Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ванна кімната з фен-шуй: практичні поради від професіоналів (+ фото)

  1. Правильне розташування ванної кімнати в будинку
  2. Практичні поради з облаштування санвузла
  3. проектування вентиляції
  4. Правильне пристрій освітлення
  5. Вибираємо покриття для підлоги
  6. Дизайнерські тонкощі оформлення простору
  7. Виграшні колірні рішення
  8. дзеркальні поверхні
  9. Використання живих рослин

Ванна кімната з точки зору давнього вчення фен-шуй є ключовим носієм води в будинку і тому наділена особливими властивостями покровительствующей стихії. Вона очищає енергетику будинку від негативу зовнішнього світу, приносить матеріальне благополуччя і здоров'я, регулює грошові потоки.

Але щоб стихія Води працювала на благо і приносила в будинок енергію «достатку», необхідно грамотно продумати пристрій ванної кімнати за правилами фен-шуй.

Правильне розташування ванної кімнати в будинку

Невидима енергія Ци, що наповнює простір і пронизує всі речі в світі, наповнює їх рухом і силою. Але потрапляючи в несприятливі умови, коли порушується гармонія, вона перетворюється в свою протилежність - енергію Ша, яка подібно до згубного подиху може зруйнувати все на своєму шляху.

З огляду на всі тонкощі в оформленні ванної кімнати по фен-шуй, можна наповнити простір приміщення доброчинної Ци, запобігши застій руйнує Ша.

Ванна кімната з точки зору давнього вчення фен-шуй є ключовим носієм води в будинку і тому наділена особливими властивостями покровительствующей стихії

Оскільки Вода як стихія відповідає за достаток і матеріальне благополуччя, дуже важливо дотримуватися розташування ванної кімнати

Якщо розглядати стан ванної кімнати щодо центру будинку, то найбільш сприятливими напрямками вважаються північ і схід. Вкрай бажано розташування санвузла в південно-східній стороні. Вона виступає зоною «багатства», накопичення якого будуть просто «витікати крізь пальці».

В ідеалі ця кімната повинна розташовуватися якнайдалі від парадної вхідних дверей і кухні. Вона повинна бути як би прихованої від погляду приходять в будинок сторонніх людей.

У деяких будинках ванні кімнати розміщують поруч зі спальнею. З практичного боку це дуже зручно, але з точки зору стародавньої філософії таке сусідство невдало

«Невдале сусідство» пояснюється тим, що накопичується у ванній енергія «забруднюється», трансформуючись у руйнує Ша, і перетікає в спальню - кімнату, якої більше всіх необхідний чистий потік «дихання життя»

У таких випадках відкоригувати енергетичний потік можна шляхом частого провітрювання вологого приміщення. Щоб чітко розмежувати простору, суміжну зі спальною кімнатою двері слід тримати завжди закритою.

Якщо ж ванна все ж розташовується в одному з небажаних місць, щоб захистити потоки Ци від «забруднення», можна спорудити «бар'єр», застосувавши елементи стихії Земля.

Якщо ж ванна все ж розташовується в одному з небажаних місць, щоб захистити потоки Ци від «забруднення», можна спорудити «бар'єр», застосувавши елементи стихії Земля

Щоб зробити ванну менш беззахисною і вразливою перед енергіями, які надходять із зовні, обробіть стіни кімнати керамічною плиткою

Врятувати становище допоможе і дзеркало, яке підвішують із зовнішнього боку дверей. Воно буде відображати потік енергії.

Практичні поради з облаштування санвузла

Вибір і розстановка сантехніки

Ванна або душова кабінка - головні елементи інтер'єру.

Власники квартир, площа яких досить обмежена, при облаштуванні ванних кімнат найчастіше вибирають моделі прямокутної форми.

Вибір моделей прямокутної форми часто виправдовується міркуваннями економії простору. Але якщо орієнтуватися на філософію фен-шуй, ванни прямокутної форми - далеко не кращий варіант. Їх гострі кути, немов націлені отруйні стріли, накопичують і випускають негативну енергію.

Їх гострі кути, немов націлені отруйні стріли, накопичують і випускають негативну енергію

Краще віддавати перевагу моделям круглої або овальної форми, плавні вигини яких, нагадуючи округлені краї монет - символу грошей водної стихії, будуть залучати добробут

Якщо уявити, що наш будинок функціонує, як живе тіло, то згідно з ученням фен-шуй ванна кімната асоціюється з кишковим трактом організму людини, який відповідає за виведення відпрацьованих речовин. Це приміщення в будинку покликане очищати наше фізичне і тонке тіла від бруду.

Але при користуванні санвузлами дуже важливо стежити за витратою води.

Але при користуванні санвузлами дуже важливо стежити за витратою води

Встановлена ​​сантехніка повинна справно працювати, щоб вода просто так не бігла, інакше на енергетичному рівні це може привести до частих хвороб домочадців

Вода безпосередньо пов'язана з циркулюючим потоком енергії, тому при установці туалету слід враховувати ряд важливих моментів:

  • У суміщеному санвузлі унітаз варто розташовувати подалі від входу, щоб при огляді з входу він не потрапляв на перший план. Якщо немає можливості перемістити унітаз в дальній кут, використовуйте «відволікаючі» прийоми: ширми і перегородки.
  • Кожне відвідування туалету супроводжується обов'язковим змивом води, разом з яким «витікає» енергія матеріального добробуту. Зупинити потік витікає енергії можна, тримаючи кришку унітазу завжди закритою.
  • В туалеті переважає пасивна місячна енергія «інь», яка привносить в простір спокій і умиротворення, врівноважити її можна, додавши чоловічі елементи «ян», що наповнюють простір теплом і енергією Сонця.

Вважається, що роздільний туалет з ванною краще, ніж поєднаний.

Вважається, що роздільний туалет з ванною краще, ніж поєднаний

У будь-якому випадку унітаз краще розміщувати якомога ближче до каналізації, щоб забруднена вода разом з відпрацьованою Ци йшла максимально швидко

Щоб енергія Ша з каналізаційної магістралі не проникала назад в житло, трубу з зовнішнього боку краще обкласти плиткою або цеглою.

проектування вентиляції

Висока вологість у ванній кімнаті призупиняє рух потоку Ци. Краплі конденсату, які осідають на стінах і трубах, не даючи циркулювати енергії, утворюють застійну атмосферу.

Деякі помилково вважають, що достатньо висушити повітря, встановивши нагрівальні елементи, і ріки від виливу налагодиться. Але це не так. Налагодити циркуляцію енергії Ци здатний лише приплив свіжого повітря.

Ідеально, якщо у ванній кімнаті є вікно, яке можна в будь-який момент відкрити, впустивши в кімнату потік свіжого повітря

Вирішити цю проблему можна, як можна частіше провітрюючи приміщення. Кондиціонери для цієї мети не годяться.

Правильне пристрій освітлення

Природне освітлення - ідеальний варіант для ванної кімнати. Проникають крізь вікна промені розкручують застояну енергію Ци і заряджають простір сонячною енергією.

Проникають крізь вікна промені розкручують застояну енергію Ци і заряджають простір сонячною енергією

Для оформлення віконного отвору краще використовувати злегка притіняти жалюзі, тримаючи їх протягом дня відкритими, дозволяючи сонячним променям вільно проникати в кімнату

Чи не підходять для цієї мети фіранки з важких і щільних тканин.

Якщо ж у ванній не передбачено вікно, наповнюйте простір штучним світлом. Проектуючи освітлення кімнати, продумайте розташування світильників так, щоб вони максимально висвітлювали всю кімнату цілком. Яскраві промені освітлювальних приладів пожвавлять енергетичне поле.

Вибираємо покриття для підлоги

Посилити рух потоку енергії Ци здатне правильно підібране покриття. Для оформлення підлоги ідеально підійде керамограніт або кахель.

Для оформлення підлоги ідеально підійде керамограніт або кахель

Нейтралізувати негативну енергію здатні матеріали, що мають гладку поверхню, такі як мармур, кахель або скло

Головне, щоб покриття було не дуже холодним. Вирішити це завдання можна, встановивши систему «тепла підлога», або вибравши плитку, яка швидко звикне до навколишньої температури.

Благо, представлений на ринку широкий асортимент продукції дозволяє вибрати покриття, яке буде вдало поєднувати в собі декоративні властивості і відмінні експлуатаційні якості.

Дизайнерські тонкощі оформлення простору

Ванна кімната - місце безроздільного царювання аури Риб. Тому при оформленні дизайну цієї кімнати дуже важлива гармонія елементів. Крім того обраний дизайн повинен виступати продовженням інтер'єру інших кімнат у будинку.

Тільки так вдається досягти енергії заспокійливого знака.

При облаштуванні ванни слід керуватися правилом, що в якій точці кімнати ви б не знаходилися, вам має бути видно що входить в приміщення осіб

Сантехнічне обладнання та предмети меблів варто розставити таким чином, щоб вхідні двері в кімнату була в межах осяжній видимості.

Полички, заставлені всілякими тюбиками і пляшечками з косметичними засобами по догляду за тілом, також сприяють застою енергії Ци.

Щоб відновити нормальну циркуляцію потоку, проведіть «ревізію» на полицях, залишивши тільки ті кошти, якими ви часто користуєтеся. Решта флакончики приберіть подалі, сховавши в шафу або тумбу під умивальником.

Виграшні колірні рішення

Ванна - це та кімната, в якій приємно відпочивати після важкого трудового дня, насолоджуючись водними процедурами. Багато напевно помічали, що після прийняття ванни відчувається розслаблення і приплив сил.

Це пов'язано з тим, що водне енергополе, виступаючи в резонанс, коригує нашу ауру, роблячи її м'якше і чутливіші.

Створенню розслаблюючій і заспокійливою обстановки у ванній сприяють згідно філософії фен-шуй кольору світлих і спокійних відтінків

Найбільш сприятливі кольори:

  • Білий - синтез усіх кольорів. Це колір очищення, який містить в собі енергію і міць перетворення. Але абсолютно біла кімната буде позбавлена ​​затишку і привабливості. Розбавити білі тони допоможуть кольорові предмети оздоблення блакитного, золотистого і абрикосового відтінків.
  • Зелений - колір природи. Він заспокоює нервову систему і сприяє внутрішньої гармонії. Колір, який використовується при обробці кімнати, повинен бути яскраво-зеленим, немов весняна листя, спокійним смарагдовим, як густа крона дерев, але ні в якому разі брудно-зеленим або кольором хакі.
  • Блакитний - колір неба. Він стирає агресивні думки, знімає напругу і гармонізує енергетичні потоки. Згідно філософії фен-шуй блакитний колір, що належить елементу Води і символізує небесне благословення, як не можна краще підходить для обробки стін.
  • Світло-коричневий - тон світлого дерева. Виступаючи елементом Землі, світло-коричневий відтінок сприяє гармонізації чоловічого і жіночого начала, присутнього в кожному з нас. Він дарує відчуття захищеності і внутрішнього спокою. Але цими властивостями наділені тільки світлі відтінки коричневого кольору.

Категорично варто виключити чорний і темно-коричневий кольори, оскільки вони притягують негативну енергетику. При оформленні кімнати стоїть також уникати яскравих кольорів.

При оформленні кімнати стоїть також уникати яскравих кольорів

Строкаті акценти для стимуляції енергетичних потоків в окремих зонах краще створювати, доповнюючи інтер'єрі невеликими яскравими аксесуарами

У суміщеному санвузлі для гармонізації простору сантехніка повинна мати однаковий колір і дизайн. Переважно вибирати білий фаянс.

дзеркальні поверхні

Яка ж ванна кімната без дзеркала? Воно виступає сполучною елементом, який з'єднує наше фізичне тіло з тонким «Я», відновлюючи між ними гармонію.

При виборі форми дзеркала для ванної по фен-шуй, орієнтуйтеся на свій знак зодіаку і заступництво вам стихію:

  • Кругле - символізує Вогонь (Овен, Лев, Стрілець), але приймає енергію Повітря (Близнюки, Терези, Водолій) і Землі.
  • Овальне - сумісно з силою Води (Рак, Скорпіон, Риби) і Вогню.
  • Квадратне - поєднується з біополем Повітря і Землі (Телець, Діва, Козеріг).
  • Прямокутне - доповнює енергії Води й Вогню.

При виникненні труднощів з вибором сприятливих енергій стихій перевагу віддавайте сильнішою. У порядку убування вони будуть розташовуватися так: Вогонь, Земля, Повітря, Вода.

У порядку убування вони будуть розташовуватися так: Вогонь, Земля, Повітря, Вода

У разі якщо серед домочадців є представники кількох знаків, вибирайте форму, яка буде найбільш сприятлива для всіх

Властивості дзеркал візуально розширювати простір з точки зору вчення фен-шуй активно застосовувати не варто. З цієї ж причини небажано встановлювати збільшують дзеркала.

Не рекомендується також вішати дзеркала одне навпроти одного. Це пояснюється тим, що між двома відбивають світло виникають образи будуть кидатися, створюючи марне рух по замкнутому колу.

Це пояснюється тим, що між двома відбивають світло виникають образи будуть кидатися, створюючи марне рух по замкнутому колу

За китайським повір'ям не бажано виглядати одночасно в встановлені поруч невеликі дзеркала: коли дробиться відображення - дробиться і особиста енергія Ци

З цієї причини не варто оформляти стіни кімнати дзеркальною плиткою або встановлювати шафки, дверцята яких оброблені орнаментом з окремих дзеркальних елементів.

Використання живих рослин

Ванна - одна з найбільш аскетичних кімнат, де більшість з нас люблять побути наодинці з собою. Але білосніжна сантехніка, блиск металевих кранів і виблискували поверхню кахельної плитки не здатні привнести в інтер'єр «живих» ноток. Лише живі квіти в красивих керамічних горщиках не дадуть енергії застоюватися в кутах.

Деякі вважають, що ванна кімната - не найкращий варіант для зелених «вихованців». Але вологе середовище, що панує в приміщенні, ідеально підходить для вирощування декоративно-листяних рослин.

Каменем спотикання в питанні озеленення стає підсвічування, в якій потребують квіти.

Каменем спотикання в питанні озеленення стає підсвічування, в якій потребують квіти

У кімнатах, де є віконні прорізи, крізь які проникають сонячні промені, в поєднанні з підвищеною вологістю приміщення створюються ідеальні умови для «райського саду»

У «глухих» ваннах доводиться продумувати наявність освітлювальних приладів, керуючись правилом, що багато світла не буває. Щоб рослини отримували достатню кількість світла, встановіть люмінесцентні світильники по периметру кімнати, розмістивши їх на відстані від кольорів в 30-45 см.

З огляду на підвищену вологість в приміщенні, краще комплектуйте прилади патронами, оснащеними герметичними наконечниками. Придбати їх можна в магазинах, що спеціалізуються на акваріумному обладнанні.

Придбати їх можна в магазинах, що спеціалізуються на акваріумному обладнанні

Як зелених «прикрас» можна використовувати багато екзотичні тіньолюбиві рослини, які віддають перевагу вологий клімат: диффенбахії, калатеи, папороті, циперуси

Їх можна розмістити в підлогових горщиках або підвісних кашпо, використовуючи прийоми «вертикального» озеленення. На тлі блискучою білосніжною сантехніки ефектно виглядатимуть декоративна мініютюрная пальма, корделіана і екзотична красуня аллоказія.

Гідною прикрасою інтер'єру можуть виступити зеленолістние драцени, зайнявши своє місце в кутку ванної або біля душової кабінки. Вони невибагливі в догляді і не вимогливі до частого поливу, що особливо цінується господарями, які забувають поливати квіти.

Вони невибагливі в догляді і не вимогливі до частого поливу, що особливо цінується господарями, які забувають поливати квіти

Для більш просторих приміщень можна сміливо вибирати зелених «вихованців» побільше: вічнозелений гептаплеурум, обрамлений шкірястими листям фікус, ліановідний монстеру

Поливати ці рослини необхідно помірно, щоб уникати застою води. Підживлення і пересадки виробляти так само, як і при догляді за іншими кімнатними рослинами.

Серед красивоцветущих кімнатних рослин варто виділити орхідеї.

Серед красивоцветущих кімнатних рослин варто виділити орхідеї

При штучному освітленні і підвищеної вологості комфортно себе почувають фаленопсіси, адже в природних умовах вони ростуть в прибережних каменях поблизу водойм

Виділяючи легкий ледь вловимий аромат, вони будуть налаштовувати на позитивний лад. Створити розташовує до відпочинку обстановку допоможуть також ароматичні масла. Лаванда, герань і бергамот допоможуть зняти нервову напругу, а кілька крапель лимона або ромашки піднімуть настрій і приведуть організм у тонус.

Оточіть себе корисними і красивими предметами - і ви створите навколо себе благотворний потік енергії Ци, яка допоможе знайти гармонію з навколишнім світом і самим собою.

Відео: секрети оформлення ванної по фен-шуй

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама