Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розпис стін у ванній кімнаті своїми руками

  1. Матеріали необхідні для розпису
  2. Хід роботи
  3. Робота з малюнком
  4. Люстерко

Шановні читачі, пропонуємо вам для ознайомлення майстер клас: - розпис стін у ванній кімнаті своїми руками. Сам розпис нескладна і не вимагає особливої ​​майстерності. Досить економічна фінансових витрат, особливо, коли хочеться освіжити інтер'єр, наприклад, у ванній знімною квартири.

Досить економічна фінансових витрат, особливо, коли хочеться освіжити інтер'єр, наприклад, у ванній знімною квартири

В даному майстер класі розглянемо такі особливості як: список необхідних матеріалів та інструментів для виконання роботи; тонкощі нанесення втиснути фарби на поверхню стін, а також техніку промальовування малюнка.

Матеріали необхідні для розпису

Перед тим як почати роботу потрібно переконатися в наявності всіх необхідних матеріалів та інструментів. Отже, нам знадобляться:

  • водоемульсійна фарба (біла);
  • колеровочная паста (колір «пера» або цегляний - обраний відповідно до кольору кахлю у ванній);
  • валик для покриття стін фоновим кольором;
  • 3 кисті в формі лопатки шириною 10 см для фарбування кутів, 2 см і 1 см (для нанесення малюнка);
  • ємність для змішування втиснути фарби і колеровочной пасти;
  • палітра (будь-яка плоска ємність: тарілочка, баночка. Я використовувала кришку від колеровочной пасти).

Я використовувала кришку від колеровочной пасти)

Хід роботи

Покриття стін основним фоном

Покриття стін основним фоном

До середини стіни ванної кімнати покладена кахельна плитка цегляного кольору. З середини стіни до стелі, стіна покрита білою водоемульсійною фарбою, тому додатково готувати стіну, покривати ґрунтовкою немає необхідності.

У разі якщо стіна пофарбована, наприклад, олійною фарбою або емаллю, то поверхню необхідно спочатку «зашкуріть».

В окремому посуді розводимо білу водоемульсійну фарбу з кольором з розрахунку 1: 5, щоб вийшов тон як на фото, однак, як кому подобається. Можна фон зробити інтенсивніше або, навпаки, спокійніше, ніжніше.

Коли колір готовий, найширшої пензлем (10 см) профарбовуємо спочатку важко доступні для валика місця: кути, лінії стиків з іншими поверхнями, дрібні нерівності у вигляді ямок, які в ідеалі краще зашпатлевать заздалегідь.

Після роботи пензлем настає черга валика. Водоемульсійну фарбу на валик краще наносити тій же пензлем - так фарба не буде текти, вона рівномірно покриє стіну без патьоків. Пройти стіну валиком потрібно 2-3 рази, щоб не було просвітів, а фон був однорідним і рівним. Деякі поради з фарбування можна почерпнути з цієї статті.

Водоемульсійна фарба зазвичай сохне швидко, тому немає необхідності витримувати її або підсушувати.

Водоемульсійна фарба зазвичай сохне швидко, тому немає необхідності витримувати її або підсушувати

Робота з малюнком

Тепер, коли фон готовий, приступаємо до промальовуванні наших мильних бульбашок. Для цього беремо кисть (шириною 2 см), опускаємо її в баночку з колеровочной пастою, добре набираємо фарбу і від руки прорисовуємо коло.

Якщо зробити рівний коло важко, можна використовувати трафарет або ж взяти склянку потрібного розміру, фарбувати краю і зробити на стіні відбиток. Але хочу зазначити, що намальовані бульбашки від руки набагато цікавіше, нехай вони будуть трохи нерівними, різного розміру - у всьому цьому, є щось унікальне і навіть веселе.

Ось «каркас» міхура готовий.

Ось «каркас» міхура готовий

Тепер беремо нашу палітру, змішуємо білу водоемульсійну фарбу і колеровочні пасту 1: 1. Виходить тон світліше контура міхура, але темніше фону стін. Таким кольором заповнюємо міхур або наполовину, або обводимо всередині контур міхура, обов'язково, залишивши невелике коло просвіту фону стіни. Пузир починає набувати обсяг.

Пузир починає набувати обсяг

Акцент відблисками - важлива частина роботи з малюнком. Завдяки відблисків наша розпис стін у ванній кімнаті «оживає».

Для того, щоб залишити відблиск на міхурі, потрібно пензлем (шириною 1 см) набрати білу водоемульсійну фарбу і покласти мазок або кілька на міхур під зовнішнім контуром з протилежних сторін, або один по центру міхура.

Для того, щоб залишити відблиск на міхурі, потрібно пензлем (шириною 1 см) набрати білу водоемульсійну фарбу і покласти мазок або кілька на міхур під зовнішнім контуром з протилежних сторін, або один по центру міхура

Цю роботу проробляємо з кожним міхуром. Загалом, вся робота зайняла близько 2-х годин.

Загалом, вся робота зайняла близько 2-х годин

Люстерко

Ідею з бульбашками я вирішила перенести і на дзеркало. Для цього придбала овальні і круглі скельця в зоомагазині (ними ще викладають дно акваріумів і використовують для декорування інтер'єру). Очистила дзеркало і скляні камінчики спиртовим розчином, виклала в необхідній послідовності і з допомогою клею «Момент» приклеїла скельця до дзеркала, яке в горизонтальному положенні пролежало близько 12 годин.

Коли клей висох, дзеркало закріпила на стіні і загальний вигляд кімнати відразу перетворився і значно повеселішав.

Ось таким нескладним і недорогим способом можна зробити розпис стін у ванній кімнаті своїми руками і «оживити» такий важливий куточок в будинку, дизайн якого завжди підніме настрій, навіть в самий похмурий ранок!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама