Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Світлодіодна стрічка у ванній - особливості використання і монтажу

  1. Особливості висвітлення у ванній
  2. Зони ванни і види LED-стрічок для них
  3. підсвічування стелі
  4. підсвічування дзеркала
  5. Послідовність монтажних робіт
  6. Відео. Приклад організації світлодіодного освітлення ванної кімнати:

У нашому будинку є дуже багато кімнат, в яких можна зробити оригінальну підсвітку. При цьому деякі з них мають велику потребу в ній. До числа таких кімнат належить ванна кімната. Як відомо, головним призначенням цього місця є миття свого тіла.

Як відомо, головним призначенням цього місця є миття свого тіла

І в тому випадку, якщо освітлення певних місць є поганим, тобто спостерігається деяка темрява, то цей процес може бути здійснений неякісно.

Інше призначення ванни полягає в здійсненні фізичного і морального відпочинку. Посилити відчуття відпочинку і розслаблення можна за допомогою світла певного кольору.

Це світло можуть створювати різні джерела, однак одним з найбільш оптимальних джерел є світлодіодна стрічка.

Саме завдяки світлодіодним стрічці можна забезпечити подачу в різні куточки ванної кімнати приглушеного і м'якого світла певного кольору. Крім цього вона може забезпечити надійне і якісне висвітлення певних частин приміщення.

Підсумовуючи вищесказане, можна відзначити, що LED-стрічка у ванній може забезпечити такі типи освітлення:

  1. Функціональне.
  2. Декоративне.

Надалі ми розглянемо особливості монтажу і використання LED-стрічки в ванном приміщенні. Однак спочатку відзначимо, які умови спостерігаються у ванній, і якими властивостями повинна володіти стрічка світлодіодного типу, щоб її використання було безпечним.

Особливості висвітлення у ванній

Як відомо, ванна - це те місце, в якому є велика кількість води. І кожен добре знає, що саме вода є головним ворогом напруги та електричних пристроїв.

Наявність великої кількості води і водяної пари є головною особливістю ванної кімнати. При цьому в деяких місцях ванни існує велика ймовірність прямого контакту води з освітлювальним приладом (в нашому випадку світлодіодним стрічкою).

Звичайно, такий контакт може призводити до ураження електричним струмом або ураження електричним струмом тих людей, які знаходяться у ванній кімнаті. Для того щоб уникнути такого сценарію, в цьому приміщенні потрібно використовувати тільки ті стрічки зі світлодіодами, які володіють захистом від води. Тобто вони повинні мати герметизацію.

Як уже зазначалося, в разі контакту води з струмом людина наражається на серйозну небезпеку. Для того щоб мінімізувати цю небезпеку, фахівці рекомендують використовувати освітлювальні прилади, які працюють при низькій напрузі.

Як відомо, стрічка світлодіодна може працювати при 12- і 24-вольтним напрузі. Така напруга є безпечним для людини. Звичайно, буде краще, якщо використовувати 12-вольтную LED-стрічку.

Варто зазначити про ще одну особливість цього типу приміщення. Вона полягає в тому, що не в кожне місце ванни може потрапляти вода. Тобто в деяких вона може бути, а в деяких може і не бути.

Тут доречно згадати про чотирьох зонах вологості. При цьому ми також відзначимо, яку LED-стрічку слід застосовувати них.

Зони ванни і види LED-стрічок для них

Першою і найважливішою є зона, в якій розміщується ванна, душова кабіна і раковина. Тут спостерігається постійна присутність води. І якщо в цьому місці монтувати світлодіодний джерело світла, то він буде постійно контактувати з водою.

І якщо в цьому місці монтувати світлодіодний джерело світла, то він буде постійно контактувати з водою

Вологозахищена LED стрічка

В даному випадку краще всього використовувати ті стрічки, які володіють захистом IP67 і IP68. Цей захист полягає в наявності суцільний герметизації.
Варто відзначити, що LED-стрічка з маркуванням IP67 може витримувати тимчасове занурення в воду.

Що стосується стрічки з маркуванням IP68, то її можна занурювати під воду на довгий час. Правда, глибина навантаження не повинна перевищувати одного метра. Що стосується їх застосування, то першу можна використовувати для ефектної підсвічування умивальника (можна встановити над ним) або ванни. LED-стрічка із захистом IP67 монтується на верхній край ванни і на її зовнішні сторони.

Якщо ж говорити про світлодіодним стрічці з маркуванням IP68, то її можна встановлювати на внутрішні стінки ванни. Таке використання можна назвати чисто декоративним.

Друга зона - це та частина, яка знаходиться навколо ванни, душової кабіни або умивальника. Її простір становить 60 сантиметрів навколо вищезгаданих предметів. У цю зону також часто потрапляє вода.

Але, вона має вигляд малих крапель і іноді потоків. Тут доцільно використовувати стрічку з маркуванням IP67. Висота перших двох зон зазвичай не перевищує 2,25 метра.

Третя зона - це простір, який постійно знаходиться на відстані 60 сантиметрів від краю ванни або умивальника. У неї можуть потрапляти тільки краплі води.

Для створення світлодіодного освітлення в цій частині приміщення з ванною можна використовувати стрічку з маркуванням IP65 або IP67. LED-стрічка IP65 є герметизированной тільки з одного боку. Ізоляція покриває світлодіоди, контакти і всі інші елементи, які знаходяться на верхній частині друкованої плати.

Четверта зона являє собою простір, яке знаходиться на відстані 3 метрів від джерела води. Тут може накопичуватися лише пара і конденсат. Можливим варіантом є використання LED-стрічки із захистом IP65.

підсвічування стелі

Світлодіодні стрічки можна монтувати також під стелею ванної кімнати, навколо або за дзеркалом, на меблях, полицях і стінах. При цьому для підсвічування стелі, дзеркала і поличок використовують стрічки поверхневого світіння. Монтуються вони таким чином, щоб очей їх не бачив.

Так, якщо буде підсвічуватися стелю, то LED-стрічку ховають за стельовим плінтусом. Цей плінтус повинен знаходитися на стіні і відстань до стелі повинна дорівнювати п'яти сантиметрам. Планується може бути пластиковим або алюмінієвим і повинен кріпитися за допомогою саморізів.

підсвічування дзеркала

Підсвічування дзеркала у ванній

Підсвічування стелі за допомогою стрічки світлодіодним є декоративним освітленням ванної кімнати і її не можна назвати дуже затребуваною. Більш затребуваною є підсвічування дзеркала.

Для її створення LED-стрічку встановлюють на задню частину дзеркала. Звичайно, установка здійснюється по краях тильної частини. Деякі фахівці відзначають, що за дзеркалом можна розмістити і блок живлення. В цьому випадку дзеркало повинне знаходитися на відстані 5-ти сантиметрів від стіни. Цей блок повинен володіти захистом від вологи.

Корисна порада: набагато кращим і головне безпечним буде варіант монтажу блоку харчування за межами ванної кімнати. Взагалі варто подбати про те, щоб у ванній було якомога менше електричних пристроїв і компонентів.

Тобто все блоки живлення, контролери і RGP-підсилювачі, а також вмикачі краще розміщувати за межами цього типу приміщення.
Якщо монтувати блок живлення поза ванни, то дзеркало можна розміщувати на відстані двох сантиметрів від стіни. Джерело повинен випромінювати світло білого кольору.

Також можливий варіант монтажу LED-стрічки на стінах.

Послідовність монтажних робіт

Тепер же перейдемо до самого процесу створення світлодіодного підсвічування. У тому випадку, якщо планується використовуватися тільки біла світлодіодна стрічка, то потрібно запастися:

  • блоком живлення;
  • самої стрічкою;
  • проводами;
  • коннекторами.

Якщо планується організувати кольорове освітлення, то потрібно придбати контролер і в разі використання більш п'яти метрів стрічки потрібно запастися RGB-підсилювачем.

Перед процедурою закупівлі цих елементів потрібно визначити загальну довжину потрібної стрічки і її загальну потужність. Загальна потужність такого світлодіодного освітлення визначається шляхом множення потужності одного метра стрічки (ця величина вказується на самій стрічці) на необхідну кількість метрів.

У тому випадку, якщо загальна довжина LED-стрічки буде більше п'яти метрів, то потрібно запастися додатковим блоком живлення.

Корисна порада: дозволяється використовувати один блок на п'ять метрів стрічки. Його потужність повинна бути на 50 відсотків більшою, ніж потужність нашого джерела світла.

Підключення цих блоків до загальної мережі, а також окремих шматків стрічки до блокам здійснюється паралельно. Таке підключення легше зробити за допомогою спеціальних конекторів.

Послідовність підключення така:
Електрична мережа → блок живлення → світлодіодна стрічка.

Якщо джерело має кольорові світлодіоди, то така стрічка підключається до контролера.

Перші два елементи монтують поза приміщенням з ванною. Далі встановлюють стрічку на потрібні місця. Ці місця потрібно очистити від бруду і знежирити. Потім на них клеїться LED-стрічка. Пізніше за допомогою дротів її з'єднують з контролером або джерелом струму з 12-вольтним напругою.

Відео. Приклад організації світлодіодного освітлення ванної кімнати:

Установка світлодіодних стрічок в приміщенні сауни Естетичне освітлення кухні світлодіодними стрічками Світлодіодна стрічка 5050 - характеристики, зовнішній вигляд, повний огляд. Відео. Організація світлодіодного освітлення дачі або заміського будинку своїми руками

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама