Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Відновити емаль ванни

  1. останні роботи
По закінченню деякого часу ванна втрачає свій первинний вигляд: стає тьмяною, шорсткою, на ній з'являються плями, тріщини і т. Д. Перед користувачем стає головним питання: як бути далі? Існує два варіанти вирішення питання. Перший - замінити стару ванну на нову, другий - відновити емаль ванни. Звичайно ж, другий спосіб вирішення питання займе менше часу і витрат. Також можливий варіант акрилового вкладиша для старої емалевої ванни. Таким способом відновити ванну досить просто. Потрібно всього лише вкласти в Вашу ванну акриловий вкладиш необхідного розміру. Протирати акрилову поверхню треба м'якою губкою з використанням рідкого миючого засобу або звичайним милом. Іржа віддаляється тільки теплим 9-процентним столовим оцтом або лимонним соком. Якщо ж Ви не маєте такої можливості, є інший варіант відновлення ванни - шляхом використання спеціальних матеріалів. Такими матеріалами для відновлення ванни найчастіше є емалі.

Емалі для відновлення ванни бувають в звичайних баночках або у вигляді аерозолів. Існує відмінна характеристика таких упаковок. Як правило, аерозоль містить велику частину розчинника в порівнянні з банкової емаллю для відновлення ванни. Таким чином, термін служби аерозолів, які допоможуть Вам відновити емаль ванни, значно коротше.
Умовно процес відновлення емалі ванни ділиться на три етапи.
1 - етап підготовки ванни (очищення поверхні);
2 - грунтовка старої поверхні ванни;
3 - відновлення емалі ванни (обробка поверхні емаллю).
Детально процес відновлення емалі ванни описаний на самій упаковці. Однак існують деякі особливості. Розглянемо детально особливості відновлення емалі ванни на кожному з трьох етапів.
Етап підготовки ванни
На поверхню ванни необхідно нанести порошок, наприклад, «Пермолюкс». Після нанесення порошку на поверхню ванни, починається безпосередньо очищення ванній від старої емалі, осколків і подряпин. Чи не змиваючи порошок, необхідно ретельно провести зачистку поверхні ванни. Для цього використовують наждачний водостійку папір або абразивний камінь. Так як від результату підготовки поверхні ванни залежить результат відновлення - процес підготовки повинен бути ретельним. Після закінчення видалення старої емалі і відколів потрібно змити кашку. Після цього бажано не декілька хвилин наповнити ванну гарячою водою. Далі вода ступкается, ванна насухо витирається (або сушиться), знежирюється і знову просушується. При необхідності повторити очищення поверхні ванни можна повторити.
Якщо на поверхні ванни є глибокі відколи, то їх треба відновити. Для цього можна використовувати епоксидні композиції. Замінити таку композиції можна сумішшю білої нітроемалі і клею «Суперцемент». Після завершення відновлювальних робіт емаль ванни повинна мати рівну, суху матову поверхню.
Грунтовка старої поверхні ванни
Перед останнім етапом відновлення ванни необхідна грунтовка. Провести грунтовку можливо звичайною емаллю з затверджувачем або ж аерозольної грунтовкою. Цей перший шар емалі і буде грунтовкою. При поведінці грунтовки варто уникнути появи сколом і бульбашок на поверхні ванни. У зворотному випадку в подальшому вони приведуть до злущування нової емалі. Після грунтовки також потрібно висушити ванну.
Відновлення емалі ванни (обробка поверхні емаллю)
На остаточному етапі відновлення ванни наносять на грунтовану поверхню ванни емаль. Зробити це можна за допомогою кисті (обов'язково з натурального волокна) або мохеровим валиком. Використовуючи валик при нанесенні емалі ви уникнете приклеювання ворсинок кисті. Етап нанесення емалі зазвичай проходить в кілька шарів. Перед нанесенням наступного шару, попередній шар емалі варто просушити. Однак не обов'язково наносити кілька шарів емалі. Кількість шарів залежить від якості відновленої поверхні вашої ванни та інструкції на упаковці емалі.
Через кілька годин емаль стає твердою і ваша ванна вже виглядає по-новому. Сохнути емаль повинна при температурі 20-23 градуси Цельсія. Повне висихання емалі відбудеться через 7 діб.
Відновлення ванни повинне проводитися при дотриманні правил безпеки. ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ мити відновлену емаль ванни порошками, що містять кислоту і абразивні елементи, не стирати у ванній і не використовувати відбілювачі.
Якщо дотримуватися цих правил, то відновлена ​​емаль ванни прослужить вам не менше 5 років. Тим більше, що матеріали для відновлення ванни мають гігієнічні сертифікати, що виправдовує якість матеріалів для відновлення ванни. За бажанням можливо змінити колір емалі ванною. Такий процес називається «колеровка емалі».
Разом з тим слід зазначити, що заводи-виробники емалевих ванн проводять їх забарвлення термічним способом. Тому відновлення емалі ванни описаним вище способом не дуже надійно. Починаючи відновлення ванни треба враховувати, що цю роботу Вам доведеться проробляти періодично (періодичність 3 - 5 років в залежності від умов експлуатації).
Для відновлення емалі ванни можна використовувати як вітчизняні емалі, так і зарубіжні фарби, шпаклівки і грунтовки. Сьогодні на ринку пропонуються готові набори для відновлення емалі ванни.

Також для відновлення емалі ванни можливе використання Стакріл. Стакріл - це зносостійка, ударостійка емаль на рідкому акрилі. Виробники стверджують, що така емаль не піддається хімічним і механічним впливам. Стакріл не завдається пензликом або валиком, а наливається на очищену поверхню ванни. При цьому товщина нової емалі 1-5мм. На одну ванну потрібно 3,5 л такої емалі.

джерело: http://ibud.ua/

останні роботи
  • Проект котеджу Вишневе

  • Проект котеджу Москва 4

  • Проект котеджу Вища Дубечня

  • Проект котеджу Тамбов

  • Проект котеджу Хабаровськ

  • Проект котеджу Курськ

  • Проект котеджу Хотянівка 2

  • Реконструкція козирка Тарасівка

  • Альтанка для барбекю

Подивитися всі роботи Телеос-Буд Перед користувачем стає головним питання: як бути далі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама