку клеїться на будь-який універсальний клей.

Результат, як бачите, цілком пристойний.

висновок

Як бачите, ремонт стель у ванній цілком посильний для будь-якої людини, навіть без будівельних навичок. Нами наведені лише два методу; зрозуміло, їх куди більше. Успіхів у ремонті!

Яким буде порядок наших дій?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама