Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Екрани для батарей опалення: фото, особливості монтажу

  1. Для чого потрібні екрани?
  2. Захисні екрани для батарей. види
  3. Екран з пластика
  4. Метал для екрану
  5. Дерево для екрану
  6. Скло для екрану
  7. Екран з МДФ
  8. Навісні екрани для батарей
  9. Як встановити екран

Екрани для батарей опалення - це незамінний елемент інтер'єру, без якого неможливо надати приміщенню завершений вигляд. Без застосування таких решіток кімната буде виглядати непривабливо, а значить, виникає необхідність придбати і встановити цей декоративний елемент.

Декоративні екрани для опалювальних батарей представлені на будівельному ринку в широкому асортименті. Популярні захисні пристосування виготовлені з недорогих матеріалів. Наприклад, ідеально вписуються в інтер'єр будь-якого приміщення екрани з МДФ. Але на цьому не зупиняємо свій вибір, рекомендуємо ознайомитися з моделями, дизайном екранів, призначених не тільки для захисту опалювальних батарей в кімнатах. Також можна підібрати підходящий варіант для кафе, ресторанів, готелів і т.д.

Для чого потрібні екрани?

Віддати данину моді чи зрозуміти значущість цієї невеликої деталі інтер'єру? Кожен повинен визначитися сам, ми ж розглянемо кілька варіантів, які допоможуть нам вибрати відповідний екран для опалювальних батарей.

Призначення решіток:

  1. Поліпшити естетичність приміщення. Розставити акценти і заховати скромні батареї, розташовані на видному місці.
  2. Захистити людей від опіків. Це особливо актуально в дитячих установах, кафе, ресторанах, для сімей з маленькими дітьми.
  3. Установка екрану дозволить полегшити догляд, особливо, якщо в приміщенні встановлені радіатори старого зразка. Їх дуже важко мити, так як пил забивається в вузькі решітки.

Захисні екрани для батарей. види

Для радіаторів опалення «радянського» зразка або нових моделей варто підібрати захисний екран. Він буде приховувати нудні одноманітні алюмінієві радіатори білого кольору, а також вдало впишеться в будь-який інтер'єр приміщення.

Коли ми робимо ремонт в кімнаті, ми намагаємося продумати все до найдрібніших деталей. Підбираємо матеріал покриття стін, стель і підлоги в одній колірній гамі. Після завершення ремонту також треба буде розв'язати складну задачу, адже необхідно вибрати меблі, штори, освітлювальні прилади. В інтер'єрі все повинно гармоніювати. Як же доводиться шкодувати, коли радіатори опалення, навіть сучасні, кидаються в очі. Якщо відразу продумати цей момент ще в процесі ремонту, то можна замовити ексклюзивний виріб, яке буде підходити під дизайн кімнати. Але, на цьому можна і зупинитися, адже не кожен може собі дозволити оплатити дорогі ексклюзивні опалювальні радіатори. Вихід є - можна придбати спеціальні захисні пристосування для опалювальних батарей, які будуть гармоніювати з інтер'єром кімнати.

Отже, ми прийшли до розуміння, що захисні пристосування для опалювальних радіаторів повинні бути красивими. Але і цього мало. Опалювальний сезон в Росії триває як мінімум 6 місяців, а то і більше. Зрозуміло, що весь цей час екран буде перебувати в тісному контакті з потоком повітря. А значить, він повинен володіти захисними властивостями.

Екрани можуть бути виконані з таких матеріалів:

  • пластика;
  • нержавіючої сталі;
  • дерева;
  • скло;
  • МДФ.

Екран з пластика

Пластикові екрани на батарею мають невисоку ціну і невелику вагу. На цьому позитивні властивості пристосування закінчуються. Купуючи такий екран, є ймовірність купити захисне пристосування, виготовлене з неякісних матеріалів. При нагріванні пластик може виділяти шкідливі пари, а якщо радіатори будуть дуже гарячими, то навіть розплавитися.

Переваги пластикових панелей:

  • легкість;
  • невисока вартість;
  • підійде для побутових приміщень, лікарень, офісів.

недоліки:

  • виділяє токсини при нагріванні;
  • швидко зношується;
  • виглядає дешево;
  • через виділення токсинів приміщення потрібно постійно провітрювати.

виділяє токсини при нагріванні;   швидко зношується;   виглядає дешево;   через виділення токсинів приміщення потрібно постійно провітрювати

Метал для екрану

Металеві екрани для батарей були винайдені в 19 столітті. Перші моделі виготовлялися з тонкої листової сталі. Основна перевага таких накладок - недорога вартість. Серед мінусів варто відзначити примітивність.

Цікавий варіант, який добре виглядає і гармонує з інтер'єром приміщення - решітка з нержавіючої сталі з отворами.

Серед достоїнств металевих захисних решіток можна виділити:

  • хорошу тепловіддачу;
  • легкість в догляді;
  • поліпшується циркуляція повітря і приміщення нагрівається швидко і рівномірно;
  • надійно захищені від забруднень;
  • просто зняти;
  • легко мити;
  • не змінюють колір і форму.

Недолік один - підходять тільки під дизайн приміщення, виконаний в стилі «Техно» або «Хай тек».

Дерево для екрану

Дерев'яні екрани для батарей - класичний варіант захисту опалювальних радіаторів. Мають гарну тепловіддачею. При виготовленні решіток з дерева можуть бути використані різні породи дерева, а можливість покрити виріб за потрібне відтінком лаку або фарби дозволить зробити індивідуальний екран. Основна перевага таких решіток в тому, що вони підійдуть під будь-який стиль інтер'єру.

Популярні в цьому році решітки для опалювальних радіаторів - з ротанга деревини. Це висушений стебло тропічної ліани, оброблений паром. В результаті обробки стебла висушуються і згодом не піддаються деформації. Матеріал складається з декількох шарів, еластичний, тому може прийняти будь-яку форму. Основна перевага такого матеріалу - легкість і безпеку для людини.

Основна перевага такого матеріалу - легкість і безпеку для людини

Переваги дерев'яних решіток для радіаторів:

  • естетичність;
  • екологічно чистий матеріал;
  • висока тепловіддача;
  • гармоніюють з інтер'єром і меблями з дерева.

З недоліків варто відзначити високу вартість виробів. За дерев'яними гратами необхідно ретельно доглядати і враховувати, що дерево - це м'який матеріал, тому може з часом деформуватися.

Скло для екрану

Скляні екрани для батарей виготовляють із загартованого або вітражного скла. Товщина складає в межах 8 мм. Такі екрани використовуються для оформлення вишуканих інтер'єрів. Скло не піддається механічній дії, тобто, його неможливо пошкодити, так як воно поміщено в захисну плівку. Вона також захищає скляні конструкції від тріщин і ударів. Кути мають округлений форму, що дозволяє встановлювати екрани навіть в дитячій кімнаті.

Чистити скляні екрани для опалювальних радіаторів можна рідкими миючими засобами. Якщо ви хочете придбати захист для батарей зі скла, але не можете собі цього дозволити через високу вартість, зверніть увагу на бюджетні моделі, виготовлені з акрилового скла. Такі екрани будуть трохи товщі. Можна вибрати матову або напівпрозору поверхню. Акрилове скло представлено в широкому колірному діапазоні, що дозволяє вибрати відтінок, відповідний до інтер'єру приміщення.

Акрилове скло представлено в широкому колірному діапазоні, що дозволяє вибрати відтінок, відповідний до інтер'єру приміщення

Ще один різновид скляних екранів для радіаторів опалення - триплекс системи. Це багатошарові екрани, виготовлені з декількох шарів тонкого скла, скріплених між собою полімерними матеріалами. Поширена назва - вітражна панель.

Існують такі різновиди скляних вітражних екранів:

  1. З фотодруком - основна перевага скляних екранів. Завдяки такій можливості на місці непривабливого опалювального радіатора з'являється гарний візерунок, пейзаж, панорама міста або зображення тварин і навіть близьких людей. Все залежить від вашої фантазії.

Все залежить від вашої фантазії

  1. Візерунок силікатними фарбами - художник завдає обраний вами візерунок, який потім обпалюється в печі при високій температурі. В результаті стійкість покриття буде дуже високою.
  1. Обробка скляної поверхні струменем піску з повітрям, плюс додавання фарб. Вийде ексклюзивний малюнок, який має назву «піскоструминним».
  1. Фьюзинг, коли на скляній поверхні викладаються десятки дрібних скляних фрагментів, утворюючи певний малюнок. Потім вони запікаються в печі при високій температурі. В результаті виходять цікаві візерунки.
  1. Тіффані - метод, який завоював серця багатьох любителів мистецтва. Скляна поверхня обробляється склорізом, потім викладається по малюнку мідна плівка. Елементи збираються припоєм (мідь з оловом). В результаті виходить шикарний візерунок. Вартість такого скляного екрану дуже висока.
  1. Технологія моллірування - це формування скла в гарячому стані. За допомогою такої методики можна домогтися будь-якої форми.
  1. Матування або травлення скляної поверхні - малюнок або візерунок наноситься на поверхню і видряпувала спеціальним гострим інструментом.
  1. Фацетний метод - ограновані фрагменти скла просочуються клеєм і приклеюються в металеву рамку. Для декору використовуються стрази, і штучний камінь. В результаті кропіткої роботи скляні екрани для батарей будуть дуже міцними, їм не страшні температурні коливання.
  1. Плівковий вітраж. В процесі виготовлення використовується свинцева плівка. Така скляна поверхня виглядає дуже красиво, але має високу вартість.

Така скляна поверхня виглядає дуже красиво, але має високу вартість

Плюси скляних решіток:

  • легкість;
  • великий вибір;
  • ексклюзивність.

З недоліків виділяють високу вартість виробу, необхідність дбайливого догляду. Крім цього, скляні екрани перешкоджають нормальній циркуляції повітря між опалювальною батареєю і вікном, в результаті чого з'являється конденсат.

Екран з МДФ

Короби з МДФ (пресовані тирса). Не деформується під впливом гарячого повітря і підвищеної вологості. З листа МДФ споруджується короб, а лицьова частина виготовляється з дерева або пластика. Якщо грати з МДФ суцільна, то буде порушений нормальний теплообмін. Краще вибрати конструкцію з отворами.

У чому переваги решіток з МДФ:

  • не деформується;
  • вставку можна замінити на іншу;
  • невисока ціна;
  • легкість монтажу;
  • простота обслуговування.

мінуси:

  • якщо вставка не відповідає вищеописаним вимогам, то тепло буде залишатися всередині;
  • після установки МДФ короба радіатор вимити неможливо.

якщо вставка не відповідає вищеописаним вимогам, то тепло буде залишатися всередині;   після установки МДФ короба радіатор вимити неможливо

Навісні екрани для батарей

При виборі екрану для чавунної батареї необхідно звернути увагу на конструкцію.

Види решіток:

  • плоскі, для радіаторів, розташованих в ніші;
  • короб, коли потрібно сховати батарею разом з комунікаціями в короб;
  • навісні екрани без кришки для опалювальних приладів, що знаходяться під підвіконням, для виступаючих радіаторів - навісні конструкції з кришкою.

Навісні решітки користуються великою популярністю серед власників заміських будинків і квартир. Грати для батарей знижують шкідливий вплив інфрачервоного випромінювання, а також не перешкоджають нормальній циркуляції повітряного потоку.

Виходить, що екран для опалювальних радіаторів - це своєрідна межа, яка розділяє 2 потоку повітря (холодний і гарячий) і покращує циркуляцію. Крім цього, навісна решітка захищає від опіків, саден і ударів, особливо, якщо в сім'ї ростуть маленькі діти. Вони перешкоджають накопиченню пилу в тих місцях радіатора, до яких важко дістатися, щоб якісно вимити батарею. Щоб очистити від пилу і забруднень сам екран, необхідно відкрутити його і промити під струменем теплої води. Можна скористатися рідкими миючими засобами. Фарбувати екрани для опалювальних батарей не потрібно, оскільки вони покриті спеціальною термостійкої фарбою.

Фарбувати екрани для опалювальних батарей не потрібно, оскільки вони покриті спеціальною термостійкої фарбою

Як встановити екран

З монтажем захисного полотна впорається кожен. Вам потрібно уважно прочитати інструкцію і розібратися з кріпильним елементом. Деякі моделі екранів просто навішуються на гвинти, як дзеркало, а деякі «надягають» на спеціальні затиски. У будь-якому випадку необхідно заздалегідь зробити розмітку на стіні під кріплення. Є й такі моделі, які не потрібно спеціально закріплювати. Вони сідають на сам радіатор, завдяки своїй вигнутій формі.

Зручні і практичні решітки - навісні. Щоб виконати монтаж, знадобиться всього кілька секунд. Це полегшує догляд, оскільки в будь-який момент можна зняти захист, щоб її вимити.

Навісні екрани довговічні і естетичні і, напевно, тому вони завжди користуються попитом.

Як нам відомо, решітка виконує 2 функції: захисну і естетичну. Мови про те, що екрани сприяють ефективному теплообміну і покращують обігрів приміщення, бути не може. Але ми можемо самостійно вплинути на цей процес і поліпшити теплообмін, встановивши в проміжок між радіатором і стіною відображає елемент. Якщо у вас досить простору, то можна прикріпити фольгу на піну або приклеїти на клей. Тоді можна буде говорити про поліпшення теплообміну не тільки в житлових приміщеннях.

Для чого потрібні екрани?
Для чого потрібні екрани?
Віддати данину моді чи зрозуміти значущість цієї невеликої деталі інтер'єру?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама