Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що краще - наливна ванна або акриловий вкладиш?

  1. Установка акрилового вкладиша
  2. Наливна спосіб реставрації

Нещодавно ми купили квартиру в старому будинку сталінської споруди і, звичайно, затіяли великий ремонт. Спочатку ми хотіли просто замінити стару чавунну ванну, але потім нам сказали, що її краще відреставрувати. Ми звернулися в дві організації, кожна з них пропонує свій метод реставрації. Підкажіть, який варіант нам вибрати: встановити акриловий вкладиш або просто залити ванну стакрілом?

Дійсно, стара чавунна ванна, яка встановлена ​​в будинку сталінської споруди, - це добротна річ, від якої не варто відмовлятися. На відміну від сучасних сталевих ванн, вона відмінно зберігає тепло налитої в неї води. Крім того, в процесі заміни ванни, найчастіше, пошкоджуються прилеглі до неї стіни. Тобто, ремонт може виявитися масштабнішою, ніж вам хотілося б.

Отже, ви і самі прийшли до висновку, що з заміною ванни можна не поспішати. Але і експлуатувати її в тому вигляді, в якому вона вам дісталася від колишніх власників, теж не можна. Реставрація - правильний вибір. Зробити цю роботу самостійно без відповідних навичок, зберігши при цьому якість на належному рівні, вам навряд чи вдасться.

Майстри, до яких ви звернулися, швидше за все, спеціалізуються на конкретному напрямку реставраційних робіт, тому кожен з них похвалив свій метод, як єдино правильний. Давайте розглянемо обидва методи об'єктивно, після чого приймемо остаточне рішення.

Установка акрилового вкладиша

Процедуру установки акрилового вкладиша на вашу ванну ви можете собі уявити, подивившись ось це відео:

Цей метод не можна назвати дешевим. Сам вкладиш, який буде вмонтований в вашу стару чавунну ванну, може обійтися вам досить дорого, якщо виріб доведеться виготовляти за індивідуальними розмірами. Насправді все простіше, якщо ванна має стандартні параметри, і вкладиш можна буде не робити на замовлення, а купити в магазині будматеріалів. Далі, монтаж вкладиша краще доручити фахівцям. Його неправильна установка призведе до проблем в процесі експлуатації і, як наслідок, до його передчасної заміни.

Переваги методу:

  • при правильно підібраному і змонтованому вкладиші між ним і ванній не буде пустот;
  • термін експлуатації відреставрованої ванни становить 15 років і більше;
  • для догляду за оновленою ванній не потрібні спеціальні миючі засоби;
  • поверхню вкладиша приємна на дотик;
  • вкладиш має низьку теплопровідність і краще зберігає тепло води.

Остання якість вкладиша особливо виручає власників сталевих ванн, для яких проблема швидкого охолодження води стоїть найгостріше.

Остання якість вкладиша особливо виручає власників сталевих ванн, для яких проблема швидкого охолодження води стоїть найгостріше

Звичайно, стандартний вкладиш коштує набагато дешевше, ніж той, який будуть для вас робити на замовлення за індивідуальними розмірами

Недоліки методу:

  • це відносно дорогий метод;
  • можливо, при монтажі вкладиша плитку, що примикає до ванної, доведеться тимчасово зняти;
  • акрил слід берегти від агресивного впливу концентрованих кислот;
  • вкладиш зменшить внутрішній обсяг ванни.

Наливна спосіб реставрації

Як саме реалізується цей спосіб реставрації, можна дізнатися, ознайомившись із цим відео:

Для реставрації наливним способом використовують стакріл або рідкий акрил. Обидва ці матеріалу знайшли широке застосування і своїх шанувальників. Стакріл використовують при проведенні реставраційних робіт вже більше ніж десять років. Зате рідкий акрил сохне швидше. І той, і інший матеріал не наносять за допомогою валика або кисті, а саме наливають на поверхню.

Наливна спосіб реставрації ванни вдосконалюється з кожним днем: використовується вже не тільки білий матеріал, але і кольоровий

Переваги методу:

  • наливне покриття істотно продовжить життя вашої ванні;
  • матеріал, з якого зроблена ванна, а також її конфігурація не мають ніякого значення;
  • корисний об'єм сантехніки практично не зміниться;
  • декоративну плитку, що примикає до ванни, знімати не доведеться: досить закрити її поверхню малярським скотчем, щоб ненароком не забруднити;
  • матеріал покриття повністю приховає дрібні дефекти вашої ванни.

Але і ця технологія має деякі недоліки, про які слід знати, щоб прийняти зважене рішення.

Недоліки способу:

  • акрил швидко сохне, тому що активно випаровується, але саме ці випаровування небезпечні для людського здоров'я: в процесі виконання робіт і до повного висихання цього матеріали в ванну краще не заходити;
  • перед виконанням робіт обов'язково знімають сифон, в іншому випадку його доведеться викинути;
  • процедура наливання зажадає більше матеріалу, ніж процес нанесення емалі за допомогою кисті.

Крім усього іншого така реставрація не тільки не усуне значні дефекти покриття, але зробить їх помітніше.

Крім усього іншого така реставрація не тільки не усуне значні дефекти покриття, але зробить їх помітніше

Якщо ваша ванна кімната виконана в якомусь певному стилі, то аерографія може стати для вас справжньою знахідкою

Підводячи підсумки, можна сказати, що для чавунної ванни гарні обидва методи. Якби ванна була сталевий, то метод вкладиша виявився б краще. Вам доведеться самостійно вибрати спосіб реставрації, який більше підходить саме вам, виходячи з тих переваг і недоліків кожного, про які ми розповіли вище.

Підкажіть, який варіант нам вибрати: встановити акриловий вкладиш або просто залити ванну стакрілом?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама