Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вологостійка шпаклівка для ванни

  1. Вибір шпаклівки для ванної
  2. Якими властивостями повинна володіти шпаклівка
  3. Які суміші можна застосовувати у ванній
  4. Як правильно шпаклювати стіни у ванній
  5. підготовка
  6. вирівнювання
  7. висновок

Починаючи ремонт у ванній своїми руками, уважно вибирайте все оздоблювальні матеріали

Незважаючи на скромні габарити ванної кімнати, її якісний ремонт деколи вимагає набагато більших вкладень, ніж ремонт житлових приміщень, так як тут потрібно забезпечити довговічність обробки в умовах підвищеної вологості і мінливого температурного режиму. А довговічність багато в чому залежить від того, яку шпаклівку вибрати для ванної та наскільки якісно підготувати поверхню для її нанесення.

Про це і поговоримо в даній статті.

Зміст статті

Вибір шпаклівки для ванної

Щоб визначитися з видом шпаклівки, нам потрібно дізнатися вимоги до її властивостям і характеристикам, а потім вибрати з тих матеріалів, які цим вимогам відповідають.

Якими властивостями повинна володіти шпаклівка

Незалежно від того, яка декоративне оздоблення передбачена у ванній кімнаті - плитка (див. Облицювання ванни плиткою: як зробити правильно ), Фарба, пластикові панелі (див. Обробка ванної кімнати пластиковими панелями: як зробити самостійно ) Або щось інше - вирівнюючий стіни складу повинен мати наступні властивості:

  • Вологостійкість. Протягом всього терміну експлуатації покриття не повинно руйнуватися або відшаровуватися від основи під дією вологи.
  • Довговічність. Термін служби готового покриття без втрати якості повинен бути великим і становити не менше двадцяти років.
  • Стійкість до температурних перепадів. Так як у ванній постійно змінюється не тільки вологість повітря, але і його температура, ці перепади не повинні призводити до деформації шару шпаклівки, її розширення і стискання. В іншому випадку облицювання на ньому триматися не буде.

На підставу, влаштоване з якісної шпаклівки, що відповідає все перерахованим вимогам, плитка приклеюється «намертво», і видалити її при наступному ремонті буде непросто

Зверніть увагу. Це основні критерії, за якими слід вибирати склад. Можуть бути й інші, пов'язані з вашими індивідуальними вимогами. Наприклад, якщо стіни планується фарбувати, то поверхня повинна бути без тріщин і ідеально гладкою, а значить, суміш не повинна сідати і складатися тільки з компонентів дуже дрібної фракції.

Які суміші можна застосовувати у ванній

Зазначеним вище вимогам повною мірою відповідають шпаклівки на основі цементу і полімерних сполучних:

  • Цементна водостійка шпаклівка для ванної виготовляється з портландцементу високих марок, який при впливі вологи стає тільки міцніше. Свеженанесенной покриття навіть рекомендується періодично змочувати або кропити водою. В якості наповнювача, крім дрібного піску, в шпаклівку додають подрібнену мармурову або клінкерну крихту, а для зручності нанесення і підвищення експлуатаційних характеристик - різні пластифікатори, модулятори, отверджувачі.

Цементна шпаклівка з армуючими волокнами

Порада. Якщо ви збираєтеся пофарбувати стіни або надати їм рельєф за допомогою декоративного валика і інших подібних інструментів, пошукайте пігментовану шпаклівку потрібного вам кольору, щоб знизити витрату фарби.

  • Полімерні вологостійкі шпаклівки виготовляються на основі акрилу або латексу і теж містять різні мінеральні і синтетичні добавки. Вони більш пластичні і зручні в роботі, не дають усадки, довше зберігають життєздатність після приготування суміші або відкриття упаковки з готовим складом. І якби не висока ціна в порівнянні з цементними аналогами, то полімерна шпаклівка впевнено лідирувала б в списку матеріалів для обробки приміщень з підвищеною вологістю.

акрилова шпаклівка

Порада. Ви не помилитеся, якщо візьмете для вирівнювання стін у ванній будь-яку фасадну шпаклівку. Вона апріорі повинна бути стійкою до будь-яких кліматичних впливів, включаючи перепади температури і прямий вплив вологи, але коштувати може дорожче.

А ось гіпсові суміші тут абсолютно не годяться, навіть ті, які промарковані, як вологостійкі. Вони не здатні чинити опір тій концентрації вологого і гарячого пара, які часто присутні у ванній, не кажучи вже про можливі протікання зверху.

Як правильно шпаклювати стіни у ванній

Навіть якщо ви впевнені в якості обраної шпаклівки і вмієте з нею працювати, не можна просто вирівняти нею стіни і облицювати зверху плиткою. Поверхня необхідно ретельно підготувати.

підготовка

Інструкція з підготовки поверхні до шпаклівки включає в себе її очищення, знезараження і грунтування (див. Грунтовка перед шпаклівкою стін - чи потрібна вона ). Все це робиться для того, щоб покриття трималося на ньому міцно і протистояло появи і розростання плісняви.

Отже:

  • Очищення полягає у видаленні зі стін старого, погано тримається покриття, розшивки тріщин. Якщо є виступаючі нерівності у вигляді камінчиків, напливів штукатурки, металевої арматури або дерев'яних закладних, їх збивають сокирою або зрізають болгаркою. Після всіх цих дій стіни очищаються бензином або розчинником від жирних плям і звільняються від пилу.
  • Далі оцінюється їх стан, і якщо поверхня серйозно пошкоджена, має великі вибоїни та тріщини, то вони заповнюються цементною штукатуркою. А при необхідності нею вирівнюється вся площину.

Стики між плитами заповнюються монтажною піною, надлишки якої зрізаються після висихання

  • Так як вологе середовище і тепле повітря - ідеальні умови для розвитку грибкової цвілі, то наступний обов'язковий етап це обробка стін антисептиком.

Це важливо! Якщо поверхня волога, її попередньо висушують, а при наявності існуючих слідів цвілі очищають металевою щіткою і обпалюють паяльною лампою. Зрозуміло, в першу чергу необхідно знайти і ліквідувати джерело її появи.

  • Нарешті, стіни обробляються ґрунтовкою глибокого проникнення, яка заповнить всі пори і мікротріщини, зміцнить поверхню і зробить її більш сприйнятливою до подальшої шпаклівки.

На цьому підготовчий етап завершується, залишилося лише дочекатися, коли висохне грунтове покриття.

вирівнювання

Призначення шпаклівки - підвищення вологостійкості і міцності поверхонь і створення рівній площині для подальшої декоративної обробки. Так як нами використовується шпаклівка вологостійка для ванної, то перше завдання за умови якісної підготовки вирішується сама по собі. А ось щоб вирівняти стіни доведеться постаратися.

Залежно від їх початкового стану, може знадобитися кілька шарів шпаклівки, так як її не можна наносити товстим шаром - він буде погано триматися і тріскатися.

Тому спочатку заповнюємо розчином все поглиблення і щілини або стики і місця кріплення, якщо мова йде про шпаклівці гіпсокартону (про те, як робити це правильно, читайте у відповідній статті). Чекаємо висихання, шліфуємо «заплатки» і обробляємо їх ґрунтовкою, після чого можна наносити суцільний вирівнюючий шар або кілька шарів.

Чекаємо висихання, шліфуємо «заплатки» і обробляємо їх ґрунтовкою, після чого можна наносити суцільний вирівнюючий шар або кілька шарів

Фото ванній після першого етапу шпаклівки

У процесі цієї роботи постійно контролюємо рівність поверхні і її положення у вертикальній площині за допомогою довгого будівельного рівня. В ідеалі кожен нанесений шар після висихання потрібно обробляти ґрунтовкою.

Але на практиці її часто використовують тільки перед останнім фінішним шаром, який зазвичай виконується інший шпаклівкою - менш зернистою і більш пластичної. Вона так і називається - фінішна.

Перед її нанесенням стіни потрібно ретельно зашкурить, видаливши всі бризки, напливи і сліди від шпателя, так як товщина фінішного шару не повинна перевищувати 1 мм. Однак все це має сенс тільки в тому випадку, якщо передбачена фарбування.

Поверхня, готувати під кахельну плитку, може бути не ідеально рівною, а шорсткість тільки піде на користь зчепленню з плитковим клеєм.

Поверхня, готувати під кахельну плитку, може бути не ідеально рівною, а шорсткість тільки піде на користь зчепленню з плитковим клеєм

Зверніть увагу на картинку: нижній шар можна вважати задовільним для облицювання плиткою або панелями. Фінішний накладається тільки під фарбування

висновок

Ніяких істотних відмінностей у вирівнюванні поверхонь звичайної або вологостійкої шпаклівкою немає. І в тому, і в іншому випадку робота виконується за однією технологією, за нюанси можна віднести лише антибактеріальне просочення, яка зазвичай не потрібно в сухих приміщеннях.

Якщо ви вперше зіткнулися з необхідністю самостійного ремонту у ванній, отримати більше інформації з даної теми допоможе відео в цій статті.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама