Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ремонт у ванній приватного будинку своїми руками. Облаштування ванної кімнати з душовою кабіною в приватному будинку своїми руками

  1. Нюанси облаштування ванної кімнати в приватному будинку
  2. Які роботи потрібно зробити ще до обробки ванни в приватному будинку?
  3. Який може вийти ванна в приватному будинку?
  4. Етап 1. Оздоблення кімнати
  5. Етап 2. Складання сантехніки
  6. Етап 3. Водонагрівач
  7. Ванна кімната в приватному будинку: як прокласти водопровід і каналізацію
  8. Вентиляція у ванній кімнаті приватного будинку: як її правильно обладнати
  9. Ремонт і обробка ванної кімнати в приватному будинку: три особливості

Далеко не у кожної людини є можливість мати одночасно житло і в якомусь спальному районі з багатою інфраструктурою, і десь за містом, в місці з прекрасною навколишнім середовищем і чистим повітрям. Найчастіше подібної розкішшю можуть похвалитися тільки забезпечені люди, а простому населенню доводиться вибирати одне конкретне місце проживання.

На користь заміського житла говорить те, що його власник отримує достатньо велику автономну територію, відповідно, там можна вибрати який завгодно тип дизайну і планування приміщень. Але потрібно розуміти, що заміське житло - це не тільки простір і можливість для маневру.

Наприклад, якщо з ладу вийде система каналізації або ж щось, пов'язане з подачею води, то вирішувати проблеми потрібно самому, а не перекладати відповідальність на комунальні служби. Тому ванна кімната в приватному будинку своїми руками повинна бути облаштована грамотно, щоб уникнути необхідності ремонту надалі.

Нюанси облаштування ванної кімнати в приватному будинку

При виконанні ремонту в будь-якому приміщенні дуже зручно заздалегідь продумати хоча б приблизний план робіт. Якщо мова йде про облаштування кімнати з чистого аркуша, то буде потрібно продумати підведення води, а також злив для неї, зробити якісну систему вентиляції, розробити схему освітлення, яка зможе приховати недоліки приміщення, а все сильні сторони - підкреслити.

Комплекс усіх робіт завжди починається з прокладки сантехнічних комунікацій, куди входить як водопровід, так і каналізація. На цьому етапі і можуть бути деякі труднощі. Справа вся в тому, що якщо привести в приклад житло в межах міста, то дані питання вже давно вирішені. Приватне житло, як уже було сказано, з самого початку не має нічого.

Добре, якщо поруч уже є будинки, які підключені до джерела води або є просто робочий колодязь або свердловина. Найгірший варіант - це необхідність зведення насосної станції.

Що стосується нагрівання води, то воно може здійснюватися як електричним, так і газовим способом. Непоганим рішенням стане установка бойлера, завдяки чому подача води буде безперебійної. Поламати голову доведеться над тим, як у ванній кімнаті в приватному будинку буде проводитися слив. Найпростіше рішення - це побудувати спеціальну яму, куди і будуть стікати нечистоти.

Можна не боятися того, що використана вода буде забруднювати грунт. Перед тим як потрапити в грунт, вона буде проходити через спеціальну конструкцію, яка називається септиком. Виходить, що вже чиста і відфільтрована вода буде надходити в навколишнє середовище.

Облаштування ванної кімнати передбачає створення там якісної вентиляції. На жаль, простим провітрюванням тут не обійтися. Можна піти двома шляхами: встановити природну систему вентиляції або зупинитися на штучному вентилировании. Так звана природна витяжка являє собою отвір у стелі самої ванної кімнати і отвір з боку вулиці.

Потрібно розуміти, що з настанням холодних пір року знизиться температура і в приміщенні. Штучна вентиляція в цьому сенсі більш практична, так як абсолютно не залежить від стану погоди. Примітно, що таку систему можна встановити не тільки для ванної кімнати в приватному будинку, а й для інших приміщень.

Які роботи потрібно зробити ще до обробки ванни в приватному будинку?

наявність заміського будинку накладає певний відбиток на те, яким буде проект ванної кімнати. Звичайно, інтер'єр не надто відрізнятиметься від приміщення в звичайному житловому будинку.


  1. Майже у всіх випадках одна зі стін ванної кімнати буде виходити відразу на вулицю. Якщо мова йде саме про таку ситуацію, то тоді в обов'язковому порядку приміщення потрібно буде утеплити. Примітно, що потрібно виконувати утеплення як всередині, так і зовні приміщення. Крім утеплення стін потрібно згадати необхідність в створенні теплої підлоги. Також має сенс поставити обігрівач разом з полотенцесушителем, який крім виконання своєї основної функції теж здатний підтримувати високу температуру у кімнаті. Завжди актуальною проблемою залишається появі цвілі і грибка, але для цього потрібно, щоб в приміщенні завжди було сиро і волого. Велика кількість обігрівачів вирішує і цю проблему.
  2. В інтер'єрі кімнати будуть переважати різні прилади, багато з яких будуть споживати електроенергію. Так як саме приміщення є спочатку дуже вологим, потрібно буде подбати про те, щоб не виникла поломка і, як наслідок, загоряння одного з таких приладів. В якості профілактичних заходів рекомендують всі споживачі електрики, а також всі розетки заземлити. Скористатися можна контуром захисного заземлення.

Краще в цій ситуації по оголошенню знайти майстра, який зробить все якісно і зі знанням справи. Самостійність в даному випадку може призвести до сумного результату. Деякі місця потрібно захищати від струму, а деякі - від попадання води. Всі місця стиків між елементами оздоблення або в інших проблемних областях потрібно буде закладати герметиком.

Який може вийти ванна в приватному будинку?

При виборі оздоблювального матеріалу можуть обмежувати майстра тільки фінансові можливості і його фантазія. Приємним моментом є те, що розміри ванної кімнати в приватному будинку є набагато більшими, якщо порівнювати з простою квартирою. Тому у дизайнера немає проблеми, як размесить всі предмети на обмеженому просторі, як зробити приміщення візуально просторішим та інше.

Досить часто в подібних будинках роблять упор на аристократичність, що передбачає використання дорогих оздоблювальних матеріалів і різних декоративних предметів із золота або срібла. На фото можна побачити приклад, де чітко простежується саме такий напрямок. Має сенс подивитися типові проекти ванних кімнат, щоб на основі отриманої інформації зробити щось своє, унікальне.

У пошані італійський стиль, який характеризується застосуванням мармуру в обробці, також зупинитися можна і на Провансі.

На підлозі цілком доречно зробити складний малюнок з керамічної плитки, але тоді потрібно зробити стіни більш нейтральними, щоб направити всю увагу саме на підлогу.

Добре виглядає мозаїчна кладка, але вона передбачає наявність певного досвіду у майстра, так як самостійно скласти всі елементи між собою буде дуже важко, якщо тільки мова не йде про мозаїку на тканинній основі - тоді буде потрібно тільки розставити всі частини композиції на заздалегідь намічені місця. На фото видно, як добре виглядає ванна кімната, де присутні елементи мозаїки.

Є ще способи, як зробити ванну кімнату в приватному будинку красивою. Для дівчат буде дуже зручно, якщо в приміщенні буде знаходитися відразу два умивальника з індивідуальними дзеркалами - тоді можна буде зробити поділ на зони для чоловіка і зони для жінки. Дуже важливо, щоб самі дзеркала були симетричними, а також мали систему підсвічування.

Дзеркало може бути і одне, але тоді зробити його потрібно дуже великим. Рама у такого дзеркала може бути виготовлена ​​в стилі вінтаж із застосуванням благородного металу. Оригінальним рішенням є напрям уваги на стіну за допомогою обробки її матеріалом, який відрізняється від основного. Наприклад, для цих цілей можна вибрати цегла, тоді як все інше приміщення буде оброблено керамічною плиткою або іншим матеріалом.

Всю роботу з облаштування ванній робили з самого початку - обробка, вся сантехніка, її підключення. Причому, все це зроблено самостійно, допомагали лише поради з Інтернету.

Ванна кімната, точніше всі її складові, дуже і дуже важлива складова комфортного життя всій сім'ї, тим більше, коли в ній є дитина. Ідея створити ванну в приватному будинку з частковими зручностями прийшла давно.

Спеціально для цієї мети був побудований прируб до основної частини будинку. За часом чекати довелося досить довго - рік на усадку конструкції потрібно було обов'язково, потім прируб розділили стіною-перегородкою на 2 кімнати, в одній з яких і планували влаштувати ванну кімнату. Розмір, на перший погляд, був невеликий - всього 2.20 на 3.10.

Навіть з'являлися припущення, що все не поміститься всередину. Однак, це виявилися помилкові сумніву. І коли ванна вийшла готова, то залишилося досить багато вільного місця, яке вирішили зайняти квітами. Те що вийшло ви можете побачити в кінці мого фотозвіту по ремонту ванною в приватному будинку.

Етап 1. Оздоблення кімнати

Після початкової обробки картина була наступною. Тільки стіни з гіпсокартону, так пластикове вікно . Робили в такій послідовності:
. на підлогу поклали лінолеум
. обробили стіни і стелю пластиковими панелями
. зробили проводку для електрики
. закріпили стельовий і статевої плінтус

Тепер про все в подробицях - як робили, і скільки на це пішло часу.

На те, щоб укласти лінолеум пішло близько 30 хвилин. Більше часу чекали, коли лінолеум «відлежиться» в розгорнутому стані в сусідній кімнаті. Стелити його не складно - головне, зробити точні виміри статі і провести лінію на 1см більше потрібного розміру як по довжині, так і по ширині. Так що тут може впоратися будь-який, хто вміє відрізати по нанесеній лінії.

Із стінами вийшло трохи довше. За часом на це пішло близько двох днів. Справа в тому, що перші 2 панелі попалися «браковані» і ніяк не могли їх точно зістикувати і притиснути степлером до стіни. На загальному тлі, якщо не придивлятися, це і непомітно, але коли знаєш, що про такий «косяк виробництва», то відразу про нього згадуєш.



З стелею вийшло простіше - був досвід роботи по установці панелей. Використовували пластикові глянцеві білі пластикові панелі по 300мм. Зазвичай, такими обробляють вікна. Паралельно з монтажем панелей робили і проводку для світло. Правда, без підключення спочатку, просто ховали дроти під стельовий плінтус, потім монтували плінтус на підлогу за допомогою спритності рук і шуруповерта. Для відрізання шматків потрібної довжини використовували ножевку по дереву, можна і по металу, тільки з дрібними зубами, щоб не допустити псування плінтуса.

Етап 2. Складання сантехніки

Встановлювали, здавалося б, не найбільша кількість з того, що може бути у ванній, однак, тривало це близько 5 днів. Потім, звичайно, з'являлися і всілякі аксесуари - дзеркало, поличка під нього, настінні гачки для одягу, і навіть квіти. Отже, що встановлювали відразу:
. душова кабіна
. раковина
. водонагрівач
. унітаз



Тепер подробиці монтажу кожного з перерахованих предметів. Почали з самого великогабаритного предмета - душової кабіни. Тут можна відзначити кілька етапів - вибір, покупка, розпакування, збірка, підключення до каналізації. підготували необхідні інструменти для вимірювання - лінійку і рулетку. Стане в нагоді будівельний рівень і куточок, і для розмітки місця монтажу - маркер. Для монтажу душової кабіни ми використовували потужний лобзик. Важливо не забути про сантехнічний силікон для герметизації швів. Спочатку зберемо піддон кабінки. Фіксуємо ніжки в отворах.

Якщо кабіна по висоті не входить до стелі, то ніжки можна акуратно зрізати болгаркою. Приступаємо до його установці піддона на потрібне місце. Міряємо, дивимося, і потрапляємо точно в слив.
Потім ставимо стінки - прикріплюємо всі необхідні пластмасові деталі і встановлюємо скляні шторки і дах кабіни. Закріпивши верх, отримуємо готову зібрану душову кабіну. Виглядає вона так.

Ставимо раковину тюльпан. Розпаковуємо раковину. Несемо обидві частини тюльпана і ставимо на місце передбачуваного монтажу. Починаємо установку чаші з розмітки. Ставимо тюльпан на «ніжку» і підсувається до місця її монтажу.

Через отвори для болтів відзначаємо місця для свердління. Свердлимо, вставляємо дюбеля, на які надягаємо раковину тюльпан. Фіксуємо раковину - кожен болт по кілька разів. Роботу проводимо обережно, адже раковина може тріснути від зайвого тиску болтів, якщо це дуже сильно їх затягнути.

Етап 3. Водонагрівач

Робимо підведення електрики до місця, де водонагрівач буде знаходитися. Насамперед вмонтували розетку в стіну, від неї по висоті кута протягнули дріт, який потім був приєднаний до водонагрівача. Точно вимірюємо місце, де буде водонагрівач. З його зворотного боку є отвори для кріплення. Переносимо розміри на стіну і вішаємо водонагрівач. Перевіряємо, чи щільно він тримається. Потім приєднуємо внутрішні трубки. Унітаз переносили з однієї частини будинку в іншу. Проводимо його демонтаж. Переносимо унітаз в ванну і підключаємо.


Так, власними зусиллями, ми зробили ванну кімнату в приватному будинку своїми руками. На цих фото ви можете побачити результат нашої роботи.



Наївно вважати, що жителі приватного сектора позбавлені багатьох благ сучасної цивілізації - не слід думати, що вони мають в своєму розпорядженні тільки електроенергію і газ. Тут якраз все навпаки, в квартирах набагато більше обмежень, ніж у власних будинках - навіть якщо людині чогось не вистачає, це щось завжди можна побудувати або модернізувати. І ванна кімната в приватному будинку не є винятком. Є, звичайно, свої труднощі, але вони переборні ..

Ванна кімната в приватному будинку фото

Ванна кімната в приватному будинку: як прокласти водопровід і каналізацію

Існують дві основні проблеми, пов'язані з життєзабезпеченням заміського будинку або приватної будівлі в межах міста - це водопостачання та водовідведення. У місті ці проблеми не так помітні, житло просто підключається до центральним системам , А ось за містом в більшості випадків ці системи відсутні, і створювати їх доведеться самостійно. Тільки це вже будуть не центральні мережі , А індивідуальні. Почнемо з і для початку розберемося з джерелом води.

Що у вас є під рукою? Колодязь, свердловина? Немає ні того, ні іншого? Тоді доведеться зробити своїми руками. Тут дивіться самі, що більше до душі або простіше побудувати. Різниці немає, звідки черпати дорогоцінні краплі вологи - сучасні технології дозволяють налагодити транспортування води як з колодязя, так і зі свердловини і навіть з власного міні-водосховища, якщо з яких-небудь причин затія з постійними джерелами води є важко реалізовується.


Різниці немає, звідки черпати дорогоцінні краплі вологи -   сучасні технології   дозволяють налагодити транспортування води як з колодязя, так і зі свердловини і навіть з власного міні-водосховища, якщо з яких-небудь причин затія з постійними джерелами води є важко реалізовується

Як прокласти водопровід у ванній приватного будинку фото

Існує такий вузол механізмів, як насосна станція . Не варто думати, що це велика і об'ємна конструкція - сучасні техніки примудрилися надати їй досить компактні розміри, щоб розмістити в будь-якому куточку вже готового будови. Нарівні з джерелом води, насосна станція є невід'ємною частиною системи життєзабезпечення ванної кімнати заміського будинку. Працює вона просто, але найголовніше, що повністю автономно і втручання людини практично не вимагає. Ви просто відкриваєте кран у ванній кімнаті, і насосна станція включається в роботу, викачуючи воду з джерела.

налагодивши подачу холодної води , Зробити систему її підігріву вже не представляється досить складним заняттям - можна скористатися допомогою практично всіх пристроїв, застосовуваних для підігріву води в містах. Підійдуть і електричні, і газові, і навіть хвалені двоконтурні котли , Що забезпечують одночасно обігрів будинку і гаряче водопостачання.

Отже, з водопостачанням ми розібралися, тепер залишається вирішити проблему водовідведення - без нього питання, як зробити ванну кімнату в приватному будинку, вирішити неможливо. Конструкцій, що дозволяють здійснювати відведення забрудненої води, не так вже й багато - це стандартна зливна яма і септик. Влаштовані вони досить просто, щоб побудувати їх своїми руками - по суті, це глибока яма, стіни якої обкладаються цеглою в шаховому порядку. Потрапляє в неї рідина просочується між цеглинками і благополучно йде в грунт. Якщо говорити про септику, то його пряме призначення - фільтрація стічних вод. Він складається з декількох підземних ємностей, в яких вода відстоюється і в грунт вже йде рідина без твердих відходів.


Каналізація в приватному будинку фото

Ці пристрої більш довговічні, ніж звичайна зливна яма. Існує септик, який дозволяє здійснювати відведення забруднених вод навіть на ділянках землі, в яких грунтові води залягають неглибоко. Маючи місце скидання брудної води , Прокласти систему трубопроводів від ванної кімнати не так вже й складно.

Вентиляція у ванній кімнаті приватного будинку: як її правильно обладнати

Навіщо потрібна витяжка у ванній приватного будинку? Для тих же цілей, для яких її встановлюють в квартирах - в її завдання ставиться видалення насиченого парами вологи повітря за межі приміщення. Без постійна сирість у ванній кімнаті гарантована, а вогкість згодом перетворюється в, які не є корисними для людини.

Забезпечити провітрювання ванної кімнати в приватному будинку можна за допомогою двох систем вентиляції - природною і примусовою. Найпростішою у виготовленні є природна витяжка - для цих цілей вгорі стіни, під, пробивається отвір діаметром 80-150мм, через яке летить з приміщення вологе повітря. На зміну йому приходить очищене повітря, для забору якого з вулиці доведеться влаштувати другий вентиляційний канал . Тут може вийти переохолодження приміщення ванною в зимовий період, а надто інтенсивна вентиляція теж не потрібна. Саме тому один з витяжних каналів природної вентиляції потрібно обладнати регульованим дифузором, яким ви налагодите циркуляцію необхідного обсягу повітря під час експлуатації цього приміщення.


Саме тому один з витяжних каналів   природної вентиляції   потрібно обладнати регульованим дифузором, яким ви налагодите циркуляцію необхідного обсягу повітря під час експлуатації цього приміщення

Вентиляція у ванній приватного будинку фото

Практично таким же способом можна виготовити і примусову вентиляцію ванної кімнати - відрізняється вона від вищеописаної системи тільки наявністю в одному з отворів. Взагалі з його допомогою можна спорудити повноцінну систему вентилювання, яка в змозі забезпечити повітрообмін не тільки у ванній кімнаті, а й взагалі в усьому будинку.

Як зробити вентиляцію в приватному будинку, дивіться у відео.

Ремонт і обробка ванної кімнати в приватному будинку: три особливості

Здебільшого ремонт ванної кімнати в приватному будинку мало чим відрізняється від подібних робіт в квартирі. Тут практично все те ж саме, за винятком кількох нюансів.


Тут практично все те ж саме, за винятком кількох нюансів

А в іншому, як і говорилося вище, ремонт і обробка ванної кімнати в приватному будинку проводиться точно так же, як і в квартирі - все ті ж матеріали і технології.

На закінчення хочу відзначити, що ванна кімната в приватному будинку надає своїм власникам куди більший діапазон можливостей - ви маєте право спорудити ванну будь-яких влаштовують вас розмірів і обладнати її всім необхідним. На жаль, в квартирах таке зробити неможливо - тут дається взнаки брак корисної площі приміщення для водних процедур.

Який може вийти ванна в приватному будинку?
Які роботи потрібно зробити ще до обробки ванни в приватному будинку?
Який може вийти ванна в приватному будинку?
Що у вас є під рукою?
Колодязь, свердловина?
Немає ні того, ні іншого?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама