Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Схеми підключення радіаторів опалення в приватному будинку: інструкція по монтажу своїми руками, ціна, відео, фото

  1. Фактори ефективності опалення
  2. послідовність монтажу
  3. переваги
  4. Сталеві трубчасті радіатори
  5. висновки

Головне призначення опалювальної системи - обігрів приміщень і підтримання комфортної температури під час опалювального сезону (осінь - зима - весна). Комфортною вважається температура, в діапазоні від 18 до 25 ° С. Опалювальні прилади повинні компенсувати втрати тепла через окремі конструкції будівлі: перекриття, зовнішні стіни, вікна, двері, отвори, технічні комунікації та ін.

Схема підключення радіаторів опалення в приватному будинку повинна вибиратися при проектуванні самої будівлі перед будівельними роботами. Втім, удосконалення системи опалення можливо і під час використання приміщень для проживання або іншого призначення.

Втім, удосконалення системи опалення можливо і під час використання приміщень для проживання або іншого призначення

схеми підключення

Якщо в населеному пункті є в наявності централізоване опалення, то найкращим варіантом є підключення до загальної теплотрасі.

У тому випадку, коли централізоване опалення відсутнє або з якихось причин неможлива залежність від теплоцентралі, то слід розглянути варіанти автономної схеми для системи опалення.

Фактори ефективності опалення

  • Розводка опалювальної мережі. Від того, наскільки правильно вона зроблена, залежить, наскільки ефективно і рівномірно будуть прогріватися приміщення, а, отже, ціна за опалення;
  • Вибір обладнання та матеріалів виходячи з коректного розрахунку технічних і економічних показників.
    Правильний вибір обладнання призведе до максимальної тепловіддачі. При цьому споживання палива для опалення повинно бути мінімальним;
  • Монтаж магістральних трубопроводів, опалювальних приладів, запірної і регулюючої арматури, а також котла і насосного обладнання.
    Неправильно виконаний монтаж будь-якого з елементів опалювальної системи може привести до виходу з ладу всієї мережі;
  • Попередні розрахунки і визначення схеми опалювальної системи будівлі, а також вибір обладнання, матеріалів, комплектуючих, самі монтажні роботи вимагають певного досвіду і спеціальних знань;
  • Підключення професіоналів до таких робіт може викликати збільшення витрат на установку опалення, однак при відсутності впевненості в самостійних розрахунках і роботах, на цьому економити не варто.

вибір схеми

Після вибору типу нагрівальних приладів визначаться схема підключення радіатора опалення до системи в будівлі. Всі існуючі схеми підключення діляться на однотрубні і двотрубні.

Підводка трубопроводів до радіаторів може бути трьох видів:

  • нижня;
  • бічна;
  • двостороння.

варіанти підключення

Важливо!
При плануванні односторонньої підводки труб не рекомендується встановлювати на одному радіаторі опалення понад дванадцять секцій для гравітаційних мереж і 24 - для мереж з циркуляційним насосом.

Для установки більшої кількості секцій необхідно застосовувати різнобічну підводку труб до опалювальних приладів.

при монтажі радіаторів опалення своїми руками, необхідно враховувати пропускну здатність трубопроводів, яка пов'язана з діаметром і коефіцієнтом шорсткості.

Для досягнення найбільшої тепловіддачі потрібне оптимальне розміщення радіаторів в приміщенні, а саме - дотримання відстані монтажу до стіни.

Інструкція по монтажу батарей опалення наказує наступні норми:

  1. Радіатор повинен встановлюватися на відстані 10 - 12 см від підлоги;
  2. Відстань від підвіконня до батареї повинно бути не менше 8 - 10 см;
  3. Задня панель радіатора повинна знаходитися від стіни не менше, ніж на 2 см;

схема установки

  1. Встановлюючи радіатори опалення своїми руками необхідно передбачити регулювання нагріву цих елементів, як в ручному режимі, так і в автоматичному. Для цієї мети передбачені спеціальні терморегулятори;
  2. Ручні крани, засувки і вентилі дозволять швидко відключати радіатор опалення при виникненні надзвичайних ситуацій. При ремонті або профілактиці це дозволить відключати кожен опалювальний прилад незалежно від усієї системи;

Важливо!
При однотрубному варіанті установки клапанів, необхідно доповнити систему перемичками між двома трубами. Без таких перемичок установка клапанів не має сенсу.

Без таких перемичок установка клапанів не має сенсу

Фото встановленої перемички

  1. На радіатори слід встановити крани Маєвського. За допомогою цих елементів проводиться випускання повітря з мережі. Це здійснюється на початку сезону, а також при виникненні повітряних пробок в трубах або радіаторах.

послідовність монтажу

Сталеві батареї опалення монтуються в такій послідовності:

  1. Проводиться попередня розмітка для встановлення кронштейнів;
  2. Кронштейни кріпляться до стіни;
  3. Монтуються крани Маєвського на радіатори;
  4. Встановлюються заглушки, крани, клапани та регулятори;
  5. Радіатор розміщується на кронштейнах з вирівнюванням по горизонтальному рівні;
  6. За допомогою перехідних сгонок радіатор підключається до трубопроводу;
  7. Проводиться опресування і пробний пуск води.

Що стосується обв'язки сталевих радіаторів, то схема підключення сталевих радіаторів опалення з нижнім підключенням відрізняється від звичайної - з боку. Вона в принципі простіше, ніж звичайна схема підключення

переваги

  • Значне збільшення тепловіддачі;
  • Збільшення теплообміну за рахунок конвекції;
  • Зниження інерційності системи опалення.

бокове підключення

бокове підключення

Нижня підключення

Нижня підключення

діагональне підключення

Сталеві трубчасті радіатори

Підключення таких опалювальних приладів проводиться аналогічно підключенню секційних батарей. Застосовується діагональна схема, а при збільшенні кількості секцій радіатор підключають збоку або знизу.

Застосовується діагональна схема, а при збільшенні кількості секцій радіатор підключають збоку або знизу

трубчастий радіатор

При бічному підключенні необхідно використовувати радіатори, в яких проток теплоносія подовжений для нормалізації циркуляції і рівномірного нагріву.

Відео застосування вузла підключення:

висновки

Підключення радіаторів опалення розраховується при проектуванні всієї системи опалення. Сталеві радіатори підключаються за схемами, які забезпечують ефективне використання цих опалювальних приладів, а також інженерними міркуваннями прокладених комунікацій.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама