Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Використовуючи "низькоякісний кремній" вдалося знизити вартість сонячних панелей

Більшість з тих, хто вже зневірився в нафті і газі, погоджуються, що поновлювані джерела енергії, такої як сонячна, є більш безпечною для природи опцією, але вартість таких технологій поки залишається головною проблемою. Щоб зробити сонячні батареї більш конкурентоспроможними, а саме знизити високу вартість виробництва сонячної батареї, дослідники з Норвегії розробили метод, який міг би знизити ціни панелей на цілих 90%. Справа в тому, що в більшості сучасних сонячних панелей використовується Високочистий кремній. Саме ціна на кремній - головний фактор високої вартості сонячних батарей.

сонячні батареї

Розроблений професором Урсулою Гібсон, що має ступінь доктора наук, і кандидатом Фредріком Мартінсеном з Норвезького університету природних і технічних наук (скор - NTNU), ключ до нового покоління сонячних батарей - це зроблені з кремнію малому ступені тяжкості і приблизно в 1000 разів менше чистого, ніж типові, зразки панелей. Даний метод, як також говорять, зменшує енергетичні витрати на виробництво сонячних батарей за допомогою меншої кількості виробничих кроків, і дешевший на увазі меншої кількості сировини.

Процес запускається з підготовки скляної заготовки (трубки з товстими стінами) приблизно 3 мм в діаметрі, потім виконується покриття внутрішньої частини негашеним вапном і після цього закривається один кінець трубки. Після цього покрита заготівля завантажується маленькими прутами з кремнію, і потім закрита заготівля нагрівається, щоб розплавити кремній і пом'якшити скло. Нарешті, скляно-кремнієва комбінація набуває ниткоподібну форму з до 100 разів більше тонким діаметром. Кремнієве ядро ​​має діаметр приблизно 100 мікрометрів і є активною частиною сонячної батареї.

Кремнієве ядро ​​має діаметр приблизно 100 мікрометрів і є активною частиною сонячної батареї

Будь знайомий зі стандартним виробництвом волоконно-оптичного кабелю розпізнає це як аналогічний процес. І це - як Гібсон говорить, було для неї своєрідним натхненням. «Я зацікавилася створенням сонячних батарей з волокон, коли Політехнічний інститут і університет штату Вірджинія, опублікували свою роботу над формуванням кремнієвих волокон, використовуючи масштабовані методи», сказала вона.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама