Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ванна кімната 4 кв м з туалетом: 5 правил оформлення

  1. Правила оформлення дизайну
  2. Правило 1: простий і лаконічний стиль інтер'єру
  3. Правило 2: збільшуємо простір за допомогою обробки
  4. Правило 3: використовуємо практичну і компактну сантехніку
  5. Правило 4: використовуємо декор грамотно
  6. Правило 5: забезпечуємо максимум світла
  7. висновок
Andrey

9233 0

Правила оформлення дизайну

Отже, щоб дизайн ванної 4 кв м вийшов вдалим, необхідно дотримуватися таких основних правил:

Збірка правил

Далі я детальніше розповім про ці правила, а також наведу деякі варіанти дизайну, що напевно допоможе вам оформити власну ванну кімнату.

Правило 1: простий і лаконічний стиль інтер'єру

Починати проект ванної кімнати 4 кв м необхідно зі стилю приміщення, так як від нього залежить подальше оформлення кімнати. Варіантів всіляких стилів, які можна реалізувати в невеликому санвузлі існує величезна безліч, тому розглядати їх все не будемо.

Головне, що ви повинні пам'ятати при виборі стилю - це те, що чим менше площа у ванній, тим простіше і лаконічніше повинен бути інтер'єр. Тому відмовтеся від всіляких чудернацьких класичних напрямків, які мають на увазі наявність великої площі. В іншому випадку інтер'єр буде виглядати безглуздо і захаращених.

Простий і лаконічний інтер'єр виглядає більш привабливо

А ось багато сучасні напрямки будуть виглядати навпаки виграшно. До таких можна віднести:

  • мінімалізм;
  • хай тек;
  • модерн та ін.

Хорошим рішенням є стиль мінімалізм

Крім того, ви можете використовувати традиційний для ванни морський стиль, а також ретро-стиль. Вибір залежить лише від ваших особистих переваг і побажань домочадців.

Правило 2: збільшуємо простір за допомогою обробки

При виборі обробки, перш за все, необхідно приділити увагу колірній палітрі. Справа в тому, що темні тони візуально зменшують простір приміщення, а світлі - навпаки розширюють.

Ванна в світлих тонах виглядає більш просторій

Звичайно, це зовсім не означає, що необхідно обробляти ванну в сніжно-білому кольорі. Відмінним рішенням є різні варіанти пастельних тонів, наприклад, можна використовувати:

  • світло блакитний;
  • бежевий;
  • пастельно-рожевий;
  • світло-сірий і т.д.

Якщо ви бажаєте урізноманітнити інтер'єр, можна використовувати вставки яскравих кольорів, наприклад, щоб виділити одну з зон.

Глянцеві поверхні також збільшують простір

Треба сказати, що при виборі обробки важливу роль відіграє і тип поверхні. Найбільш виграшно виглядають глянсові поверхні, які добре відбивають світло. З огляду на це прищепило, найкраще використовувати такі оздоблювальні матеріали:

  • для стелі - відмінним рішенням є натяжна глянцева стеля , А також дзеркальні підвісні панелі. Також можна використовувати глянцеві пластикові панелі;
  • для стін - перш за все можна порадити глянсову керамічну плитку. В якості альтернативи також розгляньте пластикові панелі. В даний час існує великий вибір панелей, імітують різні поверхні, починаючи від керамічної плитки, і закінчуючи мармуром;
  • для підлоги - варіантів підлогових покриттів існує досить багато. Традиційним рішенням є керамічна плитка. Якщо ж ви хочете зробити інтер'єр сучасним та оригінальним, використовуйте полімерні наливні підлоги, якщо тільки вас не відлякає їх висока ціна.

Наливна підлога в морській тематиці

Ще один важливий нюанс - це візерунки на стінах. У маленькому приміщенні краще відмовитися від великих візерунків і малюнків, так як вони візуально будуть наближати стіни . Тому краще використовувати однотонну обробку або покриття з дрібним малюнком.

Щоб візуально розширити стіни, можна використовувати горизонтальні смуги, проте, майте на увазі, що в цьому випадку стеля буде здаватися нижче. Відповідно, вертикальні смуги на стінах можна використовувати для підняття стелі.

В процесі виконання проекту дизайну відразу ж порахуйте скільки потрібно плитки та інших матеріалів, щоб визначитися з бюджетом ремонту. При цьому ви зможете підкоригувати його і замінити одні матеріали іншими.

Комбінована ванна з душем

Правило 3: використовуємо практичну і компактну сантехніку

Чотирьох квадратних метрів, звичайно ж, не вистачить, щоб розмістити тут повноцінну ванну, душову кабінку, а також розташувати раковину і необхідні меблі, особливо, якщо у вашій квартирі поєднана ванна з туалетом 4 кв м. Проте, це не означає, що від будь -то зручностей доведеться відмовлятися.

Справа в тому, що в наш час існує безліч функціональної сантехніки, яка призначена спеціально для таких випадків. Зокрема, можна порекомендувати такі вироби:

  • ванна з душовою кабінкою - являє собою звичайну ванну, з одного боку якої надбудована душова кабінка. Вона дозволяє повноцінно приймати душ, не ризикуючи при цьому залити приміщення;
  • душ з високим піддоном - відмінно підійде тим людям, яким ванна потрібна для технічних цілей, наприклад, для купання тварин, прання своїми руками і т.д .;

На фото - раковина латаття

  • раковина «латаття» - має особливу конструкцію зливу, завдяки якій під раковиною можна розмістити невелику пральну машинку. «Латаття» є відмінним рішенням в тому випадку, якщо вам ніде розташувати пралку.

Якщо санвузол суміщений, можна використовувати підвісний вбудований унітаз. Він візуально займає менше простору. Крім того, вийшла нішу в стіні можна використовувати під полички для необхідного інвентарю.

Звичайно, крім сантехніки необхідно грамотно підібрати і меблі. Якщо є можливість, можна встановити комод зі стільницею для раковини. Крім того, щоб не займати площу підлоги, якої і так недостатньо, слід використовувати підвісні полички.

Якщо вам потрібно оформити дизайн ванної кімнати 4,4 кв м, яка поєднана з туалетом, зону унітазу можна відокремити скляною перегородкою, наприклад, виконаної з матового скла. Альтернативою даного рішення є використання огорожі для самої ванни.

Велике дзеркало прикрасить приміщення і зробить його просторіше

Правило 4: використовуємо декор грамотно

Декор у ванній кімнаті повинен бути таким, щоб він вирішував такі завдання:

  • урізноманітнив дизайн;
  • підкреслив вишуканість інтер'єру;
  • підкреслив приналежність інтер'єру до того чи іншого стилю.

Декором в ванній можуть бути такі деталі інтер'єру:

  • дзеркало - дозволяє не тільки прикрасити приміщення, але і візуально його розширити. Тому відмінним рішенням є використання дзеркала на всю стіну;
  • штори для ванни - в маленькому приміщенні краще відмовитися від щільних штор з великими малюнками на користь напівпрозорих фіранок або навіть скляних огорож;

Скляні огорожі - відмінна альтернатива традиційної штори

  • наклейки - можуть підкреслити приналежність інтер'єру до того чи іншого стилю, а також додати дизайну нотки гумору, якщо це, звичайно, доречно;
  • гачки для рушників, світильники тощо.

В процесі декорування приміщення, не забувайте, що прикрас не повинно бути багато. В іншому випадку кімната буде виглядати захаращеною.

Правило 5: забезпечуємо максимум світла

На сприйняття інтер'єру величезний вплив справляє освітлення. Щоб ремонт у ванній кімнаті площею 4 квадратних метра виглядав найбільш виграшно, необхідно дотримуватися таких правил:

  • відмовтеся від центральної люстри на користь точкових світильників, розташованих по периметру приміщення;
  • використовуйте, як мінімум, дворівневе освітлення - стельове і підсвічування робочих зон. Останнє реалізується за допомогою бра і інших світильників, підсвічують функціональні зони, наприклад, зону ванни, дзеркала з умивальником і т.д.

Приклад точкового освітлення ванної кімнати

Освітлення у ванній бажано зробити роздільним, так як не завжди є необхідність включати відразу всі прилади освітлення.

Окремо слід сказати про декоративному освітленні у вигляді підсвічування плінтусів і меблів. Подібне рішення дуже ефектно виглядає і дозволяє навіть найпростіший інтер'єр зробити оригінальним і привабливим. Для організації декоративного підсвічування, як правило, використовують світлодіодні стрічки.

Ось, мабуть, і вся свого роду інструкція з оформлення дизайну в невеликій ванній кімнаті. В іншому ж ви можете покластися на власну фантазію та побажання.

висновок

Наостанок зазначу, що при оформленні дизайну інтер'єру немає якихось строгих правил, які категорично заборонено порушувати. Однак, якщо ви не є професійним дизайнером і не впевнені в кінцевому результаті, краще дотримуйтеся викладених вище рекомендацій. В цьому випадку вдалий дизайн буде заздалегідь гарантований.

Додаткову інформацію містить відео в цій статті. Якщо у вас виникли питання щодо оформлення дизайну, задавайте їх у коментарях, і я з радістю вам відповім.

Якщо ви хочете висловити подяку, додати уточнення або заперечення, щось запитати у автора - додайте коментар або скажіть спасибі!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама