Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Укладання плитки у ванній кімнаті, підлогу і стіни своїми руками

  1. Попередній етап - вибір кахлю
  2. Підготовка поверхонь приміщення
  3. Застосування гіпсокартону для вирівнювання поверхонь
  4. Купівля матеріалів
  5. Як правильно укладати плитку на стіни
  6. Укладання без підрізування плитки
  7. Укладання з підрізуванням плитки
  8. Від краю ванни / від статі
  9. Спосіб укладання керамічної плитки від дверей
  10. Спосіб укладання плитки на розі і застосування дистанційних хрестиків
  11. Поради
  12. процес
  13. Остаточна доробка міжплиточних шва
  14. Кілька порад для якісної затірки швів
  15. Як правильно оформити стик між ванною і стіною
  16. Установка дзеркала в рамі з кераміки
  17. Робочий інструмент для укладання плитки
  18. Необхідна інформація про клейових складах

Переглядів: 14770

Переглядів: 14770

Зміна кахельної плитки у ванній кімнаті або туалеті, часто не розкіш зарвалися капіталістів, а реальна необхідність. Адже у кожного в житті настає день і годину, коли зайшовши, наприклад, у ванну кімнату, ми бачимо непривабливу картину: вицвілий старий кахель, який вже відслужив своє, і мабуть мотає якісь штрафні кола терміну експлуатації, намагаючись бути корисним, а можливо і прагне стати таким собі артефактом сантехнічного світу.

Хоч би якими були причини, виглядає все це дуже підступно, а в точках апогею картинки дуже схожі на кадри з фільмів жахів. Потрісканий і побитий кахель, місцями відвалений, який ще тримає в собі пережитки минулого, а також незмивний наліт і іржа - ідеальна декорація до фільму «Пила 5». Хочете чи ні, а міняти антураж доведеться.

Заміна кахлю - задоволення не дешеве, саме по собі, а з урахуванням того, що ціни на укладку 1 квадратного метра плитки стали фактично дорівнюють його вартості, в тому ж масштабі, то доведеться або збільшити витрати (мінімум в 2 рази!), Або освоїти мінімальні будівельні навички. Виконати таку роботу можна самостійно, зберігши сімейний бюджет і отримавши орден за відвагу. Отже, наші пріоритети в цьому напрямку - це висока якість і зовнішня бездоганність.

Попередній етап - вибір кахлю

Перед укладанням кахлю необхідно визначитися з масштабами плитки. Якщо об'єктом робіт буде вузьке приміщення з високими стелями, то плитку правильніше укладати горизонтальним способом. Такий варіант розширить простір і зробить стелі візуально нижче. Також слід подумати про дизайн укладання. Для ванній плитку комбінують. Вибирають два основні варіанти і плитку, яка буде елементом декору (бордюр, вставка). Наприклад, від статі і до середини стіни буде один вид плитки, потім елемент декору, а від середини стіни до стелі такий вигляд. Варто подумати про те, як закінчити останній ряд. Якщо говорити про бордюрах, то найкраще виглядають, в кінцевому варіанті, бордюри «олівець».

Коли ви визначитеся з розмірами кахлю, потрібно буде розрахувати необхідну кількість Коли ви визначитеся з розмірами кахлю, потрібно буде розрахувати необхідну кількість. На аркуші в клітинку намалюйте план приміщення, де буде проходити укладання, потім зробіть малюнок укладання і зафіксуйте місця бордюрів і вставок з точністю до 1 штуки. Така детальність дозволить правильно визначити необхідну кількість матеріалу. Купуючи плитку, слід збільшити необхідну кількість на 10-15 відсотків. Такий запас позбавить від подальшої потреби у матеріалі, і покриє непередбачені витрати.

Підготовка поверхонь приміщення

Перед початком укладання кахельної плитки переконайтеся, що поверхні приміщення строго перпендикулярні один одному, а також перпендикулярні щодо стін і стелі. Щоб перевірка була максимально ретельної краще використовувати рівень. Якщо ви виявите навіть мінімальне відхилення, то після укладання кахлю кривизна буде ще більше підкреслена і стане помітнішою оці обивателя. Перед вимірами, природно, стару плитку потрібно повністю видалити, залишивши тільки голі стіни. Варто врахувати, що найважливіший етап в цій справі - вирівнювання стін, а не укладання кахлю. Чим якісніше буде виконаний етап вирівнювання, тим легше і якісніше буде покладений кахель. Ні в якому разі не шкодуйте на цей етап ні сил, ні часу. Повірте, це виправдає себе на 110 відсотків у всій подальшій роботі.

Застосування гіпсокартону для вирівнювання поверхонь

Для вирівнювання стін у ванній кімнаті необхідно мати вологостійкий гіпсокартон і вирівнює суміш. Гідність гіпсокартону - оперативність і простота його застосування, але, є мінус, він поглине кілька важливих сантиметрів площі приміщення. Під укладання кахлю слід використовувати два шари гіпсокартону, це створить додаткову надійність.

Перед оштукатурюванням, слід зафіксувати маяки - орієнтири, які допоможуть правильно розподілити вирівнює суміш на поверхні Перед оштукатурюванням, слід зафіксувати маяки - орієнтири, які допоможуть правильно розподілити вирівнює суміш на поверхні. Потім вирівняні поверхні ретельно грунтуються, включаючи стелю та підлогу. Грунтування забезпечить якісне зчеплення плитки з поверхнею приміщення, також усуне напилення на поверхні, яке може знизити якість всієї роботи. Це важливо! Обійтися без грунтування можна тільки тоді, коли кахель укладається на клейовий основі на міцну основу у вигляді бетонної стіни. Властивості застосовуваного клею або грунтовки повинно повністю відповідати заданим параметрам, інакше вся подальша робота буде просто безглуздою. Для ванної кімнати краще всього підійдуть вологостійкі суміші. Найголовніше, що може бути в цій роботі - це зчеплення!

Пол і стеля, в цій роботі також важливі, як і стіни, так як найменший кут нахилу на підлозі, після укладання кахлю призведе до крайнього естетичному порушення. Якщо ви зважитеся вирівнювати підлоги за рахунок сумішей, що вирівнюють, то сам склад ви можете приготувати, керуючись спеціальною інструкцією, в якій вказується вся необхідна інформація про пропорції, строки застосування, товщині шару і т.д.

Додаткова порада. Буває, що каркас стіни дерев'яний, тому перед укладанням плитки варто встановити металеву сітку, прибивши її до основи цвяхами. Далі все за планом. Сітка цементується, шпаклюється і грунтується. Якщо стіни приміщення були пофарбовані, то фарбу необхідно видалити повністю. В іншому випадку зчеплення з основою не станеться. Якщо ви вважаєте грунтування не доцільним, то спустошену поверхню можна обробити розчином цементу розведеного водою.

Примітка: Цей етап має на увазі очищення стін від старого кахлю, тому не забувайте про заходи обережності. Обов'язково одягніть захисні окуляри і рукавички. Це важливо!

Купівля матеріалів

Отже, після того коли поверхню стін і підлоги буде остаточно підготовлена ​​під укладання плитки. Варто задуматися про придбання останньої. Для того, щоб покупка плитки стала процесом економічним, необхідно отримати інформацію розрахунків, заснованих на попередніх вимірах приміщення.

У магазині коштує відразу провести якесь розподіл, так як ми будемо купувати два види плитки для стін і для підлоги, вони різні за всіма показниками. Потрібно пам'ятати, що статева плитка набагато міцніше і відповідно, вона грубіша щодо матеріалу і вирази дизайнерської думки.

Також статева плитка має більш шорстку поверхню, що дає можливість більш безпечного використання Також статева плитка має більш шорстку поверхню, що дає можливість більш безпечного використання. Також варто відразу зрозуміти, що шорсткість буде не єдиною відмінністю, керамічна плитка на стіні буде відрізнятися як за кольором, так і за розмірами. Відмінності будуть, також, як і необхідність зробити покупку з якимсь запасом, так як в роботі частина плиток, можуть виявитися непридатними, тріснути, надломитися. Бували випадки, коли клієнти купували плитку впритул, а згодом, не могли закінчити ремонт. Коли вони виявляли, що мають потребу в додатковому придбанні, з'ясовувалося, що плитка даного виду вже зникла з прилавків. Так що, потрібно враховувати всі можливі варіанти розвитку подій. Також набуваємо необхідну кількість бордюрів і інших елементів декору, в необхідній кількості, так само з запасом в 10- 15%. Це важливо!

На цьому ж етапі купуються будівельні суміші, при чому, вони повністю повинні відповідати своєму цільовому застосуванню. Ця інформація може бути отримана як у консультантів будівельних товарів, так і безпосередньо на упаковці товару. Важливим показником буде товщина шару, який є оптимальним для нанесення. Зайва товщина шару може привести до розтріскування штукатурки або її руйнування. Якщо вирішите, що такі витрати не по кишені. Завжди є можливість використовувати старовинний рецепт приготування розчину з піску та цементу.

!!! Рада з вибору плитки для ванної кімнати. Основним якістю при покупці плитки для ванної повинна бути вологостійкість. Також подібна плитка повинна бути легкою в обслуговуванні. Плитка для ванною повинна бути стійкою до різних хімічних впливів (впливу кислот і лугів). Це більше співвідносно для стіновий плитки. Для підлоги підійде велика за площею плитка, яка стійка до зносу, і має високий ступінь опору до ковзання.

Також варто брати до уваги інформацію, зазначену на упаковці. Плитка для підлоги має характерний знак ступні, для настінного плитки таким знаком буде рука. Висока зносостійкість характеризується ступень на заштрихованном тлі. Повторюваний знак буде характеризувати рівень показника. Якщо значок один, то це мінімальний рівень, якщо три то дуже високий. Природно що візуально можна оцінити якість виробу. Хороша плитка не має тріщин, шорсткостей і сколів по краях. Все просто!

Як правильно укладати плитку на стіни

опис технології

Фахівці з укладання керамічної плитки починають таку роботу з «оформлення» стін. Для цього необхідно попередньо скласти запланований малюнок на поверхні підлоги і подивитися, як це буде виглядати з естетичної точки зору. Якщо вам щось не подобається, то знайте, що саме на цьому етапі все ще можна змінити. Використовуйте всілякі варіації укладання до тих пір, поки не знайдете відповідний для вас варіант. Після того, як малюнок обраний, визначте розташування кожного сегмента на поверхні стіни. Це важливо, тому що такі виміри визначать подальший план робіт.

Після правильної покупки слід приступити безпосередньо до процесу укладання кахлю. Природним буде починати роботу з приготування клейового розчину. Це етап дуже простий: беремо суху суміш і невеликими порціями починаємо змішувати з водою за допомогою міксера закріпленого на дриль. Даний процес необхідно проводити поступово, тому що при великій завантаженості сумішшю дриль може просто не впоратися з поставленими завданнями.

Починати потрібно з укладання плитки на стіну. Тут ми розглянемо загальну технологію укладання, а далі безпосередньо конкретні приклади. Така робота завжди ведеться від низу до верху, шляхом викладання одного ряду плитки на інший, і ніяк інакше. Для того щоб збільшити ступінь контролю над рядами і мати більш широкі можливості для вирівнювання, необхідно в підставі (у підлоги) розмістити дерев'яну рейки. Вона буде основою для подальшої облицювання стін плиткою. Для того щоб процес і далі проходив ідеально по кутах забиваються такі ж рейки, які вже вирівняні по схилу. Далі при побудові нового ряду, у плиток, які є кутовими, розміщують по цвяху. Між цвяхів натягується капронова нитка, яка в подальшому, буде маяком для вирівнювання міжплиточних шва. Так ряд виходитиме строго горизонтальним.

Використовуючи зубчастий шпатель, необхідно рівномірно розподілити клейову масу на внутрішню поверхню керамічної плитки і акуратно прикласти до основи. Згодом варто трохи натиснути на виріб, так щоб клейовий склад максимально рівномірно розподілився на обох поверхнях. Якість виконаної роботи необхідно перевіряти за рівнем.

Укладання без підрізування плитки

Наприклад, при розрахунках з'ясувалося, що для того щоб повністю покрити стіну потрібно, ні більше ні менше, 12 рядів кахлів. Такі показники говорять про те, що додаткового підрізування плитка не зажадає. Це оптимально для укладання, і такий варіант укладання можна починати відразу, виклавши від кута перший ряд по вертикалі і найнижчий по горизонталі, заповнюючи далі залишилася поверхню стіни.

Укладання з підрізуванням плитки

При вимірах ви з'ясували, що висота поверхні не кратна довжині плитки, тобто при діленні цілого числа не виходить При вимірах ви з'ясували, що висота поверхні не кратна довжині плитки, тобто при діленні цілого числа не виходить. Тоді необхідно за точку відліку взяти кут, який на увазі більше, ніж інші і саме з нього почати роботу. При закінченні укладання підрізана плитка залишиться в менш помітному місці. З естетичної точки зору це оптимально, якщо «підрізає» ряд не менш ½ від цілого ряду. Якщо обсяг менше ½, то кахель лягає так, щоб центральна частина поверхні стіни в приміщенні мала міжплиточний шов або середину цілого керамічного виробу, а підрізані частини співвідносилися з краями стіни, і залишалися рівними їй за площею.

Рада з різання керамічної кахлю. Перед тим, як різати кахель, його необхідно попередньо замочити у воді на 40 -60 хвилин. Якщо покласти сірник на неповний зріз і придавити з двох сторін, надлом буде більш якісним і відповідно рівень шлюбу при такому методі значно зменшиться. Взагалі відповідні надрізи краще виконувати не звичайним склорізом, а плиткорезом, так як він має великий діаметр ріжучого колеса. Природно, що для такого обсягу робіт, покупка даного придбання буде виправданою.

Від краю ванни / від статі

Стандартним способом укладання плитки, у ванній кімнаті, вважають, метод, коли плитка кладеться від краю ванни або знизу, від статі. Для першого випадку, коли плитка лягає від краю ванни, застосовується рейка, яка служить підтримкою і основою для першого ряду плитки. Далі викладають всі наступні ряди плитки. Коли розчин, на який кріпиться плитка, висихає, рейку видаляють.

Якщо керамічна плитка укладається відразу від основи підлоги, тоді подібну рейку використовують як основу для першого цілого ряду, відповідно, якщо використовується різана плитка, то такий ряд буде другим за рахунком. Такий метод дозволяє виконати роботу так, що верхній край ванни буде початком подальшого цілого ряду, що відповідно збереже естетичну картинку ідеальної. Ряд, який вважається цокольним, складається з підрізаних частин, і викладається він тільки після укладання плитки на підлозі. Так робиться тому, як плитка для підлоги більш міцна, і не завжди її вдається розрізати рівно, а цокольний ряд на стіні ідеально сховає всі дефекти різання статевої плитки. Проводити укладання плитки безпосередньо від статі можна тільки тоді, коли поверхня підлоги є ідеально рівною.

Спосіб укладання керамічної плитки від дверей

Та частина ванній, яка має дверний отвір, облицьовується в самому кінці. Сам процес починається з кута, протилежного «червоному» кутку, потім робота ведеться над дверним отвором. Після виконання укладки над прорізом, необлицьованих поверхню ділять лініями по горизонталі і вертикалі, повторюючи лінії міжплиточних шва. Закінчують укладання плитки строго за даними розмітка. Процес з укладання плитки вимагає ретельності і пунктуальності, так як міжплиточних шви на поверхнях повинні повністю збігатися, утворюючи єдину лінію. Для того щоб отримати ідеальну лінію шва, в роботі потрібно застосовувати дистанційний хрестик.

Спосіб укладання плитки на розі і застосування дистанційних хрестиків

Процес формування плиткового кута не найприємніший у всьому наявному обсязі робіт, але має, все - таки кілька рішень. В першу чергу, для створення оного можна використовувати пластикові куточки, або, що складніше, сточити обидві дотичні поверхні кахлю під кутом в 45 градусів. Також варто зауважити, що проводити роботу необхідно від виділяється кута до стін.

Також потрібно пам'ятати, що робочі властивості клейового складу за часом дуже обмежені, і наносити подібну суміш на стінну поверхню, що перевищує один квадратний метр, не рекомендується. Така суміш почне інтенсивно сохнути, і про подальше зчепленні не може бути й мови. Перед тим як приготувати розчин слід ретельно ознайомитися з інструкцією, в якій буде вказано тип основи, інформація про температуру і вологість, необхідної для якісного висихання. При нанесенні суміші на підставу поверхні краще скористатися шпателем, розподіляючи більш ретельно розчин зубчастої його частиною. Це економічно і сприяє більш ефективному зчепленню. Безумовно, що наносити розчин можна тільки на чисту загрунтовану поверхню. У разі втрати клейових властивостей розчин знімається, і на його місце розподіляється новий.

Поради

Чітких рекомендацій як укладати керамічну плитку на підлогу ванного приміщення немає, так як сам малюнок має безліч варіацій, кожна з яких в більшій чи меншій мірі буде підходити під параметри приміщення. Абсолютно стандартним і, можливо універсальним вважається спосіб укладання плитки на підлозі, коли міжплиточних шви паралельні стінам.

Можна використовувати більш оригінальний, але абсолютно не прагматичний діагональний варіант укладання плитки, при якому велика їх частина буде змушене обрізатися. Це дуже трудомісткий і не економічний процес. Гідність даної укладання особливо чітко виявляє себе в дуже просторих приміщеннях. Такий малюнок дійсно дуже динамічний, і при комбінуванні квітів плитки ніколи не буде виглядати буденно.

На поверхні підлоги теж слід Зазначити покуття и протилежних Йому. У «червоному» кутку можна використовувати обрізані частини, тому намагайтеся зберегти естетичну ідеальність видимої поверхні підлоги. Це важліво!

Що стосується методу «покуття», то він використовується повсюдно і звичайно не тільки у ванних кімнатах, а всюди де необхідно ювелірно і якісно укласти плитку.

процес

В першу чергу плитку варто розкласти на підлозі і зробити попередній перегляд, переконавшись, що всі виконані до цього дії є вірними і малюнок, який був запланований, вас влаштовує. Якщо що - то знаходиться в диспропорції, не комплектується, то необхідно скорегувати всі наявні відхилення саме на цьому етапі. Не шкодуйте часу і не лінуйтеся виконати цю роботу якомога якісніше. Якщо цей етап буде ретельно виконаний, то вся подальша робота буде просто йти «як по маслу».

Практичний здійснювати укладання кахлю від порога і далі, дійшовши до центральної частини. Далі дати скріплює складу можливість просохнути, а подальшу роботу виконати на наступний день. Такий метод займе трохи більше часу, але він є найбільш прийнятним, так як повністю усунути ймовірність виникнення дисгармонійно монтованих рядів у порога.

Примітка: Ходити або наступати на укладку в першу добу категорично забороняється. Чекати абсолютного висихання доведеться мінімум три доби. Це важліво!

Остаточна доробка міжплиточних шва

Даний вид робіт виконується, тільки після закінчення доби після укладання безпосередньо самої плитки. Затирка здійснюється із застосуванням спеціального розчину необхідної колірної гами. Шви ретельно звільняються від клейового розчину, а потім спеціальним шпателем з гуми заповнюються затирочної масою. Після закінчення часу зазначеного в рекомендаціях слід видалити надлишки затірки спеціальної мокрою ганчіркою. Після фінального просихання суміші можна провести більш детальну чистку більш жорсткою губкою. Весь описаний процес роботи абсолютно підходить для подібної роботи з напольн6ой плиткою. Єдиною відмінністю будуть тільки кольору застосовуваної затірки.

Кілька порад для якісної затірки швів

Деякі типи плиток здатні забарвлюватися під впливом пігментів. Щоб припинити подібну проблему необхідно зробити пробу, шляхом нанесення затирочної розчину на поверхню керамічного виробу. Щоб уникнути неякісної перевірки можна залишити нанесений розчин на кілька годин. Якщо фарбування все - таки відбулося, затірку швів потрібно проводити якомога акуратніше, або купити затирочні суміш іншого кольору.

Також потрібно знати, що перевищений кількість води при приготуванні затирочной суміші може привести до розтріскування і крихкості шва, а також до його слабкому отвердеванию. І навпаки, якщо шви попередньо НЕ будуть оброблені водою до моменту нанесення затірки, то вода автоматично буде виведена з суміші. Такий процес буде перешкоджати правильному схоплюванню міститься в розчині цементу, це відіб'ється на якості у вигляді «цвітіння» шва. Таку проблему легко аннигилировать, якщо за 30 хвилин до нанесення затірки дуже добре просочити простір шва поролоном, змоченим в чистій воді.

Рання затирка швів також є помилковою, так як буде ускладнювати вихід зайвої рідини з клейової суміші. Як то кажуть: «Поспішиш, людей насмішиш».

Як правильно оформити стик між ванною і стіною

Знову ж правильним оформленням стику між поверхнею стіни і ванною вважається застосування спеціальних засобів, які абсолютно герметизують шви, що для приміщення, який передбачає застосування води вкрай важливо. Таким герметиком є ​​силіконовий клей з антисептичними добавками. Сам колір клею подирає під колор затирочной маси. Сьогодні це можливо, так як виробники давно врахували цей момент. В основному герметик використовують білого кольору, так він підходить в 99% випадків.

Краще оформити отриманий стикувальний шов декоративним плінтусом із пластику або кераміки, що ще краще.

такоже у ванні проходить система водопостачання, яка вимагає вільного до неї доступу. Тому те місце, де проходять труби, слід викласти плиткою на магнітному зчепленні. Дану плитку, природно потрібно кріпити до реагує на магніт поверхні, самі шви між плитами замазувати не потрібно. Такий метод повністю підтримає загальний дизайн ванної і при цьому в будь-якій ситуації забезпечить до систем водопостачання.

Установка дзеркала в рамі з кераміки

При бажанні помістити дзеркало в керамічну раму, слід попередньо провести заміри і зарезервувати простір під сам об'єкт. Сам об'єкт слід кріпити в останню чергу, а в першу почати укладання прилеглої настінної плитки і самого бордюру, який буде рамою для дзеркала. Саме дзеркало необхідно акуратно закріпити на «рідкі цвяхи», вставити в керамічну «раму», при цьому, не порушивши шар амальгами з внутрішньої сторони дзеркала. Всі отримані в результаті шви також ретельно герметизуються.

Робочий інструмент для укладання плитки

Першим необхідним інструментом є плиткорез. Без даного інструменту всі дії будуть «неповноцінними» і потрібно результату в тозі не буде. Так само важливим в цій роботі є наявність рівня, який забезпечить ідеальну поверхню всіх стін і підлоги. Також важливо мати два види шпателя, один гумовий, який використовується в фінішній обробці швів, а другий для нанесення скріпляє розчину. Такий шпатель повинен бути двостороннім, гладкою його частиною ви будете наносити розчин, зубрістой більш ретельно поширювати його по поверхні. Також необхідно врахувати, що для плитки для підлоги шпатель потрібно використовувати з більш широкими борознами.

Також потрібно пам'ятати про верстат зі спилювання країв плитки. Його потрібно застосовувати тільки тоді, коли ви, заплановано, відмовилися від застосування пластикового кута. Також різні додаткові деталі для дрилі дадуть можливість зробити отвір будь-якого діаметру, наприклад для системи водопостачання. В іншому дриль більше не знадобитися.

Необхідна інформація про клейових складах

Зараз на ринку в якості клейової суміші пропонується спеціальний порошок, який має дуже велику скріплює ефектом. Природно, для того щоб активізувати потрібна вода, як каталізатор. Варто зауважити, що всі подібні порошки в своїй основі це високоякісні цементи, також присутня певна клейова складова. Такі суміші мають свої критерії розподілу, наприклад, за швидкістю зчеплення, надійності, і по цільовому застосуванню:

  • для укладання плитки на кухні, ванній, туалеті
  • для облицювання статевої поверхні
  • для зовнішніх облицювальних робіт

Звичайно, список можна продовжити, тому що варіантів подібних сумішей безліч. Так само в розрахунок варто брати розподіл за часом затвердіння клейової суміші. Таких критеріїв три: це - початкова затвердіння (початковий етап), готовність до використання (міді) і повне затвердіння. Звичайно, коли суміш знаходиться на початковому етапі затвердіння, ще дуже легко виправити становище покладеної плитки. Тому варто застосовувати склади, які тривалий час не втрачають своєї клейовий здатності. Але і потрібно пам'ятати, що повне затвердіння суміші вимагає 3-4 діб.

Автор: Василь Олександрович

Ні пуху ні пера!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама