Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як перекрити батарею опалення: відео-інструкція по монтажу своїми руками, чи можна відключити, поміняти в опалювальний сезон, ціна, фото

  1. Навіщо теплоносій в системі влітку
  2. Як правильно відключити батарею
  3. Підготовчі роботи перед відключенням
  4. самостійна підготовка
  5. підготовка інструменту
  6. Відключення стояка опалення
  7. опресовування
  8. Самостійне відключення стояків
  9. Заміна батарей взимку
  10. висновки

Відключення опалювальної системи зазвичай проводиться під час заміни радіаторів опалення або при проведенні сантехнічних робіт. В опалювальної мережі теплоносій (як правило, це майже завжди - вода) знаходиться практично постійно, навіть тоді, коли опалювальний сезон закінчений.

Взимку в мережі знаходиться гаряча вода, влітку - холодна. Чому при закінченні сезону опалення воду не видаляють? Перш за все, щоб знизити корозійні процеси у внутрішніх порожнинах системи: в радіаторах і трубопроводах.

Перш за все, щоб знизити корозійні процеси у внутрішніх порожнинах системи: в радіаторах і трубопроводах

Сантехнік відключає систему опалення

Навіщо теплоносій в системі влітку

Звучить досить парадоксально, але сталеві і чавунні елементи опалювальних систем пошкоджуються іржею в меншій мірі, коли всередині знаходиться теплоносій. Чому так відбувається?

Відповідь полягає в наступних причинах:

  1. Вода або інший теплоносій в системі опалення (мається на увазі закрита система опалення) знаходиться всередині замкнутого обсягу.
    При цьому внутрішні порожнини не повідомляються з атмосферним повітрям. Корозія виникає при зіткненні розчиненого кисню в воді з металом всередині мережі;

Фото розрізаної труби опалення з корозією

  1. За рахунок того, що система відрізана від навколишнього середовища, вода (або інший теплоносій) досить швидко втрачає розчинений кисень, тому що він повністю відреагує з атомами заліза всередині труб і батарей.
    Після цього процес окислення припиняється, тому що вільного розчиненого кисню в теплоносії не залишається і опалювальна система перестає піддаватися корозії;
  2. Таким чином, опалювальна система зсередини практично не іржавіє, на відміну від трубопроводів для гарячої та холодної води.
    Якщо ж з мережі теплоносій видаляється, то всередині залишається вологе повітря, в якому міститься близько 20% кисню. Тому, коли води всередині мережі немає, сталеві і чавунні елементи піддаються іржі.

Як правильно відключити батарею

При проведенні сантехнічних робіт виникає перше запитання: як відключити батарею опалення? Точніше - як це зробити правильно?

Точніше - як це зробити правильно

Радіатор з кранами

З'ясувавши той факт, що всередині системи опалення завжди є вода, ми розуміємо, що навіть влітку, коли опалення не працює, при заміні батарей систему потрібно відключати. Хоча відключення стояків буває необхідно і не тільки при заміні батарей, але також і при інших сантехнічних роботах.

Такі сантехнічні роботи можуть бути досить різноманітними:

  • запасні частини до кранів або термоклапаном;
  • заміна труб (повна або часткова);
  • ревізія елеваторного вузла.

Підготовчі роботи перед відключенням

Чи можна перед тим, як поміняти батарею опалення, підготовчі роботи зробити своїми руками (див. Також установка батарей опалення )? Як краще вибрати виконавця робіт?

Варто розглянути ряд факторів, пов'язаних з вибором підрядника.

  1. Ціна на якісні послуги - перевищує номінальну вартість послуг, які надають «кустарі» або самоучки;
  2. Доручити виконання складних сантехнічних робіт слюсарям з ЖЕКу - справа ризикована хоча б тому, що приналежність експлуатаційної контори до держструктур ще не означає, що вони якісно виконають роботу;
  3. Для виконання багатьох сантехнічних операцій необхідна певна дозвільна документація;
  4. У солідних конторах працюють інженери зі стажем і досвідом, які і кошторису складають і консультації дають;
  5. У професійних структурах намагаються працювати з якісними матеріалами та комплектуючими (див. Також які батареї опалення краще );
  6. Надійна фірма запропонує письмовий договір, в якому будуть прописані і гарантійні зобов'язання.

Практика показує, що комунальні підприємства та експлуатаційні контори, як правило, прагнуть зберегти своє монопольне становище при вирішенні сантехнічних питань. Найчастіше ціна рішення «питання» в ЖЕКах (або в яку лобіює ними конторі) завищена.

Витіснення конкурентів відбувається за допомогою різних адміністративних методів:

  • паперові бюрократичні метання;
  • запитуються ліцензії;
  • чиняться перешкоди при допуск сторонніх майстрів для виробництва деяких робіт (відключення стояки тощо.).

самостійна підготовка

Але багато роботи перед тим, як поміняти батареї опалення, можна зробити самостійно.

Для цього повинна дотримуватися інструкція і послідовність робіт:

  • Домовитися з сусідами, які знаходяться по стояку поверхом вище;
  • Домовитися з сусідами, які знаходяться по стояку поверхом нижче;
  • Підготувати спеціальний інструмент і приналежності.

При заміні трубопроводів магістрального стояка (від виходу з батареї опалення поверхом вище, до входу в батарею поверхом нижче) слід брати до уваги такі моменти:

  • Така заміна стояків є оптимальним сантехнічним рішенням;
  • При цьому можна йти на фінансування сусідських перехідників, фітингів і підводних труб:

Важливо!
При заміні труб вартість елементів, які будуть перебувати в сусідських приміщеннях, невисока.
Зате це дасть певну гарантію щодо усунення проблем з трубопроводами підводки, зробить процес заміни простіше і усуне необхідність заміни батарей опалення в майбутньому.

підготовка інструменту

Перед тим як здійснювати заміну необхідно приготувати спеціальний інструмент:

  • Ключ розвідний;

Розвідний ключ

Розвідний ключ

«Бемка»

  • електродриль;
  • Свердло для роботи по бетону відповідного діаметру;
  • Кутова шліфувальна машина ( «болгарка») з алмазним диском для обробки металевих поверхонь;

болгарка

  • Рулетка і складаний метр;
  • Будівельний олівець, за допомогою якого буде проводитися розмітка;
  • Водний рівень ( «рівень»).

рівень

Важливо!
Якщо не вдалося домовитися з сусідами зверху чи знизу, знадобиться лерка, яка необхідна для нарізування різьблення. Різьба нарізається зовнішня на трубі у статі і під стелею.

Наступний етап - розмітка положення радіатора на стіні і попередня збірка вузлів.

Відключення стояка опалення

Проблеми, пов'язані з відключенням стояка, найчастіше вирішуються складніше всього. при заміні батарей опалення стояк буде необхідно відключити мінімум на півдня. За законодавством стояк належить до спільної майну.

Доступ до суспільної власності повинен бути у відповідній комунальної служби, яка має необхідні дозвільні документи та яка несе відповідальність, якщо щось не так.

Підвал з кранами

Що це означає на практиці? Необхідно написати заяву в експлуатаційну контору. На підставі цього документа комунальні служби зобов'язані відключити стояк в той час, який вказано в заяві. Згідно із законом - це послуга платна. Коштує це задоволення на рівні 15 - 20 доларів США.

Можна домовитися дешевше з головним інженером, виконробом або кимось із майстрів. Місцеві сантехніки відключать стояки. Коштувати це буде доларів десять.

опресовування

Під час включення опалення (на початку подачі води в мережу) сантехнік повинен знаходитися біля крана в підвалі, щоб в разі аварійної ситуації швидко перекрити доступ води. Процедура подачі теплоносія під тиском в систему має назву «опресовування». При цьому йде перевірка цілісності опалювальної системи.

При опрессовке використовується спеціальне обладнання: манометр і насос, за допомогою якого створюється тиск. Якщо тиск в системі при подачі теплоносія не падає, значить, витоку в мережі немає. Якщо натиск помітно впав з часом, значить, герметичність системи порушена, і необхідно знаходити ушкодження магістралей і опалювальних приладів.

опресовування

Самостійне відключення стояків

У невеликих містах досить часто практикується самостійне відключення опалення.

Стояк відключається засувкою в підвалі, де він підходить до так званого лежаку. Водопровідні засувки зазвичай знаходяться на увазі. Щоб знайти арматуру для перекриття опалення, необхідно або мати технічну документацію, або досвідченого сантехніка, який знайомий з міськими місцевими комунікаціями.

Як правило, опалювальна система перекривається старим латунним радянським вентилем або засувкою.

Як правило, опалювальна система перекривається старим латунним радянським вентилем або засувкою

Кран на опаленні в підвалі

Заміна батарей взимку

Чи можна змінювати батареї в опалювальний сезон? Згідно із законом - не можна. Але ще Олександр Македонський говорив про віслюка навантаженого золотом, який може успішно завершити облогу будь-якої міцності.

Дійсно, взимку стояки опалення можна відключати тільки в аварійних ситуаціях або в дуже крайніх випадках.

Однак можна обійтися і без відключення стояків опалення. У цьому випадку на радіаторах повинні бути встановлені байпаси - спеціальні перемички з кранами, які перекривають доступ теплоносія в радіатор, але не порушують циркуляцію води в системі.

У цьому випадку на радіаторах повинні бути встановлені байпаси - спеціальні перемички з кранами, які перекривають доступ теплоносія в радіатор, але не порушують циркуляцію води в системі

Схема підключення байпаса

Коротке відео демонструє, як перекривається батарея:

висновки

При заміні батареї опалення можна обійтися без відключення стояків, якщо на радіаторах встановлені байпаси. Якщо байпасів немає, то заміна опалювальних приладів або будь-які сантехнічні роботи повинні проводитися з відключенням стояків вентилем або засувкою на вході в систему. Практично завжди вони розташовуються в підвалі будівлі.


Чому при закінченні сезону опалення воду не видаляють?
Чому так відбувається?
Точніше - як це зробити правильно?
Як краще вибрати виконавця робіт?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама