Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бітумні гідроізоляційні мастики - обмазувальні матеріали широкого призначення

  1. Опис і область застосування Гідроізоляційні матеріали відрізняються за видом в'яжучого речовини,...
  2. Технологія і способи нанесення гідроізоляційних мастик на поверхню
  3. Властивості, технічні характеристики
  4. Переваги гідроізоляційної мастики ІКОПАЛ

Опис і область застосування

Гідроізоляційні матеріали відрізняються за видом в'яжучого речовини, способу застосування, призначенням. Бітумні гідроізоляційні мастики - це обмазувальні матеріали широкого призначення. Органічні сполуки, до складу яких входять високоякісні нафтові бітуми, мінеральні наповнювачі, органічні розчинники, пластифікатори, інші технологічні добавки. Наповнювачі являють собою тонкомолотиє мінеральні речовини: вапняк, кварц, азбест, крейда, тальк. Розчинниками служать сольвент, бензин, уайт-спірит. Тобто сировина для виробництва доступне і недороге.

Основним функціональним в'язким елементом (до 80% від обсягу) є бітум. Кращим сировиною для отримання високоякісного бітуму служать важкі нафти, з великим вмістом смол. Бітумні перепони непроникні для води, газу, добре протистоять активних хімічних речовин, високих температур.

Раніше, розігрітий до рідкого стану (до 180 ° С) бітум використовували для обмазувальної гідроізоляції. Але його розігрів небезпечний, займає багато часу, викликає масу незручностей. До того ж окислений бітум крихкий, тріскається при перепаді температур. Тому, змішавши бітум з органічними розчинниками і спеціальними технологічними добавками, отримали готові до застосування «холодні» гідроізоляційні матеріали. А добавка пластифікатора дала еластичність.

Унікальні властивості і недороге виробництво зробили таку гідроізоляцію незамінною в багатьох сферах. Наприклад, в будівництві широко використовується склад для гідроізоляції фундаменту. Також її застосовують для гідроізоляції:

  • бетонних, металевих, кам'яних, армованих, дерев'яних конструкцій;
  • підземних будівель, підвалів, цоколів, фундаментів, паль, басейнів;
  • областей примикання металевих конструкцій до бетону або цеглини;
  • труб, тросів, канатів, стовпів підземної закладки від ґрунтової корозії;
  • покрівлі при будівництві або ремонті.

Плюси і види

Плюси і види

Сучасні мастики об'єднують спільні переваги перед іншими гідроізоляційними матеріалами . Це високий ступінь захисту різних поверхонь від води, вогкості, пара. Утворюється суцільна водонепроникна поверхнева плівка без стиків або швів. Незважаючи на невелику товщину, ця поверхнева плівка має високу міцність, а також еластичністю. Вільно витримує весь діапазон температур земної кулі, захищає поверхню, на яку нанесена, від будь-яких видів грибка.

Основні види і переваги:

  • Бітумні склади - це відпрацьовані технології.
  • При виробництві бітумно-полімерної гідроізоляції в якості наповнювача використовуються різні види каучуків, латекси, епоксидні, поліефірні смоли. Це збільшує термін служби, а також дає високі зовнішні характеристики покриття.
  • З бітумно-полімерних матеріалів широкого поширення набула велика група резінобітумних мастик, їх відмінності - підвищена еластичність, хороша стійкість до великих перепадів температур.
  • Мастики водоемульсійні, модифікація штучним каучуком нафтового бітуму дає можливість отримати його водну емульсію. А це дозволяє наносити склад на вологу поверхню, якщо потрібна гідроізоляція фундаменту, наприклад.

Технологія і способи нанесення гідроізоляційних мастик на поверхню

Технологія нанесення складу видається дуже складним.

  1. Перед використанням бітумний матеріал для гідроізоляції повинен знаходитися не менше 24 годин в середовищі з температурою понад 15 ° С.
  2. Слідуючи вказівкам інструкції, якщо потрібно, додати розчинник, потім перемішати дрилем з насадкою.
  3. Робоча поверхня повинна бути очищена від сміття, пилу, вологи.
  4. Обробити поверхню бітумним праймером.
  5. Мастика для гідроізоляції наноситься шпателем або пензлем суцільними паралельними смугами рівномірної товщини без розривів.
  6. У місцях сполучень і примикань для запобігання утворення тріщин мастику треба армувати стеклотканью.
  7. Поверхня покривається двома-трьома шарами. На кожен бітумний гідроізоляційний шар - 0,5 5 кг / м2, в залежності від застосовуваного матеріалу і оброблюваної поверхні.

На кожен бітумний гідроізоляційний шар - 0,5 5 кг / м2, в залежності від застосовуваного матеріалу і оброблюваної поверхні

Необхідно уточнити, що є два основних способи нанесення: холодний або гарячий. Для нанесення «гарячої» різновиди матеріал треба нагріти до рідкого стану. Розігріта рідка гідроізоляційна мастика глибше проникає в пори поверхні і застосовується у випадках доступності «гарячої» обробки для підвищення захисту поверхні, наприклад при гідроізоляції фундаменту. Перевага «холодних» матеріалів в тому, що їх нанесення швидше і безпечніше. «Холодна» мастика може наноситися ручним методом великими флейцеві Кисті або коротковорсового закаточними валиками. Існує також механізований спосіб із застосуванням безповітряного розпилювача для вузьких складів, з робочим тиском 150 бар.

Властивості, технічні характеристики

Бітумний гідроізоляційний матеріал має свої плюси, але поряд з цим йому властиві деякі негативні якості.
Позитивні властивості:

  • Ефективний захист від атмосферних опадів, грунтових вод, різних видів конденсату.
  • Стійкість до впливу агресивних середовищ.
  • Підвищена еластичність, а значить - виняток негативного впливу великого перепаду температур і механічних впливів.
  • Відсутність швів.
  • Можливість нанесення в холодну пору року.
  • Гарна адгезія.
  • Довговічність.
  • Не вимагає високої кваліфікації.

Гідроізоляційні мастики мають ряд негативних властивостей:

  • Для збереження технічних характеристик необхідна поляризація, що займає зайвий час.
  • При гарячому нанесенні потрібна висока кваліфікація персоналу, спеціальне обладнання, додатковий час. При виконанні робіт існує підвищена небезпека.

Технічні характеристики:

  • Міцність зчеплення з основою (адгезія).
  • Гнучкість на брусі (еластичність).
  • Відносне подовження при розриві.
  • Водопоглинання.
  • Водонепроникність (пенетрація).
  • Температура розм'якшення сухого залишку.
  • Масова частка нелетких речовин.
  • Товщина шару.
  • Витрата на один шар.
  • Час висихання одного шару.
  • Температура застосування.

Переваги гідроізоляційної мастики ІКОПАЛ

Гідроізоляційні бітумні мастики ІКОПАЛ повністю готові до застосування, універсальні у використанні, сумісні з усіма будівельними матеріалами на бітумній основі. Невисока ціна і низька витрата, тобто їх використання економічно вигідно.

Густа консистенція не дає бітумних складів для фундаменту розтікатися в швах або тріщинах, що істотно полегшує роботу з ними. У порівнянні з іншими виробниками, мастики для гідроізоляції мають одні з кращих технічних характеристик. Прекрасна гідроізоляція досягається високу водонепроникність і відмінну адгезію.

Підвищена міцність обробленої поверхні і хороша еластичність дають можливість ефективно переносити будь-які атмосферні дії при температурі від -60 до + 65 ° С. До складу входять інгібітори для запобігання розвитку корозії при нанесенні на метал.

Технічні характеристики

показник

значення

Середня витрата, кг / кв. м

0,65

Час висихання при + 20 ° С, ч

24-48

Температура розм'якшення сухого залишку, ° С

+70

Масова частка нелетких речовин,%, не менше

50

Міцність зчеплення з бетоном, МПа, не менше

0,1

Водопоглинання протягом 24 год., По масі, не більше

2

Гнучкість на брусі з заокругленням радіусом 5 мм ± 0,2 при температурі, не вище -5 ° С

відповідає

Водонепроникність при тиску 0,001 МПа протягом 72 год.

немає ознак

проникнення води

Також мастика для гідроізоляції містить антисептичні присадки, що протистоять гнильним процесам і розвитку грибка. Не містить радіоактивних речовин, важких металів або токсинів. Чи не видає дратівливих і неприємних запахів. Відповідає всім вимогам екологічних нормативів.

Гідроізоляційна мастика ІКОПАЛ добре протистоїть несприятливим факторам навколишнього середовища.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама