Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Укладання плитки на гіпсокартон у ванній кімнаті: + відео »SanDizain.ru

  1. Вибір матеріалів та особливості монтажу конструкцій з гіпсокартону
  2. Вибір плиткового клею
  3. підготовка поверхні
  4. розмітка поверхні
  5. Розшивання плитки (затирка)

В цілому процес облицювання кахлем на будь-якій поверхні дуже схожий, але в тому, випадку, коли виконується укладання плитки на гіпсокартон важливо врахувати деякі особливості технології, а також правильно вибрати обробний і витратний матеріал В цілому процес облицювання кахлем на будь-якій поверхні дуже схожий, але в тому, випадку, коли виконується укладання плитки на гіпсокартон важливо врахувати деякі особливості технології, а також правильно вибрати обробний і витратний матеріал.
При облицювання плиткою важливо, щоб поверхня була максимально рівною, і коли домогтися цього штукатурними роботами досить складно, для вирівнювання стін використовують саме гіпсокартон, крім цього він дозволяє створювати різні декоративні і функціональні елементи, наприклад, екран під ванну. Але у деяких домовласників викликає сумніву той факт, що керамічна плитка, приклеєна на гіпсокартон, буде довговічною і надійною обробкою. Але, якщо всі роботи виконані правильно з дотриманням технології і всіх нюансів, ці сумніви марні.

Вибір матеріалів та особливості монтажу конструкцій з гіпсокартону

Завдяки своїм винятковим властивостям гіпсокартон сьогодні став одним з найпопулярніших будівельних матеріалів, він багатофункціональний, простий в роботі і монтажі, а крім цього, сумісний з будь-якими оздоблювальними елементами, в тому числі і з керамічною плиткою. Але укладання кахлю на гіпсокартон у ванній виконується тільки в тому випадку, якщо каркас зібраний правильно і витримає вагу такої обробки.

Але укладання кахлю на гіпсокартон у ванній виконується тільки в тому випадку, якщо каркас зібраний правильно і витримає вагу такої обробки

Монтаж конструкцій з гіпсокартону

Крок між профілями каркаса в даному випадку скорочують до 40 см. Місця установки ревізійних люків і дверцят, якщо такі є, повинні бути додатково укріплені по периметру. І, зрозуміло, що використовуються у ванній листи гіпсокартону повинні бути вологостійкі.
Нерідко, вибираючи плитку, домовласники відштовхуються лише від її зовнішніх даних і вартості, не звертаючи уваги на якість матеріалу. Плитка повинна бути максимально рівною у всіх площинах. Будь-які нерівності не тільки істотно ускладнять монтаж, але і не кращим чином позначаться на зовнішньому вигляді ванної кімнати.

Важливо! У конструкції з гіпсокартону не повинно залишатися відкритих ділянок гіпсу. Якщо передбачено отвір, через яке будуть проходити, наприклад, комунікації або встановлюватися дверцята, торці, обов'язково герметизуються, інакше з часом в цих місцях під дією вологи гіпс буде размягчатся.

Вибір плиткового клею

Крім високих клейових властивостей, клей повинен відрізнятися хорошою еластичністю, що дозволить витримати напругу при деформації, що склеюються. В іншому випадку елементи обробки будуть розтріскуватися. Для укладання плитки на гіпсокартон у ванній, використовують кілька варіантів клейових сумішей.

Для укладання плитки на гіпсокартон у ванній, використовують кілька варіантів клейових сумішей

Двокомпонентний клей для плитки

  • Клея на цементній основі частіше представлені у вигляді сухої суміші з піску та цементу, яка розводиться водою в запропонованих виробником пропорціях. Підходить для приклеювання плитки невеликих і середніх габаритів. При виборі таких клейових сумішей варто звернути увагу на їх ступінь еластичності і швидкість затвердіння, сохнуть вони досить швидко, тому людині без досвіду буде складно з ними працювати. Клейові суміші на цементній основі з пластифікаторами більш еластичні і сохнуть довше, що істотно полегшує роботу з ними.
  • Однокомпонентні клею представляють собою готову до використання пасту, що попереджає можливі помилки при самостійному змішуванні. Такі клею досить еластичні, легко наносяться і мають зручний термін висихання.
  • Двокомпонентні клею бувають поліуретанові або епоксидні. Два компонента змішують в необхідній кількості перед початком роботи. Клеять суміш набуває в процесі перемішування. Ступінь еластичності у різних марок і виробників помітно варіюється, але їх основна перевага полягає в тому, що клей можна використовувати і як затирання. Також вони відмінно підходять для приміщень з свідомо підвищеною вологістю.

Порада! Для приклеювання мозаїки у ванній рекомендують використовувати клей на білій цементній основі.

підготовка поверхні

Перед облицюванням поверхню гіпсокартону потрібно правильно підготувати. Першим етапом роботи буде грунтовка. Використовувати рекомендують тільки Глубокопроникающая склади з антигрибковими компонентами, які попередять утворення цвілі під обробкою. Склад наносять валиком або пензлем в один або два шари. Стики між окремими листами гіпсокартону рекомендують зашпаклювати. Після повного висихання матеріалу приступають до розмітки.

Після повного висихання матеріалу приступають до розмітки

Технологія укладання кахлю на гіпсокартон

розмітка поверхні

Розмітка є обов'язковим етапом перед початком облицювання. Власне від її точного виконання залежить вся подальша робота і зовнішній вигляд обробки. Найлегше виконати розмітку, якщо в арсеналі майстра є лазерний рівень. При відсутності такого робота буде більш трудомісткою і вимагає максимальної точності та акуратності.
Класти плитку, як правило, починають з другого ряду і для нього необхідно провести відповідну горизонтальну лінію. В одному з кутів ставлять позначку і за допомогою рівня переносять її на інші кути, через отримані точки проводять паралельну лінію. Щоб, покладений по цій лінії ряд плитки не зсковзував вниз, на стіні фіксують металопрофіль або дерев'яну рейку, на яку спиратиметься приклеєний кахель, після повного висихання ряду, опору прибирають. Вертикальні лінії розмічають, використовуючи схил.

Вертикальні лінії розмічають, використовуючи схил

Технологія укладання плитки на гіпсокартон

Після підготовки поверхні і розмітки приступають безпосередньо до укладання кахлю, роботи проводять при температурі +5 - +25 ºС. Укладання плитки на гіпсокартон починається від центру або від краю стіни, в залежності од обраної розкладки . Плитку укладають в декілька етапів. За раз на гіпсокартон приклеюють близько одного квадратного метра кахлю і роблять перерву не менше години, для того, щоб трохи спала, що виникло біля основи напруга.
Клей для плитки готують безпосередньо перед нанесенням і його кількість повинна бути досить для укладання тієї кількості плитки, яке майстер зможе приклеїти за час придатності розчину. Замішувати клей можна вручну, але зручніше використовувати спеціальну насадку для електродрилі або перфоратора.
Однорідну клейову суміш наносять на поверхню гіпсокартону спочатку рівним шпателем, а потім формують борозни зубчастим інструментом. Для різних габаритів кахлю передбачені свої рекомендовані розміри зубців: при товщині до 100 мм - зубці на шпателі повинні бути 3-4 мм; 100-150 мм - 6 мм; 150-250 мм - 8 мм; 35 мм. Додатково клей рекомендують наносити на тильну поверхню плитки, це допоможе уникнути утворення пустот в шарі клею під час укладання. При облицюванні потрібно пам'ятати, що коректувати положення приклеєною плитки можна буде тільки протягом 10-15 хвилин.

Порада! Щоб перевірити якісні показники нанесеного на стіну клею, необхідно помацати його пальцями, якщо склад залишається на шкірі, значить клеїти кахель до нього можна, якщо немає, клей необхідно зняти і нанести новий шар.

При облицюванні важливо стежити, щоб кожна плитка була покладена ідеально рівно, щодо всіх площин. Для цього кожен елемент перевіряється рівнем і при необхідності підрівнюється гумовим молотком, а між кахлем встановлюють хрестики, зберігаючи єдиний розмір шва. Буває, що окремі плитки не відрізняються ідеально рівними краями, в таких випадках замість хрестиків використовують спеціальні распорочние клини.
Після підсихання облицьованих ділянок, установчі хрестики прибирають, а з плитки стирають залишки клею.

Розшивання плитки (затирка)

Після того, як вся поверхня облицьована, її залишають на кілька діб, до повного висихання, після чого приступають до фугуванні або просто затирання швів . Склад може підбиратися в залежності від кольору кахлю, але класичним варіантом залишається все ж білий. У ванній кімнаті бажано використовувати затірку з антибактеріальними властивостями. Після розведення суміші в зазначеній на упаковці пропорції, затирка наноситися на шви гумовим шпателем в різних напрямках. Коли розчин трохи схопитися, приблизно через 15-20 хвилин, необхідно стерти його залишки з плитки м'якою тканиною.

Відео: укладання плитки на гіпсокартон

Відео: особливості укладання плитки на гіпсокартон

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама