Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Варіанти керамічної плитки у ванній: вибираємо відповідний дизайн

  1. вибір матеріалу
  2. Дизайн
  3. комбіновані варіанти
  4. Укладання плитки у ванній кімнаті
  5. Укладання плитки по всій стіні
  6. Укладання на половину стіни
  7. Оформлення плиткою фрагмента стіни

Оздоблення будь-якого приміщення вимагає ретельного підходу. Особливо важливо вибрати правильний матеріал, щоб оформити інтер'єр ванної кімнати - плитка повинна володіти високою якістю. Які вибрати варіанти плитки у ванній, залежить від різних факторів, таких як розмір приміщення або рівень вологості. Оздоблення будь-якого приміщення вимагає ретельного підходу

Плитка - найкраща обробка для ванної

вибір матеріалу

Оскільки ванна кімната повинна бути абсолютно безпечним для здоров'я місцем, основна вимога до покриття - гігієнічність. Найкраще тут підійде кахель, оскільки цей матеріал легко очистити від забруднень. При цьому він стійкий до впливу побутових засобів і володіє прекрасними водовідштовхувальними властивостями.

Дизайн

Важливими є колір і фактура поверхні матеріалу. Відтінки не повинні бути занадто темними або яскравими, щоб не впливати негативно на психіку.

Середню і велику ванну кімнату можна оформити практично будь-який плиткою. Для маленького приміщення підійде кахель з дрібним малюнком. Причому бажано підібрати такий відтінок, який зміг би візуально розширити простір.

Варіанти керамічної плитки для ванної спокійних пастельних тонів додадуть приміщенню строгий стиль. Для оформлення стін під дерево рекомендується вибрати матеріал, поверхня якого трохи потерта. Для оформлення в популярному нині стилі модерн можна покласти кахель більш яскравих відтінків.

комбіновані варіанти

В останні роки все частіше вибирають плитку, декоровану склом різної форми. Також стала дуже популярною фотоплитка. В даному випадку виробник оздоблювального матеріалу може виконати замовлення на виробництво кахлю, поверхня якого буде нести то зображення, яке побажає поставити замовник.

Використовується також і опукла плитка для ванної. Вона підійде для обробки не тільки стін, але і підлоги. Однак слід ретельно вибирати такий матеріал, щоб його поверхня не ковзала. Бажано купувати обробку для підлоги більш темних відтінків.

Варіант опуклою плитки «морська галька»

Укладання плитки у ванній кімнаті

Існує кілька способів, якими можна оформити приміщення за допомогою плитки. Варіанти обробки ванної кімнати плиткою такі:

  • по всій стіні;
  • частина стіни (горизонтально);
  • фрагментарно.

Укладання плитки по всій стіні

Зовсім недавно в більшості будинках в ванних кімнатах укладали плитку на всю стіну. Однак це може привести до небажаного ефекту візуального зменшення простору.

Однак це може привести до небажаного ефекту візуального зменшення простору

Укладати плитку можна на всю висоту стіни

Щоб уникнути негативних ефектів, можна використовувати різні варіанти укладання. Наприклад, покласти матеріал так, щоб більше світла частина поверхні була звернена до іншого такого ж світлого краю. В результаті відбувається чергування темного і світлого відтінків.

На сприйняття дизайну приміщення впливає також розмір плитки. У невеликій ванній кімнаті краще використовувати матюкав розміром від 10х10 см до 20х20 см. Якщо ж покласти велику плитку, в очі будуть кидатися просвіти. Також можна викласти на одній зі стін мозаїку.

Також можна викласти на одній зі стін мозаїку

Мозаїка підійде для невеликих ванних

Якщо необхідно облицювати всю поверхню стіни, рекомендується використовувати плитку, яка стане ненав'язливим фоном для інших елементів інтер'єру. Також вдалим рішенням стане поєднання темної і білої плитки: першу кладуть від підлоги до середини стіни, а другу - від стіни до стелі. Поділяють обидві частини за допомогою декоративного пояса.

Укладання на половину стіни

Досить часто плитку укладають лише для нижню частину стіни. Перш ніж приступити до роботи, слід розрахувати, до якої висоти буде доходити обробка. Якщо висота буде обрана невдало, створиться враження, що робота не закінчена. Тому для початку потрібно ретельно продумати майбутню композицію.

Тому для початку потрібно ретельно продумати майбутню композицію

Плитка в ванну: варіанти укладання на нижню частину стіни

Бажано, щоб верхній край покладеної плитки був на 200 см вище ванни і на 120 см вище умивальника. При цьому край оформляють за допомогою декоративного фриза або планки. В результаті горизонтальна лінія, що розділяє стіну на дві частини, здатна візуально поліпшити пропорції ванної кімнати.

Якщо використовується подовжена плитка, то її не рекомендується класти по горизонталі.

Оформлення плиткою фрагмента стіни

У деяких випадках плитку кладуть тільки на певну ділянку стіни. В основному це місця, які найсильніше забризкуються водою: близько раковини і сантехнічних пристроїв. Рекомендується використовувати глазурований кахель невеликих розмірів.

Рекомендується використовувати глазурований кахель невеликих розмірів

Варіанти обробки ванної кімнати плиткою у вигляді фартуха

Крім того, що у такий спосіб укладання можна захистити деякі ділянки стіни від води, він застосовується ще і в цілях поліпшення візуального сприйняття приміщення, також таким чином можна підкреслити форму ванни.

Завдяки використанню різноманітних візерунків, починаючи звичайними квадратами і закінчуючи ромбами, стіна ніби оживає. Завдяки правильному підходу до оформлення можна зробити так, щоб плитка гармонійно зливалася зі стіною або контрастувала з її кольором.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама