Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Які радіатори опалення краще ставити в квартирі?

  1. Як правильно вибрати радіатор опалення в квартиру?
  2. Що краще в квартирі конвектор або радіатор?

При монтажі системи опалення багато встають перед вибором, які опалювальні радіатори краще для квартири і будинки. Щоб зробити правильний вибір необхідно враховувати особливості пристрою і умови використання.

Як правильно вибрати радіатор опалення в квартиру?

Сьогодні найбільшого поширення набули чотири види радіаторів, які мають свої переваги і недоліки.

Які радіатори опалення краще ставити в квартирі :

  1. Чавунні. Ці батареї змінилися, і тепер від громіздких конструкцій нічого не залишилося. Встановлювати їх можна в системи з будь-якими трубами. Мають секційну структуру, що дозволяє додавати або прибирати секції. Чавунні радіатори мало схильні до корозії. До недоліків можна віднести велику вагу, що ускладнює монтаж. Ще один мінус - нагріваються і остигають такі радіатори дуже повільно.
  2. Алюмінієві. Компактні батареї являють собою набір секцій, кількість яких можна збільшувати і зменшувати. Можна підібрати варіанти і по висоті. Такі радіатори можуть похвалитися хорошою тепловіддачею. Невелика вага полегшує монтування. Спеціальне покриття захищає від пошкоджень. Недоліком є ​​можливість застосування тільки в строго замкнутих системах. Не рекомендується ставити такі батареї в міських квартирах з центральним опаленням.
  3. Сталеві. Мають форму ребристою пластини, в якій знаходиться заварений контур з теплоносієм. Мають радіатори хорошою тепловіддачею. Оригінальний зовнішній вигляд дозволяє використовувати їх в будь-якому дизайні. Термін служби складає 15-25 років. Не рекомендується ставити в будинках, у яких поверховість більше п'яти, оскільки при підвищеному тиску може порушитися герметичність.
  4. Біметалеві. Це найкращі радіатори опалення для квартири, з яких з'єднують гідності стали і алюмінію. Такі батареї добре прогрівають приміщення, не піддаються корозії, мають малу інертністю і привабливим зовнішнім виглядом.

Що краще в квартирі конвектор або радіатор?

В якості додаткового опалення найчастіше люди вибирають масляний радіатор або конвектор. Щоб кожен зміг зробити правильний вибір, розглянемо коротку порівняльну характеристику:

  1. Конвектор споживає менше електроенергії.
  2. Масляні радіатори нагріваються через якийсь час, а конвектор починає нагрівати повітря практично відразу.
  3. Конвектор сприяє рівномірному розподілу нагрітого повітря по всьому приміщенню, а батарея нагріває простір, там, де він стоїть.
  4. Радіатори сильно розігріваються під час роботи, тому можна отримати опік при торканні.
  5. Бюджетним варіантом вважається радіатор масляного типу.

Як правильно вибрати радіатор опалення в квартиру?
Що краще в квартирі конвектор або радіатор?
Як правильно вибрати радіатор опалення в квартиру?
Що краще в квартирі конвектор або радіатор?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама