Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Калькулятор розрахунку кількості секцій радіаторів опалення

  1. Калькулятор розрахунку кількості секцій радіаторів опалення
  2. Деякі роз'яснення по роботі з калькулятором

У переважній кількості випадків основними приладами кінцевого теплообміну в системах опалення залишаються радіатори. Значить, важливо не тільки правильно заздалегідь розрахувати необхідну теплову потужність котла опалення, але і правильно розставити прилади теплообміну в приміщеннях будинку або квартири, щоб забезпечити комфортний мікроклімат в кожному з них. У переважній кількості випадків основними приладами кінцевого теплообміну в системах опалення залишаються радіатори

Калькулятор розрахунку кількості секцій радіаторів опалення

У цьому питанні допоможе калькулятор розрахунку кількості секцій радіаторів опалення, який розміщений нижче. Він також дозволяє визначити необхідну сумарну теплову потужність радіатора, якщо той є нерозбірними моделлю.

Якщо в ході розрахунків будуть виникати питання, то нижче калькулятора розміщені основні пояснення по його структурі і правилам застосування.

Зміст статті

Калькулятор розрахунку кількості секцій радіаторів опалення

Перейти до розрахунків

Деякі роз'яснення по роботі з калькулятором

Часто можна зустріти твердження, що для розрахунку необхідної теплової віддачі радіаторів досить прийняти співвідношення 100 Вт на 1 м² площі кімнати. Однак, погодьтеся, що такий підхід абсолютно не враховує ні кліматичних умов регіону проживання, ні специфіки будинку і конкретного приміщення, ні особливостей установки самих радіаторів. Але ж все це має певне значення.

В даному алгоритмі за основу також взято співвідношення 100 Вт / м², проте, введені поправочні коефіцієнти, які і внесуть необхідні корективи, що враховують різні нюанси.

- Площа приміщення - господарям відома.

- Кількість зовнішніх стін - чим їх більше, тим вище тепловтрати, які необхідно компенсувати додатковим потужністю радіаторів. У кутових квартирах часто кімнати мають по дві зовнішніх стіни, а в приватних будинках зустрічаються приміщення і з трьома такими стінами. У той же час бувають і внутрішні приміщення, в яких тепловтрати через стіни практично відсутні.

- Напрямок зовнішніх стін по сторонах світу. Південна або південно-західна сторона отримуватиме такий-сякий сонячний «заряд», а ось стіни з півночі і північного сходу Сонця не бачать ніколи.

- Зимова «роза вітрів» - стіни з навітряного боку, природно, вихолоджується набагато швидше. Якщо господарям цей параметр невідомий, то можна залишити без заповнення - калькулятор розрахує для найнесприятливіших умов.

- Рівень мінімальних температур - скаже про кліматичні особливості регіону. Сюди повинні вноситися не аномальні значення, а середні, характерні для даної місцевості в найхолоднішу декаду року.

- Ступінь утеплення стін. За великим рахунком, стіни без утеплення - взагалі не повинні розглядатися. Середній рівень утеплення буде відповідати, приблизно, стіни в 2 цегли з пустотного керамічної цегли. Повноцінне утеплення - виконане в повному обсязі на підставі теплотехнічних розрахунків.

- Чималі тепловтрати відбуваються через перекриття - підлоги і стелі. Тому важливе значення має сусідство приміщення зверху і знизу - по вертикалі.

- Кількість, розмір і тип вікон - зв'язок з теплотехнічними характеристиками приміщення очевидна.

- Кількість вхідних дверей (на вулицю, в під'їзд або на неопалювальний балкон) - будь-яке відкриття буде супроводжуватися «порцією» надходить холодного повітря, і це необхідно якимось чином компенсувати.

- Має значення схема врізки радіаторів в контур - тепловіддача від цього суттєво змінюється. Крім того, ефективність теплообміну залежить і від ступеня закритості батареї на стіні.

- Нарешті, останнім пунктом буде запропоновано ввести питому теплову потужність однієї секції батареї опалення. В результаті буде отримано необхідну кількість секцій для розміщення в даному приміщенні. Якщо розрахунок проводиться для нерозбірними моделі, то цей пункт залишають незаповненим, а результуюче значення беруть із другого рядка розрахунку - вона покаже необхідну потужність радіатора в кВт.

У розрахункове значення вже закладений необхідний експлуатаційний резерв.

Що необхідно ще знати про радіатори опалення Що необхідно ще знати про радіатори опалення?

При виборі цих приладів теплообміну слід враховувати ряд важливих нюансів. Детальніше про це можна дізнатися в публікаціях нашого порталу, присвячених сталевим , алюмінієвим і біметалічним радіаторів опалення.

Що необхідно ще знати про радіатори опалення?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама