Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Батарея на балконі: чи можна вивести і як

  1. Нюанси в розміщенні на балконі батарей опалення
  2. Як підібрати і встановити батареї на балконі
  3. Скільки секцій батареї слід встановлювати?
  4. монтаж радіатора

В особливо холодні дні осінньо-зимового сезону навіть на утепленому балконі буває незатишно й холодно, і тут буде не зайвою батарея на балконі. На жаль, ні склопакет, ні утеплювач не в змозі забезпечити тепло, коли на вулиці стоять міцні морози.

Тільки примусове опалення допоможе змінити ситуацію в кращу сторону. Спокусити може винос на балкон додаткового радіатора центрального опалення. Але це лише удавана простота. Такий спосіб має величезну кількість труднощів.

Такий спосіб має величезну кількість труднощів

Винос батарей при суміщенні балкона

Нюанси в розміщенні на балконі батарей опалення

При розрахунку проекту житлового будинку враховують такі показники: загальна кількість радіаторів, температура теплоносія, внутрисистемное тиск і допустимі відхилення. Як тільки хтось підключає додаткові радіатори, тиск в системі і температура води в усьому будинку падають.

Звичайно, якщо замість ста радіаторів в будинку буде сто один, зміни будуть малопомітними. Однак якщо господарі кожної квартири вирішаться на винос батареї на балкон, температура системи знизиться на кілька градусів, і це буде добре помітно.

Саме тому отримати дозвіл на обладнання на балконі радіатора, що працює від системи центрального опалення далеко непросто.

Слід врахувати, що якщо на балконі температура опуститься нижче нуля, може статися замерзання води, закупорка системи опалення стояка, розрив радіатора опалення.

Тоді доведеться не тільки неабияк витратився, відновлюючи втрати, але і, до всього іншого, понести адміністративне покарання. Набагато простіше пошукати інші прийнятні варіанти.

Але якщо хтось вирішить піти більш складним шляхом, доведеться запастися терпінням для наступних етапів:

  • проведення інженерного розрахунку теплопровідності утеплення;
  • отримання висновку сертифікованого фахівця про те, що замерзання радіатора на балконі неможливо;
  • отримання дозволу на установку опалювального радіатора на балконі,
  • монтаж радіатора.

Порада!

В якості альтернативи для опалення балкона можна використовувати електроконвертор, кондиціонер, масляний або ІФК обігрівачі.

Використовувати твердопаливні або газові печі на міському балконі можна.

Це надзвичайно небезпечно, адже необхідний відведення продуктів горіння, і крім того, це порушує всі допустимі санітарні та екологічні нормативи.

Конверторний обігрівач - альтернатива батареям на балконі

Як підібрати і встановити батареї на балконі

Як вибрати батарею для балкона

Найбільш відповідний варіант - алюмінієвий секційний радіатор. Алюмінієві радіатори сьогодні прийнято вважати найбільш ефективними, так як вони мають високу теплопровідність і підвищеної площею поверхні, яку утворюють виступи і ребра.

Крім того, вони легкі, мають невеликі розміри, але при цьому підтримують високий робочий тиск.

Різні виробники обіцяють різну тепловіддачу, однак ця різниця не настільки значна, щоб її враховувати. Крім того, щоб їх порівняти, необхідно бути фахівцем, розбирається в стандартах і температурних напору, адже порівнюючи тепловіддачі різних радіаторів можна зіткнутися з різноманітними стандартами їх виготовлення.

Крім того, пряме порівняння неможливо, так показники можуть бути вказані для різного напору.

Скільки секцій батареї слід встановлювати?

Правила підрахунку необхідно числа секцій:

  • Існує загальноприйнята думка, згідно з яким вважається, що за допомогою однієї секції алюмінієвого радіатора можна опалити 2 м², біметалічного радіатора - 1,5 м².
  • Виходячи з цього, щоб дізнатися кількість секції радіатора необхідно площа балкона розділити на 2 або 1,5 відповідно. Крім того можна приплюсувати 1 або дві секції, якщо вода в стояках завжди не особливо гаряча.

монтаж радіатора

Монтаж батареї на балконі згідно з вимогами

Інструкція по монтажу батарей на балконі:

  1. Секції радіатора повинні знаходитися строго горизонтально і вертикально, правильність розташування визначають за допомогою рівня.
  2. Для установки радіатора будуть потрібні три плеча: зверху - 2, внизу - 1. Для великого радіатора (більше 12 секцій) потрібне додаткове верхнє кріплення. Основна вага радіатора повинні витримувати верхні кронштейни.
    Завдання нижнього - запобігти рухливість нижньої частини.
  3. Встановлюючи батареї на балкон - винос робите так, щоб відстань від підвіконня і до верхньої частини радіатора було 100 мм і більше, а підвіконня не повністю закривав радіатор.
    від статі на балконі він повинен відступати також хоча б на 120 мм, від стіни - 20 мм і більше. Так зазвичай рекомендують виробники, щоб забезпечити максимальну тепловіддачу.
    Однак це правило не є обов'язковим.
  4. Підключати радіатори слід таким чином, щоб були відсутні перегини верхньої труби в напрямку від радіатора вниз, нижній - в зворотному напрямку.
    Інакше існує небезпека виникнення постійного утворення повітряної пробки в трубі.
  5. Для радіаторів, що складаються з 12 і більше секцій розумніше виконати діагональне підключення, так як більша частина радіатора може виявитися холодної.

Порада!

Якщо хтось думає над тим, як вивести батарею на балкон і забезпечити максимальну корисну тепловіддачу, не полінуйтеся обклеїти стіну за радіатором фольгированним екраном.

Це виключить витрата енергії на обігрів зовнішньої стіни балкона .

Схеми підключення радіаторів (алюмінієвих):

  • Радіатор опалення без перемички. Завдяки крану-американці можна перекрити воду і зняти батарею, щоб провести прибирання, обклеїти шпалери або додати секції.
    У разі відсутності перемички, проводити ці процедури можна лише поза опалювальним сезоном.
  • Радіатор опалення без крана, але з перемичкою, завдяки якій перекривати батарею можна в будь-який період.
  • Радіатор з краном і перемичкою. Завдяки крану на перемичці все тепло без втрат проходить через радіатор.

Виводити на балкон батареї опалення центральної системи - дійсно клопітка заняття. Тому захиститися від санкцій домоуправленческіх структур та інших труднощів, краще за допомогою альтернативних джерел тепла - теплих підлог на балконі , Електричних радіаторів і т.п.

Скільки секцій батареї слід встановлювати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама