Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Будуємо басейн своїми руками.

Не кожному дачникові пощастить мати власний будиночок поблизу водойми, де після фізичної роботи можна розслабитися і насолодитися прохолодною водою. Іншим доводиться або сідати в автомобіль і їхати на пошуки найближчої річки, або зробити басейн своїми руками на дачі.

Іншим доводиться або сідати в автомобіль і їхати на пошуки найближчої річки, або зробити басейн своїми руками на дачі

Найчастіше вибирають другий варіант, тому що крім релаксації басейн дає і побічні плюси: теплу відстояну воду, якої можна поливати квітники і город (якщо ви не додавали в басейн хімічні засоби для дезінфекції!); можливість переключити дітей, захоплених планшетами, мобільниками і ноутбуками на більш здоровий відпочинок; оздоровлення організму і т.д.

Залишається вибрати з безлічі варіантів стаціонарних басейнів той, який підійде для потреб сім'ї і до ландшафту ділянки. Зміст Вибір місця для будівництва басейну Попередні розрахунки - визначення розмірів Вибір чаші: купити готову або зробити самому? Види готових чаш: пластикові та композитні Варіанти чаш, створені своїми руками Монтаж басейну з готовою чашею Розмітка майданчика Земляні роботи Установка чаші і підключення комунікацій Вибір місця для будівництва басейну Щоб спростити догляд за побудованим басейном, вже на стадії планування врахуйте наступні моменти: Краще, якщо на майданчику для басейну буде глинистий грунт.

Вона при поломки гідроізоляції призупинить витік води. Підбирайте місце з природним ухилом грунту. Так ви полегшите собі роботи з викопування котловану і відразу визначитеся, в якому місці ставити систему зливу. Поблизу майбутнього басейну не повинні рости високорослі дерева, тому що їх коренева система, відчувши близькість вологи, потягнеться до стінок конструкції і може зіпсувати гідроізоляцію.

Найбільш «агресивними» вважаються тополя, каштан, верба. Якщо на ділянці вже ростуть дерева, то доведеться розлучитися з ними заздалегідь. Це дешевше, ніж відновлювати пошкоджений басейн. Небажані також і низькорослі дерева, тому що вам доведеться постійно прибирати листя з чаші, а в період цвітіння вода стає жовтою від пилку. Зверніть увагу, в яку сторону на вашій дачі найчастіше дме вітер, і постарайтеся розмістити басейн так, щоб повітря рухався уздовж чаші. Тоді вся грязь і сміття буде прибиватися до однієї стінки, по краях якої і рекомендується ставити зливну систему. Намагайтеся розташовувати басейн ближче до водопроводу, щоб було легше його наповнювати. Попередні розрахунки - визначення розмірів Ширину і довжину визначають, виходячи з мети басейну.

Якщо він призначений для плавання, то вибирають прямокутну форму, роблячи чашу витягнутої. Якщо для релаксації, плескання і відпочинку всієї сім'ї, то спілкуватися зручніше в круглих чашах. Більш важливий критерій - глибина. Вважається, що для того, щоб вільно себе почувати, легко плавати, розвертатися під водою і стрибати з бортика, потрібна півтораметрова глибина (і не більше!). Але стрибки з трампліну вимагають глибшої чаші - мінімум 2,3 м. Правда, таку глибину досить зробити в зоні пірнання, створивши плавний перехід від основного розміру (1,5 м).

Якщо ж будівництво басейну на дачі задумано виключно для дитячого відпочинку, то глибина чаші не повинна перевищувати півметра. Цього вистачить для веселих ігор і борсання без ризику для здоров'я. Найскладніша конструкція - комбінований басейн, в якому будуть купатися все. У цьому випадку створюється різна глибина для дитячої та дорослої зон, причому обидві зони повинні розділятися міцної перегородкою, яка починається з самого дна.

Так ви подстрахуетесь від випадкового потрапляння дітей у доросле зону. Важливо! У будь-якому басейні, що має кілька різних глибин, необхідно робити дно пологим і плавно переходить від одного розміру до іншого. Різкі стрибки глибини неприпустимі виходячи з міркувань безпеки.

Людина, йдучи по дну, може ловити гав і пропустити межу, за якою почнеться інша глибина, а в паніці, коли ноги моментально йдуть вниз, ризик захлинутися дуже високий. Вибір чаші: купити готову або зробити самому? Самі трудомісткі роботи пов'язані з підготовкою котловану і заливкою чаші.

Але виробники придумали, як побудувати басейн на дачі швидше і простіше. Вони створили готові чаші, які необхідно тільки вкопати в землю і зафіксувати. Крім очевидного плюса в простоті монтажу, готові конструкції вигідні і тим, що випускаються всіляких форм і забарвлень, чого не скажеш про бетоні. До того ж, в процесі експлуатації бетонні чаші можуть дати тріщини, якщо почнуться зрушення грунту. Види готових чаш: пластикові та композитні У продажу є два типи готових чаш: з пластика і композиту. Принцип їх установки абсолютно однаковий. Відрізняються тільки технічні характеристики матеріалів. Пластикова чаша вимагає додаткового утеплення стін басейну з зовнішньої сторони В пластикові конструкції основним матеріалом виступає поліпропілен. Він не боїться вигоряння, не вимагає зливу води на зиму, екологічний, стійкий до механічного впливу. А гладка поверхня перешкоджає утворенню нальоту і осаду на стінках і дні. Такі чаші не вимагають додаткової внутрішньої обробки, тому що виглядають естетично.

Єдиний мінус: якщо басейн встановлений в місці, де не буває тіні, то на спеці поліпропілен може розширюватися, чому дно і стінки «йдуть хвилями». Але як тільки температура спадає, чаша приймає звичайний вигляд.

джерело: http://rinnipool.ru/magazin/folder/oborudovanie-dlya-basseynov

Зміст Вибір місця для будівництва басейну Попередні розрахунки - визначення розмірів Вибір чаші: купити готову або зробити самому?
Вибір чаші: купити готову або зробити самому?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама