Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

З чого зробити перегородку у ванній кімнаті: гіпсокартон або пластик?

  1. Вибираємо матеріал виготовлення
  2. Варіанти установки і дизайн
  3. Про правила знесення стін
  4. Зведення перегородки з гіпсокартону своїми руками

Найчастіше архітектурні рішення, прийняті при будівництві будинку, не влаштовують його нових господарів, що вже говорити про квартирах, що будувався за одним шаблоном. Вирішити проблему дозволяє «зонування» кімнат, тобто установка перегородок для розмежування функціональних зон.

І якщо в житлових кімнатах проблем з цим майже ніколи не виникає, ванна і санвузол пред'являють особливі вимоги до матеріалу і технології установки перегородок, що пояснюється підвищеною вологістю і специфічними експлуатаційними вимогами.

Спробуємо розібратися, з чого зробити перегородку у ванній кімнаті, яка надійно прослужить довгі роки і стане справжньою окрасою інтер'єру.

до змісту ↑

Вибираємо матеріал виготовлення


Правильний підбір матеріалу - найбільш важливий і відповідальний етап проектування перегородки Правильний підбір матеріалу - найбільш важливий і відповідальний етап проектування перегородки. Сучасний ринок пропонує безліч способів реалізації подібного проекту, кожен з яких має свої переваги і недоліки.

В кінцевому підсумку, він повинен вибиратися з урахуванням індивідуальних особливостей будівництва . Найбільшого поширення набули такі матеріали:

  1. Гіпсокартон.
  2. Відрізняється дешевизною, зручністю різання і монтажу, гнучкістю форм і розмірів. Поверхня гіпсокартону гладка, не вимагає нанесення проміжних покриттів для установки облицювальних матеріалів.

    Однак необхідно враховувати, що надійна перегородка з гіпсокартону буде мати товщину не менш 50 мм.

    З такого матеріалу неможливо виконати розсувні або орні конструкції, а висока вологість (90% і більше) буде сприяти швидкому зносу листів, втрати форми і експлуатаційних якостей.

    Проте, гіпсокартон залишається основним і найпоширенішим матеріалом, а для усунення його недоліків було розроблено безліч конструкторських рішень, про які буде детально розказано в подальшому.

  3. Пластик.
  4. Під пластиковою перегородкою зазвичай розуміють промисловий виріб, підігнане під будь-якої уніфікований розмір, хоча часто їх монтаж здійснюють вручну, збираючи їх окремих листів або смуг.

    Пластик легкий і гнучкий, не боїться води, в різанні і монтажі ще зручніше, ніж гіпсокартон. З його допомогою можна виконувати складові, зсувні, складні конструкції будь-якої складності, в тому числі - повністю збірні перегородки.

    Однак плата за таку універсальність - специфічний зовнішній вигляд, відповідний далеко не для всіх інтер'єрів, а також недовговічність, яка може проявлятися у втраті кольору, деформації, розтріскування. Особливо це властиво дешевим неякісним виробам.

    Перегородки з цього матеріалу краще робити в громадських місцях, де естетика поступається місцем практичності.

    Перегородки з цього матеріалу краще робити в громадських місцях, де естетика поступається місцем практичності

  5. Штори і ширми.
  6. Являють собою тонкі і гнучкі полімерні матеріали, які можуть вільно підвішуватися до напрямних або фіксуватися в каркасних конструкціях. Бувають прозорими, напівпрозорими і непрозорими.

    Штори і ширми - чи не найдешевший спосіб установки перегородки, що відрізняється простотою і компактністю, зручністю в експлуатації і обслуговуванні. Однак більшість таких матеріалів швидко зношується і навряд чи зможе вигідно доповнити стиль ванної кімнати.

  7. Піноблоки.
  8. Товщина і питома вага перегородки з піноблоку можна порівняти з характеристиками гіпсокартону, проте дозволяють отримати більш міцну і вологостійку конструкцію. Інша вигідна перевага піноблоків - прекрасна тепло- і шумоізоляція.

    При цьому матеріал легко ріжеться і обробляється навіть інструментами для дерева, що дозволять створювати рельєфні і фігурні профілі, а його ціна відрізняється граничною демократичністю.

    Проте, якщо Ви вирішили зводити перегородку з піноблоку, запасіться терпінням - це тривалий і трудомісткий процес, після якого знадобиться ще час для набору конструкційної міцності і нанесення шару штукатурки.

  9. Полікарбонат.
  10. Чи звичний стільниковий полікарбонат буде вигідно виглядати хоч в якомусь інтер'єрі, а ось монолітний, навпаки, додає дизайну кімнат особливий шарм, чудово доповнює і класичний, і футуристичний стиль Чи звичний стільниковий полікарбонат буде вигідно виглядати хоч в якомусь інтер'єрі, а ось монолітний, навпаки, додає дизайну кімнат особливий шарм, чудово доповнює і класичний, і футуристичний стиль.

    Матеріал може бути кольоровим або безбарвним, прозорим або матовим. Він легко ріжеться і гнеться, зручний в статичному монтажі і для створення рухомих конструкцій, відрізняється високою стійкістю до найрізноманітніших агресивних дій, надійністю і довговічністю.

    Єдиний істотний недолік монолітного полікарбонату - висока ціна.

Читайте також, як зробити перегородки у ванній кімнаті зі скла по засланні .

до змісту ↑

Варіанти установки і дизайн

Тип перегородки під ванну і спосіб її установки вибирається залежно від функціонального призначення, яке, як правило, обмежена двома варіантами:

  1. Розподіл приміщення на функціональні зони, тобто візуальне і фізичне розмежування простору на ділянки, призначені для різних цілей.
  2. Укриття і комбінація в одному модулі елементів трубопроводів, котельні, комунікацій та інших технічних ліній.

У першому випадку перегородка грає роль допоміжної стіни і забезпечує вільне переміщення між зонами ванни, раковини або туалету, тому передбачає один з наступних варіантів установки:

  • фіксована з розривом або арочним проходом - виконується, як правило, з твердих непрозорих матеріалів і розділяє приміщення тільки умовно, забезпечуючи, однак, візуальне приховування частини зон;
  • фіксована з дверним прорізом - доповнює попередню конструкцію дверима, забезпечуючи максимальне фізичне розмежування, а також, в ряді випадків, тепло-, паро- і шумоізоляцію;
  • рухома гнучка - являє собою штору або ширму, яка рухається по напрямних для відкриття отвору між зонами, служить тільки для візуального розмежування;
  • рухома або частково рухлива жорстка - об'єднує широкий асортимент виробів, що складаються з прозорих або непрозорих листових матеріалів, оснащених механізмами зрушення, складання, повороту і інших способів зміни конфігурації для відкриття і закриття проходу.

Рухливі і частково рухомі конструкції є найбільш універсальними і мають сучасний дизайн. При їх проектуванні і монтажі особлива увага приділяється типу і якості механічних елементів - коліс, петель, шарнірів, затискачів і т.п.

У разі їх правильного вибору і належної якості виготовлення, конструкція буде безвідмовно працювати довгі роки.

Тепер про перегородках, призначених для приховування технічних ліній. Тут провідними є два різновиди:

  • жорсткі з можливістю доступу - встановлюються в тому випадку, коли обслуговування і ремонт прихованих елементів є частими і прогнозованими, або місце установки включає лічильники, крани та інші деталі, до яких необхідний регулярний доступ;
  • жорсткі без можливості доступу - встановлюються у всіх інших випадках, роблять роботу з внутрішнім простором неможливою до демонтажу перегородки або її частини.

Оскільки більшість комунікацій, що знаходяться всередині ванної кімнати, так чи інакше, оснащується лічильниками і / або регулюючими елементами, для їх приховування майже завжди встановлюються жорсткі перегородки з можливістю доступу (приклад на фото) Оскільки більшість комунікацій, що знаходяться всередині ванної кімнати, так чи інакше, оснащується лічильниками і / або регулюючими елементами, для їх приховування майже завжди встановлюються жорсткі перегородки з можливістю доступу (приклад на фото).

Найбільшого поширення набули перегородки з непрозорих листових матеріалів або піноблоку, в конструкції яких є невеликі дверцята, розташовані на рівні кранів і лічильників.

Важливою умовою вибору і монтажу будь-перегородки є відповідність її дизайну загальному стилю інтер'єру.

Кімнати, витримані в суворих мінімалістичні лініях і тонах не варто оснащувати занадто яскравими конструкціями, проте цілком допустима установка як прозорих, так і однотонних непрозорих матеріалів.

Те ж можна рекомендувати для стилів модерн і футуризм, а ось класична архітектура та приміщення, що рясніють вишуканими декоративними елементами, цілком можна оснастити товстими перегородками, що мають відповідний рельєф, колір і профіль .

до змісту ↑

Про правила знесення стін


Під час ремонту квартири або будинку часом виникає необхідність знести стіну між туалетом і ванною кімнатою - для забезпечення більшої зручності користування ними, відповідності загальному стилю інтер'єру, заміни стіни на більш функціональну перегородку і т.п.

Перше, в чому слід переконатися, якщо виникла така потреба - що стіна не є несучою Перше, в чому слід переконатися, якщо виникла така потреба - що стіна не є несучою. Найзручніше для цього звернутися до нормативної документації будівлі. Справедливості заради зазначимо, що стіна між унітазом і ванною вкрай рідко буває несучої.

Наступний етап - документальне оформлення робіт. Згідно з чинним законодавством, існує спрощена і повна схеми проекту. Перша передбачає знесення стіни без збільшення площі санвузла та / або зміна розташування сантехніки без збільшення її кількості.

Повну схему задіють, якщо площа приміщення нарощується за рахунок площ коридору, передпокою, комори та інших сусідніх кімнат, крім кухні, а також в разі установки додаткових сантехнічних елементів.

Перед початком робіт необхідно попередити сусідів, прибрати з туалету та ванної все тендітні елементи, а якщо це ускладнене або неможливе - накрити їх, наприклад, дошками, убезпечивши від падаючих уламків.

Найакуратніший і щадний, але досить трудомісткий спосіб знесення - по одному розхитувати цеглини зубилом або монтуванням, починаючи з верхніх рядів, а потім виймати їх.

Для розхитування можна скористатися і перфоратором, але тоді буде куди більше шуму і пилу.

Ну а найшвидший і, за сумісництвом, небезпечний метод - зламати стіну кувалдою. Завершальний етап - утилізація будівельного сміття шляхом його вивезення на звалище, на що, до речі, також потрібне спеціальне муніципальне дозвіл.

до змісту ↑

Зведення перегородки з гіпсокартону своїми руками

Як і завжди, перед виконанням робіт по установці гіпсокартону слід розробити проект перегородки, намалювати її приблизний ескіз, провести розрахунки необхідної кількості матеріалів Як і завжди, перед виконанням робіт по установці гіпсокартону слід розробити проект перегородки, намалювати її приблизний ескіз, провести розрахунки необхідної кількості матеріалів.

Важливо правильно підібрати тип і товщину листів. З огляду на умови роботи конструкції, найбільш раціональним буде монтаж гіпсокартону вологостійких марок: ГКЛВ і ГКЛВО.

Крім того, іноді, при відносно малій вологості і значній відстані перегородки від сантехнічних елементів, можна використовувати звичайний сорт гіпсокартонних листів з нанесенням на нього захисного шару. Оптимальна товщина листа - 9,5 або 12,5 мм.

Після придбання всього необхідного приступають до монтажу каркасу. Спершу на несучі поверхні (підлога, стеля, стіни) встановлюють профіль UW, кріплять його дюбелями або саморізами з кроком між точками кріплення в 30 см.

Потім через кожні 40 см монтують CW-профіль, необхідний для додання каркасу необхідної жорсткості. Його кріплять до основного профілю спеціальними саморізами або заклепками.

Наступний етап - формування листів. Їх обрізають до необхідних розмірів, проте намагаються, по можливості, використовувати максимально великі блоки - для забезпечення міцності конструкції. Розташовувати блоки слід вертикально, фіксувати на каркасі - за допомогою шурупів.

До монтажу другої сторони приступають тільки після повного завершення першої.

Перед монтажем листи будь-якого типу рекомендується покрити гідроізоляційної мастикою, що утворює після застигання щільну паронепроникну плівку.

Торці листів обов'язково обробляють силіконовим герметиком або спеціальними водовідштовхувальними засобами. після монтажу всі кути і стики слід проклеїти гідроізоляційної стрічкою шириною не менше 15 см, а зверху стрічки повторно нанести мастику.

Важливою умовою забезпечення надійного захисту перегородки від згубної дії вологи є наявність якісної вентиляції приміщень.

Перегородки з гіпсокартону легко піддаються декоративній обробці Перегородки з гіпсокартону легко піддаються декоративній обробці. Їх можна покривати фарбою і навіть декоративної шпаклівкою відповідного для ванних кімнат типу, декорувати пластиковими панелями і керамічною плиткою.

В останньому випадку для якісного і красивого монтажу необхідно нанести грунтове покриття, правильно підібрати склад клею для плитки, використовувати кладочную сітку і хрестовини.

Який би тип і спосіб монтажу перегородки для ванної кімнати Ви не вибрали, виконуйте всі роботи відповідально, уважно і обережно, і тоді результат обов'язково виправдає навіть найсміливіші очікування!

Інструкція по монтажу каркасу і стінок з гіпсокартону у ванній кімнаті в відео нижче:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама