Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Газонні світильники (ліхтарі) на сонячних батареях для дачі та котеджі

  1. Як вони працюють
  2. Які вони бувають
  3. Світильники на ніжці
  4. світильники декоративні
  5. Приклади конкретних моделей
  6. «Літаюча метелик» Е5205
  7. «Біла квітка» GL95
  8. мозаїка

Декоративні світильники завжди були одним з найпопулярніших способів прикраси газонів, прибудинкових галявин і клумб. Однак раніше їх використання було пов'язане з безліччю незручностей. Було потрібно або підвести до світильників безліч проводів (що само по собі незручно і небезпечно), або постійно міняти в них батарейки. Причому перший варіант, крім іншого, мав на увазі неможливість перестановки ліхтаря в інше місце, а другий був загрожує передчасним розрядом батарей і відключенням всієї підсвічування. Саме тому таке ландшафтне освітлення довгі роки майже не використовувалося, аж до тих пір, поки не з'явилися газонні світильники на сонячних батареях.

Ці вироби позбавлені всіх перерахованих недоліків Ці вироби позбавлені всіх перерахованих недоліків. Їм не потрібно громіздка кабельна комутація, вони мобільні, їх можна розмістити в будь-якому місці газону і легко переставити при бажанні. Вони не згаснуть раптово, оскільки розраховані на роботу протягом всієї ночі. Більш того, їх навіть не треба включати. Сонячні газонні світильники оснащені фотодатчиками і з настанням темряви загоряються самостійно і гаснуть на світанку.

Тому застосовувати їх можна не тільки для декоративного оформлення газонів або галявин, але і для підсвічування садових доріжок. Що ж стосується регулярного обслуговування, то воно зводиться до періодичного очищення корпусу ліхтаря (і головне - сонячної батареї) від пилу і різного роду забруднень. Крім того, багато виробників випускають і всесезонні моделі, такий світильник можна використовувати навіть взимку.

Як вони працюють

Пристрій і принцип дії газонних геліофонарей дуже прості. По суті, кожен такий світильник складається з корпусу (його дизайн може бути різним), власне джерела світла (світлодіодна лампа), невеликої сонячної батареї, фотодатчика і акумулятора. Протягом дня в батареї виробляється струм, який йде на зарядку акумулятора. З настанням темряви датчик (він реагує на рівень природної освітленості) включає лампу, яка і світить всю ніч, витрачаючи накопичену за день енергію. Тривалість автономної роботи залежить від ємності акумулятора, але, як правило, її цілком вистачає до світанку.

Все газонні ліхтарі на сонячній батареї оснащені лампами на світлодіодах. Пов'язано це з тим, що led-освітлення споживає мінімум енергії (що дуже важливо при невеликій продуктивності фотопанелей), але формують при цьому рівний, досить сильний і не мерехтливий світловий потік. А, крім того, сьогодні випускають світлодіоди різних кольорів, що дозволяє створювати на газонах справжнісінькі світлові картини і підбирати підсвічування потрібного відтінку.

Які вони бувають

Незважаючи на те, що ліхтарі на сонячній батареї відрізняються різноманітністю видів, для підсвічування газонів використовуються всього два типи. Пов'язано це з тим, що при такому освітленні упор робиться на декоративну складову і немає необхідності «охоплювати» одним світильником велику площу. А значить, газонний ліхтар повинен бути невеликим, але ефектним, він повинен доповнювати ландшафт і не виглядати при цьому чужорідним тілом.

Світильники на ніжці

Це ліхтарі, що світиться елемент яких розташований на невеликій ніжці Це ліхтарі, що світиться елемент яких розташований на невеликій ніжці. Ніжка вставляється в грунт і підсвічування розташовується практично біля самої землі. Застосовуються вони для виділення садових доріжок, підкреслення контурів газонів і галявин, для зонування газонів і розмежування клумб. Висота світильників становить зазвичай близько 30 см, а їх світяться елементи виконують у вигляді конусів або куль.

Також для газонів часто використовують більш високі світильники (близько півметра), призначені не для функціонального освітлення, а для створення декоративних акцентів. Подібні ліхтарі відрізняються дуже тонкої стрижневий ніжкою (її практично не видно в траві або серед квітів), а корпус світиться елемента виконується у вигляді метеликів, невеликих птахів, листя або квітів. Такий світильник на сонячній батареї дозволяє «населити» газон або галявину фантастичними птахами або метеликами і надати йому більш ефектний вигляд.

світильники декоративні

Єдина відмінність цієї групи газонних світильників - нескінченне різноманіття дизайнів корпусів. Такі ліхтарі випускаються у вигляді фігурок звірів і птахів, казкових персонажів і фантастичних героїв, дорогоцінних каменів і абстрактних фігур. Їх призначення - підкреслювати декоративне оформлення газону, тому вони створюють м'який, зазвичай приглушене світло, які охоплює лише невеликий радіус. Розмістити такий газонний світильник можна в будь-якій точці галявини. При цьому є тільки одне обмеження - дизайн ліхтаря повинен гармоніювати із загальним стилем ділянки, щоб днем ​​він не виділявся з загального стилю оформлення газону або клумби.

Приклади конкретних моделей

Wolta Garden, Moon Flo

Це невеликий світильник, призначений для підсвічування контурів газонів. Виготовлений з пластику і оснащений одним світлодіодом в прозорому плафоні. Висота світильника 308 мм, а його акумулятори розраховані на 8 годин автономної роботи. Завдяки загостреною ніжці світильник можна легко встановити в будь-якому грунті.
купити можна тут .

«Літаюча метелик» Е5205

Це оригінальний світильник, призначений для декорування газонів і клумб Це оригінальний світильник, призначений для декорування газонів і клумб. Виконано в пластиковому корпусі і завдяки гострій ніжці без проблем встановлюється в грунті. Головна особливість світильника - фігурка метелики (пластик), прикріплена волосінню до основного корпус. «Ефект польоту» досягається завдяки тому, що волосінь починає рухатися від сонячної батареї. Світильник розрахований на 8 годин роботи і може працювати в морозних умовах (до -20 ° С), його висота - 420 мм.
Продається тут .

«Біла квітка» GL95

Газонний світильник, виконаний у вигляді квітки на тонкій ніжці. Висота виробу 430 мм, корпус виготовлений з високоміцного пластика зеленого кольору. Ліхтар оснащений одним світлодіодом (білого світіння) і може працювати безперервно до 8 годин. Крім того, даний світильник може використовуватися і взимку (до -20 ° С).
купити можна тут .

мозаїка

Це декоративний газонний світильник, виконаний у вигляді витонченого кулі. Ширина і глибина вироби - 115 мм, висота - 95 мм. Куля оснащений Суперяскрава світлодіодом і розрахований на 8 годин автономної роботи. Головна родзинка цього світильника - оригінальний, мозаїчний дизайн, утворений безліччю осередків. У центрі кожного осередку знаходиться маленький кленовий лист.
Придбати можна ось тут .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама